Πανσέληνος στον Ζυγό στις 28 Μαρτίου 2021: Πώς μας επηρεάζει;

Το φεγγάρι του καρμικού πόνου και της επούλωσης. Πανσέληνος στον Ζυγό στις 28 Μαρτίου 2021 και η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη, γράφει πως θα μας επηρεάσει…

Η Πανσέληνος του Μαρτίου είναι στις 28 του μήνα και πραγματοποιείται στις 21:48 τοπική ώρα, στις 08ο 18΄ του Ζυγού. Μια Σελήνη στον Ζυγό επιτείνει την ανάγκη μας για ομορφιά, ισορροπία και αρμονία. Αποφεύγουμε τις ερωτήσεις ή τα ζητήματα που μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια θέματα που θα διαταράξουν την έστω και κατ’ επίφαση ειρηνική ατμόσφαιρα. Θα πρέπει ωστόσο να μάθουμε να είμαστε ο εαυτός μας κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις και να μοιραζόμαστε με τους γύρω μας, όχι μόνο τα όμορφα συναισθήματα ή ειδήσεις, αλλά και ό,τι μας πονάει ή μας ενοχλεί.

Ο Ζυγός συνδέεται στην κοσμική αστρολογία με την μόδα, την τέχνη και τα πολυτελή αντικείμενα, τις πάσης φύσης σχέσεις, την διπλωματία και τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις και συμμαχίες, με την ισορροπία των πραγμάτων, τις διεθνείς συνθήκες και την δικαιοσύνη. Ο 1ος δεκανός του, στον οποίο σχηματίζεται η Πανσέληνος, προκαλεί συχνά έντονες καιρικές συνθήκες, με θυελλώδεις καταιγίδες και χαλάζι. Με το φεγγάρι δε στον 11ο οίκο, η προσοχή είναι στραμμένη σε νομοθετικά ζητήματα, στα κοινοβούλια και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του έθνους, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνίες.

Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου είναι στον Σκορπιό, που έχει κυβερνήτη του τον Πλούτωνα, και η θέση αυτή υποδηλώνει την ανάγκη μας να παλέψουμε κατά του σκότους και των δυνάμεων που μας καταδυναστεύουν. Η θέση αυτή μπορεί επίσης να φέρει στην επιφάνεια πράγματα που έχουμε βαθιά κρυμμένα στην ψυχή μας, τραύματα που φέρουμε, μας πονάνε και κάποια στιγμή θα πρέπει να τα εξωτερικεύσουμε για να θεραπευτούμε. Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου στον Σκορπιό καταδεικνύει επίσης και άτομα εκείνα, που έχουν μυστική ατζέντα, διψούν για δύναμη και εξουσία, έχουν ιδιάζουσα αίσθηση του δικαίου, πιθανά και άτομα που είναι σκλάβοι των σεξουαλικών τους ορμών, τα οποία μπορεί να ξεσκεπάσει, αποκαλύπτοντας τη δράση τους.

Ο Ήλιος βρίσκεται σε αντίθεση με την Σελήνη, στο ζώδιο του Κριού, στον 5ο οίκο, σε σύνοδο με την Αφροδίτη και σε εξάγωνο με τον Κρόνο. Ο 5ος οίκος αφορά στην κοσμική αστρολογία τους πρεσβευτές και τους εκπροσώπους του κράτους σε άλλες χώρες, τις σχέσεις του κράτους με τα παιδιά, το θέατρο, την διασκέδαση, την τύχη και τα τυχερά παιχνίδια. Η σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης στον Κριό είναι αρκετά προκλητική και αφήνει πολλά περιθώρια για περιπέτειες και εντάσεις, ειδικά τώρα που βρίσκεται σε αντίθεση με την Σελήνη. Άλλωστε, ο άξονας Ζυγού – Κριού που ενεργοποιείται με την Πανσέληνο είναι τεταμένος, καθώς φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη μας να εκφράσουμε τις επιθυμίες και να “θέλω” μας, αλλά και να στραφούμε σε αξίες της ζωής που να έχουν νόημα και ουσία.

Η Σελήνη στον Ζυγό, απέναντι από τον Ήλιο, την Αφροδίτη, τον Χείρωνα και τον αστεροειδή Ceres στον Κριό, συμβολίζουν την βαθιά μας ανάγκη για ισότητα και ισονομία, ωστόσο η αντίθεση των δύο θηλυκών στοιχείων του Ηλιακού μας συστήματος, της Σελήνης και της Αφροδίτης, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εύκολες λύσεις. Η όποια πρόοδος επιτευχθεί, θα έρθει μετά από μεγάλη προσπάθεια και μέσα από πόνο.

