Όψεις και διελεύσεις Σεπτεμβρίου 2021: Πώς επηρεάζουν το ζώδιό σου

Ο Σεπτέμβρης φέρνει μαζί του αρκετές θετικές όψεις που θα μας δώσουν μια ανάσα, θα μας βοηθήσουν να επουλώσουμε τις πληγές μας. Η Αλίντα Κανάκη γράφει για τις όψεις και τις διελεύσεις του Σεπτεμβρίου. Διάβασε ποιες αφορούν στο δικό σου ζώδιο…

Ένα δύσκολο, χαοτικό, τραγικό καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και σιγά σιγά παραχωρεί την θέση του σε ένα φθινόπωρο που δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει και μας λούζει κρύος ιδρώτας στην σκέψη και μόνο για το τι μας περιμένει ακόμη μέσα στο 2021!

Αστρολογικά, το ξεκίνημα του μήνα βρίσκει τον Ήλιο στην Παρθένο, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 22/09, για να περάσει στην συνέχεια στο ζώδιο του Ζυγού. Ο Ερμής έχει εισέλθει στον Ζυγό στις 30 Αυγούστου και θα παραμείνει στο ζώδιο αυτό του αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, καθώς γυρίζει ανάδρομος για τρίτη και τελευταία φορά φέτος μεταξύ 27/09 και 18/10. Η Αφροδίτη βρίσκεται ήδη στον Ζυγό από τα μέσα Αυγούστου και στις 10 Σεπτεμβρίου μετακινείται στον Σκορπιό, ενώ ο Άρης βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα στην Παρθένο, για να περάσει στις 15/09 στον Ζυγό. Όσο για τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, είναι όλοι, από τον Δία μέχρι και τον Πλούτωνα, το διάστημα αυτό ανάδρομοι.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που η ψυχή μας θα αποζητήσει το όμορφο, το ρομαντικό, το ήρεμο και γαλήνιο. Μετά την καταστροφή, τον θάνατο και την θλίψη του καλοκαιριού, οι ψυχές χρειάζονται επούλωση για να μπορέσουν να σταθούν και πάλι οι άνθρωποι στα πόδια τους, να μπορέσουν για μια ακόμη φορά να σηκώσουν τα μανίκια και να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους. Και η επούλωση θα έρθει από όπου μπορέσει ο καθένας μας να αντλήσει κουράγιο και δυνάμεις, να μετατρέψει την θλίψη, τον πόνο, την αγανάκτηση και την απόγνωση σε θετική κινητήρια δύναμη και να ξεκινήσει να χτίζει τον καινούριο κόσμο στις στάχτες του παλιού.

Με την Αφροδίτη στον Ζυγό κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, μαθαίνουμε και πάλι να αγαπάμε. Η ερωτική ατμόσφαιρα είναι διάχυτη παντού και ο ρομαντισμός έκδηλος. Ο ωραιοπαθής και καλαίσθητος Ζυγός θα προσθέσει την πινελιά του στην περίοδο αυτή και θα φροντίσουμε λίγο περισσότερο την εμφάνισή μας, για να αισθανθούμε πρώτιστα εμείς καλύτερα αλλά και για να τραβήξουμε την προσοχή των ατόμων που μας ενδιαφέρουν. Τα επόμενα δεκαήμερα του μήνα θα βρίσκεται η Αφροδίτη στον Σκορπιό, μια πλανητική διέλευση που συνοδεύεται από ζήλιες, φασαρίες και πείσματα, μόνο που αυτήν τη φορά, με τον Ερμή ακόμη στον Ζυγό να διατηρεί τις ισορροπίες, η ατμόσφαιρα δεν αναμένεται να εκτραχυνθεί.

Η υπερβολική προσοχή στην λεπτομέρεια και η τελειομανία που κυριαρχεί με τον Ήλιο στην Παρθένο κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα, δίνει την σκυτάλη στην διαπραγμάτευση και τους συμβιβασμούς, όταν ο Ήλιος θα εισέλθει στον Ζυγό. Τότε δεν θα αναζητούμε πλέον λάθη ή παραλείψεις, για να κατηγορήσουμε τους ανταγωνιστές μας για ανικανότητα, ολιγωρία ή αδιαφορία, αλλά θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας, ώστε να έχουμε μέσα από συγκλίνουσες απόψεις το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Ας εντρυφήσουμε όμως στις κυριότερες όψεις του μήνα, για να δούμε τι μας περιμένει επί της ουσίας και ποια ζώδια θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων…

Στις 6 Σεπτεμβρίου έχουμε την πρώτη σημαντική όψη που εμπλέκεται ο Ήλιος, ένα τρίγωνο με τον Ουρανό από Παρθένο και Ταύρο αντίστοιχα. Η θετική αυτή όψη προλέγει για ευνοϊκές αλλαγές στη ζωή μας, για όμορφες εκπλήξεις και ανατροπή των δεδομένων, σχεδόν με θεϊκή παρέμβαση. Και λόγω της εμπλοκής του Ουρανού, η ανάγκη μας για ανεξαρτησία και αυτονομία θα είναι αυξημένη, θα μας έλκει το διαφορετικό και πρωτότυπο.

