Διατροφή για ραγάδες!

Καμία γυναίκα δεν θέλει να δει στο σώμα της ραγάδες. Εμφανίζονται σε σημεία ορατά, όπως στήθος και μηρούς, και η εικόνα τους σίγουρα δεν μας αρέσει. Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Νικόλαος Θυμιανίδης, εξηγεί πως η εμφάνισή τους οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απότομη αυξομείωση του βάρους και ότι μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή. Ο ειδικός μας δίνει ένα πλάνο που προφυλάσσει την υφή της επιδερμίδας, διατηρώντας τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της. Επίσης και κάποια tips που βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισής τους!

Πριν ακολουθήσεις το πλάνο, μάθε εδώ όλα όσα πρέπει για τις ραγάδες. Να σου υπενθυμίσουμε ότι με σωστή διατροφή και συστηματική άσκηση, μπορείς να αποκτήσεις ένα υγιές και όμορφο σώμα καθώς και να ελέγχεις πάντα το βάρος σου.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ



ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ

Η σημασία της διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ραγάδων και βασίζεται κυρίως στην αυξημένη πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και στη μείωση των κορεσμένων (κακών) λιπαρών.

– Αρχικά εκείνο που πρέπει να φροντίσεις είναι το βάρος σου. Πρέπει να αποφεύγεις τις αυξομειώσεις γιατί αν παίρνεις και χάνεις βάρος συνέχεια, ταλαιπωρείς το δέρμα σου και αυξάνεις τις πιθανότητες να κάνεις ραγάδες.

– Πολύ σημαντική είναι και η ενυδάτωση. Κατανάλωσε καθημερινά τουλάχιστον 8 ποτήρια υγρών (π.χ. νερό, χυμούς, ημίπαχο γάλα).

– Εξαιρετική στην μάχη κατά των ραγάδων είναι και η χρήση ενυδατικής κρέμας σώματος σε καθημερινή βάση.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ

  • Συκώτι, κοτόπουλο
  • Σολομός, ξιφίας
  • Γαρίδες, μύδια, χταπόδι
  • Καρότα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κολοκυθάκια, βερίκοκα
  • Όσπρια, ρύζι
  • Ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια
  • Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι


Οι κυριότερες βιταμίνες που συμβάλλουν στην πρόληψη των ραγάδων είναι:

  • Βιταμίνη Ε, που συμβάλλει στην γενικότερη αποκατάσταση της υγείας του δέρματος.
  • Βιταμίνη Α, η οποία δρα άμεσα στα κύτταρα του δέρματος και βοηθά στη απολέπιση και τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή του κολλαγόνου. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της δομής της επιδερμίδας.
  • Βιταμίνη C, χαλκός & ψευδάργυρος: συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητος της ελαστίνης και του κολλαγόνου της επιδερμίδας.


Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More