Η αντίθεση Σελήνης – Αφροδίτης αυξάνει την ανάγκη μας για στοργή, αποδοχή και αγάπη, χωρίς να μας ενδιαφέρει το τίμημα που θα κληθούμε να πληρώσουμε. Το γεγονός αυτό μας οδηγεί τελικά σε σχέσεις που δημιουργούνται με την όψη αυτή, ο οποίες παραμένουν ουσιαστικά ανεκπλήρωτες, στερούνται αγάπης και κυριαρχούνται πολλές φορές από ζήλια και έντονα πάθη. Σε υφιστάμενες σχέσεις θα φέρει η αντίθεση Σελήνης – Αφροδίτης προστριβές με τον σύντροφό μας, λόγω διαφορετικών αναγκών του καθένα στην παρούσα χρονική φάση. Εντάσεις δε που σιγοβράζουν σε μια σχέση, τώρα θα βγουν στην επιφάνεια και θα πρέπει να τις διαχειριστούμε.

Το φεγγάρι σχηματίζει επίσης μια θετική όψη με τον Κρόνο, ένα εξάγωνο που μας χαρίζει συναισθηματική δύναμη, υπομονή, καλό ένστικτο και λογική, ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις που θα αφορούν ζητήματα της οικογένειας, του σπιτιού και των συντροφικών μας σχέσεων. Το εξάγωνο Σελήνης – Κρόνου αμβλύνει κάπως τις αρνητικές συνέπειες της αντίθεσης Σελήνης – Αφροδίτης, αφήνοντας αρκετά περιθώρια για λύσεις σε ευαίσθητα ζητήματα συμβίωσης. Παραδοσιακές αξίες και διδαχές των προγόνων μας μπορούν τώρα να φέρουν λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα. Υπό την επιρροή του Κρόνου, δημιουργούνται εξαιρετικές προϋποθέσεις για έρθουμε πιο κοντά στους προγόνους μας, να επισκεφτούμε και να φροντίσουμε υπερήλικες γονείς, παππούδες ή προπάππους.

Η Αφροδίτη σχηματίζει επίσης ένα εξάγωνο με τον Κρόνο, μια όψη που αυξάνει την ανάγκη μας για συντροφικότητα, αληθινή αγάπη και εκτίμηση από το ταίρι μας. Η όψη αυτή προσφέρεται για δεσμεύσεις συναισθηματικής φύσης, όπως είναι μια πρόταση γάμου, ένας αρραβώνας ή μια συγκατοίκηση. Για τους ελεύθερους, το εξάγωνο Αφροδίτης – Κρόνου δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την εύρεση ενός συντρόφου και την έναρξη μια σχέσης, που θα αποδειχτεί σοβαρή και μακροχρόνια. Ίσως όμως να υπάρχει σοβαρή διαφορά ηλικίας μεταξύ των συντρόφων, καθώς εμπλέκεται ο Κρόνος που συμβολίζει την τρίτη ηλικία, ή να σχετίζεται το άτομο που θα μας ενδιαφέρει με τον επαγγελματικό μας χώρα και την καριέρα σας.

Ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει ο Χείρωνας στην Πανσέληνο του Μαρτίου, ο αστεροειδής που σχετίζεται με την επούλωση, κυρίως καρμικών πληγών που άφησαν οι συναισθηματικές ή οι πολύ στενές σχέσεις μας πίσω τους. Μπορεί να είναι η προδοσία από τον σύντροφό μας, το πισώπλατο μαχαίρωμα από ένα στενό φίλο ή ψυχικά κατάλοιπα που άφησαν οι ταραγμένες μας σχέσεις με την μητέρα ή την αδελφή μας, που μας βαραίνουν και μας πονούν διαχρονικά. Η σύνοδος του Χείρωνα με τον Ήλιο και την Αφροδίτη και η αντίθεση του με την Σελήνη θα φέρει τις επόμενες βδομάδες στην επιφάνεια τον ψυχικό μας πόνο από το παρελθόν, που θα μας κάνει να αισθανθούμε αδικημένοι από την ζωή αλλά και ευάλωτοι.

