Ερμής στο Σκορπιό: Πώς επηρεάζει το ζώδιό σου

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τον Ερμή στο Σκορπιό. Πώς θα σε επηρεάσει; 

Ο Ερμής πέρασε στο ζώδιο του Σκορπιού στις 27 Σεπτεμβρίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 1 Δεκεμβρίου, καθώς γύρισε ανάδρομος για τρίτη και τελευταία φορά μέσα στο 2020. Βέβαια για να είμαστε ακριβείς, κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου, στις 11ο36΄ του Σκορπιού, θα επιστρέψει για κάποιες μέρες στο ζώδιο του Ζυγού (29.10 – 10.11), για να επανέλθει στον Σκορπιό και να κλείσει τη διέλευσή του την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, περνώντας στον Τοξότη. 
 
Όσο διέρχεται μέσα από τον Σκορπιό η επικοινωνία μας γίνεται λίγο πιο δύσκολη, καθώς όλοι μας λίγο έως πολύ θα έχουμε εύκαιρο ένα δυσάρεστο σχόλιο να κάνουμε, θα είμαστε δεικτικοί, θα έχουμε την τάση να μειώνουμε και να γελοιοποιούμε τους συνομιλητές μας και να πετάμε το δηλητήριό μας στην πληγή που ξέρουμε ότι πονάει. Τα αστεία είναι προσβλητικά, μας συκοφαντούν για μικροπράγματα και μια παρατήρηση που θα μπορούσε να γίνει με ευγενικό τρόπο, θα φροντίσουν να γίνει εξαιρετικά δυσάρεστη και μειωτική! Αυτό το διάστημα η επικοινωνία πολλές φορές δεν θα είναι απλά δύσκολη, κάποιες φορές θα γίνεται αφόρητη! Το ίδιο και οι συνεργασίες. 
 
Είναι η χρονική στιγμή που θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι, καθώς ο κακός μας εαυτός παίρνει κεφάλι, ότι καμία σχέση δεν είναι δεδομένη και ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος. Επιλέξτε προσεκτικά το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε, τον τόνο που κάνετε παρατήρηση, τον τρόπο που συνδιαλέγεστε με τον κόσμο και τους πελάτες σας. Οι πληροφορίες που λαμβάνετε θεωρήστε ότι είναι ανακριβείς και θα χρειαστεί να κάνετε έρευνα σε βάθος για να φτάσετε στην πραγματική διάσταση των πραγμάτων. 
 
Δεν είναι όμως όλα αρνητικά την περίοδο αυτή. Το διάστημα που ο Ερμής περνάει μέσα από τον Σκορπιό, ως το κύριο μυστικοπαθές ζώδιο του ζωδιακού, ευνοεί τις μυστικές διαπραγματεύσεις! Επίσης το διάστημα αυτό είναι ιδανικό για σε βάθος έρευνα, καθώς θα μπορέσετε να φτάσετε σε βάθος και ίσως να ξεθάψετε πράγματα που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα παίρνατε είδηση ότι συνέβησαν ή συμβαίνουν ακόμη. 
 
Ως προς την επιρροή που θα έχει ο Ερμής μέσα από τον Σκορπιό στα ζώδια του ζωδιακού, ας έχουμε υπόψη μας τα εξής: 

Κριός
Ο Ερμής βρίσκεται στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν που αφορά στα πάθη, το σεξ και την αναγέννηση. Το διάστημα που θα ακολουθήσει θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά σας για οικονομικά ζητήματα. Προσέξτε τα μικρά γράμματα σε ό,τι υπογράφετε και επωφεληθείτε της ευνοϊκής περιόδου και τακτοποιήστε τις φορολογικές ή πιστωτικές σας εκκρεμότητες.

Ταύρος
Ο 7ος οίκος σας είναι ενεργοποιημένος από τον Ερμή στον Σκορπιό, τον τομέα δηλαδή που είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις, τις συνεργασίες, τους συνεταιρισμούς και το γάμο ή τις μακροχρόνιες σχέσεις σας. Η εστίασή σας το διάστημα που ακολουθεί θα είναι στραμμένη σε οικονομικές διαπραγματεύσεις, στην παροχή συμβουλών σε οικονομικά ζητήματα και τη σύναψη σχετικών συμβάσεων. Η πηγή των πληροφοριών σας θα είναι σύμβουλοι, εμπειρογνώμονες, άτομα αξιόπιστα, έξυπνα και δύσπιστα, γνώστες των δυσκολιών της ζωής.

Δίδυμοι
Οι υπηρεσίες, η υγεία και η εργασία θα είναι στο προσκήνιο με τον Ερμή στον 6ο οίκο σας! Η περίοδος αυτή ενδείκνυται για ιατρικές εξετάσεις, από ένα προληπτικό τσεκ απ έως την εξονυχιστική εξέταση μια πάθησής σας, να αναζητήσετε τις καταλληλότερες λύσεις και να έρθετε σε επαφή με εμπειρογνώμονες του τομέα της υγείας.

Καρκίνος
Δημιουργικότητα, έρωτας αλλά και παιδιά θα βρίσκονται για σας στο προσκήνιο με τον Ερμή από τον 5ο οίκο σας! Η ενασχόλησή σας με τα παιδιά θα απαιτήσει το διάστημα αυτό να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στην παιδική ψυχολογία, καθώς ίσως να κληθείτε να απαντήσετε ή να αντιδράσετε σε διάφορα προβλήματα και καλό θα ήταν να ξέρετε τον κατάλληλο τρόπο χειρισμού. Ενδεχομένως επίσης να σας ελκύσουν εκπαιδευτικής φύσης ταξίδια ή εκδρομές, σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία τέχνης και τεχνολογίας.

