Μια detox σαλάτα για να εξισορροπήσουμε τις Πασχαλινές ατασθαλίες

Επιστροφή στη δουλειά, επιστροφή στην καθημερινότητα. Το Πάσχα είναι από τις γιορτές που φεύγοντας αφήνει πίσω της, πέρα από όμορφες αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας, και κάποια κιλάκια. Πριν επιστρέψουμε, λοιπόν, στην κανονικότητα της διατροφής μας, καλό είναι να κάνουμε λίγο detox. Στην ουσία, να “καθαρίσουμε” τον οργανισμό μας από τις τοξίνες που άφησαν πίσω τους οι ατασθαλίες. Γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια εκεί έξω που δεν παρασύρθηκε από τις νοστιμιές, που δεν έφαγε λίγο παραπάνω από ό,τι πρέπει.

Σήμερα σου έχω, λοιπόν, μια πράσινη σαλάτα, που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και πολύ εύκολα. Το μυστικό είναι στα συστατικά. Αποτελείται από τροφές που έχουν αυτήν ακριβώς την ιδιότητα: να αποτοξινώνουν! Βάλ’ τη στη διατροφή σου και βοήθησε το σώμα σου να επανέλθει. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο νεροκάρδαμο γιατί είναι και ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά…

Υλικά
-1 μικρό μπρόκολο, κομμένο σε μικρές μπουκιές

-1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λωρίδες (σπιράλ)

-1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους

-1 ματσάκι νεροκάρδαμο

-1/2 λεμόνι, στημένο

-1κ. γλυκού ελαιόλαδο

-1/2κ. γλυκού Dijon μουστάρδα

-1/2κ. γλυκού αλάτι

-1κ. σούπας σπόρους chia

-1/4φλ. ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
-Πρόσθεσε όλα τα λαχανικά (το μπρόκολο, το κολοκυθάκι, το αβοκάντο, το νεροκάρδαμο) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε καλά.
-Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί το dressing.
Ρίξε το dressing μέσα στο μπολ με τα λαχανικά, πρόσθεσε τους σπόρους chia και τα αμύγδαλα και ανακάτεψε καλά.

*Οι σαλάτες είναι θέμα γούστου και φαντασίας. Μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις υλικά ανάλογα με το τι προτιμάς και σου αρέσει. Εδώ λοιπόν θα βρεις μερικές ακόμα τροφές που είναι ιδανικές για detox.

Καλή απόλαυση,
Τατιάνα

And More