Για καφέ, με τον Ben Affleck και τα άλλα παιδιά!

Αν ζούσες στο Λος Άντζελες σίγουρα θα είχες πετύχει αυτό το αγόρι στους δρόμους της πόλης με έναν καφέ στο χέρι! Είτε συνοδεύοντας τις κόρες του στο σχολείο είτε κάνοντας βόλτα με την –τυχερή που τον έχει- σύζυγό του, Jennifer Garner ή απλά πηγαίνοντας να κάνει τις δουλείες του! Ο Ben λατρεύει τον καφέ και αυτό είναι κάτι στο οποίο ταιριάζουμε σίγουρα και αν ερχόταν στην Ελλάδα θα ήξερα που να τον πάω για να απολαύσει τον καλύτερο. Γιατί ο καφές είναι πράγμα ιερό! Τουλάχιστον για μένα και δύο ακόμα τουλάχιστον ανθρώπους που ξέρω. Είναι μια αγαπημένη συνήθεια, είναι στιγμές…

Όταν ξυπνάω το πρωί χαίρομαι γιατί στα πρώτα πράγματα που θα απολαύσω είναι ο καφές μου. Όταν πηγαίνω στη δουλειά ανυπομονώ να πάρω τηλέφωνο να παραγγείλω. Όταν θέλω να δω τους φίλους μου διαλέγουμε το αγαπημένο μας στέκι για καφέ. Στα ταξίδια ένας δυνατός καφές με κρατάει σε εγρήγορση. Στην παραλία είναι απαραίτητος για να με ξεδιψάσει. Στο σπίτι είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να γκρινιάξω στη μαμά μου γιατί ακόμα δεν μου τον έχει φέρει στο γραφείο ή στο μπαλκόνι. Κακομαθημένη, ξέρω, αλλά η μανούλα το κάνει πάντα με ευχαρίστηση!

Συνήθως, επιλέγω freddo espresso γλυκό. Το μόνο που αλλάζει είναι το μέρος που θα τον πιω ή η παρέα. Πρέπει βέβαια να εξομολογηθώ ότι παλιά, δεν δοκίμαζα καθόλου εύκολα νέες γεύσεις και χρειάστηκε πολύ προσπάθεια από την κολλητή μου για να αλλάξει αυτό. Τώρα, ζηλεύω όλους τους καφέδες!

Τον καφέ της Μαρκέλλας που παίρνει από τον δρόμο λίγο πριν έρθει στο γραφείο, τον καφέ του Λευτέρη που φτιάχνει μόνος του με την καινούρια μηχανή μας, τον καφέ που κουβαλάει το delivery για να το δώσει σε όποιον έχει παραγγείλει…. Ευτυχώς που η Νατάσσα, που είναι η διπλανή μου, δεν πίνει καφέ οπότε γλιτώνω μία ζήλια.

Μιλώντας λοιπόν για τον καφέ θα μπορούσα να σου πω χιλιάδες ιστορίες προσωπικές και όχι. Ιστορίες που αρχίζουν, εμπεριέχουν ή τελειώσουν με έναν καφέ. Προτίμησα όμως να σου παρουσιάσω κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του cinema που έχουν μέσα… καφέ! Εννοείται πως ζηλεύω σε όλες!


Pulp Fiction (John Travolta και Samuel Jackson)


Amelie (Audrey Tautou)


You’ve got mail (Tom Hanks και Meg Ryan)


The bucket list (Jack Nicholson)


The usual suspects (Chazz Palminteri)


The devil wears prada (Anne Hathaway)


Runway Jury (Dustin Hoffman και Rachel Weisz)


The town (Ben Affleck και Rebecca Hall)

Kαι για το τέλος σου φύλαξα το καλύτερο! Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του καφέ θα εντυπωσιαστείς με αυτό εδώ που κατάφερε ο Kazuki Yamamoto, μπαρίστα από την Οσάκα. Έκανε την τέχνη του καπουτσίνο τρισδιάστατη! Δες το βίντεο και θα καταλάβεις!

P. S. Ψάξε στο YouTube το τραγούδι Black Coffee από την Ella Fitzgerald

And More