Ζώδια – Απρίλιος 2022: Σε επηρεάζουν οι διελεύσεις και οι όψεις του μήνα;

Με τι κέφια μας έρχεται ο Απρίλιος; Η αστρολόγος Αλίντα Κανάκη γράφει για τις διελεύσεις και τις σημαντικότερες όψεις του μήνα…

Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον μήνας, κατά τον οποίο θα παρατηρήσουμε δύο νέα φεγγάρια: ένα την πρώτη Απριλίου στον Κριό, και ένα την τελευταία μέρα του μήνα στον Ταύρο, που συνοδεύεται από μια μερική έκλειψη Ηλίου, την πρώτη του θερινού διαδρόμου εκλείψεων για το 2022. Έχουμε επίσης την έναρξη της πρώτης ανάδρομης πορείας ενός από τους εξωτερικούς πλανήτες του ζωδιακού, του Πλούτωνα, που εγκαινιάζει την περίοδο των πολλαπλών παράλληλων ανάδρομων κινήσεων των πλανητών της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Μέχρι τις 20/04 θα διέρχεται ο Ήλιος το ζώδιο του Κριού, με τον Ερμή να τον συνοδεύει μέχρι τις 11 Απριλίου. Στις 2 Απριλίου δε, έχουμε μια σύνοδο των δύο αυτών ουράνιων σωμάτων στον Κριό, μια όψη που θα φέρει αυξημένες μετακινήσεις αλλά και πολλές περισσότερες επαφές και συζητήσεις, ίσως και διαπραγματεύσεις. Είναι ιδανική χρονική στιγμή για να προωθήσει κανείς το έργο του, να πραγματοποιήσει επαφές, επαγγελματικές και κοινωνικές, και να πλασάρει τον εαυτό του. Αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του β’ δεκαημέρου.

Στα μέσα του μήνα, εάν έχετε σχεδιάσει κάτι σοβαρό, καλύτερα να καταγράψετε τα πάντα στο χαρτί, εάν θέλετε να διατηρήσετε τον έλεγχο. Χρειάζεται πολύ σοβαρή σκέψη ως προς τα βήματα που θα πρέπει να κάνετε και για την πορεία που σας συμφέρει να ακολουθήσετε. Το εξάγωνο Ήλιου – Κρόνου της 1/04 από Κριό και Υδροχόο αντίστοιχα, απαιτεί ωριμότητα στις κινήσεις μας, υπευθυνότητα, αξιοπιστία, ρεαλισμό και προνοητικότητα. Θα έχει όμως σαν αποτέλεσμα την δικαίωση των προσπαθειών μας και την επιτυχία των στόχων μας. Είναι μια όψη που αγγίζει κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του γ’ δεκαημέρου.

Μια εξαιρετικά δυσάρεστη όψη μας περιμένει στις 18/04, καθώς ένα τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα θα φέρει το οριστικό τέλος σε κάποιες υποθέσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί το τέλος αυτό να σημαίνει την καταστροφή, σε σημείο που θα πρέπει να κανείς να ξεκινήσει από το μηδέν. Είναι επίσης μια όψη που ευνοεί την διερεύνηση σκοτεινών υποθέσεων με την έρευνα σε βάθος. Θα φέρει όμως και πράξεις εκδίκησης! Η όψη θα είναι πολύ πιο αισθητή ως προς τις επιπτώσεις της στους ανθρώπους των επιχειρήσεων, καθώς αναμένεται να πονέσει στην τσέπη τους. Μπορεί επίσης να έρθουν ξαφνικά αντιμέτωποι με ζητήματα που αφορούν στη φήμη και την ηθική τους ακεραιότητα, χωρίς απαραίτητα να έχουν προκαλέσει οι ίδιοι κάτι με τις πράξεις τους. Τα πισώπλατα μαχαιρώματα και οι ίντριγκες για την κατάκτηση μια θέσης εξουσίας είναι δεδομένα με την όψη αυτή. Μπορεί επίσης να υπάρξει πρόβλημα με τους φόρους σας, με την διανομή κερδών της επιχείρησης σας ή με την ασφάλιση την δική σας ή της επιχείρησης σας. Από το τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα ας προφυλαχτούν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του γ’ δεκαημέρου!

