Ζώδια – Οκτώβριος 2022: Διελεύσεις και όψεις του μήνα. Πώς σε επηρεάζουν;

Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει τις διελεύσεις και τις όψεις του Οκτώβρη…

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας με αρκετή κινητικότητα αναφορικά με τις πλανητικές διελεύσεις. Είναι επίσης ένας μήνας που μας εισάγει στον φθινοπωρινό διάδρομο των εκλείψεων του έτους, που ολοκληρώνεται μέσα στον Νοέμβριο.

Το ξεκίνημα του Οκτωβρίου βρίσκει τον Ήλιο στο πρώτο δεκαήμερο του Ζυγού. Ολοκληρώνει την διέλευσή του και περνά στον Σκορπιό στις 23/10. Στις 25 δε Οκτωβρίου, έχουμε μια μερική ηλιακή έκλειψη στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού. Ο Ερμής είναι ανάδρομος στην Παρθένο και στις 2 Οκτωβρίου θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος. Στις 11 Οκτωβρίου επιστρέφει στον Ζυγό και στις 29 Οκτωβρίου πραγματοποιεί το πέρασμά του στον Σκορπιό. Η Αφροδίτη έχει μόλις εισέλθει στον Ζυγό, μια διέλευση που θα την ολοκληρώσει στις 23/10, περνώντας και αυτήν στον Σκορπιό. Ο Άρης συνεχίζει την πορεία του μέσα από το ζώδιο των Διδύμων, μόνο που στις 30/10 θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος.

Και οι εξωτερικοί, αργοί πλανήτες όμως παρουσιάζουν κινητικότητα μέσα στον Οκτώβριο. Στις 9 Οκτωβρίου θα βρεθεί ο Πλούτωνας σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος στον Αιγόκερω, το ίδιο και ο Κρόνος στις 23/10, για να ορθοδρομήσει στον Υδροχόο. Ο δε Δίας, συνεχίζει μεν την ανάδρομη πορεία του, αλλά από τον Κριό επιστρέφει στους Ιχθείς στις 28 Οκτωβρίου.

Ο Οκτώβριος ξεκινάει και τελειώνει υπό την επιρροή των ανάδρομων πλανητών. Την πρώτη βδομάδα του μήνα θα συνεχίσουμε να αισθανόμαστε την επιρροή του ανάδρομου Ερμή, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα γίνεται όλο και πιο αισθητή η επίδραση της επιβράδυνσης του Άρη, μέχρι να βρεθεί σε στάση στις 30/10. Τα μέσα του μήνα όμως αποτελούν μια εξαιρετικά ευνοϊκή περίοδο για τα επαγγελματικά μας, ιδίως για την προώθηση των επιχειρηματικών μας σχεδίων. Το χρονικό αυτό διάστημα θα αποδειχτεί ευεργετικό για όσους θα έχουν την θέληση να συμβιβαστούν και να συνάψουν αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες ή εταιρικές σχέσεις, σε οποιονδήποτε τομέα οικονομικής δραστηριότητας.

Τα μέσα του μήνα έχουμε μια μικρή συγκέντρωση πλανητών στο ζώδιο του Ζυγού, του Ήλιου, του Ερμή και της Αφροδίτης, που κάνει την περίοδο αυτή ιδανική για την προώθηση των έργων μας, για την έκφραση της δημιουργικότητα μας, αλλά και για βελτίωση των προσωπικών μας σχέσεων. Επιπλέον, τα τρία αυτά ουράνια σώματα θα σχηματίσουν σταδιακά όψεις τριγώνου με τον Άρη, που θα δώσουν επιπλέον ώθηση στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. Τα πάντα εξαρτώνται ωστόσο από τους στόχους που έχει θέσει ο καθένας μας και κατά πόσο δυναμικά θα κινηθούμε ώστε να τους υλοποιήσουμε. Άλλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν σημαντικά βήματα στην καριέρα τους, κατακτώντας μια προαγωγή, άλλοι θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους με συναδέλφους ή τη διοίκηση της επιχείρησης που απασχολούνται, ενώ κάποιοι άλλοι θα βρουν νέους συνεργάτες, με τους οποίους θα ξεκινήσουν μια μακροχρόνια συνεργασία.

