Site icon TLIFE

Ζώδια – Ιούνιος 2022: Σε επηρεάζουν οι όψεις και οι διελεύσεις του μήνα;

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις διελεύσεις και τις όψεις του Ιουνίου 2022. Πώς θα είναι αυτός ο μήνας; Με τι κέφια ήρθε;

Ο Ιούνιος αναμένεται να είναι ένας «ενδιαφέρον» μήνας, με δύο εξωτερικούς πλανήτες να γυρίζουν ανάδρομοι, ενώ ο Ερμής, ο συνήθης ταραχοποιός του πλανητικού μας συστήματος, ολοκληρώνει την δεύτερη ανάδρομη πορεία του για το έτος.

Ο Ήλιος θα ολοκληρώσει τη διέλευσή του στους επικοινωνιακούς Διδύμους στις 21/06 για να περάσει κατά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα στον συναισθηματικό Καρκίνο. Όσο διάστημα θα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων θα είμαστε περίεργοι και θα θέλουμε να πληροφορηθούμε, να μάθουμε νέα πράγματα, ας είναι και κουτσομπολιά. Είναι το διάστημα που θα είμαστε εξωστρεφείς, δραστήριοι, με πολλές επαφές και εξόδους, χαλαροί και ευδιάθετοι, αν και κατά διαστήματα καταθλιπτικοί. Μέσα στα πρώτα δύο δεκαήμερα του μήνα έχουμε τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα να διευρύνουμε τον φιλικό και κοινωνικό μας κύκλο και να κάνουμε με αρκετή ευχέρεια νέες επαγγελματικές επαφές.

Οι επαφές μας ωστόσο είναι τις περισσότερες φορές επιφανειακές, τα λόγια και οι υποσχέσεις που ανταλλάσσουμε τα παίρνει ο άνεμος και δεν μπορεί να βασιστεί κανείς σε ό,τι του έχουν υποσχεθεί. Δεν είναι μια καλή χρονική περίοδος για σοβαρές συζητήσεις και υποθέσεις, αλλά για χαλάρωση και διασκέδαση. Μετά τις 21/06, με τον Ήλιο να περνάει στον Καρκίνο, μας έλκει περισσότερο το σπίτι και η οικογένειά μας και εκλείπει σε μεγάλο βαθμό η ανάγκη μας για εξόδους και διασκέδαση. Αφιερωνόμαστε στην οικογένεια μας, ενώ δεν θα είναι σπάνιες οι στιγμές που θα νοσταλγούμε πρόσωπα και καταστάσεις από το παρελθόν μας.

Μέσα στον Ιούνιο, δύο από τους μεγάλους και αργούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος γυρίζουν ανάδρομοι, ο Κρόνος στις 05/06 στο ζώδιο του Υδροχόου και θα βρεθεί σε στάση για να επανέλθει στην ορθή του πορεία στις 23/10, και ο Ποσειδώνας στις 28/06, ανάδρομος μέχρι τις 04/12 στο ζώδιο των Ιχθύων. Στις 16 Ιουνίου σχηματίζει ο Ήλιος ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο πλέον Κρόνο, και την ίδια μέρα ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, όψεις που θα επηρεάσουν αρκετά τις καταστάσεις και την ψυχολογία μας.

Το τρίγωνο Ήλιου – ανάδρομου Κρόνου είναι μια όψη που απαιτεί από μας υπευθυνότητα και ωριμότητα. Πρέπει να επιδείξουμε αξιοπιστία και ρεαλισμό τους στόχους και τις προσδοκίες μας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να εκτελέσουμε το καθήκον μας στο ακέραιο. Ο Κρόνος θα μας προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα, εξαφανίζοντας τα χαμόγελα από τα χείλη μας, θα ξεχάσουμε για λίγο τις χαρές και τις διασκεδάσεις και θα καταπιαστούμε με κάπως πιο σοβαρά πράγματα. Η όψη επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

