Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Εκνευρισμοί και λύσεις

Νέα Σελήνη στις 17 Σεπτεμβρίου. Ποιες είναι οι τάσεις της; Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη μας κατατοπίζει…

Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου είναι στις 17 του μήνα, στις 14:00 τοπική ώρα και πραγματοποιείται στις 25ο 00΄ στο ζώδιο της Παρθένου. Με ένα καινούριο φεγγάρι στην Παρθένο το αίσθημα ασφάλειας κατακτάται μέσα από την τάξη και την διαύγεια, ακόμη και των συναισθημάτων. Ίσως να αισθανθείτε την ανάγκη να οργανώσετε από την αρχή ό,τι θεωρείτε ότι χρειάζεται να μπει σε τάξη, γιατί σας φαίνεται χαοτικό ή απλά “χύμα”. Επειδή η τάση αυτή μπορεί να φτάσει στα άκρα, ας προσπαθήσουμε όλοι μας να είμαστε πιο ανεκτικοί σε οτιδήποτε είναι ή μας φαίνεται “ατελές”. Ας μην παρεμβαίνουμε εκεί που δεν χρειάζεται ή που δεν είναι δουλειά μας να το κάνουμε, γιατί δεν πρέπει να λειτουργούν τα πάντα σύμφωνα με τις δικές μας προδιαγραφές.

Προσοχή θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης στην Παρθένο στα όργανα ή συστήματα που κυβερνά το ζώδιο αυτό του ζωδιακού, όπως είναι το πάγκρεας, το πεπτικό σύστημα, και τα αισθητήρια όργανα της όρασης και ακοής. Τις μέρες αυτές είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε παθήσεις και χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή.

Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου ενεργοποιεί μια από τις μακρόβιες όψεις των ημερών μας, το τετράγωνο Άρη – Κρόνου, μια όψη που κινείται σε ένα εύρος τριών μοιρών από τα μέσα Αυγούστου και θα συνεχίσει να μας απασχολεί μέχρι σχεδόν τα μέσα του Οκτωβρίου. Η όψη αυτή ήταν μια από τις κύριες αστρολογικές όψεις που επηρέασαν την Νέα Σελήνη του Αυγούστου (19/08), με σειρά προβλημάτων και καθυστερήσεων που προκάλεσε. Η τωρινή εμπλοκή της στην Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου αναμένεται να φέρει επίσης δυσκολίες, καθυστερήσεις και προβλήματα, που θα μπορέσουν όμως να επιλυθούν ή να ομαλοποιηθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Η δε επίλυση των προβλημάτων ή η αποσόβηση των κρίσεων, ενδεχομένως να οδηγήσει κάποιους σε ξεχωριστά επιτεύγματα, αναγνωρισιμότητα, σταθερότητα και αρμονία.

Το τετράγωνο Άρη – Κρόνου φέρνει εκνευρισμό και αγανάκτηση, γιατί η επιθυμία μας να κάνουμε πράγματα ή να πετύχουμε στους στόχους μας είναι έντονη, αλλά μας είναι όλο και πιο δύσκολο να εκφράσουμε το πάθος μας και να κατακτήσουμε την επιτυχία. Και με όσο μεγαλύτερο πείσμα κυνηγάμε τα όνειρά μας, τόσο περισσότερα εμπόδια θα συναντήσουμε στην εκπλήρωσή τους. Ίσως και να οφείλονται τα εμπόδια στις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν και εμποδίζουν την “πρόοδο” προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Η καλύτερη προσέγγιση την περίοδο αυτή είναι να διαφυλάξει κανείς τα κεκτημένα του, αποφεύγοντας επεκτατικές κινήσεις και νέα σχέδια. Οργανώστε την άμυνά σας, κάντε άσκηση υπομονής και συντηρήστε τις δυνάμεις σας.

Μια από τις δευτερεύουσες όψεις της Νέας Σελήνης είναι και ένα τρίγωνο που σχηματίζει με τον Κρόνο. Η όψη αυτή μας κάνει σοβαρούς, πρακτικούς και υπεύθυνους. Η ενέργεια του τριγώνου εξουδετερώνει σε ένα μεγάλο βαθμό τις φθοροποιές δυνάμεις του τετραγώνου Άρη – Κρόνου και εξασφαλίζει λύσεις σε προβλήματα που δημιουργεί το τετράγωνο με ένα δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο. Το τρίγωνο Σελήνης – Κρόνου μπορεί να μας οδηγήσει σε μια κατάσταση εσωτερικής αρμονίας και ισορροπίας, μέσα από επιτεύγματα, δημόσια αναγνώριση και προσωπική ικανοποίηση.

Πέρα όμως από τις κύριες πλανητικές όψεις, και στην Νέα αυτή Σελήνη υπάρχουν κάποιες επιρροές από σταθερούς αστέρες της Παρθένου και του αστερισμού των θηρευτικών Κυνών (Canum Venaticorum ). Πρόκειται για τον “ν” της Παρθένου και τους Cor Caroli και Copula των Θηρευτικών Κυνών. Ο “ν” της Παρθένου βρίσκεται στην κεφαλή του αστερισμού και σύμφωνα με τον Πτολεμαίο μοιράζεται ποιότητες του Ερμή και κάποιες του Άρη, όπως είναι η υπερβολή, η εριστικότητα, η ανευθυνότητα, η ικανότητα στον χειρισμό εργαλείων, το εξαιρετικά οξύ μυαλό, ο επικοινωνιακός χαρακτήρας και η δριμύτητα των επιχειρημάτων. Ο αστερισμός των Θηρευτικών Κυνών φέρνει την αγάπη προς το κυνήγι και ένα διεισδυτικό μυαλό, με αποτέλεσμα να είναι όσοι γεννήθηκαν υπό την επιρροή του έμπιστοι και πιστοί, εύστροφοι και σπεκουλαδόροι.

Το σταθερό αστέρι Cor Caroli (η καρδιά του Καρόλου), όπως είναι η λατινική του ονομασία ή ο ά (άλφα) Θηρευτικών Κυνών συμβολίζει τον μεγάλο σεβασμό για τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν. Έχει κυρίως θετική αύρα και φέρνει ενίσχυση της φήμης των πολιτικών προσώπων εκείνων που είναι επικεφαλής κρατών!

Ο απλανής Copula προκαλεί προβλήματα στην όραση έως και τύφλωση, συνδέεται με ισχυρά πάθη, εμπόδια και απογοητεύσεις. Η αστρολογική του σημειολογία δεν συνδέεται πάντοτε με θετικά μηνύματα. Ο αστέρας αυτός προϊδεάζει συχνά για ανάληψη κυβερνητικής θέσης, αλλά θα φέρει κακοτυχία και καταστροφή, εάν ο δημόσιος λειτουργός, όποιου αξιώματος κι αν είναι, προσπαθήσει να αποκομίσει προσωπικό οικονομικό όφελος από την θέση του αυτή. Διότι η διαφθορά δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη!

Λίγο – πολύ, η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου θα έχει ένα άρωμα της αντίστοιχης του Αυγούστου, με την μόνη διαφορά ότι τώρα τα προβλήματα θα είναι αντιμετωπίσιμα και θα μπορέσουν να βρεθούν ευκολότερα λύσεις στα αδιέξοδα των ημερών. Κάτι είναι και αυτό…

 



Read More

And More