Όλα όσα θα ήθελες να ρωτήσεις μια αστρολόγο. Η Λίτσα Πετρίδη απαντά

Αλήθεια, τι μπορεί να μας αποκαλύψει ο αστρολογικός μας χάρτης; Η συναστρία πόσο σημαντική είναι για ένα ζευγάρι και τί μπορεί να μας δείξει; Το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά; Είναι αλήθεια τόσο κακή μια έκλειψη ή μια Πανσέληνος; Η αστρολόγος του TLIFE, Λίτσα Πετρίδη, απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις που θα θέλαμε να κάνουμε σε μία αστρολόγο…

Πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιον η αστρολογία; Για ποιο λόγο κάποιος να απευθυνθεί σε έναν αστρολόγο;
Η αστρολογία μπορεί να μας βοηθήσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και για αυτό το λόγο είναι δημοφιλής. Ο αστρολογικός χάρτης κάθε ανθρώπου, ο οποίος σχηματίζεται ανάλογα με τον τόπο και το χρόνο της γέννησής του, λειτουργεί όπως και ένας συνηθισμένος γεωγραφικός χάρτης. Μας προσανατολίζει σχετικά με τις δυνατότητες, τα ταλέντα και τις αδυναμίες του ατόμου καθώς επίσης και με τις διεργασίες που θα λάβουν χώρα στις διαφορετικές περιόδους της ζωής του. Έτσι, όπως ένας γεωγραφικός χάρτης οριοθετεί τα διάφορα τοπία, ο αστρολογικός χάρτης μας δίνει πλούσιες πληροφορίες για τη ψυχολογική, την προσωπική, την επαγγελματική και την κοινωνική εξέλιξη ενός ατόμου κατά την πορεία της ζωής του. 

Αυτό πού είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως η αστρολογία έχει τη δυνατότητα να μας δώσει μια σφαιρική αντίληψη για την πραγματικότητα, η οποία περιλαμβάνει συλλογικά γεγονότα, π.χ. πλανητικές όψεις με παγκόσμια απήχηση, και τον τρόπο που αυτά αλληλεπιδρούν με τα προσωπικά χαρακτηριστικά των ατόμων, πχ. οι θέσεις των πλανητών στον αστρολογικό τους χάρτη. Η αστρολογία λοιπόν μπορεί να περιγραφεί σαν την τέχνη της χαρτογράφησης τόσο του ατομικού όσο και του συλλογικού γίγνεσθαι. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό κανείς να θυμάται πως κάθε χάρτης οποιουδήποτε είδους μας δίνει πληροφορίες για έναν τόπο παρ’ όλα αυτά, ο κάθε ταξιδιώτης διαλέγει ο ίδιος ποια πορεία θα ακολουθήσει. Κατά τον ίδιο τρόπο η αστρολογία μπορεί να μας πληροφορήσει για δυνατότητες, ευκαιρίες, προκλήσεις, σημαντικά γεγονότα και απρόοπτες αλλαγές που μας επιφυλάσσει το μέλλον όμως εμείς σαν άτομα με ελεύθερη βούληση και γνώση αποφασίζουμε ποια στάση θα κρατήσουμε μπροστά σε όλα αυτά. Εμείς χαράζουμε το δρόμο που θα βαδίσουμε και η αστρολογία μας βοηθά να χαράξουμε το δρόμο μας με πιο εποικοδομητικό, πιο αυθεντικό και γιατί όχι πιο ήρεμο και σίγουρο τρόπο. Επισκεπτόμαστε λοιπόν έναν ή μία αστρολόγο προκειμένου να μας βοηθήσει να καταλάβουμε το χάρτη της ζωής μας και να αναλογιστούμε την πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε με βάση τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

 

Ποια είναι η σωστή στιγμή να πας σε έναν αστρολόγο;
Νομίζω πως δεν υπάρχει σωστή και λάθος στιγμή. Συνήθως οι άνθρωποι τείνουν να ζητούν αστρολογικές συμβουλές όταν βρίσκονται σε περιόδους που χρειάζεται να πάρουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις στη ζωή τους. Παρ’ όλα αυτά, δεδομένου ότι η επίσκεψη σε έναν ή μία αστρολόγο έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα, θα έλεγα πως πάντα είναι μια καλή στιγμή. Ένα ραντεβού με μια αστρολόγο, είναι ένα δώρο που κάνει κανείς στον εαυτό του αφιερώνοντας μια ώρα ή παραπάνω στο να σκεφτεί που βρίσκεται στη ζωή του και πως θέλει να συνεχίσει παρακάτω. Πότε αποφασίζει κάποιος να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό του και πόσο συχνά είναι κάτι υποκειμενικό, κατά τη γνώμη μου όμως είναι πάντα ένα πολύ χρήσιμο δώρο.