Ταυτόχρονα όμως σχεδόν με το τρίγωνο Ήλιου – Κρόνου σχηματίζεται ένα τετράγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα, μια όψη που αναμένεται να φέρει σύγχυση στο μυαλό μας και μια γενικότερη θολούρα. Θα έχουμε την επιθυμία να προχωρήσουμε, να κάνουμε πράγματα και να πάμε μπροστά, αλλά δεν θα είμαστε καθόλου σίγουροι, προς τα που να κινηθούμε και πως θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε. Θα θελήσουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σε κάποιο σημαντικό για μας τομέα της ζωής μας, ας έχουμε όμως υπόψη μας, ότι μπορεί να έχουμε αυταπάτες, είτε ως προς τα διαμειβόμενα γύρω μας, είτε ως προς τη δυνατότητα μας να ηγηθούμε και να προσφέρουμε λύσεις. Το τετράγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα συνδέεται με αυταπάτες, διάψευση προσδοκιών, αστοχίες και λανθασμένες εκτιμήσεις. Είναι μια όψη που φέρνει εξαπατήσεις, ενεργοποιεί το παρασκήνιο και γεννά δόλο. Προσοχή θα χρειαστεί να επιδείξουν στις δράσεις τους οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου.

Με τις συνδυασμένες όψεις των δύο αυτών πλανητών συνιστάται να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις τρέχουσες υποθέσεις μας και να αφήσουμε να μεγαλεπήβολα σχέδια προς το παρόν στην άκρη, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μην ζυγίσουμε τις καταστάσεις σωστά ή να παραβλέψουμε κάποιους σημαντικούς παράγοντες και να μας γυρίσει κάτι τέτοιο σε μπούμερανγκ. Για μεγαλεπήβολα σχέδια, θετικές είναι οι μέρες προς τα τέλη του μήνα.

Στις 28/06, την μέρα που γυρίζει ο Ποσειδώνας ανάδρομος, σχηματίζει ο Ήλιος ένα τετράγωνο με τον Δία. Είναι μια όψη που από την μια φέρνει τύχη και εύκολες λύσεις σε προβλήματα, ευκαιρίες και επεκτατική δράση χωρίς πολλούς ενδοιασμούς, μπορεί όμως να μας κάνει επιπόλαιους, υπερβολικούς, ανεύθυνους και οικονομικά σπάταλους. Τις μέρες αυτές χρειάζεται προσοχή, γιατί η υπερβολική μας αυτοπεποίθηση και η παντογνωσία μας είναι οι χειρότεροι εχθροί μας. Είναι μέρες που θα είμαστε απρόθυμοι να κάνουμε κάτι, εάν δεν το στηρίζουμε πραγματικά, ενώ μπορεί να αρνηθούμε να εντρυφήσουμε σε λεπτομέρειες και στην ουσία, μόνο και μόνο επειδή αποφασίσαμε ότι κάτι δεν μας αφορά. Θα χρειαστεί προσοχή στην συμπεριφορά και στις θέσεις μας, ιδίως εάν είμαστε υπάλληλοι, καθώς μπορεί να βλάψουμε τις σχέσεις μας με τους προϊσταμένους ή τα αφεντικά μας. Το τετράγωνο Ήλιου – Δία επηρεάζει κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του α’ δεκαημέρου.

Αναφορικά με τους εσωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ο Ερμής θα βρεθεί σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του πορεία στις 03/06 στο ζώδιο του Ταύρου, για να επανεισχωρήσει στους Διδύμους στις 13 Ιουνίου. Η Αφροδίτη που επέστρεψε στο σπίτι της, στον Ταύρο, στις 28/05, θα ολοκληρώσει την επίσκεψη της αυτή στις 23/06, για να περάσει στην συνέχεια στους Διδύμους. Ο Άρης θα παραμείνει καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα στο ζώδιο του, στον Κριό, ολοκληρώνοντας την διέλευση του στις 05/07, για να περάσει στην συνέχεια στο ράθυμο Ταύρο.

