Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Πώς θα είναι η Τετάρτη σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος για σήμερα, σύμφωνα με την αστρολόγο Λίτσα Πετρίδη;

Κριός

Έχεις μια ισχυρή επιθυμία να κυνηγήσεις τους στόχους και τα όνειρα σου σήμερα. Νέα εγχειρήματα πυροδοτούν την έμπνευσή σου. Τα επίπεδα ενέργειας σου είναι υψηλά ενώ έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου. Ξέρεις πώς μπορείς να τα καταφέρεις. Το νιώθεις. Πρέπει να αφήσεις αφήσεις πίσω σου συμπεριφορές του παρελθόντος αλλά και κινήσεις και δραστηριότητες που δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα πια. Σε πνίγουν έντονα συναισθήματα για έναν φίλο ή ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός σου. Ίσως και για ένα στόχο που θέλεις πολύ να εκπληρώσεις. Καλό θα ήταν να υπενθυμίζεις πιο συχνά στον εαυτό σου ότι η δύναμη δεν προέρχεται από το να γνωρίζεις τα πάντα, αλλά από το να είσαι ειλικρινής με το μέσα σου.

Ταύρος

Η επιθυμία σου για αναγνώριση είναι έντονη. Θέλεις να πετύχεις κάτι ξεχωριστό σήμερα. Επαγγελματικά αλλά και προσωπικά, θέλεις να προχωρήσεις. Να πας μπροστά. Να εξελιχθείς. Να προοδεύσεις. Εξοπλίσου με υπομονή και θα τα καταφέρεις. Τα σχόλια των γύρω σου δίνουν ώθηση να προχωρήσεις, να συνεχίσεις. Η Σελήνη περνά στο ζώδιο σου σήμερα και οι συναισθηματικές σου ανάγκες γίνονται ξεκάθαρες πια. Αρχίζεις να αναγνωρίζεις διάφορα συναισθήματα που για καιρό κράταγες καλά κρυμμένα στο κουτί. Η αναγνώριση είναι καλό να συμβαίνει. Το ζήτημα είναι να μην αφήσεις αυτά τα συναισθήματα να σε παρασύρουν.

Δίδυμοι

Ξεκινάς την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Είσαι πιο τολμηρή απ’ το συνηθισμένο. Το πείσμα μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Το καλύτερο όμως είναι να συνδυαστεί με σκληρή δουλειά, έτσι ώστε να σε βοηθήσει να πετύχεις έναν σημαντικό στόχο. Πρόσεξε ποιες απόψεις υπερασπίζεσαι και γιατί. Τα πάθη σου βγήκαν στην επιφάνεια σχετικά πρόσφατα, οπότε προσπάθησε να οικοδομήσεις με βάση αυτά. Η Σελήνη κινείται στον τομέα της ιδιωτικής σου ζωής, και υπογραμμίζει την ανάγκη σου να κάνεις τα πάντα χαλαρά, να ξεκουράζεσαι και να σκέφτεσαι πριν πράξεις.

Καρκίνος

Έχεις πολλή ενέργεια, την οποία καλό θα ήταν να εκτονώσεις σε προσωπικά ζητήματα. Άλλωστε αυτά είναι που χρειάζονται αλλαγή σε αυτή τη φάση. Οι συγκρούσεις των ημερών σε βοηθούν να κατανοήσεις πως πρέπει να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλεις να αλλάξεις την καθημερινότητά σου. Οι τρέχουσες συνθήκες ζωής σου δεν σε γεμίζουν. Υπάρχουν οικονομικές πιέσεις από το περιβάλλον σου σε αυτή τη φάση. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να θεραπεύσεις τον εαυτό σου. Ίσως και μια σχέση, που θεωρείς σημαντική. Οι γνώσεις που αποκτάς τώρα επιταχύνουν την διαδικασία αυτή.

Λέων

Φέρνεις μια πιο φρέσκια ενέργεια στην σχέση σου με τον σύντροφο σου ή ένα φίλο σου. Μην εμπλακείς σε περιττές συγκρούσεις. Μην αποφεύγεις τις ευκαιρίες που σου δίνονται για να καθαρίσεις τον αέρα γύρω σου από τοξικές και χειριστικές συμπεριφορές. Το να κλείνεις τα μάτια στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι που θα σε βοηθήσει σε αυτή τη φάση. Οι δυσκολίες κλιμακώνονται γρήγορα, κυρίως επειδή η διάθεσή σου δεν είναι καλή, είναι κάπως περίπλοκη. Επιδίωξε να είσαι δυνατή και μάλιστα να προβάλλεις κι αυτή τη δύναμη προς τα έξω, μιας και οι άνθρωποι γύρω σου παρουσιάζονται πιο διεκδικητικοί από εσένα. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον… Καθώς η μέρα προχωρά αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες και νιώθεις αρκετά πιο παραγωγική.

Παρθένος

Αν θέλεις να έχεις ένα καλύτερο πρόγραμμα μέσα στην καθημερινότητά σου, τώρα είναι η πιο σωστή στιγμή να αναλάβεις δράση. Βρίσκεις το κίνητρο να δουλέψεις σκληρά πάνω σε projects που μέχρι τώρα είχες λίγο ξεγραμμένα. Ίσως είναι ώρα να εγκαταλείψεις συνήθειες που μοιάζεις αντιπαραγωγικές, και να εστιάσεις σε εκείνες που εξυπηρετούν τους μεγαλύτερους στόχους σου. Νωρίς σήμερα οι γύρω σου το πάνε στα άκρα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους. Μην εμπλακείς σε τέτοια «παιχνίδια».

