Επίθεση με βιτριόλι – Ο γιατρός που περιέθαλψε πρώτος την Ιωάννα Παλιοσπύρου: Στο νοσοκομείο χτύπησε συναγερμός

Συνεχίζεται σήμερα (5/10/21) η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα, με την εξέταση μαρτύρων στην υπόθεση. Ο άνθρωπος που περιέθαλψε πρώτος την 35χρονη στο νοσοκομείο Metropolitan, Πέτρος Δημοβέλης, ήταν ο δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε και μετά την ακροαματική διαδικασία μίλησε στους δημοσιογράφους.

«Ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της διότι γειτνίαζε το νοσοκομείο με τον τόπο του ατυχήματος» δηλώνει ο Πέτρος Δημοβέλης, μιλώντας για την ημέρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. «Στο νοσοκομείο μας χτύπησε αμέσως συναγερμός και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το καδριογενές σοκ και το νευρογενές σοκ» προσθέτει.

«Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση, σε όλη την καριέρα μου έχω δει μόνο 3 χημικά εγκαύματα με βιτριόλι» σημειώνει ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan.

Ερωτηθείς για τον θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή της, ο Πέτρος Δημοβέλης απαντά πως «Ναι, θα μπορούσε» και προσθέτει ότι: «Στο 7μηνο που πέρασε μετά οι επιπλοκές ήταν πάρα πολλές».

Όσον αφορά τις πρώτες πλύσεις που έγιναν στην Ιωάννα στο φαρμακείο και αν αυτές της έσωσαν την ζωή, ο Πέτρος Δημοβέλης σημειώνει ότι «βοήθησαν αρκετά, διότι η θερμότητα η οποία αναπτύχθηκε άγγιζε τους 400 βαθμούς». Και προσθέτει: « Οι πρώτες πλύσεις την έριξαν γύρω στους 300 βαθμούς και μετά εμείς στο νοσοκομείο καταφέραμε να το ρίξουμε στους 50 με 100».

«Αυτό το οποίο αντικρίσαμε ήταν πρωτόγνωρο»

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan, στην κατάθεση του περιέγραψε την πρωτόγνωρη, όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση που αντίκρισαν όταν κατέφθασε το θύμα. «Το έγκαυμα θεωρείται το μεγαλύτερο τραύμα στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα εγκαύματα αξιολογούνται με βάση την έκταση και βάθος. Η ασθενής προσήλθε στα επείγοντα και αυτό το οποίο αντικρίσαμε ήταν πρωτόγνωρο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πράγμα φοβερό» είπε – μεταξύ άλλων – ο μάρτυρας.

Στην κατάθεση του ο Πέτρος Δημοβέλης επεσήμανε επίσης ότι η θερμοκρασία από τα τραύματα της Ιωάννας έφτανε τους 400 βαθμούς Κελσίου. «Το στήθος εν μέρη σώθηκε επειδή φορούσε στηθόδεσμο, ο οποίος της έμεινε στο χέρι. Έπρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πλαστικός χειρούργος αναφέρθηκε διεξοδικά και στις πρώτες ενέργειες που έπρεπε να κάνουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Ιωάννα. «Έπρεπε να πάρει 8 κιλά σε υγρά. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη νευρογενή καταπληξία. Ο πόνος είναι φοβερός. Και τέλος είχαμε την καρδιακή καταπληξία», σημείωσε.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου για newsit.gr

 

Read More

And More