Οι επικίνδυνες μέρες του Μαΐου 2021. Ποια ζώδια επηρεάζονται

Δεν θα είναι όλα ρόδινα μέσα στον Μάιο. Και η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις μέρες που πρέπει να προσέξουμε…

Μέσα στον Μάιο υπάρχουν αρκετές μέρες που χρειάζεται να δείξουμε λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην συμπεριφορά και τις δράσεις μας, χωρίς να προοιωνίζουν ιδιαίτερους κινδύνους. Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν δύο σημαντικές ημερομηνίες που χρειάζονται αρκετή προσοχή. Και ας μην ξεχνάμε, ότι από τα τέλη του μήνα μπαίνουμε στον καλοκαιρινό διάδρομο εκλείψεων της χρονιάς, που πάντοτε επιφυλάσσουν εκπλήξεις και σηματοδοτούν σημαντικά γεγονότα.

Στις 3 του μήνα έχουμε ένα τετράγωνο Ήλιου – Κρόνου από τον Ταύρο και τον Υδροχόο αντίστοιχα, μια όψη που είναι συνώνυμη με περιορισμούς και αναγκαστικούς συμβιβασμούς, λανθασμένους χειρισμούς και την πληρωμή των συνεπειών τους, επιβολή κανόνων και στερήσεις. Είναι μια όψη που αφορά κυρίως τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του δεύτερου δεκαημέρου.

Το δύσκολο της όψης είναι ότι θα αναγκαστούμε να κινηθούμε εντός πολύ αυστηρών και περιοριστικών συνθηκών, κάτι που με την τελειομανία που θα μας διακατέχει, θα κάνει δύσκολους τους χειρισμούς μας. Το τέλειο αποτέλεσμα ωστόσο δεν θα είναι το ζητούμενο των ημερών, καθώς θα προέχει η ολοκλήρωση κάποιων δράσεων μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια. Εάν επιμείνουμε να παράξουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα υπό χρονική πίεση, θέτουμε τον εαυτό μας κάτω από ανώφελη πίεση και παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγουμε χρονικά από τα πλαίσια που έχουμε στην διάθεση μας.

Πέρα από την πίεση που συνοδεύει την όψη, μπορεί να φέρει και μια επιδείνωση της υγείας, κυρίως όσων επηρεάζει η όψη άμεσα. Μια επιδείνωση που θα οφείλεται στην υπερβολική δραστηριότητα και το άγχος. Η όψη έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους άντρες, παρά στις γυναίκες, αν και οι γυναίκες θα έρθουν αντιμέτωπες με τις συνέπειες της, φροντίζοντας τους συζύγους, τους πατεράδες ή τους γιούς.

Από τα ζώδια του σταθερού σταυρού που αναμένεται να επηρεάσει το τετράγωνο Ήλιου – Κρόνου, πιο εκτεθειμένοι είναι οι Ταύροι και οι Λέοντες. Οι Ταύροι θα αισθανθούν ιδιαίτερα έντονα την πίεση και θα αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες σε ψυχολογικό επίπεδο, ενώ οι Λέοντες θα δεχτούν το ράπισμα σε επιχειρηματικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η δημιουργική ελευθερία είναι απαγορευμένη έννοια για τα δύο αυτά ζώδια το διάστημα επίδρασης της όψης και οφείλουν να προσαρμοστούν και να τηρήσουν σχολαστικά τα πλαίσια που τους έχουν τεθεί.

Στις 22 Μαΐου έχουμε την δεύτερη επικίνδυνη όψη του Μαΐου, ένα τετράγωνο Ερμή – Ποσειδώνα από Διδύμους και Ιχθείς αντίστοιχα. Είναι ένα τετράγωνο που προμηνύει παρανοήσεις, παρεξηγήσεις, ψέματα και απάτες, λάθη, παραλείψεις και κλοπές και επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του τρίτου δεκαημέρου.

Το τετράγωνο Ερμή – Ποσειδώνα έχει μακροχρόνια επιρροή, καθώς η επίδραση του αναμένεται να διαρκέσει πάνω από μήνα και το σημαντικότερο αποτέλεσμα της θα είναι η σύγχυση που θα φέρει αλλά και αύξηση της συχνότητας εξαπατήσεων. Και ας έχουμε κατά νου, ότι πέρα από τις εξαπατήσεις, το διάστημα αυτό θα ευνοεί το κουτσομπολιό και τον διασυρμό που αυτό μπορεί να φέρει. Εάν δεν θέλουμε λοιπόν να μας δείχνουν με το δάχτυλο, ας φυλάξουμε τα νώτα μας.