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Οκτωβρίου
Ο Ήλιος θα διέρχεται τις τρεις πρώτες βδομάδες του μήνα το ζώδιο του Ζυγού με κυβερνήτη του την Αφροδίτη, μια περίοδος που θα χρωματίζεται από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου, που θα είναι αισθητά στην προσωπική και κοινωνική μας ζωή. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ζυγού είναι η πραότητα και η φιλειρηνική του στάση ζωής. Απεχθάνεται τη βία, στην οποία καταφεύγει μόνο σαν υπέρτατη λύση. Προτιμά να χρησιμοποιεί το μυαλό και τη μαεστρία του στον χειρισμό του λόγου και των καταστάσεων, προκειμένου να κερδίσει τις μάχες του. Είναι πειστικός, όταν όμως καταλάβει ότι η πειθώ του δεν πρόκειται να λειτουργήσει, φυτεύει τον σπόρο μιας ιδέας, την οποία θα καλλιεργήσει σταδιακά, ώστε να καταλήξει εκεί που επιθυμεί.

Οι Ζυγοί είναι αξιαγάπητοι και ευγενικοί, ιδιότητες που τις θεωρούν οι περισσότεροι ως ένδειξη αδυναμίας, μόνο που η πράξη θα τους διαψεύσει περίτρανα. Προσπαθούν να είναι ευχάριστοι στους γύρω τους, γιατί έχουν απόλυτη ανάγκη από την έγκριση και αποδοχή τους. Βασίζονται ωστόσο στην εξυπνάδα και στην διπλωματία τους για να κερδίσουν ότι έχουν θέσει ως στόχο τους, άσχετα εάν θα χρειαστούν άπειρο χρόνο για να κατασταλάξουν σε μια άποψη. Χαρακτηρίζονται δε από την βαθιά αίσθηση του δικαίου, για αυτό και σύμβολο του ζωδίου τους είναι η ζυγαριά της δικαιοσύνης.

Σαν γνήσια παιδιά της Αφροδίτης έχουν ανεπτυγμένη της αίσθηση του γούστου. Απεχθάνονται την ασχήμια και την ευτέλεια και αποζητούν την ομορφιά και την ισορροπία στη ζωή τους. Λατρεύουν την πολυτέλεια και τους έλκουν τα μοναδικά και λαμπρά δημιουργήματα κάθε μορφής. Την περίοδο επιρροής του Ζυγού ευνοούνται συνήθως οι συνεργασίες και οι συνεταιρισμοί, βελτιώνονται οι προσωπικές μας σχέσεις μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις και ανθεί η καλλιτεχνική δημιουργία. Είμαστε όμως συχνά αναποφάσιστοι, αποθαρρυνόμαστε εύκολα όταν δεν εξελίσσονται τα σχέδια μας όπως ελπίζαμε, μπορεί να γίνουμε επικριτικοί αλλά και υποκριτές, σίγουρα όμως ιντριγκαδόροι. Όσο για την περίφημη διπλωματική φύση του ζωδίου, θα επιδιωχθεί η ειρήνη με οποιοδήποτε τίμημα, όσο μεγάλο και αν είναι αυτό.

Στις 11 Οκτωβρίου έχουμε την πρώτη όψη του Ήλιου για τον Οκτώβριο, ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο, από Ζυγό και Υδροχόο αντίστοιχα. Είναι μια όψη που μας κάνει πιο ρεαλιστές και υπεύθυνους, ώριμους και αξιόπιστους. Συνειδητά τηρούμε τη δεοντολογία και τα μέτρα που οφείλουμε στην επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και δεν αποφεύγουμε να σηκώσουμε το βάρος των καθηκόντων μας. Κατά την διάρκεια των ημερών που επιδρά η όψη είναι πιθανόν να αναλάβουμε επιπρόσθετες ευθύνες στην δουλειά μας ή να ανταμειφθούμε για τις προγενέστερες προσπάθειες μας. Το τρίγωνο Ήλιου – Κρόνου ευνοεί τα παρορμητικά (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

Στις 17 του μήνα τριγωνίζει ο Ήλιος τον Άρη και φέρνει ζωντάνια, ανάγκη για δράση και ανάληψη πρωτοβουλιών, αλλά και έντονα παρορμητική διάθεση. Τις μέρες αυτές γύρω από την όψη είναι πολύ πιθανό πρώτα να δρούμε και μετά να αναλογιζόμαστε τις συνέπειες των δράσεών μας. Ευτυχώς που η όψη είναι θετική και θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Μεταξύ αυτών πιθανό να είναι και η απεξάρτηση μας από κάπνισμα, ποτό ή οτιδήποτε άλλο φέρει χαρακτηριστικά εξάρτησης στη ζωή μας. Η επιρροή του τριγώνου αγγίζει το γ’ δεκαήμερο των μεταβλητών (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικών ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους).

