Ζώδια – Μάιος 2022: Οι όψεις και οι διελεύσεις ενός μήνα δράσης και έντασης. Σε επηρεάζουν;

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις όψεις και τις διελεύσεις του Μαΐου. Επηρεάζουν το ζώδιό σου; Τι να περιμένεις από αυτόν τον μήνα;

Ο μήνας Μάιος μπαίνει με αρκετή ενέργεια, καθώς την τελευταία μέρα του Απριλίου λαμβάνει χώρα η μερική έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο, η πρώτη του έτους, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι αισθητά στους μήνες που έπονται, πόσο μάλλον τις πρώτες μέρες μετά την πραγματοποίησή της. Ακολουθεί δε στις 16 Μαΐου η ολική σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό που θα ολοκληρώσει τον εαρινό διάδρομο εκλείψεων του έτους και θα προσθέσει τη δική της δυναμική στο ενεργειακό ισοζύγιο του μήνα.

Σε έναν μήνα με τόσο έντονη την επιρροή των εκλείψεων συνιστάται να προσπαθήσει κανείς να διατηρήσει τον έλεγχο των συναισθημάτων του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις με συγγενείς, συνεργάτες ή συναδέλφους. Δυστυχώς δεν θα έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από τις ενέργειες της έκλειψης Ηλίου της 30 Απριλίου, όταν θα βρεθεί σε σύνοδο ακριβείας ο Ήλιος με τον Ουρανό στις 5 Μαΐου, δίνοντας το έναυσμα για αλλαγές και ξαφνικά γεγονότα, που στην κοσμική αστρολογία θα αφορούν στην οικονομία, τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια αλλά και τη γη, τις καλλιέργειες και τα κτίρια.

Σε προσωπικό επίπεδο θα εισέλθουμε σε μια περίοδο αναγκαστικών αλλαγών και αναπροσαρμογών, που εάν δεν τις προκαλέσουμε εμείς, θα μας τις επιβάλλει το σύμπαν. Για τον καθένα ωστόσο οι αλλαγές μπορεί να αφορούν διαφορετικό τομέα της ζωής του. Για κάποιους ίσως να αφορά στην εμφάνισή τους, για άλλους τη δουλειά, ενώ για ορισμένους την προσωπική τους ζωή. Θα πρέπει να είμαστε ωστόσο ευέλικτοι και έτοιμοι να προσαρμοστούμε στις συνθήκες ή τις απαιτήσεις της εποχής, όπου και όταν αυτό είναι αναγκαίο. Οι αλλαγές όμως αυτές δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν υπό συναισθηματική φόρτιση, ούτε και με την παρόρμηση της στιγμής, για να μην αντιμετωπίσουμε αρνητικές συνέπειες. Από την σύνοδο Ήλιου – Ουρανού επηρεάζονται ιδιαίτερα Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του β΄ δεκαημέρου.

Στις 15/05, μια μέρα πριν την ολική έκλειψη της Σελήνης, πραγματοποιεί ο Ήλιος μια όψη τετραγώνου με τον Κρόνο, η οποία αναμένεται να επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και να μας επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό στην καθημερινότητά μας. Είναι μια όψη που θα φέρει περιορισμούς μεγάλης χρονικής διάρκειας, αναγκαστικούς συμβιβασμούς, στερήσεις και κακή διάθεση. Ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στις συνέπειες της όψεις θα είναι οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι το γ’ δεκαημέρου.