Το τετράγωνο όμως Ερμή – Ποσειδώνα γεννά και άλλους κινδύνους, κυρίως στις μετακινήσεις μας. Άτομα ψυχικά ασταθή, άτομα που βρίσκονται υπό βαριά φαρμακευτική αγωγή, οδηγούν υπό την επήρεια αλκοολούχων ή ναρκωτικών μπορεί να προκαλέσουν θανατηφόρα οδικά ατυχήματα. Καλό θα ήταν να ακυρώσετε ή να αναβάλετε οδικά ταξίδια που δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν το διάστημα αυτό για να μην θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Είναι αυτονόητο δε, ότι θα πρέπει να αποφύγετε την οδήγηση, εάν δεν έχετε απόλυτο έλεγχο της κατάστασης ή εάν δεν λειτουργούν τα αντανακλαστικά σας όπως πρέπει.

Λανθασμένη αντίληψη των κατευθύνσεων ή παρανοήσεις των προορισμών αναμένεται να είναι συχνές για Κριούς, Διδύμους, Παρθένους και Σκορπιούς. Πιο συγκεκριμένα, αδυναμία συγκέντρωσης μπορεί να αντιμετωπίσουν οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι και σε κάποιες κρίσιμες στιγμές μπορεί να αποσπαστεί η προσοχή τους και να μπερδευτούν. Οι Κριοί αναμένεται το διάστημα αυτό να έρθουν αντιμέτωποι με άτομα που θα αποδειχτούν ανεπαρκή, ενώ για τους Σκορπιούς, η όψη αυτή αναμένεται να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνη και συνιστάται να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, είτε σαν οδηγοί, είτε σαν επιβάτες οχημάτων.

Πέρα από τις δύο αυτές δύσκολες όψεις, έχουμε στις 26 Μαΐου την πρώτη έκλειψη του έτους, μια ολική σεληνιακή έκλειψη στις 05ο 29’ του Τοξότη. Η έκλειψη Σελήνης αναμένεται να επηρεάσει Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου. Καθώς όμως λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Τοξότη, οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού, και ιδίως όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 26-27 Νοεμβρίου, θα υποστούν την μεγαλύτερη επίδραση. Είναι μια δύσκολη έκλειψη, που συνοδεύεται από απώλειες!

Πέρα όμως από τις αναπόφευκτες απώλειες, με τις οποίες ίσως έρθουν αντιμέτωποι κάποιο, μπορούμε να περιορίσουμε κάπως τις αρνητικές συνέπειες τις έκλειψης, αποφεύγοντας το διάστημα αυτό τα νέα ξεκινήματα, τις σοβαρές δεσμεύσεις σε προσωπικό επίπεδο (αρραβώνες, γάμους), τις αγοραπωλησίες ακινήτων ή τις συμφωνίες για συναλλαγές μεγάλης αξίας, ακόμη και τα ταξίδια, ειδικά για τα ζώδια που πλήττονται πιο έντονα από την έκλειψη.

Μικρότερης σημασίας και χρονικής διάρκειας επιρροής θα έχουν κάποιες όψεις της Σελήνης με Άρη, Κρόνο, Πλούτωνα και Ουρανό. Οι αρνητικές όψεις της Σελήνης με τον Άρη τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, τις πρωινές ώρες της 8/5 και 16/5, καθώς και τις απογευματινές ώρες της 23/5 και 29/5 μπορεί να ανάψουν τα αίματα και να φέρουν προστριβές και συμπλοκές. Πιθανοί είναι μικροτραυματισμοί αλλά και βλάβες οικιακών σκευών.

Οι δύσκολες όψεις Σελήνης – Πλούτωνα θα φέρουν έντονα αρνητικά συναισθήματα, που θα περιπλέξουν τις σχέσεις με τα μέλη της οικογένειας και θα φέρουν δυσκολίες στην καθημερινότητα μας. Οι όψεις αυτές αναμένεται να επηρεάσουν τις βραδινές ώρες της 9/5 και 17/5, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες της 24/5 και 30/5.

Οι σκληρές όψεις Σελήνης – Κρόνου θα φέρουν μια καταθλιπτική διάθεση και θα δημιουργήσουν επιπλοκές και πρόσθετες δυσκολίες στις ασχολίες μας κατά τις πρωινές ώρες της 11 Μαΐου, τις απογευματινές της 18 Μαΐου, καθώς και τα πρωινά της 25 και 31 του μήνα. Όσο για τις δύσκολες όψεις Σελήνης – Ουρανού θα φέρουν απρόσμενες εξελίξεις, ανατροπές και ακύρωση σχεδίων στις 18, 25 και 31 Μαΐου. Οι όψεις της Σελήνης με τους πλανήτες που αναφέρθηκαν αφορούν όλα τα ζώδια του ζωδιακού.

Με την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια και αυτόν το μήνα όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι, προλαμβάνοντας δυσάρεστες καταστάσεις εν τη γενέσει τους, ευχόμαστε υγεία και δημιουργικότητα, θετική ψυχολογία και πίστη στο μέλλον. Και ας μην ξεχνάμε ότι οι όποιες δυσκολίες είναι προσωρινές και ότι μπορούν να μας ανοίξουν δρόμους, που ούτε καν φανταζόμασταν.

Read More

And More