Μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις: Πώς θα είναι ο Ιανουάριος σύμφωνα με το ζώδιό σου

Πώς θα είναι ο πρώτος μήνας του 2020; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου για τα ερωτιικά και τα επαγγελματικά σου;

Κριός
Προκλητικές καταστάσεις σε περιβάλλουν αυτόν το μήνα σχετικές με προσωπικούς στόχους και οικογενειακές υποθέσεις, όμως ο πρώτος μήνας του χρόνου ξεκινά δυναμικά για εσένα, μιας και  έχεις την υποστήριξη του Ερμή, της Αφροδίτης αλλά και του Άρη. Ο Άρης, πλανήτης της ενέργειας, θα μετακινηθεί στον Τοξότη από τις 3/1 όπου και θα παραμείνει έως τα τέλη του μήνα. Είναι μια εξαιρετική θέση που ναι μεν αυξάνει τις εργασιακές σου υποχρεώσεις όμως σου δίνει και τη δυνατότητα ανάδειξης των ικανοτήτων σου. Ο Ερμής θα παραμείνει από την 1η του μήνα έως τις 16/1 στο ζώδιο του Αιγόκερου και κατόπιν, μέχρι τα τέλη του μήνα, στον Υδροχόο. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να έχεις κάποιες δυσκολίες στον τομέα της επικοινωνίας. Ο πλανήτης της αγάπης, η Αφροδίτη θα προσφέρει πολύτιμες στιγμές όλο το μήνα για τη σχέση με τον ερωτικό σύντροφο σου. Μικρές στιγμές διαφωνίας προσπέρασε τες και μην δίνεις έκταση σε θέματα άνευ σημασίας. Για εσένα που είσαι μόνη, δεν θα λείψουν οι νέες γνωριμίες και το έντονο φλερτ κατά τη διάρκεια όλου του μήνα, καθώς συνειδητοποιείς ότι ασκείς περισσότερη γοητεία και επιρροή στους άλλους  απ’ ότι φαντάζεσαι.

 

Ταύρος
Με πολύ θετική διάθεση ξεκινάς τον πρώτο μήνα του νέου έτους, με τον Ήλιο, το μεγάλο δωρητή, στο ζώδιο του Αιγόκερου μέχρι τις 20/1.  Σταδιοδρομία και επαγγελματικά θέματα είναι στην απόλυτη προτεραιότητα σου. Η ζωτικότητα σου και η δράση σου ανεβαίνουν. Στις 3/1, ο Άρης θα μετακινηθεί στο ζώδιο του Τοξότη κι ένας επαναπροσδιορισμός στα σχέδια σου θα σε ωφελήσει και θα φέρει έμπνευση αναφορικά με το πως θα βελτιώσεις την οικονομική σου κατάσταση. Πάρε λοιπόν πρωτοβουλίες, πίστεψε στις έξυπνες ιδέες σου και πέρασε στην εφαρμογή τους. Ο Δίας επίσης στο ζώδιο του Αιγόκερου μέχρι τις 19/1, σχηματίζει μια ευεργετική και ισχυρή όψη για σένα και φέρνει τύχη στους περισσότερους τομείς της ζωής σου. Ο Ερμής μέχρι τις 16/1 φέρνει εύνοια στη συναισθηματική σου ζωή και πιθανά μια επισημοποίηση για εσένα που βρίσκεσαι ήδη σε μια σχέση ή έναν νέο έρωτα για σένα που είσαι μόνη. Εκμεταλλεύσου αυτό το διάστημα, επιδίωξε νέα ξεκινήματα και μην επιτρέψεις στα λάθη του παρελθόντος να εμποδίσουν την εξέλιξη σου. Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και του χρήματος  θα περιπλανηθεί μέχρι τις 13/1 στο ζώδιο του Υδροχόου. Αυτό το διάστημα πιθανά να σε απασχολήσουν οικονομικά θέματα ή εισοδήματα.