Ανάδρομος Κρόνος (05/06-23/10/2022)
Ο Κρόνος θα βρεθεί σε στάση τα πρώτα λεπτά της 5 Ιουνίου (τοπική ώρα) στην 25ο του Υδροχόου για να ξεκινήσει τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του, που θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου, μετά από 141 ημέρες, για να βρεθεί στην 18ο του ζωδίου. Θα είναι ένα διάστημα που θα συνοδευτεί από αρκετό άγχος, εκνευρισμό, ίσως και θλίψη για όσα δεν θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε. Πολλά σχέδια και στόχοι μας μπορεί να αλλάξουν και να χρειαστεί να αναπροσαρμοστούν, ενώ υπάρχει έντονη η πιθανότητα, αρκετά από αυτά που θεωρούσαμε σταθερά και δεδομένα στη ζωή μας να γίνουν ξαφνικά καπνός. Τα πάντα γύρω μας θα αλλάζουν και πολλοί θα κλειστούν από ανασφάλεια στον εαυτό τους, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες επίτευξης των στόχων τους. Ωστόσο όσοι ήταν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα σοβαροί και προσγειωμένοι, θα τους παρέχει τα αναγκαία και απαραίτητα για την επιβίωση τους. Σε συλλογικό επίπεδο θα υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια κατά του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών αποφάσεων που θα ληφθούν, αλλά η όποια επαναστατική τάση δεν θα μπορέσει τώρα να εξωτερικευτεί, ώστε να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση, που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Ανάδρομος Ποσειδώνας (28/06-04/12/2022)
Και ο Ποσειδώνας θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος μέσα στον Ιούνιο. Ο ετήσιος ανάδρομος του κύκλος ξεκινάει στις 28/06, όντας στην 25ο των Ιχθύων, και θα ολοκληρωθεί μετά από 159 μέρες, στις 4 Δεκεμβρίου, έχοντας υποχωρήσει μέχρι την 22ο. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας προσθέτει άγχος στην καθημερινότητα μας, καθώς γινόμαστε καχύποπτοι με τους γύρω μας και επιφυλακτικοί με τους πάντες και τα πάντα. Πολλοί θα καταφύγουν σε ένα κόσμο ψευδαισθήσεων, προκειμένου να αποφύγουν τα δυσάρεστα ή δύσκολα της πραγματικότητας. Είναι η περίοδος που οι καταχρήσεις κάθε μορφής, παρουσιάζουν έξαρση, καθώς αναζητούμε απεγνωσμένα έναν ασφαλή «παράδεισο». Γιατί όντως, το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα μεγαλουργούν οι τυχοδιώκτες και οι απατεώνες, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες μας. Όσοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις εμπορικές ή επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, να επεκτείνουν την δράση τους ή να μάθουν μια νέα δεξιότητα για να αλλάξουν επάγγελμα, το διάστημα αυτό μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό, καθώς θα υπάρξουν πολλά εμπόδια στον δρόμο τους, κυρίως αναφορικά με την επίτευξη των οικονομικών τους στόχων. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να έρθει βοήθεια από κάποιο άτομο με ισχυρή θέση, που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να ανακατευθύνουν την ενέργεια τους σε πολύ πιο δημιουργικές δράσεις.

Πανσέληνος της 14 Ιουνίου στον Τοξότη
Με την Πανσέληνο στον Τοξότη μπορείτε να αυξήσετε το κοινωνικό σας εκτόπισμα, εάν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει και σας αφορά. Όσοι έχουν συνηθίσει να εργάζονται μόνοι, το διάστημα αυτό θα έχουν την διάθεση να συνεργαστούν, να βρεθούν μεταξύ κόσμου. Τα ταλέντα και οι δεξιότητες σας μπορούν τώρα να εκτιμηθούν, κάτι που θα σας βοηθήσει να ανελιχθείτε κοινωνικά ή επαγγελματικά. Θα είναι χρήσιμο να μοιραστείτε γνώσεις και εμπειρίες με τους γύρω σας, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν και άλλοι. Η κατάκτηση νέων πληροφοριών θα μπορούσε δε να σας οδηγήσει σε πιο πνευματικά μονοπάτια και να κινηθείτε επιδέξια, επιλέγοντας με τακτ μεταξύ αυτών που χρειάζεστε ή επιθυμείτε στην ζωή και όσων δεν επιθυμείτε. Με αυξημένη το διαισθητικό σας χάρισμα θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε από μακριά όσους σας ζηλεύουν ή σας επιβουλεύονται και να τους αποφύγετε.

