Ποια είναι τα διάσημα κουρέματα που έχουν αφήσει ιστορία;

Παραδέξου το: πόσες φορές δεν έχεις πάει στο κομμωτήριο με τη φωτογραφία εκείνης της διάσημης ζητώντας από τον κομμωτή σου να σου κάνει ακριβώς αυτό το look (ούτε τρίχα διαφορετική!). Πράγματι, είναι κάποια styling μαλλιών που μιλάνε κατευθείαν στην… καρδιά μας! Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι η κυρία στη διπλανή θέση του κομμωτηρίου εμφανίστηκε με την ίδια ακριβώς φωτογραφία; Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό και ποια είναι η λίστα με τα πιο διάσημα κουρέματα που δημιούργησαν παγκόσμια μανία; Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Marianne LaFrance, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Yale University “ένα διαφορετικό στιλ μαλλιών κάνει εμάς και τους γύρω μας να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τους εαυτούς μας και να βλέπουμε έναν νέο, διαφορετικό χαρακτήρα”. Για παράδειγμα, μια κοντή κουπ μας κάνει να φαινόμαστε πιο δυναμικές σε αντίθεση με τις vague μπούκλες που μας κάνουν sexy και ποθητές.

Και ιδού τα πιο famous χτενίσματα που εκτόξευσαν τις επισκέψεις στο κομμωτήριο στα ύψη!

Megan Ryan

Ήταν στα μέσα της δεκαετία του ’90 όταν η Meg Ryan επέλεξε αυτή την κουπ με τα έντονα φιλαρίσματα. Ένα look που αγαπούν ιδιαίτερα οι δυναμικές και πολύ δραστήριες γυναίκες, ίσως με πιο “ήσυχες” άκρες και αυτό γιατί πρόκειται για ένα εύκολο και πρακτικό χτένισμα που δεν προϋποθέτει χρόνο για το styling.

Farrah Fawcet

Μια από τους Αγγέλους του Τσάρλι έμειναν στην ιστορία για το εξίσου… αγγελικό της κούρεμα. Το έντονο φιλάρισμα, η θηλυκή και αέρινη κίνηση και η σοφιστικέ απόχρωση ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που έκαναν το Farah Fawcet look να γραφτεί στην ιστορία του beauty!

Jennifer Aniston

Το χτένισμα της Jennifer Aniston στη δεύτερη σεζόν από τα Φιλαράκια έχει αφήσει εποχή. Γνωστό και ως Rachel Cut το κούρεμά της με τα έντονα φιλαρίσματα μπήκε γρήγορα στη λίστα των best of κουπ.

Mia Farrow

Ο hair stylist των stars της εποχής, ο Vidal Sassoon κρύβεται πίσω από αυτό το κούρεμα της Mia Farrow! Και είναι η πρώτη φορά που κάποιος είδε το tomboy χτένισμα από την θηλυκή πλευρά του! Πρόσφατα την κουπ αυτή έκανε και η Emma Watson.

Gilda

Θηλυκές και πολύ sexy! Οι vague μπούκλες της Gilda είναι σήμα κατατεθέν σε όσες θέλουν να δείχνουν όμορφες και να τον αποπλανήσουν με το χτένισμά τους. Πολλά χρόνια τώρα βρίσκονται πρώτες στη λίστα των προτιμήσεών μας!

Victoria Beckham

To bob καρέ της posh Victoria ήταν κι εξακολουθεί να είναι κούρεμα με διαχρονική αξία. Μπορείς να το υποστηρίξεις είτε σε εντελώς sleek ίσια μαλλιά είτε με ελαφρύ κυματισμό.

Gisele

Αν είχαμε την ευκαιρία να δούμε το μέλλον, σίγουρα το συγκεκριμένο κούρεμα της Gisele θα ήταν στη λίστα με τις κουπ που θα αντέγραφαν τα κορίτσια ακόμη και σε δέκα χρόνια από τώρα. Είναι εύκολο, up to date, χωρίς υπερβολές και ταιριάζει τέλεια σε κορίτσια με σπαστά μαλλιά και girly attitude!

Read More

And More