Νέα Σελήνη Ιουλίου 2021: Ερωτικό πάθος και επιθετικότητα. Ποια ζώδια επηρεάζει

Νέα Σελήνη Ιουλίου 2021 στον Καρκίνο. Νέα Σελήνη του ερωτικού πάθους, των εγκλημάτων πάθους, της διαστροφής και της επιθετικότητας σύμφωνα με την αστρολόγο Αλίντα Κανάκη.

Στις 10 Ιουλίου, στις 04:16 τοπική ώρα έχουμε την Νέα Σελήνη στις 18ο 01 στο ζώδιο του Καρκίνου, το πρώτο φεγγάρι μετά τον θερινό διάδρομο εκλείψεων. Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο εκείνο που δέχεται την μεγαλύτερη επιρροή από τις φάσεις της Σελήνης, καθώς είναι η κυβερνήτης του, και ένα καινούριο φεγγάρι στο ζώδιο αυτό του νερού δίνει έμφαση σε ζητήματα οικογένειας, φροντίδας των αγαπημένων μας, καθώς και του εαυτού μας. Είναι ένα φεγγάρι που θα φέρει τα άλυτα ψυχολογικά μας στην επιφάνεια, αναγκάζοντάς μας να ασχοληθούμε με ό,τι μας βασανίζει, ώστε να μπορέσουμε να ελευθερωθούμε και να αναγεννηθούμε.

Η Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στον 2ο ηλιακό οίκο, που στην πολιτική αστρολογία σχετίζεται με ζητήματα οικονομίας και αγοραστικής δύναμης του λαού, αλλά κυβερνά και ζητήματα του 3ου (μετακινήσεις, ΜΜΕ και ΜΜΜ) και 4ου οίκου (γη, γεωργία, σεισμική δραστηριότητα και καιρικές συνθήκες). Ο δεύτερος δε δεκανός του Καρκίνου με κυβερνήτη του τον Ερμή, είναι συνδεδεμένος με εκβιασμούς και βαριές απαιτήσεις, αυξημένη φορολογία και γενικότερα μεγάλα οικονομικά βάρη, καθώς και ξηρασία ως προς τις καιρικές συνθήκες και ακολασία αναφορικά με την σεξουαλική συμπεριφορά.

Στην Νέα Σελήνη του Ιουνίου εμπλέκεται ο Ουρανός σε θετική όψη, που μπορεί να μας προϊδεάσει για θετικές αλλαγές, με ένα κλίμα ενθουσιασμού και ένα πνεύμα ελευθερίας να πνέει, ενώ σε προσωπικό επίπεδο φέρνει υψηλότερα επίπεδα αυτογνωσίας. Αλλοίμονο όμως, εάν ήταν όλα τόσο όμορφα και απλά… Η Αφροδίτη που εμπλέκεται ενεργά στο φεγγάρι αυτό μας προειδοποιεί για αποτυχίες και απογοητεύσεις, περιορισμούς και καθυστερήσεις σε ζητήματα καρδιάς και χρημάτων, ενώ ο Άρης αυξάνει τα επίπεδα έντασης και επιθετικότητας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις κυριότερες όψεις της Νέας Σελήνης…

Το εξάγωνο Σελήνης – Ουρανού φέρνει ένα κύμα θετικών αλλαγών και ευχάριστων εκπλήξεων στην ζωή μας. Για κάποιους θα υπάρξουν ενθαρρυντικές συναντήσεις που θα τους ωθήσουν να αφήσουν την ασφάλεια του γνωστού και δεδομένου και να ανοίξουν τα φτερά τους, να κατακτήσουν άγνωστους κόσμους. Η πιο εκκεντρική, αστεία, παιχνιδιάρικη αλλά και δημιουργική πλευρά της προσωπικότητάς μας θα κάνει την εμφάνισή της το διάστημα αυτό και θα μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με νέα άτομα, εκκεντρικά, αντισυμβατικά, από μια τελείως διαφορετική κουλτούρα ή με παντελώς διαφορετικό πολιτιστικό ή εθνικό υπόβαθρο.

Η περιέργειά μας, υποβοηθούμενη από το οξύ ένστικτο και την διορατικότητα που θα διαθέτουμε, θα μας οδηγήσουν σε νέες ανακαλύψεις, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τον κόσμο γύρω μας. Και αυτός ο νέος κόσμος θα φέρει καινούριες ευκαιρίες στην ζωή μας για αλλαγές, που αυτήν τη φορά θα είναι καλοδεχούμενες. Το εξάγωνο Σελήνης – Ουρανού μας υπόσχεται, εάν το τολμήσουμε, να ανακαλύψουμε νέους τρόπους δράσης και νέες διαδρομές, που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας.