Δυστυχώς όμως την αισιόδοξη ατμόσφαιρα έρχεται να διαταράξει στις 19 Οκτωβρίου ένα τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα από Ζυγό και Αιγόκερω αντίστοιχα, με τον Πλούτωνα πλέον ορθόδρομο να ανακτά σταδιακά ταχύτητες. Είναι μια όψη που συνοδεύεται συχνά από καταστροφές, που δημιουργούν την ανάγκη να ξαναρχίσουμε από την αρχή. Το οριστικό τέλος που θα δοθεί σε κάποιες καταστάσεις θα σημάνει το κλείσιμο ενός κύκλου, ώστε να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα. Και το τέλος αυτό μπορεί να έρθει μέσα από αποκαλύψεις και ξεκαθαρίσματα. Το τετράγωνο Ηλίου – Πλούτωνα ευνοεί την σε βάθος έρευνα σκοτεινών υποθέσεων και την αποκάλυψη μυστικών ή παρασκηνιακών πράξεων. Προσοχή θα χρειαστεί να επιδείξουν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του γ’ δεκαημέρου, καθώς τους επηρεάζει άμεσα.

Η τελευταία όψη του Ήλιου, πριν εγκαταλείψει για φέτος το ζώδιο του Ζυγού, είναι μια σύνοδός του με την Αφροδίτη στις 22 Οκτωβρίου, στην τελευταία μοίρα του ζωδίου. Η συνάντηση των δύο ουράνιων σωμάτων βοηθάει την εκδήλωση των συναισθημάτων μας, που τώρα πια είναι πιο τρυφερά και ρομαντικά. Στο αέρα υπάρχει διάχυτος ερωτισμός, το φλερτ είναι φινετσάτο και εκφράζεται μέσα από δώρα και ευγενείς χειρονομίες. Η όψη συνόδου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Κριούς, του Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους του γ’ δεκαημέρου να διεκδικήσουν με επιτυχία το αντικείμενο του πόθου τους και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική τους ζωή.


Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Οκτωβρίου
Μετά το πέρας της ανάδρομης πορείας του στις 2 Οκτωβρίου ανεβάζει ταχύτητες ο Ερμής και αφού εγκαταλείψει την Παρθένο, επιστρέφει στον Ζυγό για να φτάσει στα τέλη του μήνα στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού. Πολύ γρήγορες θα είναι για τον λόγο αυτό οι εναλλαγές σε γεγονότα, καταστάσεις και συναισθήματα μέσα στον Οκτώβριο.

Ως προς τις όψεις, στις 6 Οκτωβρίου σχηματίζει ο Ερμής ένα ευεργετικό τρίγωνο με τον Πλούτωνα από Παρθένο και Αιγόκερω αντίστοιχα, μια όψη που θα επηρεάσει τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαημέρου. Πρόκειται για μια όψη που αυξάνει την παρατηρητικότητά μας και μας οδηγεί στη διερεύνηση υποθέσεων που κρύβουν κάποιο παρασκήνιο. Συνοδεύεται συνήθως από εκμυστηρεύσεις και εξομολογήσεις, ώστε να έρθουν κάποια πράγματα στο φως και να υπάρξει κάθαρση και διαφάνεια. Μπορεί όμως υπό την επιρροή της όψης να υπάρξουν μυστικές πληροφορίες που θα καταλήξουν στα χέρια μας, οι οποίες θα αποδειχτούν χρυσάφι! Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική όψη για επιχειρηματικές επαφές ή επαγγελματικές δράσεις. Με προσεκτικό προγραμματισμό και εστιασμένη την προσοχή μας στην κάθε λεπτομέρεια, μπορούμε να δράσουμε και να κατακτήσουμε αυτό που επιθυμούμε. Κάποιες αλλαγές είναι δυνατές με το τρίγωνο των δύο πλανητών, που θα είναι θετικές για τις ζωές μας.