Λέων
Ο 4ος οίκος σας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την οικογένεια, τις ρίζες και το σπίτι σας θα είναι ενεργοποιημένος με το πέρασμα του Ερμή μέσα από τον Σκορπιό. Θα έχετε το διάστημα που ακολουθεί την επιθυμία να ερευνήσετε και να ανακαλύψετε το οικογενειακό σας ιστορικό και οι πληροφορίες που θα αναζητάτε θα έρθουν με ευκολία. Σε μια διαφορετική εκδοχή, που είναι και η πιο πιθανή, ίσως να αρχίσετε να ενδιαφέρεστε για ακίνητα, να ξεκινήσετε να συλλέγετε πληροφορίες και να κάνετε μια πρώτη διαλογή.

Παρθένος
Η επικοινωνία, οι συγγενείς και τα αδέλφια θα έρθουν στο προσκήνιο το επόμενο δίμηνο με τον Ερμή να διέρχεται από τον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Θα έχετε έτσι περισσότερες πιθανότητες να επικοινωνήσετε με τους συγγενείς σας, τους γείτονές σας και τα αδέλφια ή γνωστούς σας σε πιο σταθερή βάση. Η επικοινωνία θα είναι ουσιαστική και με κάθε επαφή το δέσιμο θα γίνεται και πιο βαθύ. Το διάστημα αυτό όμως ευνοεί και τις σπουδές ή τις μελέτες, ειδικά εάν αφορούν λογιστική, χημεία ή ιατροδικαστική.

Ζυγός
Χρήματα, αγαθά και συναισθήματα θα έρθουν στο προσκήνιο με τον Ερμή στον 2ο οίκο σας το δίμηνο που ακολουθεί. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνετε βαθιά ανάλυση της οικονομικής σας κατάστασης και να δρομολογήσετε λύσεις με τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία ή εφορία, εάν έχετε ανοιχτές οφειλές. Πολλές πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου θα φτάσουν στα χέρι σας, για την ασφάλεια σας όμως και για να αποφύγετε λάθη θα χρειαστεί να τις αναλύσετε σε βάθος. Η περίοδος επίσης ευνοεί το εμπόριο και τις ανταλλαγές, προσοχή όμως κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή!

Σκορπιός
Με τον Ερμή στο ζώδιό σας και στον 1ο οίκο, θα επικοινωνήσετε πολύ το διάστημα που ακολουθεί και θα έχετε επαφές και συνομιλίες σε πολλά επίπεδα. Ίσως να σας ζητήσει το αφεντικό σας να δώσετε την άποψη σας για ζητήματα εργασίας. Μην είστε παρορμητικοί στην κριτική σας ή απόλυτοι στις απόψεις σας. Σκεφτείτε προσεκτικά και εκφραστείτε διπλωματικά!

Τοξότης
Τα μυστικά, τα απόκρυφα, οι φοβίες και η ψυχική υγεία φωτίζεται με τον Ερμή στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας το δίμηνο που ακολουθεί. Το διάστημα αυτό ίσως διαπραγματευτείτε μυστικά για εμπορικά ή γενικά επαγγελματικά – εργασιακά ζητήματα. Ίσως όμως και να ασχοληθείτε και να σχολιάσετε τα μυστικά ή απόκρυφα των άλλων, κοινοποιώντας τα στην ομήγυρη.

Αιγόκερως
Ο 11ος οίκος ενεργοποιείται με τον Ερμή στον Σκορπιό, αυτός που είναι υπεύθυνος για την κοινωνική σας ζωή, τις ομαδικές σας δραστηριότητες και τις φιλικές σας σχέσεις. Ίσως το διάστημα που ακολουθεί να πραγματοποιήσετε ένα ομαδικό ταξίδι, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, που ενδεχομένως να έχει σχέση με μια έρευνα ή την συμμετοχή σας σε ένα επιστημονικό συνέδριο.

Υδροχόος
Περισσότερες από το κανονικό επιχειρηματικής ή φύσης πληροφορίες θα έρθουν στα χέρια σας το διάστημα που ο Ερμής θα διέρχεται μέσα από τον Σκορπιό, καθώς θα ενεργοποιεί τον 10ο οίκο σας (καριέρα και δημόσιος βίος). Η επικοινωνία σας με ανωτέρους θα απαιτήσει προσεκτική προσέγγιση των θεμάτων και πολύ καλή τους γνώση. Στις επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε τις πληροφορίες που σας διοχετεύουν με μεγάλη προσοχή.

Ιχθείς
Με τον Ερμή στον 9ο οίκο σας, (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια), οι επαφές σας με το εξωτερικό ή με αλλοδαπούς θα πυκνώσουν, θα ενδιαφέρεστε περισσότερο για ξένες γλώσσες και θα σκεφτείτε να μάθετε κάποια, ενώ σας ελκύουν οι ξένες κουλτούρες, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις των άλλων χωρών. Πληροφορίες που καταφτάνουν στα χέρια σας θα πρέπει να αναλυθούν με προσοχή, γιατί ίσως να περιέχουν λανθασμένα ή παραπλανητικά στοιχεία, ενώ κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό, εάν το επιτρέψουν και οι γενικότερες συνθήκες.

 

Read More

And More