Η σημαντικότερη όμως όψη που θα μπορούσε να σταθεί τροχοπέδη στα σχέδια σας, είναι η σύνοδος Αφροδίτης – Άρη στο ζώδιο του Λέοντα. Είναι μια σύνοδος που εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αιώνια πάλη αρσενικού – θηλυκού ή και την συνάντηση των αντίθετων πόλων, που μας ωθεί σε στιγμές στα χαρακώματα, βάζει φωτιά όμως και στο ερωτικό πάθος. Η σεξουαλική ορμή είναι αστείρευτη στην φάση αυτή, το ίδιο και η ανάγκη μας να ανήκουμε σε κάποιον. Το πρωτόγονο ένστικτό μας για αναπαραγωγή και σεξουαλική ικανοποίηση μπορεί ωστόσο να μας ξεφύγει από τον έλεγχο, λόγω της αρνητικής όψης Κρόνου – Ουρανού και να γίνουμε ωμοί, πιεστικοί και επιθετικοί, κάνοντας τον ερωτικό μας σύντροφο να αισθάνεται άβολα, και σε κάποιες περιπτώσεις ότι απειλείται η σωματική του ακεραιότητα. Είναι μια όψη που φέρνει ζήλια και πάθος, διαστροφή και εγκλήματα πάθους.

Η σύνοδος ωστόσο Αφροδίτης – Άρη δίνει φτερά στην δημιουργικότητά μας και προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες να κάνουμε νέα ξεκινήματα σε έργα ή δραστηριότητες που συνδυάζουν την καλλιτεχνική ευαισθησία (Αφροδίτη) και την δύναμη και αντοχή (Άρης). Η τελευταία σύνοδος Αφροδίτης – Άρη πραγματοποιήθηκε στο ζώδιο του Καρκίνου στις 16 Ιουλίου 2015, και εάν ανατρέξουμε στα γεγονότα της περιόδου εκείνης, θα μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το τι μας περιμένει τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολουθούν. Είναι μια όψη που έφερε τρομοκρατικά χτυπήματα με εκατόμβες θυμάτων (Γαλλία, Τουρκία, Ιράκ και Ταϊλάνδη), την κατάρριψη ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους πάνω από το Σινά, την εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας, την επιβολή των Capital-Controls στην Ελλάδα με την κορύφωση της κρίσης χρέους, την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και τον σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με δεδομένο ότι αυτήν την φορά η σύνοδος των δύο πλανητών θα λάβει χώρα στον Λέοντα θα πρέπει θεωρητικά να περιμένουμε αρκετές εξελίξεις σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο, με νέες ανίερες συμμαχίες αλλά και αναβίωση ανταγωνισμών. Η Αφροδίτη συνδέεται με την οικονομία, οπότε θα δούμε πιθανά να ξεσπάνε σκάνδαλα οικονομικής φύσης, να υπάρχουν οικονομικές απώλειες ή μεγάλη δυσκολία συγκέντρωσης εσόδων. Αποφάσεις οικονομικής φύσης που μπορεί να ληφθούν το διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να φέρουν τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και να επιδεινώσουν κατά πολύ τις οικονομικές προοπτικές των χωρών, με άμεσο και ισχυρό αντίκτυπο στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Άλλωστε τόσο η Αφροδίτη, όσο και ο Άρης σχηματίζουν στον χάρτη της Νέας Σελήνης άσχημες όψεις με άλλους πλανήτες (αντίθεση με Κρόνο, τετράγωνο με Ουρανό), που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Θα υπάρξουν οικονομικές απώλειες, θα επανέλθουν τα προβλήματα με τις Τράπεζες, ενώ οι διπλωματικές σχέσεις με γειτονικές χώρες κάθε άλλο παρά αρμονικές θα είναι. Δεν αποκλείεται δε να έχουμε σε διεθνές επίπεδο πτώση ηγετών ή πραξικοπήματα, ενώ είναι πολύ πιθανό να σοκαριστούμε από το μέγεθος της διαστροφής που θα αποκαλυφθεί το διάστημα αυτό. Οι χώρες που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από την σύνοδο Αφροδίτης – Δία είναι οι Η.Π.Α., η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Ελλάδα, καθώς και οι περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ινδικής Χερσονήσου.

