Διελεύσεις και όψεις Οκτωβρίου 2021: Ποια ζώδια επηρεάζουν και πώς

Ποιες είναι οι βασικές πλανητικές όψεις του Οκτωβρίου και πως μας επηρεάζουν; Τι πρέπει να προσέξουμε; Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει…

Μετά από έναν σχετικά ήρεμο και θετικό σε γενικές γραμμές Σεπτέμβριο, η ευχάριστη παρένθεση φαίνεται να κλείνει και να επιστρέφουμε μέσα στον Οκτώβριο στις δυσκολίες και τα προβλήματα. Προβλήματα στις σχέσεις, δύσκολες ακόμη και δυσάρεστες καταστάσεις στην προσωπική και επαγγελματική σφαίρα και μια όλο αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία σχηματίζουν τον καμβά του μήνα.

Περισσότερες δυσκολίες ωστόσο αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι αντιστέκονται πεισματικά στις αλλαγές. Στα μεταβατικά χρόνια που διανύουμε, πολλά εξαρτώνται από την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε γρήγορα στις συνθήκες που διαμορφώνονται. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε και να πάει η ζωή μας μπροστά. Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν, θα βιώσουν επιπρόσθετες δυσκολίες, πέρα από την οριστική συντριβή των ονείρων τους. Το μήνα αυτό θα πρέπει να αποδεχτούμε τις αλλαγές που θα παρουσιαστούν και να προσαρμοστούμε σε αυτές όσο καλύτερα μπορούμε. Και οικονομικά αναμένεται να είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας, που προοιωνίζει οικονομικές απώλειες, τις οποίες δεν θα είμαστε σε θέση να αποφύγουμε.

Για τον συναισθηματικό τομέα θα είναι ο Οκτώβριος ένας σχετικά ήρεμος μήνας, ειδικά για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες και αρμονικές σχέσεις. Θα τους απορροφήσουν οι ανάγκες του σπιτιού και της οικογένειας, ίσως δε να χρειαστεί να φροντίσουν ηλικιωμένους συγγενείς τους. Οι ελεύθεροι, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν μια ρομαντική γνωριμία, η οποία όμως δεν έχει πολλές πιθανότητες να εξελιχθεί σε μια μακροχρόνια και σταθερή σχέση. Ως προς την υγεία μας, καθώς βαδίζουμε προς τα μέσα του φθινοπώρου, θα πρέπει να την φροντίσουμε λίγο περισσότερο. Η προσεγμένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, λίγη καθημερινή άσκηση, ο έλεγχος του βάρους μας και ο επαρκής ύπνος είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την υγεία και την φυσική μας κατάσταση σε καλά επίπεδα.

Ας δούμε όμως τις διελεύσεις και τις όψεις του μήνα αναλυτικά. Ο Ήλιος βρίσκεται ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου στο ζώδιο του Ζυγού και αναμένεται να περάσει στον Σκορπιό στις 23 Οκτωβρίου. Ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Ζυγό μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, και θα συνεχίσει μετά την ορθόδρομη πορεία του μέσα από τον Ζυγό μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Η Αφροδίτη ολοκληρώνει στις 7 Οκτωβρίου την διέλευση της μέσα από τον Σκορπιό και περνάει στον Τοξότη, ενώ ο Άρης βρίσκεται στον Ζυγό και ολοκληρώνει το πέρασμα του μέσα από το ζώδιο την τελευταία μέρα του μήνα, για να περάσει στην συνέχεια στον Σκορπιό.

Όσο για τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, το άξιο λόγου της περιόδου είναι, ότι ο ένας μετά τον άλλο, αρχίζουν μέσα στον Οκτώβριο να περνάνε σε στάση για να γυρίσουν σε ορθή φορά. Στις 6/10 επιστρέφει ορθόδρομος ο Πλούτωνας, στις 11/10 ο Κρόνος και στις 18/10 ο Δίας, μια σπάνια, πυκνή χρονικά ακολουθία πλανητικών μετατοπίσεων. Και καθώς οι προκείμενοι πλανήτες έχουν μεγάλη μάζα, τα συνδυασμένα βαρυτικά τους πεδία από την σχεδόν ταυτόχρονη μετατόπιση τους, μεταξύ της Νέας Σελήνης του Οκτωβρίου στον Ζυγό (6 Οκτωβρίου) και της Πανσελήνου του μήνα (20 Οκτωβρίου) στον Κριό, δημιουργούν έντονες ανησυχίες για έξαρση της σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας, τουλάχιστον μέσα στον Οκτώβριο, αλλά και για την σημαντική επιρροή τους στις καιρικές συνθήκες. Ήδη υπάρχει έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, που αναμένεται να ενταθεί λόγω των μετατοπίσεων του Οκτωβρίου και υπάρχει το ενδεχόμενο για σεισμούς μεγάλου μεγέθους ή για νέες εκρήξεις ηφαιστείων στα ιδιαίτερα ενεργά σεισμικά ρήγματα της περιόδου (βόρειος και κεντρικός Ατλαντικός Ωκεανός, Καραϊβική, Ιταλία, Ελλάδα, ρήγμα της Ανατολίας, Κασπία και παρακείμενες χώρες, Κίνα, Δαχτυλίδι της φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, κλπ.).

