Οι πλανητικές όψεις και διελεύσεις του Απριλίου 2021. Ποια ζώδια επηρεάζονται και πώς

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις κινήσεις των πλανητών τον Απρίλιο του 2021 και πώς μας επηρεάζουν…

Ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας γεμάτος ενέργεια και περιπέτειες, χάρη στην παρουσία του Ήλιου, του Ερμή και της Αφροδίτης κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο ζώδιο του Κριού. Ο Άρης από τους Διδύμους, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 23/4, γεννά νέες ιδέες και δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ανταλλαγή απόψεων, προωθώντας παράλληλα τις επιχειρηματικές συνεργασίες και συνέργειες. Όσο για τους Δία και Κρόνο, που βρίσκονται στο ζώδιο του Υδροχόου, δημιουργούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για να ανθίσει η δημιουργικότητα, αλλά και για εξελικτικά βήματα, προσωπικά ή επαγγελματικά.

Ωστόσο μετά τις 20 Απριλίου το σκηνικό αλλάζει ριζικά, καθώς ο Ήλιος, η Αφροδίτη και ο Ερμής περνάνε ή έχουν ήδη περάσει στον Ταύρο, όπου θα συναντήσουν τον Ουρανό και τον Χείρωνα. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας κοπάζουν, η ανάγκη για περιπέτεια εκλείπει και επέρχεται ηρεμία. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα εστιάσουμε περισσότερο στην άνεση και την καλοπέραση, αλλά δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις, καθώς και κάποια διαστήματα καλής τύχης. Τις τελευταίες μέρες του Απριλίου θα απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας των αρχών του μήνα.

Ας εξετάσουμε τις σημαντικότερες όψεις του κυρίαρχου πλανητικού σώματος του ηλιακού μας συστήματος, του Ήλιου, μέσα στον Απρίλιο και τι μηνύματα μας μεταφέρουν:

Στις 15/4 αναμένεται να σχηματίσει ένα εξάγωνο με τον Δία, μια όψη που φέρνει τύχη, ευκαιρίες, κέρδη και διευκολύνει την επίλυση προβλημάτων. Η ατομικότητα και η δυνατότητα αυτοέκφρασης ωθούν τα δημιουργικά άτομα σε ιδιαίτερα επιτεύγματα. Οι σχέσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι αρμονικές το διάστημα αυτό. Η φιλανθρωπία προωθείται και συνιστάται να ενεργοποιηθούμε, ίσως και με την υποστήριξη ή την συνέργεια φίλων ή συγγενών. Την περίοδο αυτή ενδείκνυται και συνιστάται να κάνουμε προσπάθειες βελτίωσης της υγείας μας, μέσα από την αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών και την ξεκούραση μας, καθώς στομάχι και καρδιά είναι ευαίσθητα και μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Το εξάγωνο Ήλιου – Δία επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του τρίτου δεκαήμερου.

Στις 16 Απριλίου σχηματίζει ο Ήλιος από τις τελευταίες μοίρες του Κριού τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου. Το τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα είναι μια όψη που βοηθά στην διερεύνηση σκοτεινών υποθέσεων με την σε βάθος έρευνα. Θα υπάρξει ξεκαθάρισμα κάποιων υποθέσεων και θα επέλθει το οριστικό τέλος, που μπορεί να έχει και την μορφή της καταστροφής, προκειμένου να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος από το μηδέν. Είναι επίσης μια όψη που μπορεί να φέρει πράξεις εκδίκησης. Τις μέρες αυτές θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα ενεργειακά μας αποθέματα, καθώς η υπερβολική δραστηριότητα μάλλον θα μας βλάψει, παρά θα κάνει καλό. Θα πρέπει να αποφύγουμε την βιασύνη και να κάνουμε προσεκτική επιλογή των δράσεων που θα επικεντρώσουμε την προσπάθεια μας, καθώς δεν θα είναι εφικτό να καλύψουμε τα πάντα. Η υπερδιέγερση μας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά όλους τους τομείς της ζωής μας και να μας οδηγήσει σε ανεπανόρθωτα λάθη.

Ταυτόχρονα όμως μπορεί να έχουμε εξαιρετικές ιδέες που δεν θα πρέπει να τις αφήσουμε ανεκμετάλλευτες. Συνιστάται να δράσουμε και να γίνουμε λίγο πιο περιπετειώδεις, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να φυτέψουμε ένα δημιουργικό σπόρο που μπορεί να μας αποδώσει σπουδαίους καρπούς στο μέλλον. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή στην υγεία μας, καθώς δεν αποκλείονται προβλήματα με την καρδιά, το κεφάλι ή με την αρτηριακή μας πίεση. Ευάλωτα είναι επίσης τα άτομα εκείνα που έχουν χρόνιες παθήσεις των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης, ενώ, καθώς είναι μια αγχωτική περίοδος, δεν αποκλείονται πονοκέφαλοι, αϋπνία και ευερεθιστότητα. Το τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του τρίτου δεκαήμερου.

