Έξυπνες, μικρές και φθηνές κινήσεις για να ανανεώσεις το σπίτι σου!

Αλλαγή σκηνικού. Φθινόπωρο. Οι αποχρώσεις αλλάζουν. Πεσμένα φύλλα, γυμνά κλαδιά, κίτρινο, καφέ, πορτοκαλί. Θέλεις το σπίτι σου να “ζεστάνει”. Και οι μικρές αλλαγές στη διακόσμηση μπορούν να σε βοηθήσουν. Και χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Το μόνο που χρειάζεται μερικές φορές είναι λίγη φαντασία και λίγη έμπνευση…
//
Μπορείς να φτιάξεις συνθέσεις με κλαδιά και φρούτα. Χρειάζεσαι μεγάλα διαφανή βάζα και κλαδιά -από δέντρα, από θάμνους… ό,τι μπορείς να βρεις και σου αρέσει. Σε ένα μεγάλο βάζο βάλε όσπρια ή φρούτα και στερέωσε 1-2 κλαδιά είτε είναι πράσινα (όπως πεύκο) είτε είναι βελανιδιά είτε απλά κλαδάκια!

Το φρούτο της εποχής είναι το μήλο. Και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις -εκτός από τη δίαιτά σου- και στη διακόσμησή σου. Τοποθέτησε διαφόρων ειδών μήλα (φρέσκα ή και πλαστικά) σε πιατέλες, σε βάζα ακόμη και σε ξύλινες εξεδρούλες όπως αυτή της φωτογραφίας!

Μικρές συνθέσεις από κορυφές καλαμιών είναι μία ακόμη φθινοπωρινή ιδέα για το σπίτι σου. Αν μάλιστα το καλοκαίρι έκοψες και ξερά καλάμια από εκεί που παραθέριζες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτά!

Ποτηράκια με ανθούς από χρυσάνθεμα είναι μια απλή και εύκολη λύση για να διακοσμήσεις το καθημερινό σου τραπέζι, το γραφείο σου ακόμη και την κρεβατοκάμαρα. Θα σου αλλάξουν πραγματικά τη διάθεση. Δεν έχεις παρά να γεμίσεις μερικά όμορφα ποτήρια με νερό και να βυθίσεις μέσα (ακόμη και ανάποδα) μερικά χρυσάνθεμα που τώρα είναι η εποχή τους!

Μπορείς να εκμεταλλευτείς τα πεσμένα φύλλα! Εάν μπορείς να βρεις κλαδιά από πλάτανο που έχει τα πιο εντυπωσιακά φύλλα στόλισέ τα σε ένα κεραμικό ή μεταλλικό βάζο. Μια άλλη καλή ιδέα για να εκμεταλλευτείς τα βαζάκια που συνήθως σου περισσεύουν είναι να ανοίξεις τρύπα στα καπάκια τους, να στερώσεις κορδόνια και μέσα σε κάθε βαζάκι να βάλεις διαφορετικά φύλλα. Με δυο τρία βαζάκια κάνεις μια υπέροχη κρεμαστή σύνθεση!

Όσο για το τραπέζι σου, ειδικά εάν πρόκειται να φιλοξενήσεις κόσμο: simple is beautiful, όπως λέει η έκφραση. Χρειάζεσαι μόνο φρούτα της εποχής, κλαδάκια και τεράστια βάζα!

Διακόσμησε τον τοίχο σου. Εάν μάλιστα πιάνουν τα χέρια σου με τη ζωγραφική ή ακόμη πιο όμορφα, εάν θέλεις να βάλεις τα πιτσιρίκια σου να ζωγραφίσουν, ζωγράφισε φυλλαράκια σε λευκό χαρτί και στερέωσε τα πάνω σε σπάγγο ή μέταλλο που μπορείς να κρεμάσεις στον τοίχο σου!

All time classic και ειδικά καθώς πλησιάζει ο χειμώνας είναι φυσικά τα φωτάκια! Δημιουργούν τόσο όμορφη ατμόσφαιρα! Ειδικά εάν τα βάλεις μέσα σε μικρά, κομψά μπουκάλια και πλάι σε βιβλία είναι ιδανικά για ένα πλαϊνό τραπεζάκι στο σαλόνι σου!

Καλό Φθινόπωρο,
Τατιάνα

And More