Οι όψεις του Ήλιου
Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει στην αστρολογία σε ατομικό επίπεδο τον εαυτό μας, τις βασικές αρχές του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μας, ενώ σε κοσμικό κυβερνά την άρχουσα τάξη, την κορυφή της εξουσίας, τους επιφανείς πολίτες κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, καθώς και την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Μέσα στον Οκτώβριο περνάει ο Ήλιος από τον διπλωμάτη και λάτρη της ισορροπίας και των συμβιβασμών Ζυγό στον δόλιο, μυστικοπαθή και εγωκεντρικό Σκορπιό, αλλάζοντας άρδην την δυναμική.

Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε την πρώτη όψη του μήνα, μια σύνοδο μεταξύ Ήλιου και Άρη. Είναι μια ευνοϊκή όψη για ανάληψη πρωτοβουλιών και την διεκπεραίωση δύσκολων καταστάσεων και χαρίζει ενεργητικότητα, ζωτικότητα, αντοχή και αμεσότητα. Υπό την επιρροή της όψης γινόμαστε πιο ευκίνητοι και ευέλικτοι, πιο δραστήριοι, κινδυνεύουμε όμως να γίνουμε παρορμητικοί. Η παρόρμηση μας να δείξουμε την υπεροχή μας μπορεί να μας στοιχίσει την επιτυχία, ειδικά εάν αποφασίσουμε να πάμε κόντρα σε προϊσταμένους ή αφεντικά. Δεν συνιστάται επίσης η λήψη παρορμητικών αποφάσεων το διάστημα αυτό, ειδικά εάν αυτές αναμένεται να επηρεάσουν την οικονομική μας κατάσταση. Ευάλωτοι στην όψη είναι όσοι γεννήθηκαν στο δεύτερο δεκαήμερο του Κριού, του Ζυγού, του Καρκίνου και του Αιγόκερου!

Ένα τρίγωνο Ήλιου – Δία έχουμε στις 15 Οκτωβρίου, που αναμένεται να φέρει τύχη, ευκαιρίες, άνοιγμα προοπτικών, ανάπτυξη και επέκταση, καθώς και υποσχέσεις για το μέλλον. Η τύχη θα είναι με το μέρος σας το διάστημα επιρροής της όψης ό,τι και αν αναλάβετε. Τα μόνα εμπόδια θα είναι αυτά που ορθώνουμε εμείς στον εαυτό μας, η οκνηρία μας δηλαδή, η ροπή μας στις απολαύσεις ή η παρόρμηση μας για ανάληψη επικίνδυνων εγχειρημάτων. Η όψη θα χαρίσει την εύνοια της σε όσους θα είναι έτοιμοι να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να πετύχουν αυτό που επιθυμούν. Πολλοί θα γίνουν γενναιόδωροι με τα άτομα που αγαπούν, και ως εκ τούτου να ξεφύγουν οι δαπάνες τους από τον προϋπολογισμό τους, δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούν, εάν δεν καταφύγουν σε υπερβολές. Η όψη αφορά τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του τρίτου δεκαημέρου.