 

Δίδυμοι
Ο Άρης στις 3/1, περνά στο ζώδιο του Τοξότη όπου και θα παραμείνει έως τις 16/2 και ενεργοποιεί θέματα που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Πρόσεξε αυτό το διάστημα και απόφυγε συγκρούσεις και εντάσεις, οι οποίες μπορούν εύκολα να σε οδηγήσουν σε κρίσιμες αποφάσεις χωρίς να είσαι προετοιμασμένη. Μπορείς να παραδοθείς εύκολα στην υπερβολή, γι’ αυτό και θα πρέπει να δείξεις αυτοσυγκράτηση. Ήδη από το Δεκέμβριο και μέχρι τις 13/1, η Αφροδίτη στον Υδροχόο ευνοεί νέες συνεργασίες και η επιθυμία σου για επέκταση των επαγγελματικών σου αλλά και η διεύρυνση των στόχων σου μεγαλώνει. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 10/1 στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου σε καλεί να αντιμετωπίσεις οικονομικά και συναισθηματικά θέματα. Αυτό το διάστημα, βρες τρόπους να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αποφύγεις λανθασμένες αποφάσεις. Η ανάγκη σου να προσθέσεις νέες δραστηριότητες, να ταξιδέψεις και να βελτιώσεις τη σχέση με τον ερωτικό σύντροφο σου μεγαλώνει στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα λείψουν οι αντιπαραθέσεις και κυρίως ο ανταγωνισμός. Για εσένα που είσαι μόνη, η Αφροδίτη στους Ιχθείς από τις 13/1 και μετά, αυξάνει τις κατακτήσεις σου κυρίως μέσα απ’ τον εργασιακό σου χώρο. Απόφυγε τις επιπολαιότητες προκειμένου να καταφέρεις να διατηρήσεις την εικόνα σου.

 

Καρκίνος
Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας σοβαρών εξελίξεων μιας και είσαι αποφασισμένη να δεις και να αντιμετωπίσεις  την ουσία και τη ρίζα των όσων σε απασχολούν και σε βαραίνουν και όχι την επιφάνεια. Ο Άρης στον Τοξότη, από τις 3/1, ανεβάζει τις εργασιακές υποχρεώσεις σου και τους ρυθμούς της καθημερινότητας σου που με τη σειρά τους θα ενισχύσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια σου. Μέχρι τις 16/1, ο Ερμής από το ζώδιο του Αιγόκερου σου δίνει τη δυνατότητα να αποκαταστήσεις τις σχέσεις σου και να αναπτύξεις μια πιο δυνατή και υγιή επικοινωνία με τα άτομα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, καθώς και να αντιληφθείς τους κρυμμένους σου εχθρούς. Αν βρίσκεσαι ήδη σε μια σχέση και σκέφτεσαι μια συγκατοίκηση ή μια δέσμευση, ο μήνας είναι ιδανικός για να πάρεις τις αποφάσεις σου και να δρομολογήσεις τα σχέδια σου. Η διέλευση του Δία από το 7ο ηλιακό σου οίκο όλο το μήνα σού παρέχει τη δυνατότητα να νιώσεις συναισθηματικά ασφαλής και να ζήσεις όμορφες και παθιασμένες στιγμές με τον ερωτικό σύντροφο σου. Αυτό που θα πρέπει να συγκρατήσεις είναι οι στιγμές που γίνεσαι ιδιαίτερα κτητική μαζί του και ίσως και ανταγωνιστική. Εσένα που είσαι μόνη, φαίνεται να αρχίζουν να σε ελκύουν οι πιο σοφιστικέ τύποι απ’ τη στιγμή που η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο των Ιχθύων. Καλό θα ήταν να περιορίσεις τον ενθουσιασμό σου. Όσον αφορά μια πιθανή επανασύνδεση, διαπραγματεύσου την πολύ προτού παραδοθείς για μια ακόμη φορά.

 

