Δεκέμβριος 2022: Ποια ζώδια επηρεάζουν οι όψεις και οι διελεύσεις του μήνα

Καλό μήνα! Πατήσαμε στον μήνα των Χριστουγέννων. Τι κέφια έχει; Η Αλίντα Κανάκη γράφει για τις διελεύσεις και τις όψεις του Δεκεμβρίου 2022…

Με κείνα και με τ’ άλλα, έφτασε το τέλος και του 2022, μια ακόμη χρονιά που σίγουρα θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό. Ο Δεκέμβριος λοιπόν μας βρίσκει εξαντλημένους, φοβισμένους, γεμάτους αβεβαιότητα για το μέλλον, με μαύρα σύννεφα να μαζεύονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα. Ο Ήλιος βρίσκεται μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Τοξότη, για να περάσει στην συνέχεια στον Αιγόκερω. Στην εποχή του Αιγόκερου ωστόσο μας εισάγει πρώτος ο Ερμής, μιας και περνάει στο ζώδιο αυτό της Γης στις 6 Δεκεμβρίου. Ο Ερμής θα παραμείνει στον Αιγόκερω μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, καθώς το διάστημα μεταξύ 29/12 και 18/01 θα είναι ανάδρομος. Στις 10 Δεκεμβρίου εισέρχεται και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, ενώ ο Άρης συνεχίζει να κινείται ανάδρομα στο ζώδιο των Διδύμων.

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του πορεία στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ ο μοναδικός από τους εξωτερικούς πλανήτες που βρίσκεται ακόμη ανάδρομος είναι ο Ουρανός. Στις 20/12 εγκαταλείπει ο Δίας το ζώδιο των Ιχθύων και επανέρχεται σταθερά πλέον στον Κριό, ενώ στις 23 Δεκεμβρίου ορθοδρομεί και ο Χείρωνας στον Κριό.

Το δεύτερο μέρος του Δεκεμβρίου προβλέπεται να είναι αρκετά πιο ευνοϊκό από το πρώτο και στην καρδιά όλων των πετυχημένων δράσεων θα βρίσκεται ο συμβιβασμός. Είναι μια περίοδος που θα επικρατεί αισιοδοξία και θα έχουμε αυτοπεποίθηση και μια αυξημένη ενέργεια για δράση. Τα στελέχη των επιχειρήσεων θα αισθανθούν το διάστημα αυτό ότι μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα, με συνέπεια να αναλάβουν δράση και να αυξήσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Άτομα δημιουργικά με πρωτοποριακές ιδέες θα ανοίξουν νέους δρόμους και θα δείξουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να πάρουν και οι υπόλοιποι για τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την προσαρμογή τους στην επόμενη μέρα.

Η συμπόρευση Ερμή και Αφροδίτης στο ζώδιο του Αιγόκερου κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα μας προσγειώνει συναισθηματικά στην πραγματικότητα και είναι ένα χρονικό διάστημα που αρκετοί θα γίνουν πιο ωφελιμιστές, εκμεταλλευόμενοι συντρόφους, συνεργάτες ή συνεταίρους προς ίδιον όφελος. Είναι όμως και μια περίοδος που είναι έντονη η ανάγκη για δημιουργία και πρόοδο, και γι’ αυτό θα υπάρξουν πολλές συμμαχίες ή συνεταιρισμοί. Κάποιοι θα απομακρυνθούν από τις υπάρχουσες σχέσεις τους, κάποιοι άλλοι θα δημιουργήσουν καινούριες, τα πάντα όμως θα πρέπει να γίνουν συνειδητά, να έρθουν σαν αποτέλεσμα ώριμης σκέψης. Γιατί μέσα στη σύγχυση της εποχής μπορεί να βγάλει κανείς λανθασμένα συμπεράσματα, με αποτέλεσμα να βρεθεί απομονωμένος χωρίς λόγο. Τις τελευταίες μέρες του μήνα γυρίζει και πάλι ανάδρομος ο Ερμής, με συνέπεια να βιώσουμε για μια ακόμη φορά καθυστερήσεις, βλάβες, εκνευρισμούς και παρεξηγήσεις. Δεν θα έβλαπτε να είναι κανείς το διάστημα αυτό προσεκτικός στην οδική του συμπεριφορά!