Προσοχή θα χρειαστεί επίσης τις μέρες αυτές από τραυματισμούς, καθώς παράλληλα με το τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα, έχουμε μια σύνοδο Ερμή – Ουρανού στον Ταύρο, που μπορεί να φέρει έλλειψη υπομονής, ίσως και υστερικές κρίσεις. Είναι όμως και μια πλανητική συνάντηση που θα φέρει απρόσμενες συναντήσεις, αναπάντεχες ειδήσεις και εφευρετικότητα. Προσοχή στα έγγραφα σας, γιατί μπορεί να υπάρξει σύγχυση. Προετοιμαστείτε επίσης ψυχολογικά, γιατί ενδεχομένως να υπάρξει μια απρόσμενη ακύρωση μια συμφωνίας ή να χρειαστεί να αλλάξετε ξαφνικά τα σχέδια σας, ίσως γιατί θα πρέπει να ταξιδέψετε αιφνίδια για επαγγελματικούς λόγους. Η όψη Ερμή – Ουρανού αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του β’ δεκαημέρου.

Αν και δεν εμπλέκεται ο Ήλιος στην όψη που ακολουθεί, είναι ωστόσο αρκετά σημαντική για τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει και για τον λόγο αυτό την ξεχωρίζουμε. Πρόκειται για ένα τετράγωνο Ερμή – Κρόνου στις 24 Απριλίου, το οποίο αναμένεται να φέρει δυσκολίες στην επικοινωνία και έλλειψη κατανόησης από τους γύρω μας, ζημίες στον τεχνικό μας εξοπλισμό και προβλήματα με την γραφειοκρατία, καθυστερήσεις στα σχέδια μας και κακή διάθεση. Τις μέρες αυτές θα επικρατεί μια κριτική διάθεση, με τον κυνισμό να περισσεύει, που θα καταστήσει τις επαφές μας πάσης φύσης, κυρίως όμως τις επαγγελματικές, προβληματικές. Θα μας είναι επίσης δύσκολο να ολοκληρώσουμε το οτιδήποτε, ακόμη και να εκφραστούμε με σαφήνεια, ενώ θα είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιήσουμε ακόμη και την παραμικρή μας ιδέα, όσο πρακτική και αν είναι. Ίσως να είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνει κανείς ένα διάλειμμα από την δουλειά του, εάν έχει την δυνατότητα αυτή. Ιδιαίτερα έντονα θα αισθανθούν την επιρροή της όψης Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόο του γ’ δεκαημέρου!

Μια ακόμη πλανητική συνάντηση, που όχι μόνο είναι σημαντική, αλλά αναμένεται να επηρεάσει ως ένα βαθμό την διαμόρφωση των γεγονότων για τους μήνες που ακολουθούν, είναι η σύνοδος Δία – Ποσειδώνα της 12 Απρίλιου στο ζώδιο των Ιχθύων. Είναι μια όψη που θα φέρει πνευματική ωριμότητα, την ανάγκη για συναισθηματική έκφραση, μια στροφή προς την φιλανθρωπία αλλά και ένα αυξημένο ενδιαφέρον για θρησκευτικά ζητήματα αλλά και μυστικισμό. Τα μακρινά ταξίδια είναι πιθανά, καθώς και το ενδιαφέρον μας για ξένες κουλτούρες. Τέχνες, μουσική, λογοτεχνία ζούνε μια άνθιση με την όψη αυτή, το ίδιο όμως και η κατάχρηση ουσιών και αλκοόλ.

Σημαντικό επίσης πλανητικό συμβάν του μήνα είναι η στάση του Πλούτωνα για να γυρίσει σε ανάδρομη κίνηση, που συμβαίνει στις 29 Απριλίου, λίγες ώρες πριν την Νέα Σελήνη – μερική Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο. Ξεκινάει μια περίοδος που προφέρεται να απαλλαγούμε από τοξικές σχέσεις, από άτομα που μας είναι δυσάρεστα, από επαφές που μας καταπιέζουν και από επαγγελματικές σχέσεις που δεν μας προσφέρουν όσα πρέπει ή όσα όφειλαν. Μπορούμε επίσης να καταπολεμήσουμε με μεγαλύτερη ευκολία κακές μας συνήθειες και να απαλλαγούμε από αυτές. Ο ανάδρομος Πλούτωνας μπορεί να μας δώσει πνευματική τροφή, αλλά και να μας εμπνεύσει με πρωτότυπες ιδέες.