Στις 12 Οκτωβρίου, όντας στις πρώτες μοίρες της διέλευσης του Ερμή στον Ζυγό, σχηματίζει αντίθεση με τον ανάδρομο Δία από τον Κριό. Υπό την επιρροή της όψης θα είναι πολύ έντονο το κουτσομπολιό και η διασπορά φημών, θα ακούσουμε δε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Οι συζητήσεις θα είναι ανούσιες και επιφανειακές, θυσία στον βωμό ενός παιχνιδιού εντυπώσεων. Δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις σας αυτήν την περίοδο και να υποσχόμαστε πράγματα που εκ των πραγμάτων δεν θα είμαστε σε θέση να τα πραγματοποιήσουμε. Ο Ζυγός είναι ζώδιο του αέρα που εύκολα αλλάζει άποψη, ενώ ο Δίας μας δίνει υπερβολική αισιοδοξία, με αποτέλεσμα να υποσχόμαστε υπερβολικά πράγματα. Προσοχή λοιπόν τις μέρες αυτές όσοι ανήκουν στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου του α’ δεκαημέρου, για να μην εκτεθούν.

Στις 23 Οκτωβρίου συναντά ο Ερμής σε όψη τριγώνου τον Κρόνο, μια όψη που συνεπάγεται ρεαλισμό, ενασχόληση με πρακτικά και γραφειοκρατικά ζητήματα και διευθέτηση υποθέσεων. Τις μέρες αυτές θα είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε ποιες από τις ιδέες μας είναι ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση τους. Ευνοούνται υπό την έννοια αυτή τα παρορμητικά (Κριοί, καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του β’ δεκαημέρου.

Ένα τρίγωνο μεταξύ Ερμή και Άρη ακολουθεί στις 26 Οκτωβρίου, που αναμένεται να φέρει ζωντάνια στη ζωή μας, αποφασιστικότητα, δυναμισμό και δράση. Χαρακτηριζόμαστε από ευστροφία τις μέρες αυτές, από αυθορμητισμό και ειλικρίνεια και διεκπεραιώνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Λόγω της επιρροής δε του Άρη, τα χέρια μας πιάνουν και μπορούμε να ασχοληθούμε με μαστορέματα στον χώρο μας. Το ευεργετικό αυτό τρίγωνο Ερμή – Άρη αφορά κυρίως στα παρορμητικά (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και μεταβλητά ζώδια (Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.

Τέλος, την επόμενη μέρα, στις 27 Οκτωβρίου, έχουμε την τελευταία για τον μήνα όψη του Ερμή, ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που αναμένεται να φέρει καχυποψία και δυσπιστία. Τα αρνητικά σενάρια θα κυριαρχούν στο μυαλό μας, ίσως να γίνουμε εκδικητικοί, σίγουρα όμως θα έχουμε την πρόθεση να υπονομεύσουμε όσους θεωρούμε ότι αποτελούν εμπόδιο στον δρόμο μας. Θα υπάρχει διάχυτη ένταση στον αέρα, ενώ δεν θα είναι σπάνια η συκοφαντική δυσφήμιση ως μέσο εκδίκησης και υπονόμευσης. Θα χρειαστεί να επιδείξουν πολύ μεγάλη προσοχή οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι του γ’ δεκαημέρου, καθώς αυτοί πλήττονται περισσότερο από το τετράγωνο των πλανητών.

Στις 29 Οκτωβρίου περνάει ο Ερμής στον Σκορπιό και αρχίζουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί και καχύποπτοι με τον κόσμο γύρω μας, πολλές φορές δικαιολογημένα. Το διάστημα που ακολουθεί θα θέλουμε να κατανοήσουμε σε βάθος τα ζητήματα που μας απασχολούν, ώστε να βρούμε την προσφορότερη λύση.