Τις μέρες γύρω από το τρίγωνο Ήλιου – Ουρανού το σύμπαν μας υπόσχεται επιτυχία σε όλες μας σχεδόν τις προσπάθειες και τα εγχειρήματά μας. Η επιτυχία μπορεί να έρθει από τα απροσδόκητα μέρη και αφορά τόσο στην προσωπική μας ζωή, όσο και στα οικονομικά μας. Η πιθανότητα να συμμετέχει κανείς σε ένα επικερδές project είναι μεγάλη, ενώ ο επιχειρηματικός ή επαγγελματικός μας κύκλος διευρύνεται, με την παράλληλη απόκτηση μεγαλύτερων ερεισμάτων στον τομέα δραστηριότητάς μας. Είναι οι μέρες αυτές που αναμένεται να φέρουν αναγνώριση των επαγγελματικών μας προσπαθειών και του μέχρι στιγμή έργου μας.

Αλλά και στην προσωπική μας ζωή το πλανητικό σκηνικό είναι ευνοϊκό για την ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων μας. Υπάρχει η πιθανότητα νέων γνωριμιών, ακόμη και νέων σχέσεων, εάν είμαστε αδέσμευτοι. Ο ρομαντισμός και η θετική διάθεση θα αποδειχτούν ευεργετικοί παράγοντες για την διεύρυνση του φιλικού σας κύκλου. Το τρίγωνο Ήλιου – Ουρανού αφορά στα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του δεύτερου δεκαημέρου ή όσους διαθέτουν στον γενέθλιο τους χάρτη σημαντικούς πλανήτες στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ακολουθεί μια αντίθεση Ήλιου – Ποσειδώνα από Παρθένο και Ιχθείς αντίστοιχα. Είναι μια όψη που φέρνει την διάψευση των προσδοκιών μας, μας ωθεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις και αστοχίες, γινόμαστε επιρρεπείς σε εξαπατήσεις, ενώ οι παρασκηνιακές ενέργειες και ο δόλος κυριαρχούν στη ζωή μας. Προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερα οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου, καθώς αυτοί θα υποστούν τις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες από την όψη αυτή.

Εάν είστε ιδιαίτερα συναισθηματικό άτομο, καλό θα ήταν να τιθασεύσετε τις μέρες αυτές το συναίσθημά σας. Το υπερβολικό συναίσθημα, όπως και οι υπερβολικές φαντασιώσεις και οι μεγάλες προσδοκίες, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχουν. Προσοχή επίσης στις ψευδαισθήσεις, γιατί δεν είναι ο κόσμος μας αγγελικά πλασμένος, ούτε έχουν όλοι οι άνθρωποι αγαθές προθέσεις. Θα υπάρξουν ίντριγκες τις μέρες αυτές και μηχανορραφίες που θα μπορούσαν να μας βλάψουν. Στον επαγγελματικό μας χώρο συνιστάται προσοχή στα λεγόμενά μας, για να μην παρερμηνευτούν ή μεταφερθούν σε σκοπό να μας προκαλέσουν πρόβλημα. Και στην υγεία μας όμως θα πρέπει να επιδείξουμε προσοχή, ειδικά με την λήψη φαρμάκων χωρίς αντίστοιχη ιατρική γνωμάτευση ή συνταγογραφημένη φαρμακευτική αγωγή ή με την υπερβολική κατανάλωση επιβλαβών τροφίμων και ποτών.

Ένα τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα λαμβάνει χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου από Παρθένο και Αιγόκερω αντίστοιχα, που αναμένεται να φέρει αποκαλύψεις μυστικών ή έρευνες σε βάθος που θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις. Για κάποιους η όψη αυτή μπορεί να σημαίνει κέρδη από απώλειες τρίτων, για άλλους τελεσίδικες αποφάσεις που θα τους ανακουφίσουν, ενώ για μερικούς την αναγέννηση τους ή την υπαγωγή τους σε μια ελίτ, σε ένα κλειστό κλαμπ για λίγους, κυρίως με την μεταφορική έννοια του όρου.

