Ο Σάκης επέστρεψε εκεί που χτυπάει η καρδιά του…

Ας μην κρυβόμαστε! Είμαι ρουβίτσα. Όσο μεγαλώνω –κι όσο μεγαλώνει κι εκείνος- τόσο πιο πολύ. Είμαι από αυτές που έχουν αφίσα του Σάκη Ρουβά πάνω από το γραφείο τους. Όχι στο σπίτι. Στη δουλειά! Και φυσικά δέχομαι συχνά πυκνά τα πειράγματα των συναδέλφων μου. Και φυσικά δεν πτοούμαι καθόλου!


Γιατί αν έχεις δει τον Σάκη να τραγουδάει live, ξέρεις. Μάλλον, για να το θέσω πιο σωστά, μπορείς να έχεις μια ιδέα γιατί η αλήθεια είναι ότι μαζί του ποτέ δεν ξέρεις. Έχει την τάση να σε εκπλήσσει κάθε φορά. Κι εκεί που λες τα έχω δει όλα από εκείνον, όλο και κάτι καινούργιο σκαρώνει. Να, σαν το The Ace of Hearts Tour.

Για τις φανατικές των social media το #theaceofheartstour είναι πολύ γνώριμο. Από την στιγμή που αποφασίστηκε ποιος θα είναι ο τίτλος της περιοδείας που ετοίμασε ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, το διαδίκτυο πλημμύρισε με Σάκη! Η αρχή έγινε βέβαια λίγο νωρίτερα με το selfie video που ανέβασε στο instagram και τραγούδησε το «Σε πεθύμησα» για τους θαυμαστές του. Εντάξει, έκανε ρεκόρ like σε λίγα μόνο λεπτά. Για δύο λόγους.


Πρώτον, γιατί με αυτό τον τρόπο υπάρχει μια αμεσότητα στην επικοινωνία με το κοινό του. Γιατί οι ρουβίτσες είναι αιώνια πιστές και κάνουν χαμό. Γιατί είναι ο Σάκης Ρουβάς, που και το όνομά του μόνο το μικρό, φτάνει για να γίνει σάλος.


Ο δεύτερος λόγος της τεράστιας ανταπόκρισης του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τραγουδιστή είναι ότι κι εμάς μας έλειψε. Ναι ρε Σάκη! Σε πεθύμησα κι εγώ… Κι ας σε καμάρωσα πέρυσι στις Βάκχες. 50 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα ήταν αυτές! Κι ας σε χάρηκα στους «Ήρωες» στον ΑΝΤ1. Κι ας έκανα moto του καλοκαιριού μου το «Μια χαρά να περνάς». Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και το Εβιτόνι a.k.a. Εβίτα Τσιλοχρήσου που το τραγουδούσαμε παρέα, εκείνες τις ώρες που όλοι οι άλλοι είναι για μπάνιο κι εσύ στο γραφείο.


Μου έλειψαν οι live εμφανίσεις. Η ενέργεια, το κέφι, ο αισθησιασμός και η «άλλη λέξη που δεν μπορώ να πω» που βγάζει ο Σάκης στη σκηνή. Γιατί η καρδιά του Σάκη χτυπάει δυνατά όταν τραγουδάει για το κοινό του. Το απέδειξε και το βράδυ του Σαββάτου, 26 Απριλίου, στο Tae Kwon Do. Στον πρώτο σταθμό αυτού του φαντασμαγορικού show που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Με επόμενους σταθμούς στις 07/05 τη Λάρισα, στις 08/05 τη Θεσσαλονίκη και στις 09/05 την Ξάνθη.

Το νέο στοίχημα του Σάκη και της ομάδας του! Αν κρίνουμε από την αρχή που έκανε, η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο μαγική… Λίγο μετά τις 11 έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Στις οθόνες ξεκίνησαν να παίζουν πλάνα από τις εμφανίσεις του pop star και τσουπ σκάει στη σκηνή ενώ έχουν αρχίσει οι πρώτες νότες του «Σε πεθύμησα». Με το ίδιο τραγούδι με το οποίο έκλεισε κιόλας τη βραδιά…


Ένας Σάκης συνεπαρμένος από την αγάπη του κόσμου. Μεθυσμένος από την χαρά της επιστροφής στο φυσικό του περιβάλλον. Γεμάτος ενέργεια και όρεξη για να ανταποδώσει για το ζεστό χειροκρότημα και την ατελείωτη τσιρίδα των θαυμαστριών του. Πιο πολύ τσιρίδα μένεις κουφός, όχι αστεία!

Ένας Σάκης 20 χρονών που δεν γίνεται να πιστέψεις ότι έχει κλείσει ήδη τα 42! Ένας Σάκης από τα παλιά, αφού ακούσαμε μέχρι και «Έλα μου», «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», «Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας», «Άσκηση υποταγής», «Άντεξα», «Και σε θέλω», «Όλα καλά», «Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου», «Υπήρχες πάντα»… Έχοντας όμως την ωριμότητα των χρόνων και το ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό στο οποίο παραμένει πιστός, την εξέλιξη! Δοκιμάζει, μαθαίνει και εξελίσσεται. Έτσι, μας τρελαίνει!