Δύο μέρες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου, σχηματίζεται ένα τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα, μια όψη που συνδέεται με καταστροφές, οριστικό τέλος υποθέσεων, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και διερεύνηση σκοτεινών υποθέσεων με έρευνα σε βάθος. Προσοχή θα χρειαστεί τις μέρες επιρροής της όψης σε υποθέσεις που έχουν σχέση με ασφάλειες, φορολογία ή την κατανομή κεφαλαίων. Στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα ενδεχομένως να βιώσετε τις επιπτώσεις των πράξεων των γύρω σας, που δεν μπορείτε να προβλέψετε, ούτε και να αποφύγετε. Συνιστάται για τον λόγο αυτό να περιορίσετε όσο το δυνατόν τις σοβαρές δραστηριότητες, όπως είναι μεγάλες εμπορικές συναλλαγές ή υπογραφές συμβάσεων ή συμβολαίων. Σε διαφορετική περίπτωση, αντί να λύσετε τα προβλήματα σας, θα γεννηθούν μια σειρά νέων, με το παρασκήνιο να επηρεάζει τις πράξεις σας με απρόβλεπτο τρόπο. Και κάποιοι που θα αναζητήσουν παρηγοριά στο ταίρι τους, για όσα τους συμβαίνουν, μπορεί να βιώσουν μια δυσάρεστη έκπληξη, αντιμετωπίζοντας αδιαφορία, ζήλια ή καχυποψία από αυτό. Αναμένεται να πληγούν από την όψη όσοι έχουν γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου.

Τέλος, στις 30 Οκτωβρίου σχηματίζεται ένα τετράγωνο μεταξύ Ήλιου και Κρόνου από Σκορπιό και Υδροχόο αντίστοιχα, μια όψη που θα φέρει αναγκαστικούς συμβιβασμούς, περιορισμούς μεγάλης διάρκειας, στέρηση απολαύσεων και επιπτώσεις από λανθασμένους χειρισμούς. Υπό την επιρροή του τετραγώνου Ήλιου – Κρόνου οι άνθρωποι γίνονται παθητικοί, απρόθυμοι να επικοινωνήσουν και να κοινωνικοποιηθούν, καταθλιπτικοί. Αποτυχία θα περιμένει όσους έχουν προγραμματίσει επαγγελματικά ταξίδια την περίοδο αυτή, προβλήματα όμως θα υπάρξουν και στις συναισθηματικές μας σχέσεις. Ευάλωτοι στην όψη αυτή είναι οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου.

Οι όψεις του Ερμή
Ο Ερμής έχει σχέση σε ατομικό επίπεδο με την επικοινωνία και την επαγγελματική μας σφαίρα, ενώ σε κοσμικό επίπεδο συνδέεται με τον κόσμο των γραμμάτων (εκδόσεις, λογοτεχνία, συγγραφείς), την παιδεία, κυβερνά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την δημοσιογραφία, ενώ είναι ο άρχοντας του εμπορίου και των διεθνών εμπορικών συναλλαγών. Ο Ερμής είναι ήδη ανάδρομος στον Ζυγό με το ξεκίνημα του μήνα και προβλέπεται να κλείσει τον τρίτο και τελευταίο για το 2021 ανάδρομο κύκλο του στις 18 Οκτωβρίου. Επιστρέφοντας ορθόδρομος θα συνεχίσει την πορεία του μέσα από τον Ζυγό μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου, για να περάσει στην συνέχεια στον Σκορπιό.

Το διάστημα τις ανάδρομης πορείας του και τουλάχιστον μια βδομάδα μετά το πέρας της, αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα όσοι δραστηριοποιούνται στον δικαστικό τομέα ή στην βιομηχανία της ομορφιάς. Τα ανθρώπινα λάθη θα είναι πολλά και θα προκαλούν πληθώρα προβλημάτων. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε το τι συμβαίνει, να αναλύσουμε την πηγή των προβλημάτων και να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Οπότε οι δράσεις μας τις περισσότερες φορές θα οξύνουν μια κατάσταση, αντί να την αμβλύνουν. Έργα που ξεκίνησαν με θετικούς οιωνούς θα αποτύχουν το διάστημα αυτό, τυχόν διαπραγματεύσεις αναμένεται να πάρουν δυσάρεστη τροπή, ενώ συνιστάται να αποφύγει κανείς την υπογραφή νέων συμβάσεων ή συμβολαίων.

Δύο είναι οι όψεις του Ερμή μέσα στον μήνα, και οι δύο κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του, και ευτυχώς θετικές! Στις 3 Οκτωβρίου έχουμε ένα τρίγωνο του Ερμή με τον Δία. Πρόκειται για μια όψη που προϊδεάζει για ευχάριστες συναντήσεις, επικοινωνιακή άνεση, χαρά και διασκέδαση. Μπορεί να δώσει ευκαιρίες να φτάσει κανείς στην κορυφή της επαγγελματικής του απασχόλησης και να ενισχύσει τα οικονομικά του. Για την κατάκτηση της όποιας επιτυχίας όμως κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η ικανότητα μας να κάνουμε έγκαιρα χρήση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και μια θετική στάση ζωής. Μεγαλύτερη εύνοια θα έχουν όσοι δραστηριοποιούνται στα σώματα ασφαλείας, στην δημοσιογραφία, στην διαφήμιση αλλά και οι συγγραφείς, ιδίως όσοι ανήκουν στα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) του τρίτου δεκαημέρου.

