Μάρτιος 2021: Οι δύσκολες όψεις και διελεύσεις. Ποια ζώδια πρέπει να προσέξουν;

Ο Μάρτιος είναι ο μόνος μήνας του έτους που δεν έχει κανέναν ανάδρομο πλανήτη, οπότε δεν υπάρχουν εμφανή εμπόδια ή καθυστερήσεις στην πορεία μας, υπάρχουν ωστόσο κάποιες όψεις που χρειάζονται προσοχή, καθώς και κάποιες διελεύσεις πλανητών που θα μας προβληματίσουν. Για αυτές ακριβώς γράφει σήμερα η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη…

Η πρώτη δύσκολη όψη είναι στις 10/3, μια σύνοδος Σελήνης – Κρόνου. Είναι μια όψη που θα φέρει στην επιφάνεια πολλά και έντονα συναισθήματα αλλά και πολλές αναποδιές και εμπόδια στο παραμικρό που θα κάνουμε. Για τις συνηθισμένες καθημερινές μας δουλειές ίσως να χρειαστεί αρκετά περισσότερος χρόνος τις μέρες γύρω από την σύνοδο αυτή και δεν θα υπάρχει τίποτε που να κυλίσει ομαλά, χωρίς κάτι έκτακτο να μας ταλαιπωρεί.

Η σύνοδος λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Υδροχόου και είναι αυτό το ζώδιο που θα υποστεί την εντονότερη επίδραση της όψης. Θα είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί, θα τους βγάλει τα ψυχολογικά τους στην επιφάνεια και κινδυνεύουν από κατάθλιψη. Με την όψη αυτή θα αισθάνονται ότι κανείς δεν τους αγαπά πραγματικά, κανείς δεν τους σκέφτεται ή δεν τους στηρίζει και ότι όλοι, όσοι είναι γύρω τους, θέλουν μόνο να πάρουν και δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν το παραμικρό. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, με τις αναποδιές και δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στις καθημερινές τους υποθέσεις.

Στις 23 Μαρτίου έχουμε την δεύτερη δύσκολη όψη του μήνα, ένα τετράγωνο Ερμή – Άρη από Ιχθείς και Διδύμους αντίστοιχα, που αναμένεται να φέρει εντάσεις και τσακωμούς, ένα πολύ φορτισμένο κλίμα που μπορεί να προκαλέσει ρήξεις αλλά και ατυχήματα ή τραυματισμούς από απροσεξία. Οι άνθρωποι γύρω μας θα είναι εκρηκτικοί χωρίς λόγο, οι συνομιλίες θα έχουν ένταση και επιθετικότητα και όλοι θα είναι βιαστικοί. Πέρα από τραυματισμούς και ατυχήματα, η μέρα επιφυλάσσει ζημιές σε υλικά αγαθά αλλά και αποτυχία σε συνομιλίες ή διαπραγματεύσεις. Η όψη θα επηρεάσει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του δεύτερου δεκαήμερου.

Το τετράγωνο ωστόσο Ερμή – Άρη θα είναι αρκετά δυσάρεστο και για τους Κριούς, χωρίς όμως να κινδυνεύουν από τραυματισμούς. Τις μέρες που επηρεάζει η όψη ίσως να χρειαστεί να έχουν κάποιες επαφές και συνομιλίες με άτομα που δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή ή ακόμη και να χρειαστεί να μετακινηθούν για να συναντήσουν επειγόντως κάποιο πρόσωπο που δεν θα ήθελαν να το δουν.

Πέρα όμως από τις δύο αυτές όψεις που χρειάζονται προσοχή, υπάρχουν και κάποιες πλανητικές διελεύσεις που θα επηρεάσουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και καλό είναι να γνωρίζουμε τι προβλήματα μπορούν να μας προκαλέσουν και σε ποιο τομέα.

