Ιούλιος 2020 – Ζώδια: Οι δύσκολες μέρες, οι ενδιαφέρουσες και οι ευκαιρίες

Ένας δύσκολος μήνας σύμφωνα με τα άστρα ο Ιούλιος. Έχει όμως και τα θετικά του. Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη, γράφει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτόν το μήνα…

Οι δύσκολες μέρες του Ιουλίου 2020
Στις 27 Ιουνίου έλαβε τέλος μια δύσκολη όψη που ταλαιπώρησε πολλούς ανάμεσα μας τους τελευταίους τρεις μήνες. Παράλληλα με την τρίμηνη παραμονή της Αφροδίτης στους Διδύμους λόγω της ανάδρομη κίνησής της και την οικονομική στενότητα που έφερε, ισχυρή επιρροή στη ζωή μας ασκούσε η όψη τετραγώνου που σχημάτισε με τον Ποσειδώνα, με συνέπεια να δημιουργεί ψευδαισθήσεις στην προσωπική μας ζωή και στη διαχείριση των χρημάτων μας.

Το τέλος της όψης αυτής θα αφήσει εκτεθειμένους κάποιους εκπρόσωπους του ζωδιακού, καθώς θα συνειδητοποιήσουν πλέον με καθαρό μυαλό τις λανθασμένες επιλογές που έκαναν την τρίμηνη περίοδο που προηγήθηκε. Αυτοί είναι οι Δίδυμοι, που φιλοξενούσαν την Αφροδίτη στο ζώδιο τους, οι Ταύροι, καθώς η Αφροδίτη διερχόταν από τον δεύτερο οίκο τους (χρήματα, αισθήματα και αγαθά) και οι Τοξότες που την φιλοξενούσαν στον 7ο οίκος τους (σχέσεις, γάμος, συνεργασίες και συνεταιρισμοί). Για τα ζώδια αυτά ο Ιούλιος μπορεί να είναι σκληρός, όχι επειδή θα φέρει καινούρια εμπόδια, αλλά επειδή θα πρέπει να αποδεχτούν και να διαχειριστούν τις αποτυχίες τους.

Μια όψη που θα δημιουργήσει αρκετή αναστάτωση μέσα στο μήνα είναι το τετράγωνο Ερμή-Άρη, με επιρροή από τις 8 μέχρι τις 27 Ιουλίου. Πρόκειται μια όψη που θα φέρει βιαστικές ή ακόμη και παράνομες ενέργειες, δυσκολίες στην επικοινωνία με παρεξηγήσεις και εντάσεις, καθώς και αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων! Τα ζώδια που θα πρέπει να προσέχουν από την επήρεια του τετραγώνου αυτού, είναι κυρίως οι Κριοί και οι Καρκίνοι, οι οποίοι φιλοξενούν τους δύο εμπλεκόμενους πλανήτες, καθώς επίσης και οι Ζυγοί και Αιγόκεροι και βρίσκονται απέναντί τους. Παρόλα αυτά, το κάθε ζώδιο αναμένεται να αντιδράσει εντελώς διαφορετικά υπό την επήρεια της όψης.

Οι Κριοί θα είναι εξαιρετικά ανυπόμονοι και απότομοι το διάστημα αυτό, αλλά και έχοντας τον Άρη στο πλευρό τους, θα είναι έτοιμοι να εμπλακούν ενεργά σε κάθε διαπληκτισμό. Οι Καρκίνοι θα βλάψουν τον εαυτό τους και την αυτοεκτίμηση τους με τις αμφιβολίες που θα τους βασανίζουν. Μια απόδραση που θα κάνουν για να ξεχαστούν και να ξεφύγουν από της πραγματικότητα πιθανότατα δεν θα τους βγει σε καλό και θα χειροτερέψει η ψυχολογία τους. Όσο για τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους, τα προβλήματα θα είναι αισθητά μικρότερης έκτασης και θα οφείλονται κυρίως σε προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν οι δικοί τους άνθρωποι.

Στις 14 με 15 Ιουλίου η αντίθεση της συνόδου Δία-Πλούτωνα με τον Ήλιο θα φέρει δυσκολίες και προβλήματα σε Καρκίνους και Λέοντες. Τους Καρκίνους επειδή φιλοξενούν τον Ήλιο στο ζώδιο τους αυτή την περίοδο, ενώ τους Λέοντες γιατί είναι ο κυβερνήτης τους. Στους μεν Καρκίνους η όψη αυτή ενδέχεται να φέρει κάποια προβλήματα υγείας, ανατροπές σε σχέδια ζωής ή σε ό,τι έχει να κάνει με την φήμη και το καλό τους όνομα, ενώ στους Λέοντες ίσως προβλήματα υγείας ή αναγκαστική απομόνωση, ή και τα δύο ταυτόχρονα, όπως μια ενδεχόμενη νοσηλεία. Δεν θα έβλαπτε ωστόσο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο αυτή και τα υπόλοιπα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, οι Κριοί, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι.

