Στείλε την ερώτηση σου: Ο παιδίατρος του TLife Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντά

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτή, ο παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντά στις δικές σου ερωτήσεις. Στις απορίες που σου δημιουργούνται όσο το παιδί σου μεγαλώνει. Εσύ έστειλες τα ερωτήματα σου. Εμείς τα καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν κάτι σε προβληματίζει, μπορείς να στείλεις το μήνυμα σου στο: mazanis@tlife.gr και ο οικογενειακός μας γιατρός θα σου απαντήσει!

⇒ Ερώτηση:

Κύριε Μαζάνη, Καλησπέρα. Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών, το οποίο δεν δέχεται κανένα άλλο γάλα, εκτός από το novalac allernova που είναι για παιδιά με αλλεργία. Φυσικά, αλλά δεν έχει. Απλά, μας το είχαν δώσει όταν ήταν ενός μήνα λόγω αναγωγών και δυσκοιλιότητας. Της έχω δοκιμάσει όλα τα γάλατα, αλλά δεν της αρέσει κανένα άλλο. Έχω δοκιμάσει Novalac απλό, Novalac Ar Frezylac sanical. Ή δεν τα πίνει καθόλου ή πίνει λίγο και κάνω εμετό. Τι να κάνω;

⇐ Απάντηση:

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας γιατρέ. Έχω ένα αγοράκι 11 μηνών, είναι 12 κιλά περίπου και 77 εκ. ύψος. Έχει περίπου μήνα τώρα που με το ζόρι τρώει 3 με 4 κουταλιές, είτε αυτό είναι πρωινό είτε απογευματινό. Να αναφέρω ότι θηλάζουμε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Μήπως είναι φάση λόγω των δοντιών; Σας ευχαριστώ πολύ. 

⇐ Απάντηση:

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα γιατρέ! Έχω ένα μωράκι 3 μηνών. Στα κάτω ούλα έχει αρχίσει να φαίνεται ένα άσπρο σημαδάκι σαν δοντάκι. Βάζει συνέχεια τα χέρια του στο στόμα και φαίνεται ότι τον φαγουρίζει. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Είναι 64 εκ και ζυγίζει 6400 γραμμάρια. Γεννήθηκε 3750 και ενώ έτρωγε 5 γεύματα από 180 – 200 ml γάλα, τις τελευταίες δύο ημέρες τρώει 60 ml περίπου σε κάθε γεύμα. Πρέπει να ανησυχήσω; 

⇐ Απάντηση:

⇒ Ερώτηση:

Γεια σας γιατρέ! Έχω ένα κοριτσάκι σχεδόν οκτώ ετών και διαπίστωσα την παρουσία λευκών τριχών στην κορυφή του κεφαλιού. Το κορίτσι έχει μαύρα μαλλιά με σταρένιο δέρμα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

⇐ Απάντηση:

Read More

And More