Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Πώς θα είναι το Σάββατό σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος για σήμερα, σύμφωνα με την αστρολόγο Λίτσα Πετρίδη;

Κριός

Μπορείς να απολαύσεις υπέροχες ιδέες και ενθουσιασμό τώρα, αλλά μπορεί να πρέπει να προσέξεις για υπερβάσεις. Με τη σημερινή αντίθεση Αφροδίτης – Δία ο ενθουσιασμός, η αβεβαιότητα ή η αναποφασιστικότητα μπορεί να προκαλέσει ανησυχία. Προτού αφιερώσεις τον εαυτό σου ή πάρεις γρήγορες αποφάσεις, σκέψου τι είναι καλύτερο για σένα στο μέλλον. Μπορεί επίσης να αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στο να θέλεις περισσότερη οικειότητα και να προτιμάς να χειρίζεσαι τα πράγματα ανεξάρτητα. Είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις διαθέσεις των ανθρώπων γύρω σου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προσωπικά εσωτερικά σκαμπανεβάσματα.

Ταύρος

Τα πνεύματα είναι λίγο υψηλά σήμερα, αλλά λίγο ασταθή λόγο αντίθεσης Αφροδίτης – Δία. Ίσως είναι καλύτερο να αποφύγεις τις υπερεκτιμήσεις ή τις υποσχέσεις, καθώς μπορεί να είναι καλύτερο να ζήσεις τη στιγμή. Μπορεί να είναι μια ανήσυχη μέρα μέχρι να έρθεις σε επαφή με τις πραγματικές σου ανάγκες, κάτι που μπορεί να είναι μια μεγάλη επιθυμία σήμερα, αλλά κάθε άλλο παρά κατορθωτό. Τα συναισθήματα, οι αλληλεπιδράσεις ή ένα κοινωνικό γεγονός ή σύνδεση φαίνονται μεγαλύτερα από την αντικειμενικότητα ή υπάρχει μια τάση για μπερδέματα σε μια σχέση και γίνεται σύγχυση ποιος θέλει πραγματικά και τι.

Δίδυμοι

Μπορεί να νιώσεις μια έντονη επιθυμία να φτάσεις λίγο ψηλότερα με τη δουλειά, τις υπηρεσίες ή την υποστήριξη σου. Το κλειδί είναι να το κάνεις με μέτρο και να αποφύγεις την υπέρβαση. Ομολογουμένως με την Αφροδίτη απέναντι από το Δία, τον πλανήτη της αφθονίας, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει. Πρόσεξε τον πειρασμό να ξεφύγεις ή να καλύψεις τα προβλήματα υπερβάλλοντας τις απολαύσεις, κάτι που είναι μια προσωρινή λύση που μόνο καθυστερεί τα πράγματα και αυξάνεις τα αισθήματα ενοχής. Εάν ζεις πάρα πολύ τη ζωή σου στο περιθώριο, μπορεί να καταλήξεις να αισθάνεσαι εκτεταμένη ή υποτιμημένη.

Καρκίνος

Μπορεί να υπάρξει μεγάλη στάθμιση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων μιας κατάστασης σήμερα. Είναι δύσκολο να καταλήξεις σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα με μια αντίθεση Αφροδίτης – Δία που συμβαίνει τώρα και διαιρεί τις επιλογές σου. Ωστόσο μέσω διαφωνίας ή σύγκρουσης θα καταλήξεις σε μια καλύτερη κατανόηση μιας κατάστασης. Στο μεταξύ το να ξεπεράσεις τα όρια σου είναι ένας πειρασμός. Μπορεί να βιώσεις την υπερβολή ή το δράμα με φίλους ή εραστές. Απέφυγε τις υπερεκτιμήσεις ενώ αναζητάς τρόπους για να βιώσεις τα επίπεδα ικανοποίησης σου.

Λέων

Η σημερινή αντίθεση Αφροδίτης – Δία μπορεί να είσαι ενθουσιώδης, αλλά οι τάσεις για υπερβολές, δαπάνες ή αίσθημα υπερέντασης μπορεί να κυριαρχεί. Στην πραγματικότητα το να μείνεις λίγο πίσω και να επαναξιολογήσεις τι είναι σημαντικό για σένα μπορεί να οδηγήσει σε σπουδαία πράγματα. Τόσο η οικογένεια όσο και καριέρα μπορεί να είναι δυνατοί πόλοι για σένα αυτές τις μέρες, αλλά σήμερα μπορεί να φανεί ότι πρέπει να κάνεις μια επιλογή ή να ρυθμίσεις και τα δυο. Η υπεραντιστάθμιση δεν πρόκειται να λύσει προβλήματα. Προσπάθησε να αποφύγεις τυφλά να ζητάς περισσότερα όταν δεν είσαι ακόμα σε επαφή με την πηγή της δυσαρέσκειας.

Παρθένος

Η σημερινή αντίθεση της Αφροδίτης – Δία μπορεί να σε ενθαρρύνει να φτάσεις ψηλότερα, αλλά ίσως να το παρακάνεις λίγο, κάτι που μπορεί να είναι πρόβλημα αν δεν είσαι σε επαφή με αυτό που πραγματικά θέλεις. Πρόσεξε να μην εναποθέσεις τις ελπίδες σου σε πράγματα που ακόμα και αν τα πετύχεις δε θα σε ικανοποιήσουν πραγματικά. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό να αναζητήσεις περισσότερο νόημα και εκπλήρωση τώρα και είναι μέσα από την προσπάθεια για αυτά τα πράγματα στη ζωή σου που θα βρεις την ευτυχία, κυρίως μέσω της μάθησης και των νέων εμπειριών και ενδιαφερόντων, αντί της υπερβολής και της υπερεκτίμησης.