 

Η συναστρία μπορεί να μου δείξει αν ταιριάζω με κάποιον; Τί μπορεί να μου δείξει;
Η συναστρία είναι η αστρολογική μελέτη μιας σχέσης, συνήθως ερωτικής αλλά όχι μόνο. Αυτό που κάνουμε όταν μελετάμε τη συναστρία ενός ζευγαριού, είναι να δούμε πώς οι πλανήτες -όπως είναι τοποθετημένοι στον αστρολογικό χάρτη του ενός ατόμου- αλληλεπιδρούν με τις θέσεις των πλανητών στον αστρολογικό χάρτη του άλλου. Αυτό που κατά κανόνα δείχνει μια συναστρία είναι η συμβατότητα ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Άρα ναι, δείχνει αν ταιριάζουμε με κάποιον άλλο. Δείχνει όμως πολύ περισσότερα και πιο συγκεκριμένα πράγματα. Η μελέτη μιας συναστρίας ενός ζευγαριού δείχνει ποιοι τομείς είναι εκείνοι που ευνοούν τη σχέση και ποιοι τη δυσκολεύουν. Για παράδειγμα, δύο άτομα μπορεί να έχουν κοινές διανοητικές αναζητήσεις και στόχους για το μέλλον, όμως μπορεί να αντιλαμβάνονται διαφορετικά την έννοια της δέσμευσης σε μια σχέση και αυτό να προκαλεί εντάσεις. Αντίστοιχα, μπορεί να υπάρχει έντονη σεξουαλική χημεία αλλά διαφορές στις συναισθηματικές ανάγκες. Ακόμα μια συναστρία μπορεί να μας δείξει τι μπορεί να καταφέρουν μαζί δύο άνθρωποι, π.χ. όψεις που είναι ευνοϊκές για τη δημιουργία οικογένειας ή όψεις που περισσότερο ευνοούν σχέσεις συνεργασίας, πώς το ένα άτομο ανταποκρίνεται ή εντείνει ανασφάλειες και ψυχολογικά τραύματα του άλλου ατόμου ή εάν η σχέση έχει χαρακτηριστικά που την κάνουν κομβική στη ζωή του ενός ή και των δύο ατόμων. Έχοντας όλες αυτές τις πληροφορίες, η συναστρία τελικά μας βοηθά να καταλάβουμε ποια στοιχεία της σχέσης μας χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο και ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που κρατούν δυο άτομα μαζί.

 

Μπορεί σε έναν χάρτη να φανεί πότε θα κάνω σχέση;
Όπως είπα και σε προηγούμενη σου ερώτηση, ένας αστρολογικός χάρτης δείχνει τάσεις, ευκαιρίες, και προκλήσεις. Από αυτή τη σκοπιά, ναι, δείχνει περιόδους που ευνοούν τη δέσμευση όπως αντίστοιχα και περιόδους που μπορεί να χαρακτηρίζονται από περισσότερη εσωστρέφεια ή αποξένωση. Παρ’ όλα αυτά, πάντα το παιχνίδι το παίζουμε εμείς.

 