Γιατί αυτό που ζήσαμε το Σάββατο στο κατάμεστο Tae Kwon Do ήταν τρέλα! Με την καλή έννοια. Δεν ήθελες να τελειώσει! Νομίζω ότι ούτε ο Σάκης ήθελε να φύγει από τη σκηνή εκείνο το βράδυ. Φαντάσου πως ολοκληρώθηκε το show στη 01:30 με τον ίδιο να λέει πόσο πολύ γουστάρει να τραγουδάει για όλους αυτούς –και για μένα πιο ειδικά- που είναι δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήθελες, πραγματικά, να τελειώσει!

Δεν σε ένοιαζε αν θα πονάνε τα πόδια σου την επόμενη μέρα από το χοροπηδητό. Αν θα κλείσει η φωνή σου από τις τσιρίδες, τα «Σάκηηηηηη» και το σιγοντάρισμα που έκανες σε όλα τα τραγούδια. Αν θα φύγεις από το γήπεδο μούσκεμα γιατί προς το τέλος άρχισε να ρίχνει πάνω του μπουκαλάκια με νερό! Το σέξι είναι λίγο. Στη συνέχεια κατέβρεξε και τους fans που ήταν μπροστά μπροστά –αιώνιες ρουβίτσες κι ανάμεσά τους κι εγώ- που φυσικά ανταπάντησαν με μπουγέλο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χαλασμένο μικρόφωνο που χρειάστηκε να αλλάξει ο Σάκης κατά την διάρκεια ενώ σίγουρα, κάποιες από την πρώτη σειρά έφυγαν κρυωμένες. Άξιζε όμως. Ε, κορίτσια;

Είναι εκεί που αναρωτιέσαι: “Πώς νιώθει η Κάτια Ζυγούλη βλέποντας τον στη σκηνή;”. Ηταν ασφαλώς κι εκείνη εκεί και χόρευε και τραγουδούσε και έβλεπε τον αγαπημένο της να ζει την αποθέωση.

Και τον αγάπησα ακόμα πιο πολύ όταν στο τέλος, ευχαριστώντας όοοοοολους τους ανθρώπους που δούλεψαν για αυτό το υπερθέαμα, αναφέρθηκε στον ιερό σκοπό στον οποίο είναι αφιερωμένο το The Ace of Hearts Tour. Δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση του κοινού και την οικονομική ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα Ελπίδας“.

Ακόμα, αποδεικνύοντας την ευαισθησία του και την αγάπη του για όλα τα παιδιά, ερμήνευσε για πρώτη φορά, εκτός Κύπρου, το κομμάτι «Γινόμαστε καλύτεροι». Γραμμένο από τον Γιώργο Θεοφάνους και αφιερωμένο στην εκστρατεία Συμμετοχή για τα παιδιά στην Κύπρο. Δεν θα αρχίσω να σου λέω όμως για το πόσο καλός είναι γιατί μπορεί να μου πάρει σελίδες ολόκληρες. Για αυτό θα αυτολογοκριθώ και θα περιοριστώ στο πρωτοποριακό αυτό concept που είναι σίγουρα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα της χρονιάς! Αντικειμενικά και χωρίς τη χρυσόσκονη της ρουβίτσας.

Από τα highlight της βραδιάς, στον δικό μου μαγικό κόσμο, ήταν και η βροχή από καρδούλες! Δεν θα μπορούσα να μην ξετρελαθώ και φυσικά κράτησα μία για ενθύμιο. Μόνο αγάπη!

Σε όλο αυτό το μουσικό ταξίδι, εκτός από το υπέροχο μπαλέτο με τα σέξι χορευτικά, τα εντυπωσιακά σκηνικά με τις φωτιές και το carousel και τα κουστούμια, την διαφορά κάνουν και οι συνεργάτες του επί σκηνής! Το πιο δυναμικό συγκρότημα, οι Onirama έκαναν χαμούλη με τον frontman τους Θοδωρή Μαραντίνη να διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ με την selfie που έβγαλε την ώρα του live.


Η σέξι Ελένη Φουρέιρα που αναστάτωσε το κοινό. Οι Boys and Noise, τα μωράκια της βραδιάς, που ξεσήκωσαν τις νεαρές θαυμάστριές τους. Η dj και μουσική παραγωγός Xenia Ghali άνοιξε τη βραδιά με τις μουσικές της και προετοίμασε τους θεατές για τον πανικό που ακολούθησε! Όλα αυτά με την σκηνοθετική επιμέλεια του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και το μαγικό χεράκι της Progressive Pr.

Και μπορεί ο Σάκης να είναι ο Άσος Κούπα σε αυτό το «παιχνίδι» αλλά σίγουρα κρατάει κρυμμένους κι άλλους άσους στο μανίκι του. Για του χρόνου. Εδώ θα είμαστε, να τα λέμε!

P.S. Ψάξε στο You Tube -φυσικά του Σάκη- το ”Μια χαρά να περνάς” και πάμε λίγο να κάνουμε χαμό, να κεφάρουμε και τέτοια!

And More