Ζυγός

Κάτι που ξεκινά πολύ γρήγορα κινδυνεύει να καεί σχεδόν το ίδιο γρήγορα σήμερα, με μια αντίθεση Αφροδίτης – Δία. Ωστόσο ακόμα και αν υπάρχουν λανθασμένοι υπολογισμοί, τείνεις να σταθείς γρήγορα στα πόδια σου σήμερα. Το κλειδί είναι να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για να αποφύγεις να αναλάβεις πολλά πρόσθετα έργα καθώς αναζητάς περισσότερο νόημα ή απόλαυση στη ζωή σου. Επίσης να γνωρίζεις ότι οι άλλοι μπορεί να υπόσχονται περισσότερα απ’ όσα μπορούν να προσφέρουν, πιθανότατα όχι επίτηδες. Αυτό μπορεί να ισχύει και σε διαφορετικό επίπεδο με τα υλικά πράγματα.

Σκορπιός

Η Σελήνη ευθυγραμμίζεται με την Αφροδίτη στο ζώδιο σου σήμερα, ενισχύοντας τη γοητεία και την επιρροή σου. Η Αφροδίτη αντιτίθεται επίσης στο Δία και είσαι σε καλή θέση για να οραματιστείς αυτό που πραγματικά θέλεις. Ωστόσο απέφυγε να βιαστείς με ημιτελή έργα. Είναι καλύτερο να διατηρήσεις τις προσδοκίες σου λογικές ενώ ονειρεύεσαι νέες δυνατότητες. Οι προσωρινές διορθώσεις σε ανήσυχα συναισθήματα μπορεί να είναι δελεαστικές, αλλά δε θα διορθώσουν μακροχρόνια προβλήματα. Αυτή η διέλευση μπορεί να σε ωθήσει να αναζητήσεις περισσότερα από τη ζωή και τις σχέσεις σου, αλλά το να προχωρήσεις σε αυτή την επιδίωξη απροετοίμαστη δε θα οδηγήσεις σε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τοξότης

Η σημερινή Σελήνη σε βρίσκει ικανοποιημένη να είσαι στο παρασκήνιο προσωρινά. Η επαφή με τον εσωτερικό κόσμο σου μπορεί να φέρει τώρα οφέλη. Μόλις μάθεις τις προτεραιότητες σου είσαι σε εξαιρετική φόρμα για να ρίξεις την ενέργεια και την προσοχή σου σε κάτι ιδιαίτερο. Ωστόσο με την Αφροδίτη σε αντίθεση με τον κυβερνήτη σου Δία, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να υπεραντισταθμίσεις ή να υπερβάλλεις για να επιλύσεις προβλήματα ανησυχίας ή δυσαρέσκειας, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα.

Αιγόκερως

Η δημιουργικότητα ή τα ρομαντικά συναισθήματα είναι δυνατά αλλά δύσκολα κατευθύνονται σήμερα. Με την Αφροδίτη σε αντίθεση με το Δία μπορεί να δυσκολευτείς να καταλάβεις τι να κάνεις με τον εαυτό σου τώρα. Η υπερβολή μπορεί να είναι ένα ζήτημα σε γενικές γραμμές, καθώς αυτή η πτυχή φαίνεται να ενθαρρύνει το να ψάχνουμε έξω από τον εαυτό μας για ευτυχία ή νόημα και σκοπό. Σίγουρα η δυσαρέσκεια και η ανησυχία μπορούν να σε παρακινήσουν να κάνεις βελτιώσεις. Ωστόσο χωρίς σχέδιο ή αυτογνωσία σήμερα μπορεί να υπάρξουν κάποια λάθη.

Υδροχόος

Σήμερα παρουσιάζεται μια αναλαμπή ή μια καμπή που σχετίζεται με την καριέρα ή τη ζωή σου στο σπίτι, καθώς η Αφροδίτη και ο Δίας έρχονται σε αντίθεση. Οι υποσχέσεις που δίνονται τώρα είναι απίθανο να υλοποιηθούν ή να εκπληρωθούν. Μπορεί να υπάρξει ανησυχία εάν είσαι καταβεβλημένη ή αν αισθάνεσαι κάποια δυσαρέσκεια σε κάποιο τομέα. Για παράδειγμα αν έχεις υπερβολική προσοχή στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή μπορεί τώρα να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις να κάνεις πάρα πολλά, ακόμα κι αν κάποια από αυτά τα αγαπάς.

Ιχθύες

Με την Αφροδίτη να διέρχεται αυτή την περίοδο στον ηλιακό 9ο οίκο σου, έχεις μεγαλύτερο ενδιαφέρον να μάθεις, να συνδεθείς και να γνωρίσεις τον κόσμο γύρω σου. Η σημερινή αντίθεση Αφροδίτης – Δία μπορεί να κάνει τις πρόσφατες υπερβολές σε αυτά τα μέτωπα αρκετά εμφανή. Λαχταράς μια αίσθηση ανάπτυξης και βελτίωσης στις σχέσεις σου. Μπορεί να υπάρχουν υπέροχες ιδέες και ενθουσιασμός σήμερα, αλλά μπορεί να πρέπει να προσέξεις την υπέρβαση. Επιδίωξε να έχεις αυτογνωσία τώρα, καθώς οι παρορμήσεις για ασυνήθιστες εμπειρίες μπορεί να σε οδηγήσουν να εστιάσεις σε υλικές ή κενές απολαύσεις και όχι πραγματικά σε αυτά που χρειάζεσαι.

Read More

And More