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, στις 20 Ιουλίου θα φέρει, λόγω των επιρροών του Κρόνου, αρκετή αναστάτωση και ματαιώσεις στα σχέδια των Καρκίνων για τον σεληνιακό μήνα που θα ακολουθήσει. Ο δρόμος τους θα είναι σπαρμένος με εμπόδια και θα συναντούν παντού συμπαγείς τοίχους να τους περικυκλώνουν. Εξ αντανακλάσεως, αντίστοιχα εμπόδια μικρότερης όμως έκτασης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τα υπόλοιπα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, οι Κριοί, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι.

Οι δύσκολες όψεις του Ιουλίου με μικρότερης διάρκειας επιρροή είναι μια σύνοδος της Σελήνης με τον Κρόνο στις 6 Ιουλίου στο ζώδιο του Αιγόκερου, η οποία δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα τους Αιγόκερους, καθώς έχουν υπομονή και μπορούν να διαχειριστούν την περιοριστική φύση του Κρόνου, θα έχει όμως αρκετά δύσκολη επιρροή στα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς) που είναι αρκετά πιο ευαίσθητα.

Τα μεσάνυχτα δε της 12 προς την 13 Ιουλίου θα έχουμε μια σύνοδο Σελήνης-Άρη στο ζώδιο του Κριού. Η όψη αυτή δεν αναμένεται να είναι δυσμενής για τους Κριούς, αλλά θα επηρεάσει τα υπόλοιπα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, που θα σχηματίζουν αντιθέσεις ή τετράγωνα με την σύνοδο. Καλό θα ήταν λοιπόν, την νύχτα αυτή να αποφύγουν εξόδους και περιπέτειες οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι, γιατί μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις ή και τραυματισμοί.

 

Οι ενδιαφέρουσες μέρες του Ιουλίου 2020
Το ταξίδι μας μέσα από το εξαιρετικά ασυνήθιστο 2020 συνεχίζεται, περνώντας στον Ιούλιο και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, και το μόνο σίγουρο είναι, ότι ούτε ο μήνας αυτός θα μας προκαλέσει ανία. Πέρα όμως από την ολοκλήρωση του διαδρόμου των καλοκαιρινών εκλείψεων, την πλειάδα των ανάδρομων πλανητών και τις δυσμενείς όψεις του μήνα, υπάρχουν και οι ενδιαφέρουσες όψεις, που μπορεί να προσφέρουν κάποιες ευκαιρίες.

Η καλύτερη και η συνεχής αστρολογική επιρροή του μήνα είναι η σύνοδος του Δία με τον Πλούτωνα (30/6), η επονομαζόμενη “όψη των εκατομμυριούχων”, η επιρροή της οποίας θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιουλίου. Εάν έχετε εργαστεί σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχετε να επιδείξετε πραγματικά επιτεύγματα στο τομέα σας, κινείστε με βάση ένα σχέδιο δράσης με στοχευμένη κατεύθυνση και έχετε θέσει τα θεμέλια για την οικονομική σας επιτυχία ή την κοινωνική σας ανέλιξη, τις μέρες αυτές θα λάμψει το άστρο σας!

Μια ακόμη επαναλαμβανόμενη όψη με μεγάλης διάρκειας επιρροή είναι το εξάγωνο Ερμή-Ουρανού. Η επιρροή της ξεκίνησε στις αρχές του Ιουνίου αλλά θα διαρκέσει και μέσα στον Ιούλιο. Η όψη αυτή θα σας επιτρέψει να διευρύνετε τον κύκλο των κοινωνικών και επαγγελματικών σας επαφών ή να κατακτήσετε καινούργιες γνώσεις που θα σας φανούν χρήσιμες μέσα στους μήνες που ακολουθούν. Την πρώτη του μήνα ο Ουρανός θα σχηματίσει όψη όχι μόνο με τον Ερμή (ανάδρομο!), αλλά και με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Είναι μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τις επαφές σας, να κάνετε νέες γνωριμίες και να βελτιώσετε τις γνώσεις στο γνωστικό σας αντικείμενο. Στις 22 Ιουλίου το εξάγωνο επαναλαμβάνεται, αυτήν τη φορά με τον Ερμή σε ορθή κίνηση, δίνοντάς σας την ευκαιρία να υλοποιήσετε όλες εκείνες τις καινοτόμες ιδέες που είχατε στις αρχές του μήνα ή να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που προέκυψαν πριν από μερικές βδομάδες.

