Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τα πειράματα στα ζώα για καλλυντικούς σκοπούς!

Αυτή η είδηση έφτασε στο mail μου πριν λίγο από την The Body Shop και πρόκειται να αλλάξει για πάντα τον κόσμο των καλλυντικών! Στην μεταφέρω αυτούσια να μην χάσουμε ούτε λέξη!

Μετά από 20 χρόνια εκστρατειών, η The Body Shop ένα πρωτοπόρο brand στο χώρο της ομορφιάς και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cruelty Free International, επιτέλους γιορτάζουν το τέλος των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς στην Ευρώπη με την αναμενόμενη ανακοίνωση, ότι η εισαγωγή και η πώληση καλλυντικών προϊόντων και συστατικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα θα απαγορεύεται εφεξής στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έναρξη την 11η Μαρτίου 2013.
Αυτή η πρωτοποριακή νίκη σημαίνει ότι από την 11η Μαρτίου 2013 και εξής, οποιοσδήποτε επιθυμεί να πωλήσει νέα καλλυντικά προϊόντα και συστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά θα πρέπει να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η απαγόρευση επηρεάζει όλα τα καλλυντικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς από σαπούνι μέχρι οδοντόκρεμες. Η The Body Shop είναι μία από τις ελάχιστες εταιρίες ομορφιάς που δεν θα επηρεαστεί από την απαγόρευση, καθώς ήταν πάντα Ενάντια στα Πειράματα σε Ζώα.
Η The Body Shop και η Cruelty Free International δρομολογούν μία σειρά από ειδικές εορταστικές δραστηριότητες μετρώντας αντίστροφα έως τις 11 Μαρτίου, οι οποίες έλαβαν το πράσινο φως, καθώς ο Επίτροπος Tonio Borg επιβεβαίωσε ότι η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ όπως είχε προταθεί. Ο Mr. Borg σ’ ένα πρόσφατο γράμμα του σε όσους πραγματοποιούν εκστρατείες ενάντια στα πειράματα σε ζώα ανέφερε, “Θεωρώ ότι η απαγόρευση θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο 2013 καθώς το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο έχουν ήδη αποφασίσει επ’ αυτού. Έτσι λοιπόν, δεν σκοπεύω να προτείνω αναβολή ή αντίρρηση για την ισχύ της απαγόρευσης.”

Η προτεινόμενη απαγόρευση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα παγκοσμίως υποστηρίζοντας την ομορφιά χωρίς βαναυσότητα σε ζώα και καλεί χώρες όπως η Κίνα, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, να ανταποκριθούν και αυτοί στην απαγόρευση.

Η Chief Executive της Cruelty Free International, Michelle Thew αναφέρει: “Πρόκειται πραγματικά για ένα ιστορικό γεγονός που αποτελεί το αποκορύφωμα 20 χρόνων εκστρατειών. Τώρα θα εφαρμόσουμε την αποφασιστικότητα και το όραμά μας σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι και ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί αυτό το παράδειγμα.”

Ο Paul McGreevy, International Values Director της The Body Shop απέτισε φόρο τιμής στους πελάτες που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν την εκστρατεία της εταιρίας ενάντια στα πειράματα σε ζώα και ανέφερε: “Αυτό το μεγάλο επίτευγμα στην Ευρώπη είναι μόνο το κλείσιμο ενός κεφαλαίου. Το μέλλον της ομορφιάς ανά τον κόσμο πρέπει να είναι χωρίς βαναυσότητα σε ζώα.”
Το 1991, η BUAV (ιδρύτρια της Cruelty Free International) δημιούργησε έναν Ευρωπαϊκό συνασπισμό από κορυφαίους οργανισμούς της Ευρώπης (ECEAE) για την προστασία των ζώων με σκοπό να θέσουν τέλος στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς. Αυτό πυροδότησε μία υψηλού προφίλ δημόσια και πολιτική εκστρατεία σ’ όλη την Ευρώπη με διάρκεια που ξεπερνά τα 20 χρόνια. Το 1993, η The Body Shop, η πρώτη εταιρία ομορφιάς που ανέλαβε δράση ενάντια στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, στήριξε την εκστρατεία ζητώντας τη γραπτή υποστήριξη των πελατών της σε όλη την Ευρώπη. Τρία χρόνια αργότερα, το 1996, η Dame Anita Roddick, ιδρύτρια της The Body Shop, συγκέντρωσε τα μέλη της ECEAE και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία αναφορά που περιείχε 4 εκατομμύρια υπογραφές.
Το 2012, η BUAV ίδρυσε την Cruelty Free International, την πρώτη παγκόσμια οργάνωση αφιερωμένη στο να θέσει τέλος στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς παγκοσμίως. Η The Body Shop σε συνεργασία με την Cruelty Free International ξεκίνησαν μία νέα παγκόσμια εκστρατεία, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταλήξει στη συγκέντρωση υπογραφών πελατών από 55 χώρες με σκοπό την οριστική απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου γι’ αυτή την beauty είδηση;

Read More

And More