Η αντίθεση από την άλλη Αφροδίτης – Κρόνου θα είναι υπεύθυνη για την θλίψη και την μοναξιά που θα μας κυριεύσει, λόγω των καθυστερήσεων και των περιορισμών που θα έρθουμε αντιμέτωποι το διάστημα αυτό και θα έχουν άμεση σχέση με την συναισθηματική μας ζωή αλλά και με τα οικονομικά μας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να υποστούμε αυξημένη πίεση από αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά δεν θα πρέπει να εστιάσουμε και να επιμείνουμε στο έργο μας και στις δικές μας επιθυμίες και όνειρα. Το διάστημα αυτό θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας, ώστε να έχουμε μια απόλυτα σαφή εικόνα των εσόδων και των υποχρεώσεων μας, και εάν έχουμε την δυνατότητα, να αποπληρώσουμε παλιές οφειλές.

Από την άλλη, το τετράγωνο Αφροδίτης – Ουρανού θα δοκιμάσει τις αντοχές των συναισθηματικών μας σχέσεων, καθώς αναμένεται να σείσει τα θεμέλιά τους με αναπάντεχα γεγονότα. Η ανάγκη για ελευθερία δράσης αλλά και περιπέτεια που φέρνει ο Ουρανός μαζί του, μπορεί να αποβεί καταστροφική για τις σχέσεις εκείνες που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα. Εάν η σχέση μας είναι όμως αρμονική και το ταίρι μας ανοιχτόμυαλο, μπορεί να περάσουμε καλά, θαυμάζοντας από κοινού και σχολιάζοντας τον κόσμο γύρω μας. Με την όψη αυτή προσελκύουμε κοντά μας συναρπαστικούς ανθρώπους, με τους οποίους θα διασκεδάσουμε απίστευτα, αλλά ας μη βιαστούμε να τους εμπιστευτούμε και να τινάξουμε στον αέρα τις σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις μας, γιατί δεν θα αξίζει τον κόπο. Οι κεραυνοβόλοι έρωτες δεν είναι πάντοτε οι πιο αξιόπιστοι…

Παράλληλα έχουμε την πανταχού παρούσα όψη τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού, που βρίσκεται σε φάση απομάκρυνσης των δύο πλανητών μεταξύ τους μετά την δεύτερη συνεύρεση τους μέσα στο 2021, στην οποία οφείλεται όλη αυτή η ανασφάλεια που επικρατεί, αλλά και οι ανεπιθύμητες αλλαγές που εμφανίζονται από το πουθενά στην ζωή μας.

Και όπως κάθε σελήνη ή Πανσέληνος, υπάρχει και σε αυτό το νέο φεγγάρι μια σύνοδος με ένα σταθερό αστέρι από τον αστερισμό των Διδύμων. Πρόκειται για τον δ (δέλτα) των Διδύμων ή αλλιώς τον Ουαζάτ (Wasat) ή al Wasat, ονομασία που προήλθε από την αραβική γλώσσα και σημαίνει “η μέση”. Βρίσκεται στο κέντρο του αστερισμού και συμβολίζει την ένωση αλλά και τον διαχωρισμό ή την διάσπαση.

Ο αστερισμός των Διδύμων είναι γνωστός για την ευστροφία και την ιδιοφυΐα που χαρίζει, την ροπή προς την φιλοσοφική αναζήτηση και την διαλεκτική, την αφοσίωση και την καλοσύνη. Συνδέεται όμως και με αναξιοπιστία, αστάθεια, ζηλοφθονία, ψυχρότητα συναισθημάτων, έλλειψη επιμονής, ανησυχία πνεύματος και σε κάποιες περιπτώσεις με βιαιότητα, ντροπή, απώλεια τύχης και διχασμό.

Ο απλανής αστέρας Ουάζατ είναι φύσης Κρόνου και δίνει βία, κακομεταχείριση και καταστροφή, ενώ συνδέεται με τα δηλητήρια, τα αέρια και τις χημικές ουσίες γενικότερα. Συμβολίζει την συνεργασία αλλά και την διάσπαση και βοηθάει να οικοδομηθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ αντίπαλων πλευρών, να σχηματιστούν συμμαχίες και υπογραφούν συνθήκες ειρήνης, αλλά και ακριβώς τα αντίθετα, ανάλογα με το είδος της όψης που σχηματίζει. Στην βαριά ενέργεια του θα οφείλεται η ροπή στον πεσιμισμό και η κακοκεφιά που θα κυριεύσει κυρίως τους Καρκίνους του τέλους του δεύτερου δεκαημέρου.

Από την Νέα Σελήνη της 10ης Ιουλίου και τις όψεις που την συνοδεύουν αναμένεται να επηρεαστούν Καρκίνοι, Κριοί, Ζυγοί και Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί στα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες μεταξύ της 17ης και 20ης μοίρας στα ζώδια αυτά.

Read More

And More