Νέα Σελήνη της 29 Ιουνίου στον Καρκίνο
Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο προσφέρεται για αλλαγές σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Μπορεί να είναι αυτές μικρές, αλλά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικές προοπτικές βελτίωσης της καθημερινότητας μας. Το σημαντικό ωστόσο είναι να κινηθούμε με αργά και σταθερά βήματα, όντας σίγουροι ότι βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι και ακολουθούμε την σωστή κατεύθυνση. Γιατί έτσι θα χτίσουμε μια σταθερή βάση, ένα ασφαλές υπόβαθρο, επάνω στο οποίο θα μπορέσουμε να στηρίξουμε μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή ή μια πετυχημένη καριέρα. Το διάστημα αυτό είναι σημαντικό να εστιάσει κανείς στη λεπτομέρεια και να μην βιαστεί να υλοποιήσετε όσα σχεδιάζει. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ενισχύσετε τα οικονομικά της επιχείρησης σας. Προχωρήστε όμως με μέγιστη προσοχή για να μην χάσετε τα κεφάλαια σας και δημιουργήσει κυκεώνα προβλημάτων. Με την Νέα Σελήνη στον Καρκίνο θα ήταν καλό να κάνετε μικρές επισκευές στο σπίτι σας, εάν υπάρχει η σχετική ανάγκη, ενώ είναι η ιδανική χρονική στιγμή να απαλλαγείτε από εξαρτήσεις, να καταπολεμήσετε εθισμούς ή να βελτιώσετε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σας.

Ερμής – Όψεις και διελεύσεις Ιουνίου 2022
Με τον Ερμή στους Διδύμους, στον φυσικό του χώρο, μετά τα μέσα Ιουνίου θα έχουμε και πάλι ελευθερία δράσης και μια τάση ανεξαρτησίας. Νιώθουμε ελεύθεροι να κινηθούμε, να κοινωνικοποιηθούμε, να μετακινηθούμε και να επικοινωνήσουμε. Η περιέργεια μας είναι και πάλι έντονη και αναζητούμε νέες πληροφορίες ή κάτι νέο να ασχοληθούμε. Οι πληροφορίες ωστόσο θα μας είναι χρήσιμες για σύντομα χρονικά διαστήματα και δεν μπορούν θα φέρουν ουσιαστικές αλλαγές στην ζωή μας. Οι επαφές γίνονται πολύ πιο επιφανειακές, αν και ευχάριστες, οι γνωριμίες περιστασιακές, που όμως μας επιτρέπουν να ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις επί ποικιλίας θεμάτων. Μέσα από τις διαφωνίες θα έχουμε την δυνατότητα να ξεσκονίσουμε το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων μας και να εξασκηθούμε στην διαλεκτική, καθώς αυτό θα είναι το μέγιστο επίτευγμα των ημερών. Είναι μια περίοδος που δεν μπορεί να υπολογίζει κανείς σε σοβαρά μαθησιακά αποτελέσματα και κατακτήσεις πνευματικές.

Αναφορικά με τις όψεις που θα σχηματίσει ο πλανήτης της επικοινωνίας μέσα στον Ιούνιο, όσο θα βρίσκεται στον Ταύρο μέχρι τις 13/06 και ακολούθως στους Διδύμους, είναι αυτή τη φορά μετρημένες και τις παραθέτουμε ακολούθως:

10 Ιουνίου: Ένα τρίγωνο Ερμή – ανάδρομου Πλούτωνα από Ταύρο και Αιγόκερω αντίστοιχα μπορεί να μας ρίξει σε περισυλλογή. Είναι μια όψη που θα μας οδηγήσει στην έρευνα, η οποία ενδεχομένως να μας αποκαλύψει ένα παρασκήνιο, ένα μυστικό ή μια πληροφορία, που θα αποτελέσει χρυσάφι για μας. Είναι μια μέρα που προσφέρεται για πνευματική δουλειά, για διαπραγματεύσεις ή για υπογραφή συμβολαίων. Συνιστάται να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας σε δημιουργικές προσπάθειες και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Ευνοούνται ακόμη οι νέες συναντήσεις και επαφές, ενώ οι φιλικές ή συναδελφικές μας σχέσεις μπορεί να περάσουν σε μια νέα φάση. Η όψη επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαημέρου.

