Αύγουστος 2020 – Πλανητικές όψεις και διελεύσεις: Πώς μας επηρεάζουν;

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις πλανητικές όψεις του Αυγούστου. Πώς μας επηρεάζουν; Τι πρέπει να προσέξουμε;

Ο Αύγουστος είναι ο πιο ήρεμος μήνας της χρονιάς που διανύουμε, παρόλα αυτά έχει κι αυτός τις προκλήσεις του. Τα κύρια πλανητικά γεγονότα του μήνα αφορούν στην έναρξη της ανάδρομης πορείας του Ουρανού στον Ταύρο, αλλά και την επιβράδυνση του Άρη στον Κριό, καθώς στις αρχές του Σεπτεμβρίου γυρίζει και αυτός σε ανάδρομη πορεία. Σαν αποτέλεσμα των πλανητικών αυτών κινήσεων θα έχουμε έναν μήνα με έντονα και ανώμαλα καιρικά φαινόμενα, με κυκλώνες και αντικυκλώνες, ισχυρούς ανέμους και δύσκολες καιρικές συνθήκες. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να προκύψουν έκτακτα γεγονότα στις μεταφορές, στις αεροπορικές συγκοινωνίες αλλά και στα διαστημικά ταξίδια, ειδικά στις προγραμματισμένες εκτοξεύσεις.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις σημαντικές όψεις και διελεύσεις του μήνα:
Η Πανσέληνος του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 3 του μήνα και στο ζώδιο του Υδροχόου αυτήν τη φορά, σε αντίθεση με τον Ήλιο, που θα βρίσκεται στον Λέοντα. Είναι μια μέρα που θα φέρει έκτακτα γεγονότα, απροσδόκητες καταστάσεις, κρίσεις και θα απαιτήσει ψυχραιμία και γρήγορα αντανακλαστικά. Και από ψυχολογικής άποψης η μέρα θα φέρει πολλές προκλήσεις. Καλό θα ήταν να αναβάλλουμε πολύπλοκα σχέδια ή μακρινά ταξίδια για ένα μεταγενέστερο χρονικό διάστημα. Η Πανσέληνος αναμένεται να φέρει ατυχήματα στα πόδια, καθώς θα είναι ευαίσθητα και με προδιάθεση για τραυματισμούς στους αστράγαλοι και στον Αχίλλειο τένοντα, ενώ θα επιβαρυνθεί και η λειτουργία του θυρεοειδή. Οι πλανητικές όψεις της μέρας δεν αποκλείεται να φέρουν σε περιοχές έντονη χαλαζόπτωση, καταιγίδες, ανώμαλη βροχόπτωση αλλά και τυφώνες.

Στις 5 Αυγούστου περνάει ο Ερμής στο ζώδιο του Λέοντα, μετά την μακρά παραμονή του στον Καρκίνο. Η διέλευση αυτή θα φέρει πολλές και ενδιαφέρουσες καινούριες ιδέες ή δημιουργικές λύσεις, δυστυχώς όμως οι πλανητικές συγκυρίες δεν ευνοούν την άμεση εφαρμογή των ιδεών αυτών. Καλό θα ήταν να τις καταγράψουμε, να τις επεξεργαστούμε και να τις αναλύσουμε σε βάθος, ώστε να είμαστε έτοιμοι για δράση όταν οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές.

Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Καρκίνο στις 7 Αυγούστου, μετά την μακροχρόνια και δύσκολη για όλους μας παραμονή της στους Διδύμους. Η διέλευση της αυτή ευνοεί αρκετά τα οικονομικά μας και βοηθάει να βρεθούν λύσεις σε δυσκολίες οικονομικής φύσης με την εκπόνηση σχεδίων που μπορούν να βελτιώσουν τον τομέα αυτό της ζωής μας. Σηματοδοτεί όμως και μια περίοδο που ευνοεί αισθητικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις, τόσο στον εαυτό μας όσο και στο χώρο μας, που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο λατρεύει την καλαισθησία στον προσωπικό μας χώρο και μας βοηθάει να ανανεώσουμε την ενέργεια του σπιτιού μας!

Μεταξύ 10 και 13 Αυγούστου έχουμε μια σύνοδο του Άρη με την Λίλιθ στο ζώδιο του Κριού. Είναι μια όψη που απελευθερώνει την καταπιεσμένη ενέργεια και αποδεσμεύει την επιθετικότητα που κρύβουμε μέσα μας. Καλό θα ήταν την περίοδο αυτή να αποφύγουμε μαζικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι παραστάσεις ή οι συναυλίες, ακόμη και τους νυχτερινούς περιπάτους, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για την ακεραιότητα μας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε στα παιδιά ή τους εφήβους και στον κύκλο των συναναστροφών ή των επαφών τους, αλλά και στις δικές σας καινούριες συναναστροφές, γιατί μπορεί να βρεθείτε σε έναν κυκεώνα δυσάρεστων καταστάσεων χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Σε διεθνές επίπεδο οι μέρες αυτές ενδέχεται να φέρουν τρομοκρατικά χτυπήματα, στρατιωτικά πραξικοπήματα σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής ή την εκδήλωση τοπικού χαρακτήρα στρατιωτικών συγκρούσεων μεταξύ γειτονικών χωρών.