Λέων
Στις 2 του μήνα, ο Ερμής συναντά το Δία και οι δυο τους χαρίζουν άπειρες δυνατότητες. Νιώθεις αισιόδοξη και έχεις τον ενθουσιασμό για να εξερευνήσεις καινούριες σχέσεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου καθώς η χαρακτηριστική σου εξωστρέφεια ενισχύεται περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Στις 11 του μήνα, η Σελήνη κινείται στο ζώδιο σου και η επίδραση της κρατά μέχρι και τα μέσα του μήνα εγκαινιάζοντας μια εποχή που δεν λείπουν οι υπερβολές, τα δράματα και οι ίντριγκες. Τα έντονα συναισθήματα που γεννιούνται είναι καλοδεχούμενα, ωστόσο θα ήταν καλό να αποφύγεις τις σπασμωδικές αντιδράσεις και απλά να απολαύσεις την προσοχή που ούτως ή άλλως εισπράττεις. Η αντίθεση Ήλιου – Πλούτωνα στις 13, ενισχύει τις επαγγελματικές δραστηριότητες και από τη θέση του Αιγόκερου αυξάνει την ενεργητικότητα σου. Ευθύνες και αγγαρείες έχουν την τιμητική τους, ωστόσο η απόλαυση σε περιμένει στη γωνία. Στις 24 του μήνα, η νέα Σελήνη στο φευγάτο Υδροχόο σου φέρνει ευκαιρίες να αναλάβεις ηγετικούς ρόλους και να οδηγήσεις τα πράγματα εκεί που επιθυμείς. Ιδανική περίοδος να αναζωπυρώσεις μια μακρόχρονη σχέση ή να δείξεις ενεργά το ενδιαφέρον σου σε ένα καινούριο πρόσωπο στη ζωή σου. Προετοίμασε κατάλληλα τον εαυτό σου, θέτοντας στόχους και στρατηγικές.

Παρθένος
Ήλιος και Ερμής συναντιούνται στον Αιγόκερω στις 10 του μήνα και ενισχύουν τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Εκμεταλλεύσου το επόμενο διάστημα προκειμένου να με ξεμπερδεύεις με εκκρεμότητες που σε ακολουθούν από την προηγούμενη χρονιά. Η Σελήνη στο ζώδιό σου στις 13 βρίσκεται σε θέση αδυναμίας όμως  είναι σίγουρο πως θα βγάλει στην επιφάνεια τη μεθοδικότητα και την εμμονή σου με την τάξη και εγγυάται πως θα ξεκαθαρίσεις το σπίτι σου, τις δουλειές σου άλλα και τα όποια συναισθηματικά μπερδέματα. Παράλληλα, ο Άρης στο ζώδιό σου μέχρι και τα μέσα Φλεβάρη φέρνει μικρο-εντάσεις και συγκρούσεις με μέλη της οικογένειας. Δεν χρειάζεται πραγματικά να ανησυχήσεις αφού οι όποιες συγκρούσεις θα δυναμώσουν παρά θα κλονίσουν σχέσεις. Ο συναισθηματικός τομέας ευνοείται περισσότερο για όσες είναι δεσμευμένες παρά για τις αδέσμευτες Παρθένους, ωστόσο οι ευκαιρίες για φλερτ, ανανεωτικές γνωριμίες και συζητήσεις δεν λείπουν για καμία. Έχεις την ανάγκη να κάνεις σαφείς τις προθέσεις απέναντι σε συντρόφους ή νέες γνωριμίες και ενώ αυτό σε κάνει να φαίνεσαι δυναμική και παθιασμένη, θα χρειαστεί να δείξεις λίγη προσοχή στον τρόπο που εκφράζεσαι και επικοινωνείς. Υπάρχει πιθανότητα να γίνεις απόλυτη κάποιες στιγμές και να χάσεις την ευγενική σου προδιάθεση.

 

Ζυγός
Η πανσέληνος σε συνδυασμό με τη σεληνιακή έκλειψη στις 10 του μήνα, στο ευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου, δημιουργούν ένα ευχάριστο και ζεστό κλίμα ανάμεσα σε σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Λίγες μέρες αργότερα, η σύνοδος Ήλιου –Πλούτωνα στον Αιγόκερο επιδρούν καθοριστικά στο να συνειδητοποιήσεις πως ήρθε η ώρα να απολαύσεις ό,τι έχεις βάλει στο μυαλό σου. Δεν χρειάζεται να κλείνεις τα μάτια ή να κάνεις αρνητικές σκέψεις εξαιτίας της ανασφάλειάς σου. Χαλάρωσε και απόλαυσε. Ξαφνικές αλλαγές σου επιφυλάσσει το τετράγωνο μεταξύ Ουρανού και Ερμή στις 18, ειδικά σε ό,τι αφορά στην επικοινωνία σου. Καθυστερήσεις, εμπλοκές, μηνύματα που δεν παραδίδονται ή μένουν αναπάντητα δημιουργούν εκνευρισμό. Προτίμησε τις κατ’ ιδίαν επαφές. Ευκαιρίες για φλερτ ευνοούνται όμως εσύ δεν ξέρεις το γιατί μπαίνεις σε κάποιες καταστάσεις. Είναι η ανία ή πραγματικά νιώθεις ενδιαφέρον για συγκεκριμένα πρόσωπα; Αυτή η αμφιθυμία είναι πιθανόν να διαρκέσει μέχρι και το τρίτο δεκαήμερο του μήνα και να φέρει στασιμότητα. Τα πράγματα βελτιώνονται προς το τέλος του μήνα, ειδικά για εσένα που δεν είσαι σε σχέση.

