Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Πώς θα είναι η Δευτέρα σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος για σήμερα, σύμφωνα με την αστρολόγο Λίτσα Πετρίδη;

Κριός

Με κάποια τάση να ανατρέπεις τα πράγματα σήμερα, βάλε στόχο να είσαι ισορροπημένος και διακριτικός αφού μπορεί τα πράγματα να ξεφύγουν. Η επιθυμία για κάτι νέο είναι έντονη, αλλά ένα άλλο μέρος του εαυτού σου δεν είναι πλήρως προετοιμασμένο να εξερευνήσει. Μπορεί να αισθάνεσαι δυσαρεστημένος με την υπάρχουσα κατάσταση, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εμπειρίες σου και το χρόνο που αφιερώνεις για μάθηση και ζωή. Είναι μια καλή στιγμή για να εξερευνήσεις τις επιλογές σου, αλλά οι μεγαλύτερες αποφάσεις θα πρέπει πιθανώς να περιμένουν ένα πιο ισορροπημένο χρονικό διάστημα.

Ταύρος

Οι ενέργειες σήμερα σου υπενθυμίζουν το να επιβραδύνεις και να δώσεις περισσότερη προσοχή σε αυτό που χρειάζεται η καρδιά σου. Ωστόσο, οι διελεύσεις τείνουν προς την υπέρβαση και μερικές φορές χάνουν το στόχο. Η ανάγκη να αποσυμπιεστείς και να απολαύσεις οικεία περιβάλλοντα είναι έντονη, αλλά η ζωή στο σπίτι ή η προσωπική σου ζωή μπορεί να είναι περίπλοκη ή ο μηρυκασμός και η παραμονή στο παρελθόν παρεμποδίζουν την απόλαυση σου. Ο Δίας και ο Ουρανός ωστόσο σε ενθαρρύνουν να ακολουθήσεις το δικό σου δρόμο και να κρατήσεις ανοιχτές τις επιλογές σου.

Δίδυμοι

Οι διελεύσεις σήμερα μπορεί να υποδεικνύουν επιθυμίες που δύσκολα εκπληρώνονται. Με τη Σελήνη στον τομέα της επικοινωνίας σου να σε ενθαρρύνει στο να συλλέξεις νέες πληροφορίες ή η περιέργεια σου τείνει να σε καθοδηγεί. Το να πιέζεις υπερβολικά προς ένα στόχο μπορεί να σε φθείρει ή και να σε συντρίψει κάτι που είναι αντιπαραγωγικό, γι’ αυτό άσε τα πράγματα να εξελίσσονται μόνα τους. Έχεις την τάση να σκορπάς την ενέργεια σου και να εμπλέκεσαι σε πολλές μικρές ενασχολήσεις ή πιθανότητες και στόχους αντί να εστιάζεις στα ουσιαστικά.

Καρκίνος

Η μέρα έχει καλή ενέργεια για ιδέες που σχετίζονται με φίλους, έργα και σχέσεις. Μπορεί να είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ότι συμβαίνει γύρω σου και σε ότι επικοινωνείς. Ωστόσο συλλέγεις πολύτιμες πληροφορίες και είναι μια εξαιρετική στιγμή για επεξεργασία, επανεξέταση και ανακάλυψη παλιών ενδιαφερόντων ή σχεδίων. Ενώ αυτή η γνώση βρίσκεται ακόμα στα νέα στάδια της σε βάζει στο δρόμο για ολοκαίνουργια ξεκινήματα. Είναι σοφό να είσαι πιο προσεκτικός από το συνηθισμένο στις επικοινωνίες σου αργότερα, καθώς δεν είναι η ιδανική στιγμή για να ανοίξεις ευαίσθητες συζητήσεις ή να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα.

Λέων

Φιλοδοξίες, καριέρα, ευθύνες, ή ζητήματα φήμης μπορεί να είναι στο επίκεντρο σήμερα. Αρχίζεις να προσεγγίζεις την κατεύθυνση της ζωή και τους μακροπρόθεσμους στόχους με νέους τρόπους που μπορεί να είναι αποδοτικοί, οδηγώντας σε σημαντικές νέες ιδέες. Μπορεί να αποκτήσεις μια αίσθηση του επόμενου βήματος ή μια εικόνα για συγκεκριμένες κατευθύνσεις που έχεις λάβει. Οι επικοινωνίες σου έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι συνήθως και είναι καλύτερο να είσαι επιλεκτικός με τα λόγια σου, έχοντας κατά νου ότι μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις. Προσπάθησε να ενδώσεις στην ανάγκη σου για εύκολες και ευχάριστες δραστηριότητες.

Παρθένος

Οι σκέψεις μπορεί να στραφούν στο παρελθόν ή σε πρόσφατες αποφάσεις και σχέδια και η νέα σου άποψη για μια κατάσταση να είναι χρήσιμη. Οι συζητήσεις που κάνεις τώρα είναι πιο εμπνευσμένες και πιθανώς αρκετά διαφωτιστικές. Η εκπαίδευση, οι πεποιθήσεις ή τα θέματα που αφορούν τα κοινά μπορεί να μπουν στο μικροσκόπιο. Αυτά που διαβάζεις και ακούς σήμερα μπορεί να είναι πολύτιμα για μελλοντικά έργα ή να εμπνεύσουν νέες σκέψεις και ιδέες που έχουν τη δύναμη να μείνουν μαζί σου για αρκετό καιρό. Αξιοποίησε την εμπειρία σου και δημιούργησε κάτι νέο από αυτήν, ή ψάξε για νέα επίπεδα μιας κατάστασης που προηγουμένως αγνοούσες.