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Δεκεμβρίου 2022
Ο Ήλιος βρίσκεται τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα στο ζώδιο του Τοξότη, ένα από τα πιο αισιόδοξα αλλά και ανέμελα ζώδια του ζωδιακού. Με κυβερνήτη του τον επεκτατικό Δία, είναι γνωστός για την καλή του τύχη και την σκανδαλώδη πολλές φορές οικονομική εύνοια. Είναι το ζώδιο που απολαμβάνει και αποζητά πέρα και πάνω από κάθε άλλο την ελευθερία του, αγαπά την εξερεύνηση, καθώς και την γνώση. Είναι ο μαθητής της ζωής, φιλοσοφεί τη ζωή και αποζητά τη γνώση και τη σοφία στη φιλοσοφία, τα θρησκευτικά δόγματα και τα ιδεολογικά ρεύματα. Δεν επιτρέπει όμως ποτέ αυτά να του καθορίσουν τη ζωή, παρά υιοθετεί ότι του ταιριάζει και προσαρμόζει στη ζωή του ό,τι θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Ο Τοξότης είναι ένα από τα πιο «ωμά» ζώδια του ζωδιακού, αυτός που δεν θα διστάσει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των γύρω του. Την εποχή λοιπόν κυριαρχίας του, έχουμε την μοναδική ευκαιρία να δούμε την πραγματική εικόνα των πραγμάτων και να θέσουμε τα ζητήματα στην σωστή τους διάσταση, απαλλαγμένα από υπερβολές ή ωραιοποιήσεις.

Μετά τις 21 Δεκεμβρίου που ο Ήλιος περνάει στον Αιγόκερω έχουμε όλο και μεγαλύτερη ανάγκη να πετύχουμε πράγματα που θα μας παρέχουν κυρίως ασφάλεια. Είναι μια εποχή του χρόνου κατά την οποία κυριαρχεί ο συντηρητισμός, είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας και ρεαλιστές στους στόχους που θέτουμε. Η κοινωνική καταξίωση και η οικονομική ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας, ενώ το συναίσθημα και η προσωπική ζωή περνούν σε δεύτερη μοίρα. Οι Αιγόκεροι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κατ’ εξοχήν υλιστικά άτομα, πείσμωνες, υπολογιστές, ίσως και τσιγκούνηδες, κυρίως στην έκφραση των συναισθημάτων τους. Και αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που χρωματίζουν το χρονικό διάστημα από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και το πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου.

Ο Ήλιος σχηματίζει στις 8 Δεκεμβρίου μια αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη από τους Διδύμους, μια όψη που αναμένεται να φέρει πείσμα, τσακωμούς και εριστικές συμπεριφορές. Ο εγωισμός χτυπάει κόκκινο και μέσα στην ένταση των ημερών υπάρχει μια προδιάθεση για ατυχήματα. Είναι μια όψη που σχηματίζεται ακριβώς επάνω στην Πανσέληνο του μήνα στο ζώδιο των Διδύμων και στον άξονα Διδύμων – Τοξότη. Επηρεάζονται από την αντίθεση κυρίως οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο των Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων, οι οποίοι καλό θα ήταν να προσέχουν την επικοινωνία τους αλλά και την οδική τους συμπεριφορά ή τον χειρισμό αιχμηρών εργαλείων ή επικίνδυνων μηχανημάτων.

