Φεβρουάριος 2022: Ποια ζώδια επηρεάζουν οι όψεις και οι διελεύσεις του μήνα

Φεβρουαρίου 2022. Επιτέλους, ένας ήρεμος μήνας… σύμφωνα με την αστρολόγο Αλίντα Κανάκη.  

Μετά από μια μακρά σειρά μηνών με δύσκολες όψεις, ανάδρομους πλανήτες και εκλείψεις, ο Φεβρουάριος μας υπόσχεται μια σχετική ηρεμία. Ας μην περιμένουμε βέβαια να εξομαλυνθούν ως δια μαγείας όλες οι καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν, δεν θα υπάρξουν ωστόσο μέσα στον μήνα αυτό καινούρια προβλήματα ή αξεπέραστα εμπόδια. Η Αφροδίτη τέλειωσε τον ανάδρομο κύκλο της στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ ο Ερμής κλείνει την δική του ανάδρομη πορεία στις 4 Φεβρουαρίου, οπότε θα αρχίσει η καθημερινότητά μας να κυλάει σε κανονικούς ρυθμούς.

Η κυρίαρχη όψη του μήνα είναι ένα εξάγωνο μεταξύ Δία και Ουρανού στις 18 Φεβρουαρίου από Ιχθείς και Ταύρο αντίστοιχα. Είναι ένα αστρολογικό φαινόμενο που αναπτερώνει το τσακισμένο ηθικό μας, γεννά ελπίδα και φέρνει θετικές αλλαγές στις ζωές μας. Θα υπάρξουν ξαφνικές ευκαιρίες για αρκετούς από μας, που θα είναι σε θέση να αναμορφώσουν τη ζωή μας ή τουλάχιστον να φέρουν σημαντικές θετικές αλλαγές. Ανοίγει ένα παράθυρο στην τύχη, που μας επιτρέπει να κινηθούμε ελεύθερα και ανεξάρτητα, αξιοποιώντας σημαντικές ευκαιρίες. Θα έχουμε την δυνατότητα και την ευκαιρία να ξεκολλήσουμε επιτέλους από καταστάσεις που μας κρατούν δέσμιους ή στάσιμους, να βρούμε διεξόδους ή λύσεις και να πάρουμε μια σημαντική ανάσα. Η περίοδος είναι ευνοϊκή για πνευματική και δημιουργική ανάπτυξη, επιμόρφωση και απόκτηση νέων γνώσεων ή πληροφοριών. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για επαγγελματικά ταξίδια ή ακόμη και ταξίδια αναψυχής, που θα επιτρέψουν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να κάνουμε νέες γνωριμίες επαγγελματικού ή κοινωνικού επιπέδου. Σε κάποιους δε, το εξάγωνο αυτό μπορεί να φέρει μια ανέλπιστη προαγωγή ή μια μισθολογική αύξηση. Από το εξάγωνο Δία – Ουρανού αναμένεται να ευεργετηθούν ιδιαίτερα οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί, οι Ιχθείς, οι Ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου!

Ο Ήλιος θα διέρχεται το ζώδιο του Υδροχόου μέχρι τις 18/02, για να περάσει ακολούθως στους Ιχθείς. Τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα θα επιδιώκουμε να εκφραστούμε ελεύθερα, να εκφράσουμε τις απόψεις μας, να διαφοροποιηθούμε από την μάζα και να επικοινωνούμε με άτομα που μοιραζόμαστε κοινές ιδέες ή ενδιαφέροντα. Στις 4/2 σχηματίζει μια σύνοδο με τον Κρόνο, μια όψη που μας ωθεί στη ωριμότητα και την υπευθυνότητα, την ρεαλιστική αντιμετώπιση των καταστάσεων, την ανάληψη ευθυνών αλλά και την προνοητικότητα. Τις μέρες επιρροής της όψης οι δημιουργικές μας δυνάμεις θα φρενάρουν και θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να πειθαρχήσουμε σε μια συγκεκριμένη κατά περίπτωση τάξη ή ιεραρχία ή να λειτουργήσουμε σε πολύ περιοριστικές συνθήκες. Η σύνοδος Ήλιου – Κρόνου αφορά κυρίως τα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου του β’ δεκαημέρου ή όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες στα πιο πάνω ζώδια γύρω στην 15η  μοίρα.

Ο Ερμής θα διέρχεται στο ξεκίνημα του μήνα το τελευταίο στάδιο της πρώτης ανάδρομης φάσης του για το 2022 και στις 4 Φεβρουαρίου θα γυρίσει ορθόδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερου. Στις δε 14/2 περνάει στον Υδροχόο, όπου και θα παραμείνει μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Το διάστημα που θα κινείται στον Υδροχόο θα φέρει πρωτοτυπία στις επαφές και τις συζητήσεις σας, νέα ενδιαφέροντα ή και καινούριες γνωριμίες με άτομα που μοιραζόμαστε κοινά ιδεώδη. Είναι μια εξαιρετική χρονική περίοδος για ενεργή επικοινωνία και ο πλανήτης από τη θέση του αυτή μας προτρέπει να αγνοήσουμε τις κοινωνικές τάξεις, τις διαχωριστικές γραμμές κάθε είδους, τις διαφορές σε μορφωτικό επίπεδο ή σε ηλικία και να δημιουργήσουμε προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις, βασιζόμενες περισσότερο στην ουσία των πραγμάτων.

