ΔΙΑΙΤΑ: Επίλεξε εσύ τα πιάτα σου και χάσε κιλά με ένα χορταστικό μενού!

Τα Χριστούγεννα πέρασαν αλλά με τόσο φαγοπότι τις τελευταίες μέρες η αλήθεια είναι πως ξεφύγαμε κορίτσια. Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να επανέλθουμε λίγο και να προετοιμαστούμε για την Πρωτοχρονιά; Μια δίαιτα!

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη ετοίμασε μια εύκολη δίαιτα που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ το πιάτο σου και να χάσεις έως 4 κιλά σε ένα μήνα. Ακολούθησέ την -θα δεις πόσο χορταστικά είναι τα γεύματα- και πρόσεξε και τις συμβουλές που σου δίνει στο τέλος και σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα στο αδυνάτισμά σου!


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ

Η ειδικός σου δίνει τις βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά που θέλεις σίγουρα και αποτελεσματικά…

1. Πίνε 6-8 ποτήρια νερό καθημερινά. Έχει αποδειχτεί πως η πρόσληψη ενός ποτηριού νερού πριν από κάθε γεύμα βοηθάει στην απώλεια βάρους.

2. Μην αφήνεις το στομάχι σου για περισσότερες από 3-4 ώρες άδειο. Εκτός από τα τρία κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) να τρως και 1-2 ενδιάμεσα γεύματα όπως φρούτα, γιαούρτι κτλ.

3. Να μην ξεχνάς να τρως 3-4 φρούτα ημερησίως. Τα φρούτα λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν χαρίζουν στο στομάχι το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα να μην καταφεύγουμε σε απαγορευμένα σνακ.

4. Προτίμησε τα δημητριακά και τα ζυμαρικά να είναι ολικής αλέσεως.

5. Να μαγειρεύεις με ελαιόλαδο και να αποφεύγεις το τηγάνισμα.

6. Μην στερείσαι το γλυκό μια φορά την εβδομάδα. Αρκείσου όμως στα 100 γραμμάρια.

7. Να τρως γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά.

8. Να καταναλώνεις αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα ως σνακ 1 χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους, οι οποίοι περιέχουν θρεπτικά συστατικά, καθώς και καλά λιπαρά. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως να μην υπερβάλλεις.

9. Να αυξήσεις την φυσική σου δραστηριότητα με απλά πράγματα, να ανεβοκατεβαίνεις τις σκάλες, να περιορίσεις τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο και να περπατήσεις ή να κάνεις ποδήλατο.


Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More