Η όψη όμως δεν αποσκοπεί στο να μας παιδέψει, να μας ταλαιπωρήσει ψυχικά, αναβιώνοντας επώδυνες καταστάσεις της ζωής μας, αλλά να μας βοηθήσει να κλείσουμε κάποια καρμικά κεφάλαια που έχουμε ανοιχτά, να γιατρευτούμε. Το τρίγωνο Χείρωνα – Κρόνου θα μας βοηθήσει να εξετάσουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία συμβάντα της περιόδου εκείνης, να κατανοήσουμε καλύτερα κάποιες πτυχές των γεγονότων, να μάθουμε από τα διδάγματα του παρελθόντος, να συγχωρήσουμε έστω και μέσα μας τα άτομα που μας πλήγωσαν, για να μπορέσουμε επιτέλους να γιατρέψουμε τις πληγές μας, να θωρακιστούμε και να προχωρήσουμε μπροστά.

Στην Πανσέληνο του Μαρτίου εμπλέκεται και ένας σημαντικός σταθερός αστέρας, ο Αλγκενίμπ ή αλλιώς ο γ’ (γάμα) του Πήγασου, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο και την Αφροδίτη στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για έναν γαλάζιο γίγαντα, πενταπλάσιας μάζας του Ήλιου μας και πολλαπλής φωτεινότητας, και που αστρολογικά θεωρείται άτυχο αστέρι. Είναι της φύσης του Άρη και του Ερμή και δίνει φήμη, αλλά φέρνει ατιμία, βία και ατυχία από την υπερβολική ζέση. Τα χαρακτηριστικά που φέρει από τον Ερμή δίνουν ρητορική ικανότητα, εντυπωσιακό τρόπο ομιλίας, ισχυρή θέληση και κοφτερό μυαλό.

Σε όψεις με τον Ήλιο θεωρείται ότι προάγει την αγάπη για την μάθηση, προετοιμάζει όμως και το πνεύμα για μάχη, ενώ σε όψεις με την Αφροδίτη ξυπνά την δίψα για διάκριση και αναγνώριση, αλλά και την αγάπη για τις τέχνες και την λογοτεχνία. Η παρούσα σύνοδος του ωστόσο με τον Ήλιο μπορεί να φέρει διαταραχές της ψυχικής υγείας, γενικότερα κακή υγεία και πυρετούς, και να αυξήσει τους κινδύνους ατυχημάτων.

Η Πανσέληνος του Μαρτίου μπορεί να μας πιέσει ψυχικά και να μας αναγκάσει να αντικρύσουμε τους δαίμονές μας, είναι ωστόσο θετική για οικονομικά ζητήματα. Το εξάγωνο Αφροδίτης – Κρόνου αφήνει πολλά περιθώρια για ευνοϊκές επιχειρηματικές συμφωνίες, εξοικονόμηση χρημάτων, αποπληρωμή χρεών και υπό προϋποθέσεις, για νέους δανεισμούς, ενώ η σύνοδος Αφροδίτης-Algenib χαρίζει εύνοια σε οικονομικές υποθέσεις. Τις εβδομάδες που ακολουθούν θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε επιχειρηματικές επενδύσεις ή να προχωρήσουμε σε τοποθετήσεις χρημάτων, που μπορεί να μας φέρουν κέρδη στο μέλλον, ειδικά εάν είναι σε μετοχές blue-chips, σε έργα τέχνης, σε κοσμήματα ή σε ακίνητα.

Τέλος, ας υπενθυμίσουμε ότι αν και εξασθενημένο, συνεχίζει να δημιουργεί πιέσεις το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού και να είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για τις εντάσεις που υπάρχουν, τόσο στις κοινωνίες, όσο και στις εξωτερικές σχέσεις των χωρών. Η γενική αίσθηση αστάθειας και απορρύθμισης αφήνει περιθώρια σε εχθρικές δυνάμεις να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να κερδίσουν πόντους με ύπουλους τρόπους. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να επιβληθούν, να επιβάλουν τις απόψεις ή τα πιστεύω τους με οποιοδήποτε κόστος, κάτι που θα φέρει ένταση και πιθανά μια μεγάλη κρίση. Σε κάποιες περιοχές του κόσμου οι εντάσεις αυτές μπορεί να αφορούν στο εσωτερικών των χωρών, σε κάποιες άλλες τις διεθνείς τους σχέσεις και αλλού να υπάρξουν τόσο κοινωνικές εντάσεις, όσο και εντάσεις με τους γείτονες.

Read More

And More