Οι μέρες γύρω από την όψη είναι καλές για να απαλλαγούμε από τα περιττά πράγματα της ζωής μας. Ας απομακρύνουμε αντικείμενα από το σπίτι μας που δεν μας είναι χρήσιμα και ας αντικαταστήσουμε τον σπασμένο ή χαλασμένο οικιακό μας εξοπλισμό. Μας προσφέρεται επίσης μια μοναδική ευκαιρία να επανεξετάσουμε την πορεία της ζωής μας, να αξιολογήσουμε τα πεπραγμένα μας και να πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις για αλλαγή πορείας. Σχέσεις που εμποδίζουν την πνευματική μας πρόοδο θα πρέπει να τερματιστούν χωρίς αναβολή. Το τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα αφορά στα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του 3ου δεκαημέρου.

Η τελευταία όψη του Ήλιου μέσα στον Σεπτέμβριο είναι ένα τρίγωνο με τον Κρόνο στις 29/09, από Ζυγό και Υδροχόο αντίστοιχα. Είναι μια όψη που θα φέρει ανάληψη ευθύνης ή καθηκόντων, αξιοπιστία, ρεαλιστική αντιμετώπιση των ζητημάτων, υπευθυνότητα και ωριμότητα στους χειρισμούς καταστάσεων. Αφορά στα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του πρώτου δεκαήμερου.

Με το τρίγωνο Ήλιου – Κρόνου μπορούμε να καταγράψουμε ανέλπιστες επιτυχίες σε προσπάθειές μας που έχουν πρακτικούς στόχους και ρεαλιστικές προσδοκίες. Δεν είναι η ώρα για ονειροπολήσεις και μακροχρόνιους στόχους, παρά για μικρά, σταθερά και πρακτικά βήματα. Πέρα όμως από τις επαγγελματικές επιτυχίες που μπορεί να καταγράψει κανείς, και στην προσωπική του ζωή έχει την δυνατότητα να επεκτείνει τον φιλικό του κύκλο με άτομα που μπορεί να είναι οι αυριανοί του συνεργάτες, κάτι που αναμένεται να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο στο εγγύς μέλλον.

Με βάση τις διελεύσεις και τις όψεις του Ερμή, του πλανήτη της επικοινωνίας και του εμπορίου, ο μήνας Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι αποδοτικός ή παραγωγικός, μόνο εάν επιδείξουμε την δέουσα διάθεση για συμβιβασμούς. Οι διαφωνίες ή η προσπάθειά μας να επηρεάσουμε προς όφελός μας την ροή των γεγονότων στο μόνο που μπορούν να οδηγήσουν είναι στην επιδείνωση των καταστάσεων. Θα υπάρξουν δυσκολίες στην επικοινωνία, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό – εργασιακό επίπεδο, εάν καταφέρουμε όμως να διατηρήσουμε ένα νηφάλιο μυαλό, θα μπορέσουμε να διακρίνουμε τόσο τα δικά μας λάθη ή παραλείψεις, όσο και τις αδυναμίες των αντιπάλων μας.

Ο Ερμής σχηματίζει στις 4 Σεπτεμβρίου ένα ευεργετικό τρίγωνο με τον Κρόνο, μια όψη που μας προϊδεάζει για διευθέτηση υποθέσεων και ενασχόληση με πρακτικά ζητήματα, ρεαλισμό, οργάνωση και τακτοποίηση. Θα πρέπει τις μέρες γύρω από την όψη να δοθεί έμφαση στον προσεκτικό προγραμματισμό, έναν προγραμματισμό με προοπτική, καθώς θα αποδειχτούν εξαιρετικά επιβλαβείς οι βιαστικές αποφάσεις. Θα πρέπει να καθορίσουμε συγκεκριμένους στόχους, να τους επεξεργαστούμε σε επίπεδο εμμονικής τελειομανίας και να επιδείξουμε επιμονή στην τήρησή τους. Η αίσθηση του ελέγχου της κατάστασης που θα αποκτήσουμε μέσα από την διαδικασία αυτή, θα μας δώσει και την αίσθηση της ασφάλειας και σταθερότητας που θα έχουμε ανάγκη.

Και στον τομέα της επικοινωνίας όμως η μέρα μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά θετική! Μια νέα φιλική γνωριμία ή μια καινούρια κοινωνική επαφή μπορεί να φέρει απροσδόκητα και ευχάριστα αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον. Για όσους δε είναι αδέσμευτοι και αναζητούν το άλλο τους μισό, σήμερα ίσως να έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν. Το τρίγωνο Ερμή – Κρόνου αφορά στα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του πρώτου δεκαήμερου!