Στις 12 Δεκεμβρίου σχηματίζει ο Ήλιος ένα ευεργετικό εξάγωνο με τον Κρόνο από Τοξότη και Υδροχόο αντίστοιχα, μια όψη που υποδηλώνει ωριμότητα και αξιοπιστία. Υπό την επιρροή της κυριαρχεί η υπευθυνότητα αλλά και ο ρεαλισμός στην αντιμετώπιση των καταστάσεων, τηρούμε το μέτρο, μη ξεφεύγοντας από την δεοντολογία, και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για ό,τι και αν συμβεί. Μας βοηθάει σε σημαντικό βαθμό να πετύχουμε τους στόχους μας, καθώς είμαστε πολύ πιο υπεύθυνοι, αποφασιστικοί και πρακτικοί. Εκφράζεται ανεμπόδιστα η φιλοδοξία μας και μπορούμε υπό την θετική επιρροή της να αναλάβουμε υπεύθυνες θέσεις στον τομέα δράσης μας. Ευνοημένοι του εξαγώνου είναι το τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων του μεταβλητού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι).

Στις 14 Δεκεμβρίου συναντιέται ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα σε όψη τετραγώνου, η οποία αναμένεται να επηρεάσει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου. Με τον Ποσειδώνα μόλις να έχει γυρίσει ορθόδρομος, όντας στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, η κρίση μας θα είναι αναξιόπιστη το διάστημα επιρροής της όψης και οι απάτες γύρω μας πολλές. Υπό την επιρροή του τετραγώνου θα επικρατεί άγχος και ανασφάλεια, αγωνία για τις εξελίξεις αλλά και χειραγώγηση και αποπροσανατολισμός από την πραγματικότητα. Δεν αποκλείεται να φέρει η όψη στην επιφάνεια καινούρια σκάνδαλα, καθώς η Σελήνη βρίσκεται στην λεπτολόγο Παρθένο, που να αφορούν στην οικονομία, τα χρηματιστήρια ή κάποιες αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου (Ήλιος στον 8ο οίκο) ή τα έργα και τις μέρες των φιλανθρωπικών οργανώσεων, ΜΚΟ, ορφανοτροφείων, αναμορφωτηρίων, κλπ. (Ποσειδώνας στον 12ο οίκο).

Η τελευταία όψη του Ήλιου αφορά σε ένα τετράγωνο με τον Δία στις 21 Δεκεμβρίου από την πρώτη μοίρα του Αιγόκερου και του Κριού αντίστοιχα, που ναι μεν μπορεί να φέρει ευκαιρία για επέκταση, τύχη και εύκολες λύσεις, αλλά πολλές από τις αποφάσεις μας θα χαρακτηρίζονται από επιπολαιότητα, ανευθυνότητα ή υπερβολές, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να μετράμε απώλειες αντί για κέρδη. Προσοχή λοιπόν οι γεννημένοι τις πρώτες μέρες των Κριών, Καρκίνων, Ζυγών και Αιγόκερων.

 

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Δεκεμβρίου 2022
Στις 6 Δεκεμβρίου περνάει ο Ερμής στον Αιγόκερω, ένα ζώδιο της Γης, σταθερό και προσγειωμένο, εισάγοντας μας σε μια περίοδο που οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ή να εμπιστεύονται περισσότερο τα απτά γεγονότα, παρά τις αφηγήσεις. Υπό αυτήν την έννοια θα είναι πολύ πιο δύσκολο να παραπλανηθεί ή να εξαπατηθεί κανείς το διάστημα που ακολουθεί. Ωστόσο, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα ήταν καλό να έχουμε το νου μας, γιατί οι απάτες θα είναι πολλές.