Την περίοδο παραμονής του Ερμή στον Υδροχόο ευνοείται η συλλογική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το είδος ή το ύφος μιας τέτοιας προσπάθειας. Επίσης, ο εγκέφαλός μας είναι τώρα πιο ανοιχτός σε πληροφορίες και γεννά με πολύ μεγαλύτερη ευκολία δημιουργικές ιδέες. Οι πληροφορίες αφομοιώνονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, κάτι που καθιστά το διάστημα αυτό μέχρι τις 10 Μαρτίου εξαιρετικό για μελέτη, εκπαίδευση ή ακόμη και για αυτοεκπαίδευση σε επαγγελματικά ζητήματα. Δεν θα είναι όλα ωστόσο ρόδινα, μιας και ενδεχομένως να υπάρξουν εκπλήξεις το διάστημα αυτό, οι οποίες δεν θα είναι όλες ευχάριστες. Μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με εκκεντρικές συμπεριφορές τρίτων, να συναντήσουμε αρνητική στάση από άτομα ή οι νέες μας γνωριμίες να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας. Για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να μας παρασύρει ο ενθουσιασμός μας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί τις μέρες γύρω από τις 25/2, καθώς ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, μια όψη που μπορεί να φέρει απότομες αλλαγές σε συμπεριφορές, επιθετικότητα χωρίς λόγο, δυσάρεστες εκπλήξεις, επιπλοκές σε σπουδές και ταξίδια, καθώς και βλάβες σε τεχνολογικό εξοπλισμό ή στο όχημά μας. Εάν προκύψουν συγκρουσιακές καταστάσεις και τις επιτρέψουμε να εκδηλωθούν, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Για τον λόγο αυτό, αποφύγετε προστριβές τις μέρες αυτές. Το τετράγωνο Ερμή – Ουρανού αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα το β΄ δεκαήμερο του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου ή όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά, γύρω στην 11η μοίρα.

Η Αφροδίτη συνεχίζει και μέσα στον Φεβρουάριο την πολύμηνη διέλευση της μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου, ευτυχώς πλέον ορθόδρομη. Από τη θέση της αυτή αποζητάει την αγάπη και μια σταθερή συναισθηματική ζωή, αλλά η δυσκολία εκπλήρωσης των επιθυμιών της έγκειται στον καριερίστα και εργασιομανή Αιγόκερω. Οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι ευπρόσδεκτες και προστατεύονται από την Αφροδίτη, καθώς προέχει ο σεβασμός των συναισθημάτων του συντρόφου μας. Είναι σημαντικό ωστόσο όχι μόνο να αποζητούμε αγάπη και φροντίδα από το ταίρι μας, αλλά να παρέχουμε κι εμείς από την πλευρά μας συναισθηματική ασφάλεια για αντάλλαγμα.

Από την θέση της αυτή η Αφροδίτη χρειάζεται χρόνο για να εμπιστευθεί ένα νέο ταίρι. Πρέπει να κερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη μας πριν να ανοιχτούμε και να επενδύσουμε στην σχέση. Ο έρωτας για να ανθίσει απαιτεί τώρα χρόνο, υπομονή και υπεύθυνη συμπεριφορά, αφήνοντας το πάθος και την θέρμη των συναισθημάτων για στιγμές που θα έχει εδραιωθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και θα έχουν πέσει οι άμυνες.

Στις 16 Φεβρουαρίου έχουμε μια σύνοδο της Αφροδίτης με τον Άρη, μια όψη που θα φέρει αρκετό φλερτ, πάθη και έρωτες, διάθεση για περιπέτεια και καινούριες ερωτικές γνωριμίες ή διασκέδαση μέχρι πρωίας. Η σύνοδος αυτή αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τους Κριούς, τους Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους του β’ δεκαήμερου ή όσους έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους σημαντικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά, γύρω στην 16η μοίρα.

Η όψη όμως που αναμένεται επηρεάσει τα συναισθηματικά των περισσότερων είναι ένα εξάγωνο μεταξύ Αφροδίτης Ποσειδώνα στις 25 Φεβρουαρίου. Είναι μια όψη που θα φέρει ρομαντισμό αλλά και κεραυνοβόλους έρωτες, εξιδανίκευση ατόμων και πλατωνικούς έρωτες, θα γεννήσει όμως και μεγάλους έρωτες που θα ανθίσουν στον χρόνο. Είναι επίσης μια όψη που ωθεί την δημιουργικότητα και γεννά εξαιρετικές καλλιτεχνικές δημιουργίες. Σε γενικές γραμμές θα υπάρξει μια σχετική ισορροπία μεταξύ μιας νηφάλιας προσέγγισης μιας πιθανής νέας σχέσης και ενός ερωτικού ρομαντισμού, που αναμένεται να κάνει τα πράγματα αρκετά ενδιαφέροντα. Η όψη αφορά τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του τρίτου δεκαημέρου.

Ο Άρης, τέλος, από τον Αιγόκερω, όπου θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, μας κάνει πολεμιστές, έτοιμους να αγωνιστούμε για την εκπλήρωση των φιλοδοξιών μας. Κατά την διέλευσή του αυτή μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου, μας βοηθάει να εργαστούμε συστηματικά για την βελτίωση της καριέρας ή της επαγγελματικής μας εξέλιξης. Η επιτυχία των στόχων μας εξαρτάται ωστόσο σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο προγραμματισμού των δράσεων μας. Είτε εργαζόμαστε σαν υπάλληλοι σε μια επιχείρηση, είτε είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, απαιτείται ένα σαφές σχέδιο δράσης ή μια στρατηγική που να καθορίζει τις τακτικές δράσεις μας, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, όποιοι και αν είναι αυτοί. Ας μην περιμένουμε όμως άμεσα ή γρήγορα αποτελέσματα, καθώς ο Άρης στον Αιγόκερω δεν ανέχεται την βιασύνη. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί ο ξεκάθαρος στρατηγικός στόχος, και είναι αυτός που θα φέρει τα εκπληκτικά αποτελέσματα που υπόσχεται η όψη, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

Καλό μας μήνα και καλή επιτυχία στις προσπάθειες μας!

Read More

And More