Muffin: Μια αγαπημένη συνταγή χωρίς πολλές θερμίδες

Είναι αυτό το μικρό, αφράτο κεκάκι που τα παιδιά τρελαίνονται, που συνήθως εμείς οι γυναίκες αποφεύγουμε ή το απολαμβάνουμε γεμάτες ενοχές. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό, σοκολατένιο muffin; Κανείς.

Και γιατί να αντισταθεί; Η λύση δεν είναι να ζεις με ενοχές και στερήσεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι έξυπνες επιλογές. Και μια τέτοια σου έχω σήμερα. Συνταγή για λαχταριστό, σοκολατένιο muffin με λιγότερες από 200 θερμίδες. Όπως καταλαβαίνεις, η δίαιτά σου δεν κινδυνεύει. Είναι μια απολαυστική λιχουδιά που μπορείς να εντάξεις στα πλαίσια της ισορροπημένης σου διατροφής.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζ. πουρέ μήλου
  • 1/4 φλιτζ. μέλι
  • 1/3 φλιτζ.καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 1,5 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 cup ηλιέλαιο (ή λιωμένη μαργαρίνη)
  • 1/4 φλιτζ.γάλα ελαφρύ ( ή γάλα αμυγδάλου)
  • μισό φλιτζ. άγλυκο κακάο
  • 1 1/3 φλιτζ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας

Προετοιμασία

01Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώσε σε μια φόρμα με 12 θέσεις για μάφινς τις ειδικές θήκες για μάφινς ή άλειψε ελαφρά με λίγο λάδι τη φόρμα.

02Χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά και άφησέ τα στην άκρη για 5 λεπτά. Μετά πρόσθεσε τον πουρέ, το λάδι (ή το βούτυρο), το μέλι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και χτύπησε με ένα σύρμα για 45 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε το γάλα και χτύπα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

03Ρίξε το κακάο και το αλεύρι και ανακάτεψε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα, ίσα να αναμιχθούν με το μίγμα. Μην το παρακάνεις στο ανακάτεμα. Αν η ζύμη σου μοιάζει πολύ πηχτή πρόσθεσε λίγες κουταλιές γάλα ακόμη.

04Πρόσθεσε στο μίγμα και τις σταγόνες της σοκολάτας ξεχωρίζοντας 1-2 κουταλιές για να ρίξεις από πάνω αργότερα.

05Χώρισε το μίγμα σου στις 12 θέσεις της φόρμας και πασπάλισε τα μάφινς με τις σταγόνες που κράτησες.

06Ψήσε για 17-22 λεπτά. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμα βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν και θα πρέπει να βγαίνει καθαρή.

07Άφησέ τα σταθούν μερικά λεπτά εκτός φούρνου και μετά ξεφορμάρισέ τα να κρυώσουν τελείως. Σέρβριρέ τα πασπαλίζοντας με λίγο κακάο ή άχνη ή με ψιλοκομμένες φράουλες!

Tip

Μπορείς να τα διατηρήσεις αρκετές μέρες φρέσκα σε αεροστεγές τάπερ ή βάζο!

Kαλή σας απόλαυση!

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More