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Οκτωβρίου
Από άποψη διελεύσεων δεν έχει να επιδείξει ο Άρη κάποια αξιόλογη δράση, καθώς είναι εγκατεστημένος για τους επόμενους πολλούς μήνες στο ζώδιο των Διδύμων. Από τα μέσα του μήνα όμως και μετά μειώνει ταχύτητες, για να βρεθεί σε στάση στις 30 Οκτωβρίου προκειμένου να γυρίσει ανάδρομος. Η ανάδρομη πορεία του δε, θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, όταν θα βρεθεί και πάλι σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος.

Καθώς ο πλανήτης επιβραδύνει ό,τι έχει σχέση με την ταχύτητα, την κίνηση και την εκδήλωση δύναμης θα αδυνατεί ή θα επιβραδύνει. Είναι καλό να αποφύγουμε εργασίες κατασκευής ή επισκευής, γιατί πέρα από το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε καθυστερήσεις, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να υπάρξουν ατυχήματα στον χειρισμό αιχμηρών αντικειμένων. Είναι όμως η κατάλληλη εποχή να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας ή να αξιολογήσουμε ψύχραιμα και σχετικά αντικειμενικά τον τρόπο με τον οποίο πετύχαμε κάποια πράγματα. Εάν θέλουμε την περίοδο των μηνών που ακολουθούν να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε παλιές μας δεξιότητες, γιατί αυτός θα είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος.

Η σημαντικότερη χωρίς αμφιβολία όψη του Άρη μέσα στον μήνα είναι ένα τετράγωνο του με τον ανάδρομο Ποσειδώνα στις 12 Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικό της όψης είναι ότι γεννιούνται μέσα μας αμφιβολίες, ζούμε με αυταπάτες, ανθούν γύρω μας οι απάτες, τα ψέματα και τα σκάνδαλα! Αισθανόμαστε συνήθως σωματικά και πνευματικά αδύναμοι, αποθαρρημένοι να δράσουμε, χωρίς να έχουμε ξεκάθαρη σκέψη ή πορεία. Πολλές φορές έχουμε τύψεις για πράγματα που κάναμε ή για λόγια που είπαμε, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και αυτοτραυματισμούς. Υπό την επιρροή τους γινόμαστε επίσης καχύποπτοι, σχεδόν παρανοϊκοί, ζηλιάρηδες και εκδικητικοί.

Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία να δράσουμε σε συναισθηματική έξαψη, γιατί σίγουρα θα προκαλέσουμε κακό που θα το φέρουμε βαριά στην συνείδηση μας. Είναι δε ένα διάστημα που μπορεί να γίνουμε στόχος κουτσομπολιών, συκοφαντιών, απάτης ή θα βρεθούμε στο επίκεντρο σκανδάλων. Συνιστάται επίσης να μην υπογράφουμε ότι μας φέρνουν μπροστά μας. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μην αντιμετωπίσουμε μελλοντικά προβλήματα. Η έλξη μας προς το αλκοόλ και για άλλες ουσίες αυξάνεται και είναι εύκολο να πέσουμε σε εξαρτήσεις, προκειμένου να αποφύγουμε μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Με τον τρόπο αυτό όμως γινόμαστε ακόμη πιο εύκολη λεία για τους επιτήδειους, που το διάστημα αυτό θα θριαμβεύουν. Ας αποφύγουμε κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας, γιατί θα βγει πολύ γρήγορα στην επιφάνεια και θα πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας. Η όψη αυτή, που θα επαναληφθεί άλλες δύο φορές μέσα στους επόμενους μήνες, αφορά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου.

Στις 17 Οκτωβρίου συναντά ο Άρης τον Ήλιο σε όψη τριγώνου, που αναλύθηκε προηγουμένως, ενώ την επόμενη μέρα σχηματίζει τρίγωνο με την Αφροδίτη από τον Ζυγό. Η θετική όψη μεταξύ των δύο πλανητών ευνοεί ζητήματα συναισθηματικής φύσης, καθώς γεννά πάθος, αυξάνει την σεξουαλική έλξη μεταξύ των συντρόφων, τονώνει το φλερτ και μας ωθεί να διεκδικήσουμε το ταίρι μας ή το άτομο που μας ενδιαφέρει. Είναι όμως και μια όψη που μας ωθεί στη περιπέτεια και στη διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης. Ευνοημένοι της όψης είναι τα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.

Καλό μας μήνα, προσοδοφόρο και ειρηνικό!

Read More

And More