Λίγο Σάκη ακόμα…

Σάκης. Στο άκουσμα αυτού του ονόματος το μυαλό σου -εντάξει, το δικό μου- πηγαίνει μόνο σε έναν άνθρωπο. Δεν είναι μαγικό; Γι’αυτό και ο τίτλος μου σε αυτό το -προσοχή! πολύ προσωπικό- post είναι αυτός που βλέπεις. Και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί ο κορυφαίος Έλληνας σταρ έχει γίνει από τον περασμένο Απρίλιο μέρος της καθημερινότητάς μου. Και ναι, δε με χάλασε καθόλου!

Όλα ξεκίνησαν, κάπου εδώ, όταν ο Σάκης Ρουβάς ανακοίνωσε την καλοκαιρινή του περιοδεία με τον πρωτότυπο τίτλο The Ace Of Hearts Tour. Τo συγκεκριμένο hashtag έγινε αναπόφευκτα ένα από τα αγαπημένα μου (καρδούλες παντού και τέτοια) και μετράει πάνω από 5.000 post -και λίγα λέω- στα social media. Φυσικά, ανάμεσα σε αυτά είμαι κι εγώ! Γιατί σε ό,τι έχει να κάνει με τον Σάκη, πάντα κάπου είμαι κι εγώ. Έμπρακτα, η πιο πιστή οπαδός του #FollowSakis. Γιατί όσες φορές και να τον δω, να τον ακούσω, να του μιλήσω, να γράψω γι’αυτόν πάντα θα θέλω «λίγο Σάκη ακόμα».

Φόρτωση…

Λιγο Σακη ακομα… #υποτηνεπηρρεια #καρδουλεσπαντου ❤️ @sakisrouvas #TheAceOfHeartsTour #TheGrandFinale

Προβολή στο Instagram


Το μουσικό υπερθέαμα λοιπόν, που παρουσίασε με την ομάδα του -γιατί ο Σάκης είναι από αυτούς που του αρέσει να «παίζει» ομαδικά- σε πολλούς σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο (δες εδώ όλους τους σταθμούς) αποδείχθηκε η καλύτερη περιοδεία της καριέρας του. Μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής του και το πιο Grand Finale στον κύκλο των live εμφανίσεών του.

Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε πολύ καιρό να τον ξαναδούμε στο stage να μας λέει «Πιο ψηλά», «Σε πεθύμησα», «Σ’έχω ερωτευτεί», «Μόνο για μια στιγμή», «Και σε θέλω», «Όλα καλά», «Δεν έχει σίδερα η καρδιά μου», «Ξανά», «Σε θέλω σαν τρελός», «Μην αντιστέκεσαι»… κι άμα συνεχίσω εύκολα θα μπορούσα να φτιάξω μια τεράστια playlist από τραγούδια του που αγαπώ. (Τραγούδια που τα σιγουτραγουδάω και στο γραφείο. Μετά τα κολλάω και στην Εβίτα και ξεκινάει να τα τραγουδάει εκείνη κι εγώ γελάω!)

Από το Νοέμβρη θα τον βλέπουμε στον ρόλο του Ηρακλή στη θεατρική παράσταση που συμμετέχει. Επίσης, θα κυκλοφορήσει σύντομα η νέα του ταινία «Chevalier», ενώ στα σκαριά είναι και οι «Ήρωες» στον ANT1. Γιατί ο Σάκης δεν μπορεί ποτέ να κάνει ένα μόνο πράγμα, αλλά ευτυχώς τα κάνει όλα μοναδικά! Δίνει το δικό του στίγμα…

Φόρτωση…

Πραξη αγαπης… Προσφορα ζωης… Γινε εθελοντης… Ο @sakisrouvas εστειλε στο #TheGrandFinale το δικο του μηνυμα συμπαραστασης στα παιδια με καρκινο ενω ολο το #TheAceOfHeartsTour ηταν αφιερωμενο στους σκοπους του Συλλογου Ελπιδα #OramaElpidas

Προβολή στο Instagram


Αυτό έκανε και στο The Ace Of Hearts Tour. Άφησε το σημάδι του κάνοντας κάτι τόσο μεγάλο, που σίγουρα θα είναι σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια ακόμα. Και δε στο λέω σαν ρουβίτσα, αλλά σαν άνθρωπος που το έζησε όλο αυτό από πολύ κοντά.