Ευτυχώς για μας σχηματίζεται την ίδια μέρα ένα εξάγωνο μεταξύ Ήλιου και Ποσειδώνα, το οποίο προβλέπεται να αμβλύνει κάπως τις δυσμενείς συνέπειες του τετραγώνου του με τον Κρόνο, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να περιμένουμε θεαματικές αλλαγές προς το καλύτερο. Πρόκειται για μια όψη που υπόσχεται ρομαντική διάθεση και χαλάρωση, καλλιτεχνικές ανησυχίες και ονειροπόληση. Από το εξάγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα προβλέπεται να ευεργετηθούν τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του γ΄ δεκαημέρου. Οι συνδυασμένες όψεις μπορεί να φέρουν κατάθλιψη και γενικά κακή διάθεση από την αναβολή ή ματαίωση των σχεδίων μας, ακόμη και επιπτώσεις στην υγεία μας. Είναι σημαντικό να μην κυνηγάμε πεισματικά το ανέφικτο και με υπομονή και επιμονή να πορευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Αναφορικά με τις διελεύσεις του μήνα, ο Ήλιος βρίσκεται ήδη από τις 20 Απριλίου στο ζώδιο του Ταύρου, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 21/05 για να περάσει στην συνέχεια στους Διδύμους. Ο Ερμής έχει περάσει στις 29/04 στους Διδύμους και θα γυρίσει ανάδρομος στις 10 Μαΐου. Θα επιστρέψει στον Ταύρο στις 23 Μαΐου μέχρι που θα γυρίσει σε ορθή φορά στις 3 Ιουνίου. Η Αφροδίτη εισέρχεται στις 2 Μαΐου στον Κριό και περνάει στην συνέχεια στις 28/05 στο ζώδιό της, στον Ταύρο. Ο δε Άρης βρίσκεται από τα μέσα Απριλίου στους Ιχθείς και στις 24 Μαΐου θα περάσει στο ζώδιό του, τον Κριό.

Πέρα από τις εκλείψεις ωστόσο, το σημαντικότερο πλανητικό συμβάν του μήνα, είναι το πέρασμα του Δία στον Κριό στις 10 Μαΐου. Από την θέση του αυτή μας βοηθά να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ώστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις μας και να προωθήσουμε τα σχέδιά μας. Τις όποιες δυσκολίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα μας βοηθήσει ο Δίας να τις παλέψουν κατά πρόσωπο και όχι απλά να τις προσπεράσουμε ή να τις αγνοήσουμε. Είναι μια περίοδος που μπορεί κανείς να ελπίζει στην καλή του τύχη, θα ήταν όμως σκόπιμο να παλέψει με τις δικές του δυνάμεις για την επιτυχία και να μην επαναπαυθεί στο σύμπαν. Ιδέες και όνειρα ζωντανεύουν και πάλι, δεν είναι όμως καλή η χρονική στιγμή, τουλάχιστον μέσα στον μήνα αυτόν, για νέα εγχειρήματα και αλλαγές κλίμακας. Προέχει προς το παρόν να πατήσουμε σταθερά στα πόδια μας, ώστε να μπορούμε να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και να γίνουμε πιο προνοητικοί στις αποφάσεις μας.

Ο Μάιος θα είναι συνολικά ένας μήνας γεμάτος δυσκολίες και εντάσεις, αλλά προς το τέλος του μήνα η ένταση υποχωρεί αισθητά. Μόνο που η συναισθηματική μας ζωή, μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, που θα μπορούσαν να είναι από ένα νέο πάθος έως την διακοπής μιας υφιστάμενης σχέσης…

Ερμής – Διελεύσεις και οι όψεις
Από τα τέλη Απριλίου που ο Ερμής εισέρχεται στο ζώδιό του, στους Διδύμους, η επικοινωνία μας βελτιώνεται θεαματικά. Οι επαφές μας γίνονται συχνότερες και πιο παραγωγικές, οι συνομιλίες μας αποκτούν βάθος και ουσία. Θα ήταν υπό φυσιολογικές συνθήκες η κατάλληλη εποχή για διαπραγματεύσεις και εμπορικές συμφωνίες, μόνο που το κλίμα επιβαρύνεται από τις εκλείψεις της περιόδου. Το πνεύμα μας ωστόσο είναι πιο ανήσυχο και έτοιμο να αναζητήσει την αλήθεια, να παρατηρήσει και να κατανοήσει, πολλές φορές όμως επίσης έτοιμο να φιλονικήσει για τα πιστεύω μας.