Στις 12 Ιουλίου έχουμε ένα τρίγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, που μεν έχει μικρή θετική συμβολή στην τρέχουσα πραγματικότητα, μας επιτρέπει όμως να ξεφύγουμε από αυτή, ταξιδεύοντας στα σύννεφα. Η όψη αυτή μετατρέπει την μέρα σε ρομαντική, βοηθάει να απωθήσουμε δυσάρεστες σκέψεις και την πραγματικότητα και μας κάνει να αισθανθούμε ικανοί και άτρωτοι, ελκυστικοί και επιθυμητοί.

Η σύνοδος επίσης Σελήνης-Αφροδίτης στις 17 Ιουλίου σηματοδοτεί μια μέρα χαρούμενη και φωτεινή, αν και καθαρά επιφανειακή, χωρίς βάθος και ουσία. Δεν είναι όμως κακό, εάν μας βοηθάει να ανασάνουμε έστω και για λίγο ή να εκτονωθούμε. Οι επαφές και οι γνωριμίες θα είναι ευχάριστες ή ενδιαφέρουσες, αλλά επιφανειακές. Μην ενθουσιάζεστε και μην περιμένετε πολλά, γιατί με την όψη αυτή όλα φαίνονται πιο όμορφα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Λόγω της Αφροδίτης η ανάγκη μας για όμορφα πράγματα θα είναι έντονη και ίσως βρούμε τον προσωπικό μας παράδεισο στην τέχνη. Και καθώς η μέρα έχει καθαρά θηλυκή ενέργεια, οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου θα είναι εξαιρετικά γοητευτικές, χαριτωμένες και θα μας φαίνονται ομορφότερες από ποτέ.

Μακράν όμως η πιο ενδιαφέρουσα όψη του μήνα, θα είναι η αντίθεση Ερμή-Δία στις 30 Ιουλίου. Είναι μια όψη που θα περιπλέξει τις κοινωνικές μας επαφές, θα δημιουργήσει προβλήματα ή ακυρώσεις ταξιδιών, θα υπάρξουν δυσκολίες στην επικοινωνία, ειδικά με τους αλλοδαπούς, και ενδεχόμενα προβλήματα με την γραφειοκρατία. Και καθώς η μέρα θα έχει αρκετά έντονη Ποσειδώνια ενέργεια, η αποτυχία ενός προγραμματισμένου σχεδίου μπορεί να σας οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια και να ανοίξουν “από τύχη” νέοι δρόμοι στη ζωή σας. Είναι αυτό που λένε “ουδέν κακόν αμιγές καλού”.

Μπορεί να μην είναι πολλές και ιδιαίτερα ισχυρές οι θετικές όψεις του μήνα, το γεγονός όμως ότι υπάρχουν, σημαίνει πολλά. Ας μην τις αφήσουμε τουλάχιστον ανεκμετάλλευτες…

 

Ιούλιος 2020 και ευκαιρίες!
Πως και πότε να απαλλαγείτε από δύσκολες καταστάσεις

Στην ζωή υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να τις βιώσουμε και δεν έχουμε κανένα περιθώριο επιλογής, υπάρχουν όμως και άλλες που και λόγο έχουμε και ελεύθερη βούληση. Σε αυτές τις δεύτερες θα αναφερθούμε και τις ευκαιρίες που θα μας δώσουν οι πλανητικές όψεις του Ιουλίου να απαλλαγούμε από ό,τι αρνητικό φορτίζει τη ζωή μας και μας κρατά δέσμιους στα παρελθόν ή στάσιμους σε ένα διαρκές παρόν χωρίς μέλλον.

Η πρώτη σημαντική όψη του μήνα είναι το εξάγωνο ανάδρομου Ερμή-Ουρανού με διάρκεια επιρροής από την 1η μέχρι και την 22η του μήνα! Είναι μια ιδανική όψη να απαλλαγεί κανείς οριστικά από περιορισμούς και καταπιεστικές σχέσεις στην προσωπική του ζωή, είτε πρόκειται για αυταρχικούς και καταπιεστικούς γονείς, είτε συντρόφους. Απομακρυνθείτε από τοξικούς ανθρώπους και σταματήστε να συσσωρεύετε αρνητική ενέργεια και ένταση που μαυρίζει τη ζωή σας και δεν σας αφήνει να προχωρήσετε μπροστά. Αμέσως θα χαλαρώσετε και θα αρχίσετε να αποκτάτε την ψυχική δύναμη που σας έλειπε, ώστε να σταθείτε στα δικά σας πόδια. Η όψη αυτή στα συγκεκριμένα ζητήματα αφορά ιδιαίτερα τους Καρκίνους, και κατά δεύτερο λόγο Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς.