Τέλος, στις 9 Οκτωβρίου υπάρχει μια σύνοδος του Ερμή με τον Άρη, που προμηνύει ζωντάνια, ταχύτητα, ευστροφία, αποφασιστικότητα, δυναμισμό και πολλές συζητήσεις. Με την όψη αυτή μπορούμε εύκολα να παρακάμψουμε τους ανταγωνιστές μας, καθώς η επιτυχία των εγχειρημάτων μας αποτελεί μονόδρομο! Είμαστε πολύ πιο δραστήριοι, έτοιμοι να υπερασπιστούμε δυναμικά τα πιστεύω και τα συμφέροντα σας. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να καταφύγουμε σε υπερβολές και να γίνουμε πολύ επιθετικοί στις επαφές μας. Καλό είναι να αποφύγουμε την λήψη σημαντικών αποφάσεων και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών. Η σύνοδος Ερμή – Άρη αφορά κυρίως Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου.

Ο Άρης και οι όψεις του μήνα
Ο Άρης έχει σχέση με τη ζωτικότητα, την υγεία και την δημιουργικότητα μας σε ατομικό επίπεδο, ενώ στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει την δραστηριότητα του λαού, το πόσο δραστήριος, δημιουργικός ή νωθρός είναι δηλαδή, τους ένστολους (αστυνομία, στρατό) και τους χειρουργούς. Είναι ο άρχοντας των πολεμικών συγκρούσεων, των μηχανικών κατασκευών, της ταχύτητας, των αυτοκινήτων και των σιδηρόδρομων, αλλά και της φωτιάς και των δασικών πυρκαγιών. Ο Άρης θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα στο ζώδιο του Ζυγού, μια διέλευση που περιορίζει την δυναμική του πλανήτη, καθώς τον αναγκάζει σε μείωση ταχυτήτων και συμβιβασμούς και περνάει στις 30 Οκτωβρίου στον Σκορπιό, όπου μπορεί και πάλι να αφεθεί ελεύθερος και να δράσει, ξυπνώντας μέσα μας το πάθος και την ανάγκη για κατακτήσεις.

Πέρα από την σύνοδο του με τον Ερμή, στις 9 Οκτωβρίου, που αναλύθηκε πιο πάνω, έχουμε στις 18/10 ένα τρίγωνο Άρη – Δία, που αναμένεται να φέρει ευκαιρίες για επέκταση, έντονη δράση, πετυχημένα ρίσκα και μεγάλες επιδόσεις. Υπό την επιρροή του τριγώνου θα είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε γύρω μας άτομα με επιρροή, και με την στενή αλληλεπίδραση μαζί τους θα καταφέρουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους στην καριέρα μας. Η όψη δίνει επίσης εύνοια σε δικαστικές διαμάχες και μας ενθαρρύνει να προσφύγουμε σε νομικούς συμβούλους για την διευθέτηση δύσκολων καταστάσεων. Ευνοεί επίσης την υλοποίηση σημαντικών έργων, ιδίως σε συνεργασία με κάποιον ή κάποιους συνεργάτες ή συνεταίρους. Το τρίγωνο Άρη – Δία ευνοεί τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) το 3ου δεκαημέρου.

Στις 22 Οκτωβρίου έχουμε την τελευταία όψη του Άρη για τον μήνα, ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που θα προκαλέσει κρυφές και μυστικές δράσεις, εκδικητική μανία, δυσάρεστα γεγονότα και το οριστικό τέλος μιας κατάστασης. Αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου, οι οποίοι θα βιώσουν έντονη την παρόρμηση να έχουν το πάνω χέρι και να ελέγχουν τα πάντα γύρω τους. Θα είναι δραστήριοι, αποφασιστικοί και ικανοί να απομακρύνουν κάθε εμπόδιο που θα παρουσιαστεί στην πορεία τους. Κινδυνεύουν ωστόσο να γίνουν τυχοδιώκτες ή να εκδηλώσουν μεγάλη επιθετικότητα, κάτι που θα περιορίσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες τους για επιτυχία. Θα πρέπει να προσέξουν να διοχετεύσουν την ενέργεια τους προς την σωστή κατεύθυνση και να απολαύσουν αυτό που κάνουν, αποφεύγοντας την επιθετικότητα, που θα γεννήσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

Read More

And More