Στις μεταξύ μας επαφές και συνομιλίες εκτιμώνται ιδιαίτερα η ουσία και οι ξεκάθαρες κουβέντες. Είναι η ιδανική στιγμή προγραμματισμού, ειδικά μακροχρόνιων δράσεων, καθώς μπορούν να τεθούν τα θεμέλια μιας καινούριας επιχειρηματικής προσπάθειας. Η προετοιμασία όμως θα πρέπει να είναι σοβαρή και η έρευνα ενδελεχής. Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε, να συνδιαλλαγούμε, να διαπραγματευτούμε και να καταλήξουμε σε συμφωνίες. Μετά όμως γυρίζει ο πλανήτης ανάδρομος και ξεκινούν τα προβλήματα στη μεταξύ μας επικοινωνία.

Οι όψεις του Ερμή είναι αρκετές μέσα στο μήνα, ωστόσο δύο είναι οι σημαντικές: Ένα τρίγωνο με τον Ουρανό και μια σύνοδος με την Αφροδίτη.

Στις 17 Δεκεμβρίου σχηματίζει ο Ερμής ένα ευεργετικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Ουρανό από τον Ταύρο, μια όψη που θα γεννήσει εκκεντρικές ιδέες και προχωρημένες αντιλήψεις. Είναι η όψη της εφευρετικότητας και των πρωτότυπων, ουρανοκατέβατων ιδεών, καθώς και της τεχνολογίας. Τα σχέδια μας μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά υπό την επιρροή του τριγώνου μεταξύ των δύο πλανητών, μια και η σκέψη μας είναι πολύ πιο δημιουργική και μας έρχονται νέες ιδέες. Καινούριες γνώσεις αφομοιώνονται εύκολα και νέες φιλικές, κοινωνικές ή επαγγελματικές επαφές δημιουργούνται αβίαστα. Ευνοείται η αγορά προϊόντων τεχνολογίας, ενώ οι αποφάσεις μας σε ζητήματα οικονομικού χαρακτήρα θα αποδειχτούν σωτήριες. Αφορά κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

Στις 29 Δεκεμβρίου δε, με τον Ερμή σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος, σχηματίζεται σύνοδος με την Αφροδίτη, η οποία χαρακτηρίζεται για την άνεση μας στην επικοινωνία και την ευκολία, με την οποία ανταλλάσσουμε λόγια αγάπης. Η επικοινωνία μας στη δουλειά έχει κατ’ εξοχήν φιλική χροιά, μόνο που μπορεί να ξεστρατίσουμε και να κουτσομπολέψουμε, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα μας. Η μέρα είναι κατάλληλη για διαβουλεύσεις και προωθητικές ενέργειες, καθώς και να γνωρίσουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας. Αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του γ’ δεκαημέρου.

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Δεκεμβρίου 2022
Ο Άρης δεν πραγματοποιεί διέλευση μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς συνεχίζει να κινείται ανάδρομα στο ζώδιο των Διδύμων. Το τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα που μας ταλαιπώρησε αρκετά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν φαίνεται πλέον απειλητικό, μιας και οι δύο πλανήτες έχουν απομακρυνθεί αρκετές μοίρες, η ενέργειά του όμως συνεχίζει να παράγει γεγονότα. Πέρα από την αντίθεση που σχηματίζει ο πλανήτης με τον Ήλιο στις 8 Δεκεμβρίου, λαμβάνει μέρος σε μια ακόμη όψη, μια αντίθεση με την Αφροδίτη την 1η Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια όψη που θα γεννήσει εντάσεις στην ερωτική μας ζωή, καθώς συνδέεται με πάθος, ζήλια και ερωτική διεκδίκηση. Οι διαπληκτισμοί μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο και να καταλήξουν σε χωρισμούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα είναι προσωρινοί. Είναι όμως και μια όψη που μπορεί να οδηγήσει σε εγκλήματα πάθους, κάτι που απευχόμαστε να συμβεί. Προσοχή λοιπόν σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου, οι οποίοι επηρεάζονται πολύ περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους από την αντίθεση των δύο πλανητών.

Καλό και δημιουργικό μήνα!
Ευτυχισμένο και ειρηνικό 2023!

Read More

And More