Στις 20 Σεπτεμβρίου έχουμε ένα υπέροχο τρίγωνο με τον Ερμή από τον Ζυγό και τον Δία από τον Υδροχόο, μια όψη που συνδέεται με επικοινωνιακή άνεση, ευχάριστες ειδήσεις ή ταξίδια, θετικές εξελίξεις σε σημαντικές υποθέσεις μας ή ακόμη και με χαρά, διασκέδαση, γέλιο και ευχάριστες ή τυχερές συναντήσεις. Η μέρα προσφέρεται για οποιαδήποτε πνευματική δραστηριότητα ή για εργασία που να αποβλέπει στην δημιουργική ή πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Οι δημιουργικές ιδέες των ημερών, όσο τολμηρές και αν είναι, έχουν μεγάλη τύχη υλοποίησης και απόδοσης. Οι συναντήσεις, οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις σε επαγγελματικό επίπεδο μπορούν να συμβάλουν στην πρόοδο μας και να φέρουν μια διεύρυνση του κύκλου γνωριμιών μας. Ευνοούνται οι υπογραφές συμβολαίων ή συμβάσεων, ενώ κάποιες πληροφορίες που θα φτάσουν στα χέρια μας θα αποδειχτούν χρήσιμες στο άμεσο μέλλον. Το τρίγωνο Ερμή – Δία ευνοεί κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του τρίτου δεκαήμερου.

Τέλος, στις 22 Σεπτεμβρίου σχηματίζει ο Ερμής ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που αναμένεται να φέρει καχυποψία, δυσπιστία, εκδικητικότητα και ένταση, με συκοφαντίες και μια διάθεση για υπονόμευση να σκάβουν τον λάκκο μας. Την δύσκολη αυτή όψη θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου! Η μέρα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλή για όσους σχετίζονται με οποιασδήποτε μορφής ψυχική εργασία, καθώς θα αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθεί κανείς και να αποδώσει στην δουλειά του. Εκνευρισμός θα επικρατεί επίσης από τις ίντριγκες στον χώρο εργασίας που θα δυναμιτίζουν το κλίμα. Σε επιχειρηματικό επίπεδο δεν θα πρέπει να αποθαρρυνόμαστε από τις προσωρινές αναποδιές και τα εμπόδια που θα φέρει η μέρα. Οι αποφάσεις ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν με προσοχή και σύνεση, μακριά από συναισθηματισμούς.

Ο Άρης στην Παρθένο κατά το πρώτο μισό του μήνα μας κινητοποιεί μεν να δράσουμε, από την άλλη όμως δανείζεται στοιχεία της Παρθένου και μας κάνει πιο λεπτολόγους, προσεκτικούς στις κινήσεις μας, τελειομανείς! Έχουμε πολύ υψηλά στάνταρ στη δουλειά μας, γινόμαστε όμως πικρόχολοι και επικριτικοί απέναντι σε όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δικά υψηλά πρότυπα. Με το πέρασμα του μετά τις 15 Σεπτεμβρίου στο ζώδιο του Ζυγού αλλάζουν οι προτεραιότητες μας και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας μετατοπίζεται από την δουλειά στο σπίτι και στους δικούς μας ανθρώπους. Ωστόσο οι προσδοκίες μας θα είναι μεγάλες από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια απότομη προσγείωση λόγω απογοήτευσης.

Ο Άρης στον Ζυγό δεν χαρακτηρίζεται για τις αυθόρμητες ή παρορμητικές αποφάσεις του, το αντίθετο μάλιστα. Και αν το επιχειρήσουμε το διάστημα αυτό, οι προσπάθειές μας θα είναι καταδικασμένες. Είναι η επιρροή του Ζυγού που φρενάρει την δράση, καθώς οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού θα πρέπει να αναλύσουν διεξοδικά, σχεδόν βασανιστικά, τα υπέρ και τα κατά του κάθε συμβάντος, πριν αποφασίσουν να κινηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξουν. Τον μόνο αυθορμητισμό που επιτρέπεται να επιδείξουμε τώρα, είναι αυτός που υποκινείται από αλτρουιστικά συναισθήματα, από αγάπη και λαχτάρα για προσφορά στον συνάνθρωπο. Γιατί η αγάπη νικά τα πάντα, μιας και είναι η κινητήρια δύναμη του σύμπαντος!