Μπορώ να σου πω, χωρίς καμία επιφύλαξη και έχοντας ντοκουμέντα, ότι οι άνθρωποι που δούλεψαν για να στηθεί αυτή η υπερπαραγωγή το έκαναν με μεγάλη συνέπεια και πολλή όρεξη. Γιατί αν δουλεύεις με τον Σάκη δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνουν τα πράγματα. Μπορείς λοιπόν να φανταστείς και τη δική μου χαρά που κατά κάποιον τρόπο έγινα κομμάτι αυτού του tour ή καλύτερα έγινε αυτό κομμάτι δικό μου. Είναι τα καλά της δουλειάς μου!


Έζησα την αγωνία του «πριν», την ένταση του πρώτου φαντασμαγορικού show στην Αθήνα (και σου έγραψα γι’αυτό), την πορεία και την αποθέωση του Σάκη σε κάθε σταθμό και φυσικά, το Grand Finale. Με τούτα και με κείνα, το Σάββατο στο Tae Kwon Do έκλεισα έναν κύκλο, επαγγελματικό ή και ζωής θα μπορούσα να πω, που θα μου λείψει αφάνταστα! Έχεις ακούσει αυτό που λένε ότι όλα τα καλά στη ζωή κάποτε τελειώνουν; Εγώ θα πω πως, όλα τα καλά κάποτε ολοκληρώνουν τον κύκλο τους. Και μετά τα σκέφτεσαι και χαίρεσαι που τα έζησες και τα νοσταλγείς και σου λείπουν.

Το ένιωσα ήδη από τη συνέντευξη Τύπου όταν μίλησα με τον Σάκη (ναι, πια μπορώ να λέω και αυτό) και τον ρώτησα ακριβώς αυτό. Η απάντηση που μου έδωσε ήταν ότι όλο αυτό που βίωσε ήταν τόσο δυνατό και η ενέργεια του κόσμου τόσο μεγάλη που θα την κρατήσει για πολύ καιρό σαν απόηχος του tour. Με λίγα και απλά λόγια, γέμισε το ρεζερβουάρ αγάπης και μπορεί να κάνει πολλά χιλιόμετρα ακόμα!

Φόρτωση…

Μας πηρε τα μυαλο και την καρδια και ολα! #FollowSakis #PioPsila #TheGrandFinale #TheAceOfHeartsTour #OramaElpidas

Προβολή στο Instagram


Εννοείται όμως πως θα του λείψει το να λέει ένα ολόκληρο στάδιο το όνομά του ρυθμικά και να ξεσηκώνεται με ένα απλό νεύμα του χεριού του! Το είπε και στο φινάλε της συναυλίας αφήνοντάς μας με την εικόνα που όλες οι ρουβίτσες θέλαμε να κρατήσουμε. Ένας τρελαμένος, από την ένταση της βραδιάς, και ημίγυμνος Σάκης να λέει «θα μου λείψετε».

Και από το τέλος, ας σε πάω στην αρχή. Για να σου πω τι μου άρεσε εμένα από το The Grand Finale. Έτσι, ανάποδα! Γιατί «έτσι γουστάρουμε κι όταν φρικάρουμε τον κόσμο ανάποδα γυρνάμε». Για τους δυνατούς λύτες, η ώρα αυτή είναι που θα σου μιλήσω για τους Onirama. Κυρίως για την «πληθωρική» παρουσία του Θοδωρή Μαραντίνη στη σκηνή.

Φόρτωση…

Κλεισε τα ματια κι ανοιξε το μυαλο… #TheGranFinale #TheAceOfHeartsTour #oniramalive

Προβολή στο Instagram


Πριν όμως, οφείλω να σου ομολογήσω ότι τον αγάπησα ένα «τσικ» -η πιο γνωστή μονάδα μέτρησης- παραπάνω μετά το νέο του τραγούδι «Τι είναι αγάπη». Το δεύτερο αγαπημένο μου hashtag τον τελευταίο καιρό, που με έβαλε στην διαδικασία να σκεφτώ. Εσύ, έχεις αναρωτηθεί #tieinaiagapi; Κι αν με διαβάζεις Θοδωρή, να ξέρεις ότι θέλω πολύ να παίξω στο video clip αυτού του τραγουδιού. Αλλιώς θα φτιάξω ένα δικό μου! Γιατί, όπως έγραψες κι εσύ, «η αγάπη είναι μια τρέλα».

Και όλο αυτό με έναν περίεργο τρόπο με επαναφέρει σε αυτό που έλεγα πριν αυτοπροταθώ για το clip. Πριν το τέλος της συναυλίας, ο Θοδωρής εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στη σκηνή. Όχι με την υπόλοιπη μπάντα αλλά μαζί με τον Σάκη και εκεί ένιωσα ότι ταιριάζει απόλυτα η τρέλα του ενός με του άλλου.