Ερμής – διελεύσεις και όψεις του μήνα
Ο Ερμής συνεχίζει και ολοκληρώνει την πορεία του στον Κριό στις 11 Απριλίου, για να περάσει στο διάστημα μεταξύ 11 και 29/04 στον Ταύρο και να καταλήξει τις τελευταίες μέρες του μήνα στους Διδύμους. Η διέλευση του μέσα από τον Ταύρο σηματοδοτεί μια περίοδο κατά την οποία θα υπάρχει τάξη στις σκέψεις μας και μια υπεύθυνη προσέγγιση των γεγονότων. Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε κατασταλαγμένες σκέψεις και έναν στόχο, τον οποίο υλοποιούμε με προσεκτικά βήματα, χωρίς να επιτρέπουμε να μας βιάζει κανείς. Η προσεκτική μελέτη των καταστάσεων επιτρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που θα μπορούσαν να μας στοιχίσουν. Είμαστε ήρεμοι και γύρω μας επικρατεί αρμονία. Αναφορικά με ότι συμβαίνει γύρω μας, συνιστάται να μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα. Οφείλουμε να αναλύσουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, και να μην αρκεστούμε σε αποσπασματικές πληροφορίες. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των ακινήτων και της χρηματοδότησης ευνοούνται το διάστημα αυτό.

Άπειρες είναι οι όψεις του Ερμή αυτόν τον μήνα, πέρα από την σύνοδο του με τον Ήλιο και τον Ουρανό, καθώς και το τετράγωνο με τον Κρόνο, στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη, και αυτό οφείλεται στην συγκέντρωση πολλών πλανητών σε μια μικρή περιοχή του ωροσκοπίου.

Στις 7 Απριλίου έχουμε ένα εξάγωνο Ερμή – Κρόνου που ευνοεί την διευθέτηση των υποθέσεων μας, την οργάνωση και τακτοποίηση κυρίως γραφειοκρατικών ζητημάτων. Αφορά κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του γ’ δεκαημέρου.

Στις 8 Απριλίου σχηματίζει ο Ερμής ένα εξάγωνο με τον Άρη, που αναμένεται να φέρει δράση και αποφασιστικότητα, δυναμισμό και αυθορμητισμό. Ευνοούνται οι συζητήσεις, καθώς επικρατεί διάθεση ειλικρινούς επικοινωνίας, όπως και τα μαστορέματα ή οι τεχνικές εργασίες. Αφορά επίσης τα ζώδια του παρορμητικού και σταθερού σταυρού του γ’ δεκαημέρου.

Ένα υπέροχο εξάγωνο Ερμή – Αφροδίτης σχηματίζεται στις 17 Απριλίου, που προβλέπεται να φέρει νέες γνωριμίες, ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, τρυφερών χειρονομιών ή μηνυμάτων, άνεση στην έκφραση συναισθημάτων και στην επικοινωνία γενικότερα. Η όψη αφορά στα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, τοξότες και Ιχθείς) του β’ δεκαημέρου.

Ένα εξάγωνο Ερμή – Ποσειδώνα σχηματίζεται στις 25 Απριλίου, μια όψη που αναμένεται να φέρει αισιοδοξία, εμψύχωση αλλά και ονειροπόληση και ρομαντισμό. Θα υπάρξει έμπνευση, κάτι που θα ευνοήσει τα δημιουργικά άτομα, καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και οξυμένη διαίσθηση, ενδεχομένως και προφητικά όνειρα για κάποιους. Θα ευνοηθούν από την όψη και πάλι τα ζώδια του σταθερού και μεταβλητού σταυρού, του γ’ αυτήν τη φορά δεκαημέρου.

