Σεπτέμβριος 2020: Πλανητικές όψεις και διελεύσεις. Τι πρέπει να προσέξουμε…

Πώς κινούνται οι πλανήτες του Σεπτέμβρη και πώς μας επηρεάζουν; Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη μας ενημερώνει για τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου…

Το κυριότερο πλανητικό γεγονός του Σεπτεμβρίου είναι η έναρξη της ανάδρομης κίνησης του Άρη στο ζώδιο του Κριού. Ας σημειωθεί ότι για κάποιες μέρες, μέχρι να ξεκινήσουν να ορθοδρομούν κάποιοι πλανήτες, όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα είναι ανάδρομοι, εκτός από τον Ερμή και την Αφροδίτη. Με τον Άρη ανάδρομο εκείνο που συστήνεται είναι να μειώσουμε τις ταχύτητες στην καθημερινότητά μας, γιατί μπορούν πολύ εύκολα να εκτραπούν τα έργα μας, παίρνοντας λάθος κατεύθυνση. Και αν μας ξεφύγει κάτι από τον έλεγχο, θα απαιτηθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουμε να το θέσουμε υπό έλεγχο.

Ο Δίας επιστρέφει επιτέλους μετά από 150 περίπου μέρες σε ορθή φορά στο ζώδιο του Αιγόκερου. Τώρα είναι η χρονική στιγμή που θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αυτές που μας αναλογούν κατά περίπτωση. Από τον Δεκέμβριο του 2019 που πέρασε ο Δίας στον Αιγόκερω, συνάντησε τους Κρόνο και Πλούτωνα. Η πολυαστρία αυτή δίνει έμφαση στην προσωπική ευθύνη του καθενός στη διαμόρφωση του μέλλοντός του για τα επόμενα 6 χρόνια.

Και ο Κρόνος επιστρέφει στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ορθή φορά στο ζώδιο του Αιγόκερου και ξεκινάει η προσέγγιση Δία και Κρόνου, προκειμένου να σχηματίζουν σύνοδο στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Η “μεγάλη σύνοδος” όπως πολλές αναφέρεται από τους αστρολόγους και συμβαίνει κάθε 20 περίπου χρόνια, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου δραστηριοτήτων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουμε επεξεργαστεί λεπτομερώς τα σχέδια μας, κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο, ώστε να γνωρίζουμε τι επιδιώκουμε από τη ζωή μας σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο.

 

Ας δούμε όμως με λεπτομέρειες τις διελεύσεις και τις όψεις του Σεπτεμβρίου:
Στις 2 του μήνα έχουμε την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου. Λαμβάνει χώρα στο ζώδιο των Ιχθύων, με τον Ήλιο να βρίσκεται την Παρθένο. Είναι μια Πανσέληνος που τη χαρακτηρίζει η ένταση και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν συγκρούσεις στην οικογένεια με την ευρύτερη ή στενότερη έννοια της, ίσως και για οικονομικής φύσης ζητήματα. Αποφύγετε συγκρούσεις και επιλύστε τις διαφορές που θα προκύψουν με συζήτηση. Η Πανσέληνος αυτή θα φέρει επίσης πολλές βλάβες στα υδραυλικά συστήματα ή δίκτυα, ακόμη και σε ηλεκτρικές συσκευές που συνδέονται στην παροχή νερού, όπως είναι το πλυντήριο ρούχων ή το πλυντήριο πιάτων. Εάν κατοικείτε σε οικοδομή, ίσως να υπάρξει πρόβλημα με την παροχή νερού του επάνω ορόφου, με συνέπεια να αντιμετωπίσετε την πιθανότητα πλημμύρας στο διαμέρισμά σας. Πλημμύρες από βροχές είναι επίσης πάρα πολύ πιθανές. Από άποψη υγείας, ευαίσθητα όργανα ή συστήματα το διάστημα της Πανσελήνου αυτής είναι τα πόδια και τα δάκτυλα των ποδιών, η υπόφυση και η επίφυση, το ήπαρ, το πάγκρεας και το λεπτό έντερο.

Στις 5 Σεπτεμβρίου μπαίνει ο Ερμής στον Ζυγό και ξεκινάει μια περίοδος με έντονες εμπορικές δραστηριότητες, διαπραγματεύσεις και μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή να εξομαλύνετε δύσκολες επαγγελματικές σχέσεις ή να πάρετε αποφάσεις για νέες συνεργασίες σας.

Την επόμενη μέρα, στις 6 Σεπτεμβρίου περνάει η Αφροδίτη στο ζώδιο του Λέοντα. Η Αφροδίτη εδώ λατρεύει την ξεκούραση, την άνεση, την υγιεινή διατροφή αλλά και τις λιχουδιές. Απολαμβάνει τη διασκέδαση και αφιερώνει χρόνο για καλλωπισμό και ψώνια. Τα οικονομικά μας εξομαλύνονται σταδιακά, το ίδιο και οι σχέσεις μας με τα άτομα του οικογενειακού, φιλικού ή κοινωνικού μας κύκλου. Ο ρομαντισμός είναι διάχυτος, αλλά οι καινούριες σχέσεις είναι θνησιγενείς. Οι στιγμές όμως που θα ζήσουμε είναι μοναδικές και θα καταγραφούν στη μνήμη μας για χρόνια.