Μεταξύ 10 και 23 Μαΐου που ο πλανήτης θα βρίσκεται ανάδρομος στους Διδύμους θα εκλείψει η επιθυμία να βγούμε και να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Η διαίσθησή μας θα είναι αυξημένη, η διανοητική μας δραστηριότητα στα ύψη, αλλά θα νιώθουμε μοναξιά. Ο αριθμός των επαφών μας είναι μειωμένος και προτεραιότητά μας είναι η δουλειά μας, κυρίως λόγω των αναποδιών που θα αντιμετωπίσουμε. Συνιστάται να μην λάβουμε σοβαρές αποφάσεις το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Ερμή, ούτε και να πραγματοποιήσουμε νέα ξεκινήματα, ενώ δράσεις ή project που έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, τώρα μπορεί να ανασταλούν.

Από τις 23 Μαΐου μέχρι και τα τέλη του μήνα επιστρέφει ο ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο και σηματοδοτεί μια περίοδο κατά την οποία προσεγγίζουμε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε με προσοχή και ψυχραιμία. Τώρα πια δεν βιαζόμαστε, αλλά εστιάζουμε στην ουσία του προβλήματος και αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Όσο πιο αργά ολοκληρώνει κανείς μια εργασία, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να αποφύγει τα λάθη και τις παραλήψεις. Ο Ερμή στον Ταύρο, ακόμη και ανάδρομος, είναι βέβαιο ότι γεννά τα λιγότερα δυνατά λάθη και παραλήψεις. Η επικοινωνία την περίοδο αυτή περιστρέφεται κυρίως γύρω από τις λιχουδιές και τις απολαύσεις, είναι όμως ειλικρινής και πραγματική.

Παρά την ανάδρομη πορεία του Ερμή, που δυσκολεύει αισθητά τις καταστάσεις, οι όψεις του πλανήτη μέσα στο μήνα είναι θετικές, κάτι που αμβλύνει έως ένα βαθμό τις συνέπειες της ανάδρομης πορείας του.

Ένα εξάγωνο Ερμή – Αφροδίτης στις 6 Μαΐου υπόσχεται ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, έκφραση συναισθημάτων και δημοφιλία για τα ζώδια του μεταβλητού (Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του α΄ δεκαημέρου.

Ο ανάδρομος Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία φέρνει στις 19 Μαΐου επικοινωνιακή άνεση, ευχάριστες ειδήσεις, μια τυχερή συνάντηση ή ένα ευχάριστο ταξίδι και πάλι για τα ζώδια του μεταβλητού και παρορμητικού σταυρού του α’ δεκαημέρου.

Στις 21 Μαΐου έχουμε την σύνοδο Ήλιου – ανάδρομου Ερμή με αρκετές συζητήσεις, μετακινήσεις και συναντήσεις. Η όψη προσφέρεται για την προώθηση του έργου μας και ευνοεί Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του α΄ δεκαημέρου.

Ένα εξάγωνο έπεται μεταξύ του ανάδρομου Ερμή και του Άρη στις 23/05, που θα φέρει ζωντάνια, δράση, ευστροφία, αυθορμητισμό, αποφασιστικότητα και δυναμισμό και αναμένεται να επηρεάσει τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του γ΄ δεκαημέρου.

Τέλος, στις 25 Μαΐου έχουμε ένα τρίγωνο ανάδρομου Ερμή – ανάδρομου Πλούτωνα, μια όψη που συνδέεται με εξονυχιστική έρευνα του παρασκηνίου, βαθύ προβληματισμό, εξομολογήσεις και εκμυστηρεύσεις, αλλά και πληροφορίες που μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικά πολύτιμες. Η όψη επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Παρθένους και Αιγόκερους) του γ΄ δεκαημέρου.

Άρης – Διελεύσεις και όψεις
Ο Άρης θα περάσει σχεδόν όλη τη διάρκεια του μήνα στο ζώδιο των Ιχθύων και είναι ένα διάστημα που οι άνθρωποι κρύβουν τις πραγματικές τους σκέψεις, πολλές φορές όμως και τις πράξεις τους. Ο κόσμος γύρω μας γίνεται πιο μυστηριώδης, τα συναισθήματα είναι επιφανειακά, ρηχά, οι άνθρωποι ψυχροί και άκαμπτοι. Η πιθανότητα να έρθουμε αντιμέτωποι με απατεώνες είναι αυξημένη, για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στις επαφές μας. Συνιστάται να κατευθύνουμε την θετική μας ενέργεια προς του ανθρώπους που αγαπάμε και όσους γύρω μας έχουν ανάγκη από την στήριξη ή τη βοήθειά μας.