Το εξάγωνο Ερμή – Δία πραγματοποιείται στις 27 Απριλίου θα φέρει τύχη και θετικές εξελίξεις σε γραφειοκρατικά ζητήματα, εύνοια και ευκολία στην ολοκλήρωση μιας υπόθεσης, συμφέρουσες αγορές και την απόκτηση ενός μεταφορικού μέσου ή την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Σε κάποιους η όψη αυτή μπορεί να φέρει ένα όμορφο ταξίδι σε μακρινό προορισμό. Το εξάγωνο Ερμή – Δία αφορά και πάλι στα ζώδια του σταθερού και μεταβλητού σταυρού του γ’ δεκαήμερου.

Τέλος, ένα τρίγωνο Ερμή – Πλούτωνα θα σχηματιστεί στις 28/04, το οποίο θα προκαλέσει την εξονυχιστική διερεύνηση του παρασκηνίου, που μπορεί να οδηγήσει σε αποκαλύψεις. Εξομολογήσεις και μυστικές πληροφορίες θα οδηγήσουν την έρευνα στην σωστή κατεύθυνση. Ευνοούμενοι της όψης για μια ακόμη φορά τα ζώδια του σταθερού και μεταβλητού σταυρού του γ’ δεκαημέρου.

Άρης – Όψεις και διελεύσεις του μήνα
Ο Άρης συνεχίζει την πορεία του μέσα από τον ζώδιο του Υδροχόου στις αρχές του μήνα, την οποία και ολοκληρώνει στις 15/04, για να περάσει στην συνέχεια στο ζώδιο των Ιχθύων, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 24 Μαΐου. Ο δυναμικός και επιθετικός Άρης δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι αισθάνεται άνετα στο συναισθηματικό, ονειροπόλο, ευαίσθητο και μεταφυσικό ζώδιο των Ιχθύων, καθώς περιορίζεται η δυνατότητα δράσης του. Το διάστημα που θα παραμείνει ο Άρης στους Ιχθείς μπορεί να αισθανθούμε την παρόρμηση να επιστρέφουμε στο παρελθόν, όχι τυχαία, αλλά για να κλείσουμε κάποια κεφάλαια που μας ταλαιπωρούν. Οι αποφάσεις μας ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν χωρίς φανατισμό, αλλά να είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης. Η διαίσθησή μας, που θα είναι οξυμένη το διάστημα αυτό, θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε άβολες και δυσάρεστες καταστάσεις.

Η ηθική πλευρά κάθε ζητήματος που βιώνουμε θα αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα και θα αποτελέσει τον οδηγό μας για τις αποφάσεις που θα λάβουμε. Στις σχέσεις με τους γύρω μας θέλουμε να προβάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να είμαστε ευπρεπείς και να εκφράσουμε την συμπάθεια μας στις δυσκολίες που βιώνουν που συμπολίτες μας. Είναι ένα διάστημα που θέλουμε να προσφέρουμε στους αδύναμους και τους αδικημένους, είναι όμως και το χρονικό διάστημα που είμαστε ονειροπόλοι, με όνειρα, φαντασιώσεις, αλλά και μια δημιουργική πνοή, ειδικά για όσους ασχολούνται με την τέχνη.

Πέρα από την όψη του Άρη με τον Ερμή που αναλύθηκε πιο πάνω, έχει να επιδείξει ο Άρης άλλη μια όψη μέσα στον Απρίλιο, μια σύνοδο με τον Κρόνο στις 04/04 στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου. Η όψη αυτή σηματοδοτεί μια δύσκολη και αγχωτική περίοδο, κατά την οποία θα αντιμετωπίσουμε πλειάδα προβλημάτων, τα οποία όμως θα έχουμε δημιουργήσει εμείς στην πλειοψηφία τους. Πρέπει να διατηρήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας, όσες δυσκολίες και προβλήματα και αν αντιμετωπίσουμε, κάτι που δεν θα είναι πάντοτε εύκολο, να είμαστε πιο υπεύθυνοι στις αποφάσεις μας, καθώς η κάθε μας κίνηση επηρεάζει σε κάποιο βαθμό και τους γύρω μας. Και από άποψη υγείας οι μέρες αυτές θα είναι δύσκολες, με αλλεργίες, δερματικά προβλήματα, κρυολογήματα, καθώς και χρόνιες παθήσεις των αιμοφόρων αγγείων ή των αρθρώσεων να επιδεινώνονται. Η σύνοδος Άρη – Κρόνου αναμένεται να επιβαρύνει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου.

Read More

And More