Στις 16 Μαρτίου ο Ερμής περνάει στους Ιχθείς και θα ολοκληρώσει την διέλευση του στις 4 Απριλίου για να περάσει στον Κριό. Η παρουσία του πλανήτη της επικοινωνίας στο ζώδιο αυτό θεωρείται μάλλον ατυχής, καθώς η επικοινωνία περιπλέκεται, η λογική αποτυγχάνει και το συναίσθημα εμπλέκεται σε τέτοιο βαθμό, που μπλοκάρει κάθε λογική μας σκέψη. Θα υπάρξει σύγχυση, αφηρημάδα και αποπροσανατολισμός.

Τα ζώδια που αναμένεται να βιώσουν εντονότερα την επίδραση της διέλευσης αυτής είναι οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι. Οι συνήθεις προσεγγίσεις τους στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας τους θα αποδειχτεί το διάστημα αυτό αναποτελεσματική. Οι προσπάθειές τους θα προσκρούουν σε εμπόδια και θα υπάρξει επιβράδυνση ή στασιμότητα στην πρόοδο των εργασιών τους. Για τους Διδύμους η διέλευση αυτή θα γίνει αισθητή στον τομέα της εργασίας. Ίσως αντιμετωπίσουν ίντριγκες από τους εργοδότες του ή να μην είναι σε θέση να καταλάβουν τι ακριβώς θέλουν τα αφεντικά τους από αυτούς. Στους Παρθένους θα υπάρξουν προβλήματα συνεννόησης με το ταίρι τους ή με στενό τους συνεργάτη.

Στις 21 Μαρτίου περνάει η Αφροδίτη στον Κριό, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 14 Απριλίου, για να περάσει στην συνέχεια στον φυσικό της χώρο, στο ζώδιο του Ταύρου. Και η Αφροδίτη δεν αισθάνεται καλά στον Κριό. Η τεμπέλα και μαλθακή Αφροδίτη, που αγαπά την αρμονία και την πολυτέλεια αναγκάζεται τώρα να ανεβάσει ταχύτητες, να δραστηριοποιηθεί και να πάρει αποφάσεις, κάτι που απεχθάνεται. Το διάστημα της διέλευσης της μέσα από τον Κριό θα αισθανθούν άβολα οι Ταύροι και οι Ζυγοί. Οι Ταύροι θα αναγκαστούν να ξεβολευτούν από την άνεσή τους, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν αποτυχίες στην δουλειά, στα ψώνια ή στις εξόδους αναψυχής τους. Όσο για τους Ζυγούς, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην σχέση τους, γιατί ο σύντροφός τους θα πάψει το διάστημα αυτό να τους δίνει σημασία, εμφανίζοντας σημάδια κόπωσης από τα λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις.

Τέλος, ο Άρης περνάει στους Διδύμους στις 4 Μαρτίου, όπου και θα παραμείνει και το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου. Η θέση του Άρη στο ζώδιο αυτό του αέρα δεν είναι δυσαρμονική όπως αυτή του Ερμή ή της Αφροδίτης, αλλά θα επηρεάσει τους Διδύμους αρκετά έντονα. Οι Δίδυμοι είναι συνήθως εύστροφοι, επικοινωνιακοί, ανάλαφροι και δεν κολλάνε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε κάτι. Ο Άρης θα τους αναγκάσει τώρα να δραστηριοποιηθούν, κυρίως επαγγελματικά, και θα τους φορτώσει δουλειά και υποχρεώσεις. Το διάστημα αυτό θα είναι πιο ευέξαπτοι, αρκετά πιο αιχμηροί και δεικτικοί στα σχόλια τους, ενώ από την ένταση και την βιασύνη τους θα είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα και τραυματισμούς ή να προκαλέσουν ζημιές σε αντικείμενα ή συσκευές.

Κάπως έτσι θα διαμορφωθεί το κλίμα στον πιο “ήρεμο” από πλανητικές όψεις μήνα του πρώτου εξαμήνου. Προσοχή λοιπόν στην επικοινωνία και στις ενέργειες μας, για να μην προκαλέσουμε προβλήματα, που θα χρειαστούν μεγάλη προσπάθεια ή και χρήμα για να αποκατασταθούν.

Read More

And More