Στις 24 Μαΐου εισέρχεται ο πλανήτης του πολέμου στο ζώδιό του, στον Κριό, και αρχίζει να αισθάνεται και πάλι άνετα. Τώρα πια έχουμε την ανάγκη να δράσουμε, να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και να απαλλαγούμε από την κατάθλιψή μας. Η επιχειρηματικότητα με τον Άρη στον Κριό αυξάνεται κατακόρυφα και μας περιμένουν φωτεινές αλλαγές. Όσο διάστημα θα βρίσκεται ο πλανήτης στον Κριό δεν θα πρέπει να χάσουμε ευκαιρίες να προωθήσουμε τη δουλειά ή συμφέροντα μας, ενώ είναι η ιδανική περίοδος να διακριθούμε στον αθλητισμό ή σε ανταγωνιστικές δράσεις. Ένας Άρης στον Κριό γίνεται ωστόσο πολλές φορές επιθετικός και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις επαφές μας. Διαφορετικά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εντάσεις και συγκρούσεις, πολλές φορές χωρίς λόγο.

Οι σημαντικότερες όψεις του Άρη για τον Μάιο αφορούν δύο συνόδους του, με τον Ποσειδώνα και με τον Δία:

Στις 18 Μαΐου πραγματοποιείται η πρώτη του σύνοδος, με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, μια όψη που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη παράνομων ή παρασκηνιακών δράσεων. Ευνοεί την καταπολέμηση ασθενειών, είναι θετική για προσπάθειες αποτοξίνωσης, ενώ μπορεί να φέρει την πραγματοποίηση κάποιας ερωτικής μας φαντασίωσης. Κυρίως όμως χρειάζεται προσοχή, για να μην πέσουμε στα νύχια επιτήδειων. Απάτες, κλοπές, εγκληματικές δραστηριότητες, ίντριγκες και προδοσία μπορούν να μας ζημιώσουν προσωπικά αλλά και οικονομικά. Συνιστάται να είμαστε επιφυλακτικοί με όσους μας πλησιάζουν και να μην αποκαλύπτουμε σημαντικά στοιχεία για τη ζωή μας. Οι πειρασμοί ερωτικής επίσης φύσης είναι πολύ πιθανοί για τους δεσμευμένους, που μπορεί να τους γυρίσουν μπούμερανγκ, καθώς οι υποσχέσεις θα αποδειχτούν απατηλές. Εκτεθειμένοι στην όψη είναι περισσότερο τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού του γ΄ δεκαημέρου, δηλαδή οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς.

Όσο για την σύνοδο Άρη – Δία, πραγματοποιείται στις 29 Μαΐου, με τους δύο πλανήτες να διέρχονται τις πρώτες μοίρες του Κριού και φέρνει ευκαιρίες για επέκταση των δράσεων μας, δυναμικές πρωτοβουλίες και δυναμισμό στις δράσεις μας. Είναι η ιδανική όψη για την εκδήλωση πρωτοβουλιών και την προώθηση της καριέρας μας, καθώς αισθανόμαστε ασφαλείς, πατάμε σταθερά στα πόδια μας και είμαστε εξαιρετικά φιλόδοξοι. Ευνοείται το εμπόριο και τα επιχειρηματικά σχέδια και θα ήταν εξαιρετική η χρονική στιγμή για επέκταση των δράσεων μας, εάν δεν ήταν τόσο έντονη η επιρροή των εκλείψεων αλλά και του ανάδρομου Ερμή. Συνιστάται να είμαστε το διάστημα αυτό πολύ πιο προσεκτικοί στις νομικές μας διαβουλεύσεις, καθώς και στις επαφές μας με το δημόσιο και τα σώματα ασφαλείας. Η σύνοδος Άρη – Δία αφορά κυρίως στους Κριούς, τους Καρκίνους, τους Παρθένους και τους Αιγόκερους του α’ δεκαημέρου.

Καλό μας μήνα!

Read More

And More