Δημήτρης Παπανώτας – Δημήτρης Πανόπουλος: Στα άκρα η σχέση τους – Το χρονικό της μεταξύ τους κόντρας

Εκ πρώτης, ο Δημήτρης Παπανώτας και ο Δημήτρης Πανόπουλος θα έλεγε κανείς ότι έχουν πολλά κοινά, ωστόσο αυτά που τους χωρίζουν φαίνεται να είναι περισσότερα, δεδομένου του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει ανάμεσά τους το τελευταίο 24ωρα.

Τι κι αν ο Δημήτρης Παπανώτας και ο Δημήτρης Πανόπουλος εργάζονται στην ίδια τηλεοπτική στέγη; Τι κι αν οι δυο τους διατηρούν τον τίτλο του δημοσιογράφου με έντονη πολιτική άποψη; Η απόφασή τους να κατέβουν ως υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές με το ίδιο μάλιστα κόμμα, στάθηκε η αφορμή για να γεννηθεί μια νέα «κόντρα» στο τηλεοπτικό τοπίο.

Όλα άρχισαν, όταν μετά την ανακοίνωση πως ο Δημήτρης Παπανώτας εκλέχθηκε στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές – όπως και ο Δημήτρης Πανόπουλος. Η ανακοίνωση αυτή έφερε στην επιφάνεια κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο επί χρόνια συνεργάτης της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τις κακοποιημένες γυναίκες που επιλέγουν να μένουν σε κακοποιητικές σχέσεις.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έσπευσε να κάνει λόγο για κοπτοραπτική και μονταρισμένα λόγια, τονίζοντας πως στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί γυναίκες που είχαν πέσει θύματα κακοποίησης.

 

Το μεσημέρι της 18ης Απριλίου ανακοινώθηκε πως μετά τον σάλο με τις παλαιότερες δηλώσεις του δημοσιογράφου, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να τον αφαιρέσει από το Ευρωψηφοδέλτιο.

«Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για τον ρηχό τρόπο σκέψης με τον οποίο αντιμετώπισαν το ζήτημα και ειλικρινά λυπάμαι, αλλά χαίρομαι από την άλλη πλευρά γιατί όταν μπαίνεις σε έναν στίβο να δώσεις έναν αγώνα και οι συνθήκες δεν είναι οι πρέπουσες, το καλό είναι να το μαθαίνεις πολύ νωρίς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπανώτας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι μένει εκτός ψηφοδελτίου.

Οι αντιδράσεις όμως συνεχίστηκαν με τον Δημήτρη Παπανώτα να βρίσκεται στο στόχαστρο παρουσιαστών και μη. Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που έσπευσαν να συγχαρούν τον Στέφανο Κασσελάκη για την απόφασή του να τον αφαιρέσει από το ψηφοδέλτιο. Κι ενώ για τους υποψηφίους των αντίπαλων κομμάτων θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν αναμενόμενο να επικροτήσουν τη διαγραφή του, για τους συνυποψήφιούς του, ο Δημήτρης Παπανώτας θα περίμενε να κρατήσουν μια άλλη στάση.

Όταν λοιπόν είδε τον Δημήτρη Πανόπουλο να δηλώνει πως ήταν γενναία και σωστή η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον διαγράψει, έγινε έξω φρενών.

«Μια σωστή και γενναία απόφαση. Άνθρωποι που κάνουν τέτοιες δηλώσεις, δεν έχουν θέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφές. Οι γυναίκες υφίστανται έμφυλη βία, διακρίσεις, ανισότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα περισσότερο, η δήλωση αυτή είναι καταδικάστηκε.

Προχωράμε μπροστά γιατί έχουμε δύσκολο αγώνα.  Δεν θα μπω σε διαδικασίες να χαρακτηρίσω ανθρώπους γιατί είναι ακριβώς αυτό το οποίο καταδικάζουμε, είμαστε εδώ για να δώσουμε έναν αγώνα, έχουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα πάρα πολύ ψηλά» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Δημήτρη Πανόπουλου.

 

Αυτό όπως ήταν φυσικό, έφερε την αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα. Ο δημοσιογράφος, που ως γνωστόν δε μασάει τα λόγια του, προχώσε σε μια ανάρτηση-χείμμαρο κατά του Δημήτρη Πανόπουλου αφήνοντας διάφορες αιχμές για τον τρόπο εκλογής του αλλά και τη σχέση του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dimitris Papanotas (@dimitrispapanotas)

Ο χρόνος θα δείξει αν ο Δημήτρης Πανόπουλος θα συνεχίσει αυτή την κόντρα ή αν οι δυο άντρες θα καταφέρουν να κάνουν ανακοχή.

Read More

And More