20 Ιουνίου: Ένα εξάγωνο το Ερμή με τον Δία από Διδύμους και Κριό αντίστοιχα φέρνει επικοινωνιακή άνεση, ευχάριστες επαφές και ταξίδια, θετικές ειδήσεις ή μια τυχερή συνάντηση. Γραφειοκρατικά ζητήματα μπορεί να έχουν θετική εξέλιξη, ενώ η μέρα προσφέρεται για την απόκτηση ενός μεταφορικού μέσου ή για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Έχουμε αισιοδοξία, θέλουμε να μάθουμε νέα πράγματα και οι πνευματικές μας ικανότητες αναπτύσσονται. Τα ταξίδια επαγγελματική φύσης θα αποδειχτούν προσοδοφόρα και υπάρχει έντονο το ενδεχόμενο να υπογραφούν εμπορικές συμφωνίες που θα έχουν μακρά ισχύ. Οι επιχειρηματικοί δεσμοί ενισχύονται και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η όψη ευνοεί ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με την διαφήμιση, εργάζονται στα ΜΜΕ ή παθιάζονται με την τεχνολογία των υπολογιστών. Ζωδιακά, οι ευνοημένοι του εξαγώνου θα ανήκουν στα ζώδια του μεταβλητού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) του α’ δεκαημέρου.

Άρης – Όψεις και διελεύσεις Ιουνίου 2022
Ο Άρης πέρασε στο ζώδιο που κυβερνά, στον Κριό, στις 24 Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση του αυτή στις 5 Ιουλίου. Όντας στον φυσικό του χώρο, μπορεί πλέον να απελευθερώσει όλη του την δυναμική και να δράσει. Θα μας δώσει ενέργεια και διάθεση να κινηθούμε, να επιχειρήσουμε και να εργαστούμε με πείσμα και ενθουσιασμό για την επίτευξη των στόχων μας. Μπορεί όμως και να μας κάνει αρκετά πιο ξεροκέφαλους, ως ένα βαθμό ακόμη και εμμονικούς, εάν δεν μας βγαίνουν όσα προσπαθούμε να πετύχουμε. Θα χρειαστεί να επιδείξουμε προσοχή το διάστημα αυτό, ώστε να μην υπερβάλλουμε και αντί να πετύχουμε πράγματα, να καταλήξουμε σε αποτυχίες λόγω των λαθών και των παραλήψεων μας. Όσο διαρκεί η διέλευση του Άρη από τον Κριό υπάρχει αυξημένος ο κίνδυνος για τραυματισμούς και ατυχήματα, γιατί δεν προσέχουμε αρκετά ή υπερεκτιμάμε τις δυνατότητες ή τις μας. Είναι μια θετική διέλευση για το επιχειρείν, όσο και για την προσωπική – ερωτική μας ζωή, καθώς η λίμπιντο μας χτυπάει κόκκινο.

Η κυριότερη όψη του μήνα, με εμπλεκόμενο τον Άρη, είναι ένα εξάγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο στις 27 Ιουνίου από Κριό και Υδροχόο αντίστοιχα, μια όψη που θα οδηγήσει στην λήψη σημαντικών αποφάσεων και την εστίαση μας σε ένα σημαντικό στόχο. Οι ενέργειες μας θα είναι υπό την επιρροή του Κρόνου μελετημένες και καλά ζυγισμένες, ώστε να φέρουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Το μέλημα μας είναι τώρα να δείξουν ότι διαθέτουμε την θέληση να οδηγήσουμε τις καταστάσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει όμως να είμαστε επίμονοι και πειθαρχημένοι, για να μην χάσουμε πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να τεθούν τώρα τα σωστά θεμέλια για τις μελλοντικές συνεργασίες. Η ομαδική δουλειά και οι συνέργειες ευνοούνται, αρκεί να μην είμαστε πολύ συντηρητικοί στην προσέγγιση μας. Ειδάλλως θα είναι το αποτέλεσμα μέτριο. Δεν πρέπει επίσης να διστάσουμε να ζητήσουμε στήριξη ή βοήθεια από επιφανή ή πετυχημένα στο τομέα τους άτομα, τα οποία δεν θα αρνηθούν να μας στηρίξουν ηθικά ή ακόμη και οικονομικά στην προσπάθεια μας. Η όψη ευνοεί τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαημέρου.

Καλό και δημιουργικό μας μήνα!

© 2024 tlife.gr