Ζυγός

Δώσε προσοχή σε εμμονικές σκέψεις που το μόνο που κάνουν είναι να σε αγχώνουν. Ωστόσο είναι μια καλή στιγμή να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Βιώνεις μια έντονη επιθυμία να αποκτήσεις περισσότερο έλεγχο στη ζωή σου. Επιπλέον είσαι έτοιμη να βγεις έξω, να αποκαλυφθείς στον έξω κόσμο. Καθώς η μέρα προχωρά σου δίνεται η δυνατότητα για να επιδιορθώσεις κάποια σχέση σου ή και να τονώσεις έναν δεσμό. Είναι σχετικά εύκολο για σένα να κάνεις ελιγμούς με το δικό σου μοναδικό τρόπο, έτσι ώστε να βελτιώνεις τις καταστάσεις. Η αρμονία δεν είναι αρκετή για σένα αυτή τη στιγμή.

Σκορπιός

Μην περιμένεις αποτελέσματα σήμερα. Άρχισε να εργάζεσαι σε προβληματικές περιοχές και προσπάθησε να μην έρθεις αντιμέτωπη με ανθρώπους μέσα στην ημέρα ειδικά αν πρόκειται για επιφανειακά θέματα. Δεν θα σε βοηθήσει πουθενά αυτό. Από την άλλη, η υπομονή θα σε ανταμείψει. Η προσπάθειά σου να είσαι παραγωγική σήμερα – όσο μεγάλο ή μικρό είναι αυτό που σου έχει ζητηθεί – σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Καθώς η ημέρα προχωρά, η ένταση μειώνεται σημαντικά. Σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα να βοηθήσεις τους άλλους. Όσο εύκολο κι αν είναι να αποκτήσεις αυτό που θέλεις αυτή τη στιγμή, αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μαθαίνεις, να βάζεις μυαλό από τις εμπειρίες σου.

Τοξότης

Αυτή μπορεί να είναι μια περίοδος που σε γεμίζει κίνητρα. Η ικανότητά σου να πείθεις τους συνομιλητές σου είναι ακόμα πιο ισχυρή σε σχέση με το συνηθισμένο. Έλκεσαι από δραστηριότητες που σε διασκεδάζουν. Η Σελήνη μετακινείται στον τομέα της εργασίας και της υγείας σου και κάπως έτσι η προσοχή σου στρέφεται στην everyday ρουτίνα σου. Καθώς η μέρα προχωρά οι ενέργειες είναι θεραπευτικές. Είναι μια καλή στιγμή για να αξιοποιήσεις τη διαίσθηση σου. Διαπρέπεις στο να καθοδηγείς και να βοηθάς τους άλλους να κατανοήσουν τον εαυτό τους και αυτό συμβαίνει επειδή μπορείς και σχετίζεσαι τόσο καλά με τα προβλήματα τους.

Αιγόκερως

Ο Άρης στο ζώδιο σου σε εξοπλίζει με ορμή, αλλά την ίδια στιγμή πυροδοτήσει θυμό και ανυπομονησία. Εάν μπορείς να έχεις τη βιασύνη σου υπό έλεγχο, είναι μια ευνοϊκή περίοδος για αυτοσυγκέντρωση. Μπορείς να έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα, δουλεύοντας για την αυτοβελτίωση και τον αυτοέλεγχο. Καθώς η μέρα προχωρά, αποκτάς την τέλεια εικόνα σχετικά με τα συναισθήματά σου. Κατανοείς τα προβλήματα των άλλων σήμερα, βοηθώντας τους να βρουν τον εαυτό τους και να δουν τη ζωή τους πιο ξεκάθαρα. 

Υδροχόος

Θέλεις να προστατεύσεις τα πράγματα σου. Το ένστικτό σου είναι ισχυρό. Η σημερινή ημέρα είναι καλή για να διοχετεύσεις την ενέργειά σου σε κάτι ουσιαστικό. Αυτό που φτιάχνεις συνδέεται με ευαίσθητα θέματα. Αλλά θα ανακαλύψεις πολλά για τον εαυτό σου και τους φόβους σου σήμερα, εάν εξερευνήσεις αυτά τα ζητήματα εις βάθος. Ενεργείς σήμερα με σκοπό, και καθώς η μέρα προχωρά θέλεις να διασκεδάσεις περισσότερο και θα το κάνεις με κάθε κόστος.

Ιχθύες

Νωρίς σήμερα μοιάζεις να έχεις εμμονή με λάθη του παρελθόντος. Έλκεσαι από καταστάσεις που ξέρεις πως μπορούν να νικήσουν. Βγάλε τον εαυτό σου από αυτό τον λαβύρινθο. Η  προσοχή σου τώρα θα πρέπει να είναι εστιασμένη στο να απελευθερωθείς, αντί να εντείνεις την απογοήτευση ή την δυσαρέσκειά σου. Καθώς η μέρα προχωρά αρχίζεις να παίρνεις αποφάσεις. Είναι μια καλή στιγμή για επικοινωνία. Μια συγχωρητική ενέργεια υποστηρίζει την επικοινωνία με λιγότερη επιφυλακτικότητα.

Εδώ μπορείς να μαθαίνεις καθημερινά τις αστρολογικές προβλέψεις του ζωδίου σου!
Κεντρική φωτογραφία: @streetrends

Read More

And More