Η δεύτερη θετική επιρροή της όψης έχει σχέση με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας λόγω της οικονομικής αδράνειας την άνοιξη του 2020. Αφορά όσους έχασαν τη δουλειά τους, βρίσκονταν σε αναστολή εργασιών χωρίς να λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση, φορτώθηκαν χρέη για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους ή αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού. Μετά τις 10 Ιουλίου αναμένεται να έρθει κάποια ανακούφιση, αλλά θα είναι προσωρινή, προκειμένου να σταθείτε στα πόδια σας και να βάλετε την επαγγελματική σας ζωή σε τάξη, επιλύοντας τα πιεστικά ζητήματα. Γιατί τα προβλήματα θα επιστρέψουν τον Οκτώβριο-Νοέμβριο με πολύ μεγαλύτερη ένταση και θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να επιβιώσετε επαγγελματικά. Η επίδραση του εξαγώνου Ερμή-Ουρανού σε οικονομικά ζητήματα αφορά κατά κύριο λόγο τους Αιγόκερους, και κατά δεύτερο Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς.

Η μερική σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουλίου, παρά τις αρνητικές αποχρώσεις της, μπορεί να ανακουφίσει κάποιους μεταξύ μας με τα γεγονότα που θα προκαλέσει. Μια πανσέληνος-έκλειψη συνδέεται συνήθως με απώλειες, μπορεί όμως οι απώλειες αυτές να πρέπει να υπάρξουν για να αποδεσμευτείτε και να προχωρήσετε μπροστά. Η τρέχουσα έκλειψη θα φέρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το τέλος σε επιχειρηματικές ή επαγγελματικές προσπάθειες που πλέον δεν σας εκφράζουν, σας κουράζουν ή σας δυσαρεστούν. Είναι ευκαιρία να κλείσετε μια ζημιογόνα επαγγελματική δραστηριότητα, να απαλλαγείτε από ένα έργο που αντλεί δύναμη, χρήμα, προσπάθεια και δεν αποδίδει τα ανάλογα. Είναι η χρυσή σας ευκαιρία να αναθεωρήσετε τα επαγγελματικά σας πλάνα, εάν δεν ανταποκρίνονται πλέον στις επιθυμίες σας ή δεν συμβαδίζουν με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Οι ευνοημένοι από την άποψη αυτή είναι οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι, ενώ ακολουθούν κατά πόδας Κριοί και Ζυγοί.

Πολλοί μεταξύ μας έχουν μεγάλες ανασφάλειες για τις ικανότητες τους, για τη δυνατότητα τους να χτίσουν μια άξια λόγου καριέρα, να κάνουν την σταδιοδρομία ή το επάγγελμα που ονειρευόταν τα χρόνια της αθωότητας, να κατακτήσουν την αγάπη ή απλά να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν και τους προίκισε ο Δημιουργός με το αντίστοιχο ταλέντο. Όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι μας δημιουργούν εμπόδια από μόνοι τους στη ζωή τους, δίχως να το καταλαβαίνουν, και εγκλωβίζονται σε ένα φαύλο κύκλο ανεκπλήρωτων επιθυμιών και χαμένων ευκαιριών. Μεγάλη ευκαιρία να σπάσουν έναν τέτοιου τύπου φαύλο κύκλο θα έχουν στις 12 Ιουλίου οι Ιχθείς, οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί και οι Λέοντες με το τρίγωνο Ήλιου-ανάδρομου Ποσειδώνα! Η όψη θα θολώσει τα όρια του δυνατού για αυτούς, ώστε να ξεπεράσουν ασυναίσθητα τα όρια και τους φραγμούς που έχουν θέσει στον εαυτό τους.

Και τέλος, το εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα, με τους δύο εμπλεκόμενους πλανήτες ανάδρομους, αρχίζει να επιδρά στις 19 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι μια όψη που μπορεί να αλλάξει ως δια μαγείας την τύχη κάποιων, φέρνοντας ανέλπιστες αλλαγές ακόμη και στους πιο δύσκολους τομείς της ζωής τους. Ανάμεσα στα πιθανά σενάρια είναι η απόκτηση ενός ακινήτου που δεν περιμένατε, το να βρείτε μια δουλειά με πολύ πιο υψηλές αμοιβές από αυτές που ελπίζατε, να απολαύσετε την προστασία ενός ισχυρού προσώπου και γενικά να βελτιώσετε και να επεκτείνετε κάποιο από τους τομείς της ζωής σας. Την μεγαλύτερη εύνοια της όψης θα απολαύσουν οι Αιγόκεροι και οι Ιχθύες, καθώς οι δύο εμπλεκόμενοι πλανήτες διέρχονται μέσα από τα ζώδια αυτά, αλλά από κοντά θα είναι Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι και Σκορπιοί.

Καλό και δημιουργικό μας μήνα και καλή επιτυχία στους στόχους και τα πλάνα σας!

 

Read More

And More