Τις μέρες μεταξύ 12 και 14 Αυγούστου ο ανάδρομος Δίας από τον Αιγόκερω μπορεί να φέρει περίπλοκα γεγονότα και αναταραχές στην διεθνή πολιτική σκηνή, αλλαγές στην γεωπολιτική σκακιέρα και οικονομική-χρηματιστηριακή αποσταθεροποίηση. Παράλληλα φαίνεται να ενεργοποιεί τα στοιχεία της γης και της φωτιάς, με συνέπεια να υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα για την εκδήλωση σεισμών ή δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας από φυσικά αίτια. Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίας ενδέχεται να παρατηρηθούν στην Κεντρική Ρωσία, στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική!

Ο Ουρανός βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 15 Αυγούστου. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τα αεροπορικά ταξίδια, με υψηλή επικινδυνότητα για αεροπορικά ατυχήματα. Καλό θα ήταν να αναβάλετε περίπλοκα και μακρινά αεροπορικά ταξίδια για ένα πιο ευνοϊκό χρονικό διάστημα στο μέλλον. Τις μέρες αυτές δε, δεν συνιστάται να κάνετε περίπλοκες τεχνικές εργασίες ή επισκευές με χρήση ηλεκτρικών εργαλείων! Η αντιστροφή του Ουρανού θα φέρει επίσης δύσκολες καιρικές συνθήκες σε κάποιες περιοχές του πλανήτη.

Στις 20 Αυγούστου περνάει ο Ερμής στο ζώδιο της Παρθένου και σηματοδοτεί την ιδανική χρονική περίοδο να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας, τις δουλειές μας, το γραφείο μας ή το σπίτι μας. Όσο πιο γρήγορα βάλουμε σε σειρά τις σκέψεις μας, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας τις περίπλοκες εργασίες που έχουμε μπροστά μας. Είναι όμως και μια περίοδος που ενδείκνυται να προσέξουμε την υγεία μας, ακόμη και προληπτικά. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα μας, ενόψει του φθινόπωρου.

Ο Ήλιος περνάει και αυτός με την σειρά του στην Παρθένο στις 22 Αυγούστου και είναι μια καλή χρονική στιγμή να κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό του καλοκαιριού μας, οργώνοντας τις σκέψεις και θέτοντας προτεραιότητες για το φθινόπωρο που ακολουθεί. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή να βάλουμε σε τάξη τα έγραφα και τις εκκρεμείς υποθέσεις μας, αλλά και να εντοπίσουμε λάθη ή χαμένα έγγραφα.

Τις τελευταίες μέρες του μήνα, μεταξύ 27 και 31 Αυγούστου με τα τρίγωνα Αφροδίτης-Ποσειδώνα (27/8) και Ερμή-Δία (29/8) ανοίγονται αρκετές δυνατότητες μπροστά μας. Τα ζώδια της φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες) θα έχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τους κύριους στόχους τους. Τα ζώδια της γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις προοπτικές τους σε οικονομικό επίπεδο και να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει σε επαγγελματικό επίπεδο που θα τους εξασφαλίσουν οικονομική σταθερότητα και προοπτικές προόδου και ανάπτυξης. Τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις δημιουργικές τους ιδέες σε εφαρμογή, καταρτίζοντας μακροχρόνια σχέδια για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Τα δε ζώδια του νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες) θα είναι σε θέση να θέσουν μακροχρόνιους στόχους ανάπτυξης και θα αρχίσουν να κινούνται προς την κατεύθυνσης της εκπλήρωσης τους.

Εκείνο που θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, είναι ότι λόγω της επιβράδυνσης του Άρη μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να γυρίσει ανάδρομος στις 10 Σεπτεμβρίου, καλό θα ήταν να μην αναβάλουμε προγραμματισμένες δράσεις ή σχέδια για το φθινόπωρο. Ας βιαστούμε να θέσουμε τις βάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν μελλοντική ανάπτυξη ή ακόμη και σταθερότητα στα επαγγελματικά μας, όσο διαρκεί ο Αύγουστος!

Καλό και δημιουργικό μας μήνα και καλή επιτυχία στους στόχους μας!

 

 

Read More

And More