Στις 2 Σεπτεμβρίου έχουμε μια αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα, μια όψη που συνοδεύεται συνήθως από θρησκευτικούς φανατισμούς, αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που οδηγούν συνήθως σε απώλειες. Είναι η όψη που θα ευνοήσει τις απάτες, τις κλοπές και τις δόλιες συμπεριφορές και πλήττει κυρίως τους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθείς του τρίτου δεκαημέρου. Τις μέρες γύρω από την παρούσα όψη θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον κοινωνικό και φιλικό σας κύκλο, όχι μόνο από τον φόβο εξαπατήσεων, αλλά και από τον κίνδυνο διαρροής προσωπικών πληροφοριών, που στα λάθος χέρια θα αποτελέσουν όπλο εναντίον σας. Αποφύγετε επίσης να αποκαλύψετε μελλοντικά σας σχέδια εάν δεν θέλετε να ναυαγήσουν. Και για την ψυχική και σωματική μας υγεία είναι οι μέρες αυτές δύσκολες! Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν δηλητηριάσεις από υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ ή από την λήψη φαρμάκων χωρίς να υπάρχει σχετική γνωμάτευση γιατρού.

Στις 6 του μήνα σχηματίζει ο Άρης ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα, που μπορεί να φέρει μια συναρπαστική ερωτική εμπειρία ή την σεξουαλική μας αναγέννηση. Είναι μια όψη όμως που μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με έναν σοβαρό κίνδυνο. Έρευνες δε σε βάθος ίσως να ξεσκεπάσουν παράνομες δραστηριότητες!

Το τρίγωνο Άρη – Πλούτωνα μας ωθεί στην περιπέτεια και μέσα από την αδρεναλίνη σε ένα συναίσθημα χαράς και ολοκλήρωσης. Επιτυχίες μας περιμένουν σε επαγγελματικό επίπεδο μέσα από παραγωγικές διαδικασίες, αλλά θα χρειαστεί αρκετή προσοχή στις δαπάνες μας. Ενεργειακά θα αισθανόμαστε ικανοί να μετακινήσουμε βουνά, θα ήταν όμως κρίμα να χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό το απόθεμα ενέργειας σε μη παραγωγικές δράσεις. Κατά την διάρκεια των ημερών που επηρεάζει το τρίγωνο μπορεί να γίνουμε αποδέκτες επαγγελματικών προτάσεων για επέκταση δραστηριοτήτων ή ακόμη και για μια ριζική αλλαγή του αντικειμένου μας. Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του τρίτου δεκαημέρου.

Η τελευταία όψη του Άρη για τον Σεπτέμβριο είναι ένα τρίγωνο με τον Κρόνο στις 25/09, που αναμένεται να μας οδηγήσει την εστίαση σε ένα στόχο και την λήψη σημαντικών αποφάσεων, που θα υλοποιηθούν μέσα από προσεκτικά μελετημένες ενέργειες. Ευνοεί επίσης ζητήματα υγείας και για αυτό είναι η κατάλληλη ευκαιρία να προγραμματίσουμε τις μέρες αυτές ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, εάν υπάρχουν χρόνιες παθήσεις. Ιδιαίτερα ευεργετικές θα είναι οι νέες θεραπείες που θα ακολουθήσει κανείς σε ενδεχόμενα προβλήματα αρθρώσεων και οστών, σε αλλεργίες ή φλεγμονές. Όσο για την προσωπική μας ζωή, απαιτείται τακτ στον χειρισμό των καταστάσεων, για να μπορέσουμε με μεγαλύτερη ευκολία να βρούμε συμβιβαστικές λύσεις, που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα αποφευχθούν οι συγκρούσεις. Ιδιαίτερα ευνοημένοι της όψης είναι τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) του πρώτου δεκαήμερου.

Όπως γίνεται από την ανάλυση των όψεων του μήνα φανερά, μας προσφέρει τον Σεπτέμβριο το σύμπαν πολλές και πολύτιμες ανάσες, με τις πολυάριθμες θετικές όψεις που έχει. Είναι περίοδος ανασυγκρότησης των δυνάμεων μας και στιγμή για σημαντικές αποφάσεις. Κάποιοι θα αλλάξουν πορεία ζωής, κάποιοι θα αλλάξουν στόχους ή κοσμοθεωρία. Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ωστόσο, ότι τα σοκ που φέρνει το σύμπαν στα πόδια μας, δεν είναι για να μας καταστρέψουν, αλλά για να μας συνετίσουν, να μας ξυπνήσουν από τον βαθύ μας ύπνο ή να μας βγάλουν από την πλάνη μας. Και να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία στην ζωή, δηλαδή την ψυχή μας και τον πνευματικό μας κόσμο. Τώρα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ αγνά συναισθήματα, συναδέλφωση, αγάπη και αλτρουισμός. Ενωμένοι ενάντια στο κακό είμαστε δυνατοί και αήττητοι, ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση.

Read More

And More