Δίαιτα αποτοξίνωσης: Χάσε τα κιλά των γιορτών με αυτό το διατροφικό detox πρόγραμμα

Οι γιορτές πέρασαν και μαζί με τις όμορφες στιγμές, μας έμειναν και κάποια κιλάκια. Λογικό, αφού όλο αυτό διάστημα ήταν γεμάτο με θερμίδες από γλυκά, φαγητά και αλκοόλ. Δεν πειράζει όμως γιατί μπορούμε να επανέλθουμε στο φυσιολογικό μας βάρος ακόμα και τώρα!

Με αυτή τη δίαιτα αποτοξίνωσης που ετοίμασε η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη, μπορούμε να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας από όλες αυτές τις τοξίνες των γιορτινών φαγητών, να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας και φυσικά να χάσουμε έως και 4 κιλά σε ένα μήνα. Η ειδικός μας εξηγεί γιατί είναι απαραίτητη η αποτοξίνωση μετά από τέτοιες περιόδους αλλά και ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε για να έχει επιτυχία η δίαιτά μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Είναι η διαδικασία αποβολής τοξικών ουσιών από έναν ζωντανό οργανισμό. Φυσιολογικά γίνεται μέσω των οργάνων του σώματος: ήπαρ, πνευμόνια, νεφρά, δέρμα. Η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και ενισχύει την διαδικασία της αποτοξίνωσης.

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ
Η διάρκεια της αποτοξίνωσης εξαρτάται από την ηλικία, τα επίπεδα υγείας και το πόσο φορτωμένο είναι το σώμα με τοξίνες. Ωστόσο, εφαρμόζοντας μια δίαιτα αποτοξίνωσης για διάστημα 10-15 ημερών είναι αρκετά καλό και ασφαλείς για τον οργανισμό σου.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ

-Υγεία
-Ευεξία
-Λαμπερά μαλλιά και δέρμα
-Απώλεια βάρους

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ
-Φρούτα φρέσκα & αποξηραμένα
-Χουρμάδες, cranberries, σταφίδες, goji berries
-Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, σπανάκι, κρεμμύδι, σκόρδο, αγκινάρες, παντζάρια, αρακάς
-Φύκια (kelp), nori φύλλα, φύκια θαλάσσης (wakame)
-Ρύζι, κινόα, φαγόπυρο, κεχρί, αμάρανθος, άγριο ρύζι, βρώμη
-Όσπρια: φακές, φασόλια
-Ωμοί Ξηροί καρποί: κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια
-Ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, σουσάμι, σπόροι κάνναβης, σπόροι chia
-Ελαιόλαδο, φυστικοβούτυρο, ταχίνι ολικής άλεσης
-Βότανα: γαιδουράγκαθο, κολλιτσίδα, πικραλίδα
-Γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου, γάλα ρυζιού
-Πράσινο τσάι, νερό με χυμό λεμονιού, φυσικό μεταλλικό νερό
-Καρυκεύματα: μηλόξυδο, miso, μαύρες ελιές, λεμόνια και λάιμ, φρέσκα και αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά, κακάο σε σκόνη, σκόνη χαρουπιού, κόλιανδρος, olestra

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ
Απόφυγε οτιδήποτε είναι επεξεργασμένο και περιέχει συστατικά τα οποία δεν αναγνωρίζεις ή δεν μπορείς να παρασκευάσεις μόνη σου. Όπως:
-Γαλακτοκομικά προϊόντα
-Κρέας
-Ψάρια και θαλασσινά
-Ζάχαρη
-Αυγά

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More