Στις 18 Απριλίου είναι η επόμενη σημαντική όψη του Ήλιου, μια σύνοδος με τον Ερμή, που αναμένεται να φέρει αυξημένη κινητικότητα και μετακινήσεις, συναντήσεις και συζητήσεις, επικοινωνιακή άνεση και επαφές με πρόσωπα που έχουν την δυνατότητα να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μας. Υπό την επιρροή της συνόδου έχουμε αυξημένες φιλοδοξίες, καλό θα ήταν όμως να μην βλάψουμε σημαντικές για μας σχέσεις, θυσιάζοντας τες στο βωμό της επιτυχίας. Λόγω της εμπλοκής του Ερμή στην όψη υπάρχει έντονη ροπή προς την μάθηση, στην συσσώρευση εμπειριών και στην αφομοίωση πληροφοριών. Δεν θα πρέπει όμως να ξεφύγουμε από το μέτρο, για να μπορέσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Και η όψη αυτή αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαήμερου.

Τέλος, στις 30 Απριλίου σχηματίζει ο Ήλιος σύνοδο με τον Ουρανό, μια όψη που μπορεί να φέρει ανατροπές, ρήξεις, ξαφνικές εντάσεις και προκλητικότητα. Μπορεί να υπάρξουν αναθεωρήσεις σχεδίων ή απόψεων και αιφνίδιες αλλαγές πορείας, και καθώς εμπλέκεται ο Ουρανός, μια αυξημένη επαναστατικότητα, μια έντονη ανάγκη για ανεξαρτησία και ελευθερία κινήσεων. Ο Ουρανός προωθεί όμως επίσης την διαφορετικότητα και την πρωτοτυπία, οπότε ίσως να εκφραστεί η επαναστατικότητα μας αυτή μέσα από πρωτότυπες ιδέες και δημιουργικές εκφράσεις.

Η σύνοδος Ήλιου – Ουρανού αναμένεται να φέρει γεγονότα που θα αφήσουν το σημάδι τους στην ζωή μας και θα προκαλέσουν αλλαγές, που στις περισσότερες των περιπτώσεων θα έχουν θετικό πρόσημο. Μας συνιστά ωστόσο να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό με άτομα που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην ζωή μας, άτομα αμφίβολης φήμης και ηθικής, καθώς και την αποβολή των επικίνδυνων για την υγεία μας εθισμών της ζωής μας. Προσοχή χρειάζεται επίσης στα λεγόμενά μας, καθώς μπορεί να φέρουν εντάσεις και συγκρούσεις. Για κάποιους η όψη αυτή μπορεί να φέρει έναν νέο έρωτα, μια αληθινή αγάπη που θα τους επιτρέψει να ονειρευτούν και να σχεδιάσουν ένα κοινό μέλλον. Η σύνοδος αναμένεται να επηρεάσει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, γεννημένους στο μεταίχμιο πρώτου και δεύτερου δεκαήμερου των ζωδίων τους.

Ως προς του υπόλοιπους εσωτερικούς πλανήτες, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας, ο Ερμής θα ολοκληρώσει την διέλευση του μέσα από τον Κριό στις 19 Απριλίου, για να περάσει στην συνέχεια στο ζώδιο του Ταύρου. Κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα η επικοινωνία φαίνεται να είναι επιφανειακή, οι επαφές καταδικασμένες σε αποτυχία, οι γνωριμίες εφήμερες. Είναι πολύ πιθανό να προσβάλουμε με τα λεγόμενά μας τα άτομα που έχουμε απέναντι μας, χωρίς να είναι η πρόθεσή μας, με συνέπεια να ανοίξουμε μέτωπα που δεν θα θέλαμε. Θα υπάρχει γενικά αγένεια, μια πάλη για κυριαρχία, διαφωνίες και συγκρούσεις. Το διάστημα αυτό είναι όμως θετικό για τα άτομα που ασχολούνται με την δημοσιογραφία, την συλλογή πληροφοριών ή την μεσιτεία. Συνιστάται να παίρνουμε το διάστημα παραμονής του Ερμή στον Κριό αποφάσεις με βάση την λογική και όχι το συναίσθημα, να είμαστε μετρημένοι στις επικοινωνίες μας και να επενδύσουμε στην ποιοτική αναβάθμιση της εργασίας μας, αντί για την εστίαση μας σε ποσοτικά κριτήρια.

Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, με το πέρασμα του πλανήτης της επικοινωνίας στον Ταύρο, τα πνεύματα κατευνάζονται και η επικοινωνία εξομαλύνεται. Οι πληροφορίες εξυπηρετούν πλέον το σκοπό τους, δηλαδή να μας βοηθήσουν να φέρουμε σε πέρας το έργο μας ή να μας οδηγήσουν σε λογικά συμπεράσματα. Η εριστική διάθεση εξανεμίζεται και επικρατεί η συμπόνοια. Όσο για τα οικονομικά μας, η κατάσταση των περισσότερων θα πρέπει να επιτρέψει τις εξορμήσεις για καταναλωτικές δαπάνες, που θα μας βοηθήσουν να ανεβούμε λίγο ψυχολογικά. Στην δουλειά μας είμαστε πιο επιμελείς και υπομονετικοί, ενώ οι καινοτόμες ιδέες φέρνουν πραγματική ευχαρίστηση, καθώς βελτιώνουν την εργασιακή μας εμπειρία. Κάποιοι δε, μπορεί να βρουν μια δεύτερη απασχόληση που θα τους δώσει την δυνατότητα να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Η Αφροδίτη βρίσκεται στις αρχές Απριλίου στο ζώδιο του Κριού, όπου και θα παραμείνει το πρώτο μισό του μήνα, και προβλέπεται να περάσει στον Ταύρο στις 14/4. Το πρώτο δεκαπενθήμερο οι σχέσεις είναι επιφανειακές, εφήμερες και στερούνται συναισθήματος ή ρομαντισμού. Τα άτομα είναι ευάλωτα ψυχικά και μπορούν εύκολα να πληγωθούν από τις αυθόρμητες ή παρορμητικές ενέργειες των γύρω τους. Οι έρωτες, ιδίως οι καινούριοι είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία και η επαφή περιορίζεται στην φυσική οικειότητα, στερούμενοι βάθους ή συναισθήματος.

Στις 14 Απριλίου περνάει η Αφροδίτη στο φυσικό της χώρο, στον Ταύρο που κυβερνά, και επιστρέφει ο αισθησιασμός και ο ερωτισμός, μαζί όμως με την οκνηρία, την ροπή στην πολυτέλεια και τις σπατάλες. Οι πνευματικές αξίες περνούν στο περιθώριο και στην ζωή μας κυριαρχεί ο υλισμός και το κυνήγι του χρήματος και των απολαύσεων. Για τα συναισθηματικά μας ωστόσο η περίοδος αυτή είναι αρμονική, καθώς μας επιτρέπει να ανακτήσουμε την χαμένη οικειότητα με τον σύντροφό μας και να αναθερμάνουμε την ερωτική μας ζωή.

Τέλος, ο Άρης θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στο ζώδιο των Διδύμων, δίνοντάς μας ενέργεια, πολλαπλά ωφέλιμη στην καθημερινότητά μας. Οι ενέργειές μας δεν είναι πλέον επιθετικές (Άρης στον Κριό) ή δεν καθορίζονται από το πείσμα (Άρης στον Ταύρο), αλλά από την λογική. Το διάστημα αυτό έχουμε την ανάγκη να κάνουμε γνωστές τις απόψεις μας, να ακουστεί η γνώμη μας με καθαρή και σταθερή φωνή, ακόμη και αν ανήκουμε στα άτομα εκείνα που προτιμάμε να παραμένουμε στην σκιά. Η θέση αυτή του Άρη ευνοεί την συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών, που θα μας βοηθήσουν να εξάγουμε τα σωστά συμπεράσματα. Ωστόσο μέσα στον Απρίλιο ίσως να έχουμε άσχημα νέα, που θα μας αποπροσανατολίσουν ή θα υπάρξουν κουτσομπολιά εις βάρος μας που θα μας εκνευρίσουν. Στις 23 Απριλίου θα περάσει στο ζώδιο του Καρκίνου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο δεν αναμένουμε συγκλονιστικές εξελίξεις, τουλάχιστον από τον Άρη. Είναι μια περίοδος που θα ασχοληθούμε με το σπίτι και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, που θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας.

Ο Άρης σχηματίζει δύο σημαντικές όψεις μέσα στον Απρίλιο, μία με τον Ποσειδώνα και μία με τον Δία. Η πρώτη είναι ένα τετράγωνο Άρη – Ποσειδώνα στις 9/4, μια όψη που μπορεί να πυροδοτήσει συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα και να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις στις σχέσεις. Η απατηλή αίσθηση δύναμης και ασφάλειας μπορεί να μας οδηγήσει σε αυθαιρεσίες, επεκτατικές ενέργειες και παραβίαση ορίων, ενέργειες που μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες. Είναι επίσης μια όψη που μπορεί να προκαλέσει καταστροφές ή φονικές πυρκαγιές.