Περάσαμε, ομολογουμένως μια δύσκολη χρονιά. Το 2021 θα είναι καλύτερο ή θα έχει κι αυτό τις δυσκολίες του;
Το 2020 μας έδωσε το μήνυμα πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που χρειάζεται να αλλάξουμε τρόπο ζωής, γιατί αυτός που έχουμε μέχρι τώρα υιοθετήσει δεν είναι βιώσιμος ούτε για τους ανθρώπους ούτε για τον πλανήτη. Το μήνυμα παραδόθηκε, ωστόσο το κατά πόσο ελήφθη από τον καθένα και τη καθεμιά μας χωρά πολλή συζήτηση. Το 2021 ξεκινά μάλλον σε παρόμοιους τόνους, ωστόσο έρχεται σαν τη συνέχεια μιας αργής αλλά σταθερής αλλαγής που έχει ήδη ξεκινήσει. Κατά τη γνώμη μου, ένα σημαντικό πλανητικό γεγονός για τη νέα χρονιά είναι η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Κρόνος, ο πιο δύσκολος πλανήτης για πολλούς, είναι ο πλανήτης – δάσκαλος, εκείνος που έρχεται να μας μάθει τη σημασία των κανόνων, της υπευθυνότητας, της πειθαρχίας, της σκληρής προσπάθειας και της δομής. Είναι ένας πλανήτης που σχετίζεται με την αποβολή άχρηστων ή ξεπερασμένων συνηθειών, τρόπων σκέψης, αξιών, αλλά και υλικών πραγμάτων και μας καλεί να ωριμάσουμε και να εξελιχθούμε. Από την άλλη μεριά ο Υδροχόος με κυβερνήτη του τον Ουρανό είναι το ζώδιο της συλλογικότητας, του ανθρωπισμού, είναι εκείνος που κουβαλά το νερό της ζωής και θεραπεύει τα κακώς κείμενα. Ο Υδροχόος είναι ο επαναστάτης του ζωδιακού κύκλου, ένας επαναστάτης με όραμα που δουλεύει για τη δύναμη των λαών και την πρόοδο και απεχθάνεται κάθε τι συμβατικό και αυταρχικό. Από μία άποψη θα λέγαμε πως η θέση του Κρόνου σε αυτό το ζώδιο για το 2021 κουβαλά αρκετές προκλήσεις. Είναι πιθανό να δούμε νέα κινήματα να αναδύονται, εντάσεις ανάμεσα σε παλιές και νέες αξίες καθώς και περιορισμούς σε επικοινωνίες, μετακινήσεις, δραστηριότητες, οι οποίοι τελικά θα δημιουργήσουν χώρο για εναλλακτικούς και νέους τρόπους να σχετιζόμαστε και να αλληλεπιδρούμε. Ο Κρόνος και ο Ουρανός, ο κυβερνήτης του Υδροχόου, είναι οι δύο πλανήτες που είναι επιφορτισμένοι με την αναγέννηση και την αναζωογόνηση. Το 2021 λοιπόν φαίνεται πως τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο είναι σημαντική χρονιά για τις επόμενες δεκαετίες, είναι μια χρονιά που εξελισσόμαστε και αλλάζουμε σε κάτι καλύτερο, όμως αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία κουραστική, καλούμαστε να διδαχθούμε ότι το ατομικό μας όφελος περνά αναπόφευκτα από το συλλογικό όφελος, χρειάζεται να αποχωριστούμε κάθε τι παλιό που πλέον δεν λειτουργεί και να κάνουμε χώρο για νέα πράγματα για το καλό όλων. Θα είναι μια χρονιά που χρειάζεται να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη σε όλους τους τομείς, να ξαναδούμε την πορεία μας και να διορθώσουμε εκείνα που μας κρατούν στάσιμους ή μας βλάπτουν. Αναλυτικότερα θα ασχοληθώ με αυτήν την πλανητική θέση αλλά και άλλα σημαντικά πλανητικά γεγονότα στις ετήσιες προβλέψεις που θα δημοσιευτούν μέσα στο Δεκέμβρη.

 

Όταν διαβάζουμε γενικές προβλέψεις εκτός από το ζώδιο και τον ωροσκόπο, υπάρχει κάτι άλλο που καλό είναι να διαβάζουμε;
Να τα διαβάζουμε όλα φυσικά! Αστειεύομαι! Νομίζω το ζώδιο και ο ωροσκόπος δίνουν μια καλή γενική εικόνα. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το τι μας απασχολεί την κάθε περίοδο μπορούμε να διαβάζουμε και τα ζώδια στα οποία έχουμε τους πλανήτες μας. Η Σελήνη σχετίζεται άμεσα με το συναισθηματικό μας κόσμο, οπότε αν μας ενδιαφέρει περισσότερο να ξέρουμε για τις εσωτερικές και ψυχικές μας διεργασίες, είναι καλό να διαβάζουμε το ζώδιο στο οποίο είναι η Σελήνη μας. Ο Άρης και η Αφροδίτη σχετίζονται με τις ερωτικές μας σχέσεις, οπότε καλό είναι να τους ρίχνουμε μια ματιά, εάν τα πράγματα στα προσωπικά μας είναι κρίσιμα!

 

Ποια “λέξη” όταν ακούμε πρέπει να προσέχουμε ή να περιμένουμε κάτι κακό; Εκλείψεις; Πανσέληνος; 
Να τέτοια λες και φοβάται ο κόσμος! Καμία έκλειψη και καμία πανσέληνος δεν είναι εξ’ ορισμού επικίνδυνες ή επιβαρυντικές. Κάθε πλανητικό φαινόμενο αποκτά τη σημασία του ανάλογα με τον τομέα του ωροσκοπίου μας τον οποίο ενεργοποιεί. Για αυτόν το λόγο μιλάμε με τον αστρολόγο μας τακτικά, για να ξέρουμε τι να περιμένουμε!

 

Που μπορούμε να σε βρούμε για ένα προσωπικό ραντεβού;
Μπορείτε να με καλείτε στο 901 901 5133 ή στο 698 0693904 ή να μου στέλνετε προσωπικό μήνυμα στο messenger μέσω της σελίδας μου στο facebook Λίτσα Πετρίδη & Συνεργάτες.

 

Read More

And More