Ζώδια – Ιανουάριος 2022: Τι φέρνουν οι πλανητικές όψεις και διελεύσεις του μήνα

Ένας μήνας… ανάδρομος! Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις πλανητικές όψεις και διελεύσεις του Ιανουαρίου 2022.

Το ωροσκόπιο του Ιανουαρίου 2022 προβλέπει ότι ολόκληρος ο Ιανουάριος θα είναι διαποτισμένος με τις ενέργειες του Αιγόκερου και του Υδροχόου, καθώς αυτά τα δύο ζώδια φιλοξενούν προς στιγμήν τους περισσότερους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Ο Ήλιος θα βρίσκεται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου στον Αιγόκερω για να περάσει στην συνέχεια στον Υδροχόο. Οι διελεύσεις αυτές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για έναν μήνα με ιδιαίτερες εξελίξεις. Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη στον Αιγόκερω ήδη από τις 19 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσει την ανάδρομη πορεία της μέχρι τις 29/1, ενώ ο Ερμής που θα βρίσκεται στον Υδροχόο, θα ξεκινήσει την πρώτη από τις τρεις συνολικά ανάδρομες πορείες του μέσα στην χρονιά αυτή στις 14 Ιανουαρίου. Όσο για τον Ουρανό, βρίσκεται σε στάση μετά από πολλούς μήνες ανάδρομης πορείας στις 18/1!

Με Ερμή και Αφροδίτη ανάδρομους, ο μήνας σαφώς δεν προσφέρεται για νέα ξεκινήματα και καινούριες προσπάθειες! Είναι όμως η κατάλληλη χρονική στιγμή να ολοκληρώσει κανείς κάτι που έχει αφήσει μισό σε προγενέστερη φάση ή να διορθώσει λάθη του παρελθόντος. Ωστόσο η Πρωτοχρονιά επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις για αρκετούς εκπροσώπους του ζωδιακού, καθώς τις πρώτες ώρες του χρόνου έχουμε ένα υπέροχο τρίγωνο Ήλιου – Ουρανού στις 10ο 57’ του Αιγόκερου και του Ταύρου αντίστοιχα. Πρόκειται για μια όψη που προαναγγέλλει ευνοϊκές αλλαγές, όμορφες εκπλήξεις και θεϊκές παρεμβάσεις σε δύσκολες καταστάσεις και θα αφορά στα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του τέλους του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαημέρου.

Στις 9 Ιανουαρίου βρίσκεται σε σύνοδος ο Άρης με την Λίλιθ, μια όψη που δεν εγγυάται ηρεμία και αρμονία. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις συγκρούσεις ό,τι κι αν αντιμετωπίζετε. Η εμπλοκή σας σε μια συγκρουσιακή κατάσταση μπορεί να έχει μόνο δύο πιθανές καταλήξεις: ή να σας χαρακτηρίσουν επιθετικούς, εάν είστε οι νικητές τις αντιπαράθεσης ή να είστε το θύμα, εάν είστε οι ηττημένοι. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, επί της ουσίας θα έχετε χάσει.

Οι διελεύσεις του Ερμή
Ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Υδροχόο στις 2 Ιανουαρίου για να βρεθεί σε στάση στις 14 Ιανουαρίου, ώστε να γυρίσει ανάδρομος. Στις 26/1 επιστρέφει ανάδρομος στον Αιγόκερω, όπου και θα ολοκληρώσει τον πρώτο ανάδρομο κύκλο του για το 2022 στις 4/2! Το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται ορθόδρομος στον Υδροχόο θα είναι επικοινωνιακός και δραστήριος, ευνοώντας τις ομαδικές δράσεις. Είναι ένα διάστημα με πολλές επαφές, τόσο με παλιούς γνώριμους, όσο και με νέους φίλους. Θα είστε σε θέση να μεταφέρετε τις απόψεις σας και να ακουστείτε. Το διάστημα αυτό οι επαφές και οι δεσμοί έχουν μια εντελώς διαφορετική ποιότητα από ότι μετά τα μέσα του μήνα που ο πλανήτης γυρίζει ανάδρομος.