Ο frontman του δυναμικού συγκροτήματος άλλωστε έχει αποδείξει ότι τα live του είναι ξεσηκωτικά. Όσοι έχουν πάει έχουν κάνει αυτή τη ρυθμική κίνηση με τα χέρια τους που έχει καθιερώσει στις εμφανίσεις τους κι έχουν χοροπηδήσει σαν πεντάχρονα κι έχουν νιώσει σαν να πηγαίνουν σε πάρτι με φίλους. Όσοι έχουν πάει ξέρουν!

Όμως αυτό που δεν ήξερε κανείς μας μέχρι εκείνο το βράδυ, ήταν ότι η Δούκισσα Νομικού θα μπορούσε να σταθεί επάξια στο πλευρό του Σάκη Ρουβά. Και να κάνει μαζί του ντουέτο. Σε δύο τραγούδια. Και μάλιστα από τα πιο αγαπημένα. Και να σου πω ότι και εκείνη δηλώνει: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι μια ρουβίτσα και νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός η αγάπη μου για τον Σάκη μεγαλώνει». Δες εδώ!

Εμφανίστηκε λοιπόν σαν rock star με την κιθάρα της και τραγούδησε «Εμένα θες». Και μετά ο Σάκης της πρότεινε να της φτιάξει μακαρόνια με κιμά. Πιστεύω δε θα βρεθεί ποτέ καμία γυναίκα –ακόμα κι αν είναι χορτοφάγος- που θα πει όχι στο Σάκη σε μια τέτοια πρόταση!


Η μοναδική Δούκισσα τον συνόδευσε, όπως καταλαβαίνεις, στο «Έλα μου» και την επιβράβευσε με αγκαλιές, φιλιά, με πολλά μπράβο και με ένα… χτύπημα στα οπίσθια. Το αποτέλεσμα ήταν να τον κυνηγάει κι εκείνη στο stage για να ανταποδώσει. Τρέλα! Αλλά από εκείνη, την ακίνδυνη…

Από τις πολύ δυνατές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν στη σκηνή ανέβηκε μία μικρή θαυμάστρια. Την ώρα ακριβώς που ο Σάκης τραγουδούσε το «Σ’ έχω ερωτευτεί», γονάτισε μπροστά της και της το αφιέρωσε. Και σκεφτόμουν: «Εγώ γιατί δεν έχω ανέβει ακόμα στο stage;». Ακολούθησαν κι άλλες θαυμάστριες που όρμησαν για να τον αγκαλιάσουν. Ούτε σε αυτές ήμουν. Η μεγαλύτερη απ’όλες ήταν από κάτω και τον θαύμαζε.

Ξέρω, φαντάζεσαι θα πω για μένα, αλλά αυτή τη φορά αναφέρομαι στην Κάτια Ζυγούλη. Στο κορίτσι του! Του αφιέρωσε το ίδιο τραγούδι ανεβάζοντας μία φωτογραφία στο instagram. Δε γίνεται να μην τον ερωτεύεται κάθε φορά που τον βλέπει στη σκηνή. Δε γίνεται!

Φόρτωση…

Σε εχω ερωτευτεί….

Προβολή στο Instagram


Αν έβλεπες κι εσύ τα μάτια της την ώρα που τραγουδούσε δεν χρειάζεσαι υπότιτλους για να καταλάβεις τι του έλεγαν…

Πού καταλήγω μετά από όλα αυτά; Στο ότι η συναυλία αυτή είχε πολλή αγάπη και καρδούλες παντού, πέρασε το δικό της μήνυμα για το Όραμα Ελπίδας (να τα λέμε κι αυτά), είχε πολύ δημιουργική κούραση για όσους δούλεψαν για αυτήν –βλέπε ProgressivePr- και λίγο θλίψη. Γλυκιά. Για το τέλος… Για όλα όσα τελείωσαν εκείνο το βράδυ, για να αρχίσουν βέβαια άλλα, καινούρια. Για όσους (μου) έλειπαν από αυτή τη βραδιά. Για το “μαγικό συστατικό” και για την καλύτερη κολλητή του γαλαξία ολόκληρου. emoji️Ξέρετε εσείς!

P.S. Το σπουδαίο στη ζωή είναι να φτάνεις «πιο ψηλά» από τον εαυτό σου. (Ε) Ο Σάκης αυτό ακριβώς κάνει. Κάθε φορά! Τώρα, ξέρεις και ποιο τραγούδι του πρέπει να ψάξεις στο You Tube. Το ολοκαίνουριο «Πιο ψηλά» του Σάκη Ρουβά.

And More