Τα πιο εύκολα και οικονομικά ζυμαρικά που λατρεύει όλη η οικογένεια

Κι όμως, μερικές φορές η νοστιμιά και η επιτυχία βρίσκεται στην απλότητα. Ζυμαρικά, που όλοι αγαπούν ιδιαιτέρως, ντοματούλες, βασιλικός και ελαιόλαδο. Εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά… Μια συνταγή που η οικογένειά μου αγαπά ιδιαιτέρως και την φτιάχνω συχνά!

Δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες στην κουζίνα, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να φροντίσεις τους αγαπημένους σου. Αρκεί τα υλικά σου να είναι φρέσκα. Το μυστικό της γεύσης της συγκεκριμένης συνταγής βρίσκεται στις ντομάτες που ροδίζουν στο φούρνο πριν αναμειχθούν με τα ζυμαρικά αναδεικνύοντας στο 100% τα αρώματά τους.

Σε 30 λεπτά μόλις σερβίρεις ένα υπέροχο πιάτο που γοητεύει τους πάντες. Και κάπως έτσι, απλά και οικονομικά, έχεις κερδίσει την απόλαυση και την ικανοποίηση όλων!

Υλικά για 6 άτομα

  • 750 γρ. ντομάτες pomodoro (μικρές & μακρόστενες)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μπαλσάμικο ξίδι
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 200 γρ. μαύρες ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 1 κομμάτι τυρί πεκορίνο (150 γρ. περίπου) για το σερβίρισμα (ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί για μακαρόνια)

Προετοιμασία

01Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC

02 Πλύνε καλά τις ντομάτες και αράδιασέ τες σε ένα ταψάκι. Ράντισε με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Βάλε το ταψάκι στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά

03Όταν οι ντομάτες σου έχουν μαλακώσει (ζαρώσει) και πάρει χρώμα, πίεσε μία, μία στο ταψάκι με ένα πηρούνι να βγάλουν τα υγρά τους. Ράντισε με μπαλσάμικο ξίδι και άφησε στην άκρη

04 Βάλε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

05Στράγγιξε τις πένες και ανάμειξε μαζί με τις ψητές ντομάτες και τις ελιές και μπόλικο βασιλικό – μόνο τα φυλλαράκια. Ανακάτεψε όλα τα υλικά απαλά

06Αλατοπιπέρωσε ελαφρά και σέρβιρε με τριμμένο πεκορίνο

Tip

Αν δεν βρεις ντοματάκια pomodoro δοκίμασε να πάρεις ντοματίνια σε τσαμπί, που θα κάνουν εξαιρετικά την ίδια δουλειά…

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More