Ζυγός

Κάποια υγιή αυτοσυγκέντρωση ή απορρόφηση έργων και επιδιώξεων μπορούν να φανούν έντονα σήμερα. Είναι μια ισχυρή στιγμή για να εμβαθύνεις στα συναισθήματα και τις προσωπικές σκέψεις σου. Πιθανότατα θα αποκτήσεις μια καλύτερη άποψη ή περισσότερες πληροφορίες για ένα θέμα, αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα για συμπεράσματα. Σκέψεις, ιδέες, νέα ή συζητήσεις για προσωπικά ή οικονομικά θέματα τώρα μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές κατευθύνσεις ή εξελίξεις στο μέλλον. Ωστόσο μπορεί να υπάρξουν κάποιες δυσκολίες στο να μεταδώσεις τα μηνύματα σου, καθώς οι γύρω σου φαίνεται να είναι λίγο πιο ευαίσθητοι από το συνηθισμένο.

Σκορπιός

Μπορεί να δεις ένα θέμα ή άτομο από το παρελθόν με νέο τρόπο σήμερα. Το να βλέπεις και τις δυο πλευρές μιας κατάστασης συμβάλει στην ολοκλήρωση της σκέψης σου, οδηγώντας τελικά σε καλύτερες αποφάσεις. Η συμβουλευτική μπορεί να είναι στο επίκεντρο και να φανεί χρήσιμη. Μπορεί να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση με ένα σύντροφο ή τα σχόλια κάποιου μπορεί να κάνουν τη διαφορά στη ζωή σου σήμερα. ‘Ισως αναγνωρίσεις τις ανάγκες της σχέσης σου και έτσι να προκύψουν νέοι στόχοι. Δεν θα έχεις όλα τα γεγονότα ή τις απαντήσεις αυτή τη στιγμή και η σημασία των ιδεών ή των συζητήσεων σου να χρειάζονται ακόμα διευκρινήσεις. Ωστόσο μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά συμπεράσματα ή κατευθύνσεις στην πορεία.

Τοξότης

Προσεγγίζεις τα προβλήματα από διαφορετική οπτική γωνία σήμερα, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Μπορεί να δεις νέες λεπτομέρειες και να αποκτήσεις ουσιαστική εικόνα για μια δουλειά ή ένα θέμα υγείας. Οι ιδέες που γεννήθηκαν τώρα μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία αργότερα. Είναι καλύτερο να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις και να τροποποιήσεις τρέχοντα έργα και ιδέες παρά να ξεκινήσεις νέα, αλλά η σκέψη σου από αυτή την άποψη είναι δημιουργική. Είναι ένα είδος καμπής που σε μεταφέρει από μια κατάσταση αναποφασιστικότητας στην αυξημένη διαύγεια, αν και η πορεία σου δεν έχει ακόμα φωτιστεί όσο θα έπρεπε.

Αιγόκερος

Οι σημερινές συζητήσεις ή οι ιδέες που σχηματίζεις τώρα μπορεί να χρησιμεύσουν ως σημαντικά σημεία καμπής. Μπορεί να βρεις νέους τρόπους για να μεταδώσεις τα μηνύματα σου, που είναι ίσως μη παραδοσιακοί αλλά πολύ ικανοποιητικοί. Κάποιος από το παρελθόν σου θα μπορούσε να εμφανιστεί ξανά ή ένα παλιό ζήτημα μπορεί να τελειώσει. Η στάση σου σχετικά με την εξέλιξη και τη βελτίωση επίσης αλλάζει και το να κοιτάς ιδέες του παρελθόντος μπορεί να οδηγήσει σε χρήσιμες νέες μεθόδους που θα σε ανακατευθύνουν με θετικούς τρόπους. Περαιτέρω πληροφορίες ή μια αναλαμπή για ένα δημιουργικό ή ερωτικό ζήτημα μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια.

Υδροχόος

Είσαι σε εξαιρετική κατάσταση για διανοητική εξερεύνηση, καθώς οι ιδέες που προκύπτουν από τις σημερινές σκέψεις και επικοινωνίες μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη σημασία. Μπορεί να αποκτήσεις μια κατανόηση για το παρελθόν, ενός σπιτιού ή μιας οικογενειακής υπόθεσης. Είσαι στο σωστό μέρος για να δεις τα πράγματα μέσα από νέο πρίσμα και αυτό σε ωθεί προς τα εμπρός με θετικούς τρόπους. Ωστόσο είναι καλύτερο να παρατηρήσεις, να κρατήσεις σημειώσεις και να εξετάσεις τα πράγματα, και καλό είναι να περιμένεις πριν καταλήξεις σε κάτι.

Ιχθύες

Μπορεί να υπάρξουν χρήσιμες συζητήσεις και προβληματισμοί σήμερα. Οι ιδέες που δημιουργούνται τώρα ειδικά για τη μάθηση, τα νοητικά ενδιαφέροντα, την επικοινωνία, τους γύρω σου, τις σχέσεις σου με αδέλφια μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια μακροπρόθεσμη επιδίωξη ή να σε οδηγήσουν σε μια σημαντική νέα κατεύθυνση. Αν και αυτό μπορεί να είναι ένα σημείο καμπής, ίσως είναι καλύτερο να αναβάλεις τα μεγάλα ξεκινήματα έως ότου συμπληρωθεί η εικόνα με περισσότερες πληροφορίες.

 

Κεντρική φωτογραφία: iStock

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164