Σούπα καρότο! Για να ξορκίσουμε το κρύο…

Ο υδράργυρος έκανε βουτιά. Κάνει κρύο. Πολύ κρύο. Σε αρκετές περιοχές χιόνισε κιόλας. Ο Χειμώνας δείχνει τα δοντάκια του και εγώ σας έχω το καλύτερο αντίδοτο. Σουπίτσα! Και συγκεριμένα από καρότο…

Δυναμωτική και γευστικότατη! Εύκολο να τη φτιάξεις και κάνει πραγματικά καλό στην υγεία σου. Κάνει φυσικά καλό και στη σιλουέτα σου μιας και η συνταγή που προτείνω έχει μόλις 102 θερμίδες το πιάτο.

Ένα ολοκληρωμένο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό και για τα μικρά παιδιά που συνήθως δεν έχουν και τόσο καλή σχέση με τα λαχανικά. Αυτός, λοιπόν, είναι ένας ωραίος -πορτοκαλί- τρόπος να τα απολαύσουν…

Δοκιμάστε την!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. καρότα πλυμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1.2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

01Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και σόταρε για περίπου 4 λεπτά

02 Πρόσθεσε το κόλιαντρο σε σκόνη και αλατοπίπερο και συνέχισε το ψήσιμο για 1 λεπτό

03Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών και άφησε το μείγμα να βράσει. Σκέπασε την κατσαρόλα για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το καρότο. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το φρέσκο κόλιαντρο

04Πέρασε τη σούπα σου από το μπλέντερ και λιώσε όλα τα υλικά μαζί. Πρόσθεσε το χυμό λεμόνι και το μοσχοκάρυδο και συμπλήρωσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί

05Ζέστανε και πάλι την σούπα σου, χωρίς να την αφήσεις να βράσει και σέρβιρε με λίγη κρέμα γάλακτος

Tip

Αν σου μείνει σούπα μην την πετάξεις! Το ήξερες πως η σουπίτσα μπορεί να μπει στην κατάψυξη; Άφησέ την εκεί και ξεπάγωσέ την σε λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων!

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More