Και στις 10 του μήνα έχουμε την έναρξη της ανάδρομης κίνησης του Άρη! Το δίμηνο που θα ακολουθήσει, όσο θα διαρκέσει δηλαδή η ανάδρομη πορεία του, θα υπάρξει επιδείνωση του κλίματος αντιπαράθεσης στα “καυτά” σημεία του πλανήτη, θα υπάρχουν προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ δεν θα πρέπει να μας ξενίσουν νέα πολεμικά μέτωπα, έντονες πολεμικές συγκρούσεις ή η εκδήλωση πραξικοπημάτων σε κάποιες χώρες. Σε προσωπικό επίπεδο καλό θα ήταν να επιβραδύνουμε την υλοποίηση των σχεδίων μας για να διατηρήσουμε τον έλεγχο των γεγονότων. Η ανάληψη δράσης συνιστάται μετά την επάνοδο του Άρη σε ορθή φορά, μετά δηλαδή τις 14 Νοεμβρίου 2020!

Στις 13 Σεπτεμβρίου βρίσκεται ο Δίας σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του φορά στο ζώδιο του Αιγόκερου. Από τη μέρα αυτή και μετά θα ξεκινήσουν γοργές εξελίξεις και θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Νέα Σελήνη του μήνα είναι στο ζώδιο της Παρθένου στις 17 Σεπτεμβρίου. Θα φέρει στην επιφάνεια κάποια μικρά προβλήματα σε προσωπικό, οικογενειακό ή επαγγελματικό επίπεδο. Με κάποια προσπάθεια και επικέντρωση της προσοχή σας θα καταφέρετε σχετικά εύκολα να διατηρήσετε τον έλεγχο των καταστάσεων και να βρείτε λύσεις. Στον επαγγελματικό τομέα η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει ευκαιρίες για αύξηση των αποδοχών, με τη μορφή μια προαγωγής, ενός μπόνους ή ενός χρηματικού δώρου. Τις μέρες γύρω από την Νέα Σελήνη (+/- 3 μέρες) υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για συντονισμένες φυσικές καταστροφές, όπως είναι η εκδήλωση ενός σεισμού σε μια σεισμικά ενεργή περιοχή ή την έκρηξη ενός ενεργού ηφαιστείου, παράλληλα με καταιγίδες, τυφώνες ή εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις. Η πιθανότητα πλημμυρών σε μια ευρεία έκταση, σε παράκτιες περιοχές ή πόλεις είναι εξαιρετικά μεγάλη, λόγω των εξαιρετικά έντονων καιρικών φαινομένων. Μην αγνοείτε την πρόβλεψη καιρού και τις έκτακτες ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας!

Ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο του Ζυγού στις 22 Σεπτεμβρίου και ξεκινάει μια περίοδος που είναι ιδανική για την εξομάλυνση των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Οι καιρικές ανωμαλίες αναμένεται να συνεχιστούν με έντονα καιρικά φαινόμενα και να παρατηρηθούν πολύ έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές.

Μεταξύ 25 και 28 Σεπτεμβρίου έχουμε την επιρροή ενός τετραγώνου μεταξύ Άρη και Κρόνου, που αναμένεται να φέρει γεγονότα με έντονη συναισθηματική φόρτιση. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την αυτοκυριαρχία σας, να διατηρήσετε τα συναισθήματα σας υπό έλεγχο και να μην δράσετε εν θερμώ. Βιαστικές αποφάσεις ή ενέργειες μπορεί να σας οδηγήσουν σε γεγονότα που θα μετανιώσετε στο μέλλον πικρά. Η επιρροή του Κρόνου απαιτεί προσεκτικές και ώριμες αποφάσεις, τόσο στον προσωπικό τομέα όσο και στις επαγγελματικές σας σχέσεις. Σκοπός μας θα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση των επαγγελματικών μας σχέσεων και όχι η καταστροφή τους.

Στις 27 του μήνα μπαίνει ο Ερμής στο ζώδιο του Σκορπιού, μια διέλευση που αναμένεται να φέρει έντονες βροχοπτώσεις και καθαρά φθινοπωρινό καιρό. Ίσως να χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στις οδικές μετακινήσεις, ειδικά στις βορειότερες και ψυχρότερες περιοχές.

Και ο μήνας κλείνει στις 29 Σεπτεμβρίου με την στάση του Κρόνου για να επιστρέψει μετά από 4,5 περίπου μήνες στην ορθή του φορά στο ζώδιο του Αιγόκερου. Από εδώ και πέρα είναι πια καιρός να βάλετε τα σχέδιά σας σε κίνηση και να υλοποιήσετε τους στόχους σας. Αρκεί βέβαια να είναι καλά μελετημένοι, να υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος προγραμματισμός και να μην βασανίζεστε από ανασφάλειες ή δεύτερες σκέψεις. Η αυτοπεποίθηση θα διαδραματίσει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Καλό μας ειρηνικό και δημιουργικό μήνα!

 

Read More

And More