 

Σκορπιός
Από τις αρχές του μήνα ευνοούνται ταξίδια και αποδράσεις εξαιτίας του περάσματος του Άρη στον Τοξότη στις 3. Αν δεν έχεις ήδη κανονίσει κάτι, μπορείς να το κάνει τώρα για το επόμενο διάστημα. Στις 12 Γενάρη, η επίδραση Άρη και Πλούτωνα σε κάνουν πιο άμεση και διεκδικητική στην επικοινωνία σου. Δεν είσαι διατεθειμένη να δεχτείς δικαιολογίες που δεν έχουν βάση και θες να φτάσεις στην ουσία των πραγμάτων. Πράγμα καθόλου πρωτότυπο για σένα. Η διέλευση της Σελήνης από το ζώδιο σου στις 17, φέρνει εσωστρέφεια, η οποία όμως είναι παροδική. Τα κανάλια της έκφρασής σου ανοίγουν με το πέρασμα του Ήλιου στον Υδροχόο και γίνεσαι περισσότερο δημιουργική και αποφασισμένη να αφήσεις τα ταλέντα σου να φανούν και να προκαλέσουν έντονες εντυπώσεις. Τα συναισθηματικά σου επηρεάζονται πάντα από την επίδραση του Ουρανού. Είτε δεσμευμένη είτε όχι, βιώνεις διακυμάνσεις είτε πραγματικές είτε ψυχολογικές. Αφέσου στη ροή των καταστάσεων έχοντας επαφή με το συναίσθημά σου και προτίμησε να λύσεις τις διαφορές στην κρεβατοκάμαρα. Είναι σίγουρο πως αφήνοντας αυτό το δωμάτιο θα είσαι η κερδισμένη της όποιας διαπραγμάτευσης.

 

Τοξότης
Τι καλύτερο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά από την άφιξη του Άρη στο ζώδιο σου στις 3 του μήνα! Η γοητεία σου, η σπιρτάδα σου και η διάθεσή σου χτυπάνε κόκκινο και υπόσχονται ένα πολύ ευχάριστο μήνα αλλά και μια νέα χρονιά. Βάλε μπρος σχέδια που σκέφτεσαι καιρό και ανέλαβε δράση. Είσαι διαρκώς σε κίνηση και καταπιάνεσαι με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, γεγονός που σημαίνει πως η αισθηματική σου ζωή δεν είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές σου, τουλάχιστον για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη. Φλερτάκια και ερωτικό παιχνίδι υπάρχουν μεν αλλά δεν υπόσχονται κάτι πιο ουσιαστικό. Το πέρασμα του Ήλιου στον Υδροχόο και η νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο στις 24 ενισχύουν τη δημιουργικότητά σου και σε κάνουν πιο επιρρεπή στην περιπέτεια είτε συναισθηματική είτε οικονομική. Κράτα την καλή σου διάθεση και τον ενθουσιασμό σου, ωστόσο συζήτα τους προβληματισμούς σου με πρόσωπα που αγαπάς και εμπιστεύεσαι. Παράλληλα δώσε έμφαση στην προσωπική σου φροντίδα και στην υγεία σου, χρειάζεται να έχεις ενέργεια και ευεξία για να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που σε περιμένουν το επόμενο διάστημα.