Είναι πολύ σημαντικό και εξαιρετικά χρήσιμο να μελετά κανείς και να προσπαθεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του με τον Ερμή στον Υδροχόο. Έργα που μπορούν να του εξασφαλίσουν ένα σταθερό μέλλον θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής. Εξετάστε τι μπορεί να σας βοηθήσει, να εξελιχθείτε επαγγελματικά και ακολουθείστε το μονοπάτι που ενδείκνυται. Τα σχέδια και οι επιθυμίες σας έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν πραγματικότητα, προσοχή ωστόσο κατά την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Ερμή, κατά το οποίο είναι πιθανά λάθη και εμπόδια, ίσως δε να χρειαστεί να αναθεωρήσετε σχέδια ή να αναβάλετε την υλοποίηση τους.

Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω
Η Αφροδίτη μπήκε στον Αιγόκερω ήδη από τις 5 Νοεμβρίου, ενώ λίγες ώρες μετά την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου, στις 19/12 γύρισε ανάδρομη. Ανάδρομη θα είναι και καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του μήνα, για να βρεθεί σε στάση στις 29/1, προκειμένου να γυρίσει ορθόδρομη. Στον Αιγόκερω παρόλα αυτά θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Μαρτίου, παραμένοντας συνολικά τέσσερις μήνες σε ένα ζώδιο που δεν αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα. Την περίοδο της ανάδρομης πορείας της, συνιστάται να μην προκαλέσει κανείς σημαντικές αλλαγές στην προσωπική του ζωή, όπως είναι να τελέσει γάμους ή αρραβώνες, γιατί οι οιωνοί δεν είναι οι ευνοϊκότεροι. Ένας γάμος που γίνεται με την Αφροδίτη στο ζώδιο του Αιγόκερου υπόσχεται μακροβιότητα και ευτυχία, μόνο όμως όταν η Αφροδίτη είναι ορθόδρομη.

Η Αφροδίτη κυβερνά όμως και τα οικονομικά μας, οπότε μέσα στον Ιανουάριο θα χρειαστεί αρκετή προσοχή στην διαχείριση των χρημάτων μας. Συνιστάται να αποφύγουμε αγορές αντικειμένων πολυτελείας ή μεγάλου χρηματικού ύψους, γιατί το ενδεχόμενο να καταβάλουμε μεγάλα ποσά σε κάτι κακής ποιότητας ή υπερτιμημένο είναι πολύ μεγάλο. Είναι ωστόσο μια καλή χρονική στιγμή να πουλήσουμε μεταχειρισμένα ή αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε. Ακίνητα που βρίσκονται εδώ και καιρό προς πώληση, τώρα μπορεί να πωληθούν πολύ πιο εύκολα, ίσως και σε καλύτερη τιμή από αυτή που ελπίζαμε. Φροντίστε ωστόσο να είστε προσεκτικοί με τα συμβόλαια που θα υπογράψετε, ώστε να μην κινδυνεύετε από εξαπατήσεις.

Άρης στον Τοξότη
Ο Άρης έχει περάσει στις 13 Δεκεμβρίου στον Τοξότη, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 24/1, για να περάσει στην συνέχεια στον Αιγόκερω. Ο Άρης στον Τοξότη γίνεται ακόμη πιο φλογερός, μαχητικός και ασυγκράτητος, φτάνοντας κάποιες φορές στα άκρα. Εάν δεν καταφέρει κανείς να χαλιναγωγήσει την επιθετικότητά του, μπορεί πολύ εύκολα να καταφύγει σε χειροδικία. Και αυτό θα ισχύει για όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Είναι όμως και μια διέλευση που προσφέρει την ευκαιρία να επιλυθούν μακροχρόνια προβλήματα σχέσεων, με το να βρεθεί η κατάλληλη λύση, που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Το αξιοπερίεργο της διέλευσης αυτής είναι ότι πολλοί θα έχουν το διάστημα αυτό προφητικά όνειρα που θα δίνουν απαντήσεις σε προβληματισμούς τους.

Συνιστάται να απαλλαγούμε από οτιδήποτε παλιό και περιττό, από οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί πια τον σκοπό του, ώστε να δημιουργήσουμε χώρο για το νέο. Κατά τα λοιπά, αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις και τις προστριβές, γιατί μπορούν πολύ εύκολα να κλιμακωθούν και να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Η επιπολαιότητα μπορεί το διάστημα αυτό να αποδειχτεί καταστροφική. Επίσης αποφύγετε να επιβάλετε τις απόψεις σας στους γύρω σας, γιατί θα πετύχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ελπίζατε. Επιτρέψτε την ελευθερία της γνώμης αλλά και της επιλογής στους γύρω σας, για να μην καταλήξετε σε συγκρούσεις.

Καλό και δημιουργικό μήνα!

Read More

And More