Τα μυστικά μου για λαμπερά μαλλιά!

Λένε πώς τα πλούσια, λαμπερά και υγιή μαλλιά είναι συνώνυμο της θηλυκότητας. Σωστά! Ένας, λοιπόν, από τους κινδύνους που ενέχει η απρόσεκτη έκθεσή μας στον ήλιο είναι να χάσουμε τη… “θηλυκότητά” μας. Στο καλοκαιρινό μου beauty routine υπάρχουν κάποια μυστικά-συμβουλές που εφαρμόζω για όμορφα μαλλιά. Κι επειδή συχνά με ρωτάτε πώς μπορεί να δείχνουν τόσο λεία και φροντισμένα τα μαλλιά μου, ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω τον δικό μου δεκάλογο φροντίδας μαλλιών…

1.Το θαλασσινό νερό και το χλώριο αν παραμείνουν για πολύ ώρα πάνω στην τρίχα προκαλούν ξηρότητα. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα να ξεπλένετε πάντα τα μαλλιά σας με νερό. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι σε περίπτωση που δεν υπάρχει ντους σε κοντινή απόσταση.

2.Το καπέλο παρέχει την καλύτερη προστασία από τον ήλιο. Και μην ξεχνάτε, κερδίζετε και πόντους στιλ! Σας… β(γ)άζω το καπέλο, λοιπόν!

3.Ένα αντηλιακό spray μαλλιών είναι ότι πρέπει για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το ξεθώριασμα.

4.Δεν θέλετε να μπείτε σε έξοδα; Πάρτε μαζί σας τη μάσκα μαλλιών που χρησιμοποιείτε συνήθως! Μετά την βουτιά σας και αφού ξεπλύνετε με νερό, απλώστε αρκετή ποσότητα της μάσκας μαλλιών σας, χτενίστε και πιάστε χαλαρά με ένα όμορφο κοκαλάκι. Έτσι τα προστατεύετε από την αφυδάτωση, όχι όμως και από το ξεθώριασμα που προκαλεί ο ήλιος στο χρώμα. Για αυτό και σε αυτή την περίπτωση φορέστε το καπέλο σας.

5.Για να μη θυσιάσετε το στιλ σας στο βωμό της προστασίας μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας μια πλεξίδα. Όταν ξεπλέξετε μετά από ώρες θα έχετε δημιουργήσει τους τέλειους κυματισμούς.

6.Επιστρέφοντας σπίτι περιορίστε το πιστολάκι! Το καλοκαίρι εξάλλου μας θέλει με πιο φυσικό look. Αν δεν μπορείτε χωρίς styling μαλλιών, βρείτε χτενίσματα που δεν προϋποθέτουν στέγνωμα. Ένα wet σινιόν είναι super καλοκαιρινό και πολύ sexy.

7.Μια φορά την εβδομάδα απλώστε μάσκα μαλλιών και κοιμηθείτε με αυτή. Λουστείτε κανονικά το επόμενο πρωί. Είναι το τέλειο tip αν έχετε πολύ, πολύ ξηρά μαλλιά!

8.Εναλλακτικά, αν έχετε και πάλι πολύ ξηρά μαλλιά απλώστε ελαιόλαδο και αφήστε για 30 λεπτά πριν το λούσιμο (προσοχή: ποτέ στην ρίζα!). Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα και λουστείτε αργότερα.

9.Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λουζόμαστε κάθε δεύτερη μέρα. Επειδή, όμως, όταν κάνουμε μπάνια αυτό είναι δύσκολο, περάστε το σαμπουάν μια φορά.

10.Ξεβγάζετε πάντα με κρύο νερό! Κλείνει τα “κύτταρα” της τρίχας και τα μαλλιά δείχνουν πιο λαμπερά.

Αλήθεια, φίλες μου, εσείς έχετε κάποια συμβουλή για να προστατεύετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι;

Φιλιά,

Τατιάνα

Read More

And More