 

Αιγόκερως
Με τα δώρα του Δία αλλά και με την επίδραση του Άρη στον Τοξότη από τις 3 του μήνα, ξεκινάς το μήνα δυναμικά και βρίσκεσαι στο κέντρο της προσοχής. Η προσοχή και η συγκέντρωσή σου είναι οξυμένες και έχεις τη δυνατότητα να εντοπίσεις ευκαιρίες αλλά και να δώσεις λύσεις σε προβλήματα. Αυτό θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα σε περίπτωση που αποφασίσεις να βοηθήσεις ένα φίλο, συγγενή ή και συνεργάτη. Στις 21 του μήνα, η Σελήνη περνά από το ζώδιό σου και σε κάνει πιο συναισθηματική και ίσως λίγο εσωστρεφή. Πάρε το χρόνο σου για να καταλάβεις τα συναισθήματά σου, δεν είναι απαραίτητο να αντιδράσεις άμεσα σε ό,τι προκύψει εκείνο το διάστημα. Παράλληλα, στενότητα θα υπάρχει και στα οικονομικά σου και θα νιώσεις πως άλλα σου έταξαν και άλλα έλαβες τελικά. Το κλίμα είναι ευνοϊκότερο στα αισθηματικά, ιδιαίτερα από τις 13 και μετά όπου η Αφροδίτη περνά στους Ιχθείς. Συναισθηματισμός και τρυφερότητα ευνοούνται μέχρι και τις 20, ενώ από εκεί και μετά, ο Υδροχόος αντί να σε δροσίσει φαίνεται πως ανεβάζει το ερωτικό θερμόμετρο. Οι ευκαιρίες για νέες ερωτικές εμπειρίες είναι συναρπαστικές τόσο για εσένα που έχεις ένα σταθερό σύντροφο όσο και για σένα που αναζητάς το ταίρι σου. Προσοχή μην το παρακάνετε!

 

Υδροχόος
Η πανσέληνος στο συναισθηματικό Καρκίνο στις 10 του μήνα σε συνδυασμό με την έκλειψη φέρνουν μια θάλασσα συναισθημάτων που ίσως είναι λίγο δύσκολο να ελέγξεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην αντισταθείς. Ο Ερμής κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό στις 18 φέρνοντας απρόσμενα νέα και αναπάντεχες αλλαγές στα σχέδιά σου. Ως σταθερό ζώδιο δεν υποδέχεσαι τέτοιες ανατροπές με τον πιο ευχάριστο τρόπο, όμως προσπάθησε να μείνεις ευέλικτη και να αποφύγεις παρεξηγήσεις. Κάνε υπομονή μέχρι τις 20 που ο Ήλιος περνά στο ζώδιο σου και σε κάνει να λάμψεις περισσότερο από ποτέ. Η νέα Σελήνη στις 24 αποτελεί σημείο εκκίνησης για ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή σου που επιδρά σε όλους τους τομείς, επαγγελματικά, συναισθηματικά, οικονομικά ακόμα και στην εμφάνιση ή στον τόπο διαμονής σου. Το μέλλον διαφαίνεται σαν καθαρός ορίζοντας και εσύ είσαι έτοιμη να το υποδεχτείς με την καλύτερη διάθεση. Σε αυτό το κλίμα, αυξάνεται και η σεξουαλική σου διάθεση και υπόσχεται στιγμές πάθους εντός αλλά και εκτός κρεβατοκάμαρας.

 

Ιχθείς
Η Πανσέληνος και η σεληνιακή έκλειψη στις 10 του μήνα στο άλλο ζώδιο του νερού, τον Καρκίνο, σε αγγίζει βαθιά και σε κάνει ακόμα πιο διαισθητική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσεις ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που θα διαρκέσει όλο το μήνα και θα ωφελήσει τόσο εσένα όσο και εκείνους που είναι κοντά σου. Στις 13, υποδέχεσαι την Αφροδίτη που δίνει νέα ώθηση στα συναισθηματικά σου και σε κάνει να σιγουρευτείς για τους ανθρώπους που θες να δώσεις την καρδιά σου. Αυτήν την περίοδο όταν λες πως ενδιαφέρεσαι για κάποιο άτομο, το εννοείς! Στις 28, το δύσκολο τετράγωνο μεταξύ Άρη και Ποσειδώνα σε κάνει πιο επιφυλακτική. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι καταστάσεις γύρω σου που είναι προβληματικές αλλά το γεγονός πως έχεις σηκώσει τις άμυνες σου. Σκέψου το και κρίνε ανάλογα. Η δημιουργικότητα και η δοτικότητα σου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που σε ωφελεί επαγγελματικά αλλά ανοίγει και το ενδεχόμενο για κάποιες ίσως βεβιασμένες αποφάσεις σε ό,τι αφορά επενδύσεις, αγορές και έξοδα.