Θα υπάρξει έντονη ροπή στο αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες το διάστημα επιρροής της όψης, καθώς και έντονη έλξη για το κάθε μορφής “απαγορευμένο”. Θα κυριαρχεί το ψέμα και οι ίντριγκες και πολλοί θα βιώσουν την προδοσία από αγαπημένα τους πρόσωπα. Καλό θα είναι να προσέχουμε επίσης τις συναναστροφές μας, καθώς μπορεί να εμπλακούμε σε περιπέτειες, χωρίς να το καταλάβουμε. Η όψη αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς με γενέθλια στο μεταίχμιο δεύτερου προς τρίτο δεκαήμερο.

Στις 17 Απριλίου έχουμε την δεύτερη σημαντική όψη του Άρη, ένα ευνοϊκό τρίγωνο με τον Δία, που αναμένεται να φέρει ευκαιρίες για επέκταση, έντονη δράση και πετυχημένα ρίσκα, κατορθώματα και μεγάλες επιδόσεις. Είναι μια όψη πολύ σημαντική για επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς θα τους επιτρέψει να αναλάβουν ρίσκα που θα φέρουν θετικά αποτελέσματα και θα οδηγήσουν στην πρόοδο. Η αυξημένη διαίσθηση και η σοβαρή προσέγγιση των ζητημάτων θα μας οδηγήσει στο να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος, βελτιώνοντας τα οικονομικά μας. Επαφές με το εξωτερικό, επαγγελματικά ταξίδια και συνεργασίες σε εμπορικά θέματα θα έχουν θετικά αποτελέσματα και η πιθανότητα αύξηση του εισοδήματος μας είναι μεγάλη, εάν δεν χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Η όψη αυτή αναμένεται να φέρει θετικές εξελίξεις σε αρκετούς εκπροσώπους του ζωδιακού, καθώς αφορά τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του τρίτου δεκαημέρου.

Πριν κλείσουμε όμως αξίζει να κάνουμε μια μικρή αναφορά στον αστεροειδή Προσερπίνα (Proserpine 26), που μέσα στον Απρίλιο αλλά και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και φθινοπώρου αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική δραστηριότητα. Η Προσερπίνα ήταν θεότητα, η λατινική εκδοχή της Περσεφόνης της ελληνικής μυθολογία, θυγατέρα της Ceres, που αντιστοιχεί στην Δήμητρα. Σαν αστεροειδή ωστόσο θα πρέπει να διαχωριστεί από την Περσεφόνη, καθώς υπάρχει άλλος αστεροειδής που φέρει την ονομασία της ελληνικής θεότητας (Περσεφόνη 399) και φέρει τελείως διαφορετικά αστρολογικά χαρακτηριστικά.

Ο αστεροειδής Προσερπίνα ανήκει στην κύρια ζώνη των αστεροειδών, ανακαλύφθηκε το 1853 από τον Γερμανό αστρονόμο Κάρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ και έχει διάμετρο 95 περίπου χιλιόμετρα. Η Προσερπίνα βρίσκεται στο ζώδιο στο Σκορπιού από το 1983, όπου και αναμένεται να παραμείνει μέχρι το 2043. Κατά την παραμονή της στο ζώδιο αυτό ενεργοποιεί περιοχές του ασυνείδητου και μαζί με αυτές, ικανότητες που υπερβαίνουν τα όρια του φυσικού. Ο αστεροειδής βοηθάει με τις δικές του δυνάμεις στην σταδιακή άνοδο των δονήσεων του πλανήτη μας και το πέρασμα των ενεργειακά ευαίσθητων και μεταφυσικά ευαισθητοποιημένων ατόμων σε ένα νέο επίπεδο ενσυναίσθησης, στην πύλη για μια ανώτερη, πιο πνευματική διάσταση. Το πέρασμά της από τον Σκορπιό σχετίζεται επίσης με την σταδιακή αναμόρφωση που συντελείται στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, στις τράπεζες, τα νομίσματα και στην οικονομία γενικότερα, ώστε να περάσουμε σταδιακά σε μια εντελώς νέα οικονομική πραγματικότητα.

Μέσα στον Απρίλιο θα σχηματίσει ο αστροειδής Προσερπίνα αντίθεση με την Λίλιθ, που φιλοξενείται στον Ταύρο, η οποία αναμένεται να προσθέσει την δική της αρνητική δυναμική στους οικονομικούς κλυδωνισμούς της περιόδου που διανύουμε. Το διάστημα δε από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, που θα έχουμε αντίθεση της Προσερπίνα με τον Ουρανό, αναμένεται να περάσει η οικονομική κρίση σε ένα νέο, αρκετά βαθύτερο επίπεδο, καθώς θα γίνουν αισθητές οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και των λανθασμένων πολιτικών επιλογών του τελευταίου χρόνου.

Read More

And More