Burgundy red χείλη! Η νέα μανία των make up artists, των stars και δική μας!

Έχω βάλει δύο στοιχήματα για αυτή τη σεζόν:
α) το καστανό είναι το νέο ξανθό (θα το δεις να συμβαίνει και θα το αναλύσουμε προσεχώς) και…
β) τα burgundy red χείλη είναι το νέο smokey eyes!

Ήρθε, δεν ξέρω αν θα μείνει, για να κάνει φέτος τόση φασαρία όση τα smokey eyes όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα το βλέπεις πολύ συχνά μέσα στον Χειμώνα γύρω σου σε editorials περιοδικών και διάσημες που φωτογραφίζονται σε διάφορα events οπότε έχω μια συμβουλή για σένα: φέρσου έξυπνα και υιοθέτησέ το από τις πρώτες.

Λεπτομέρειες για το πώς, που, γιατί, ποιον τόνο όλες συγκεντρωμένες παρακάτω από τον αγαπημένο μας Γρηγόρη Πυρπύλη, official make up artist της Maybelline New York (he’s got the… burgundy red look και τον πετύχαμε σε μεγάλα κέφια!).
Πριν, όμως, από αυτό αξίζει να ρίξεις μια ματιά παρακάτω στα catwalks και μερικές από τις διάσημες που το έχουν υιοθετήσει so far…

Tα σκούρα κόκκινα χείλη στο catwalk

Πολλοί ήταν οι οίκοι που αποθέωσαν τα κόκκινα χείλη στα φθινοπωρινά τους catwalks. Μεταξύ άλλων, ο Gucci που ύμνησε την θυληκότητα με burgundy red χείλη, πολλές στρώσεις μάσκαρα και καφέ σκιά στην μπανάνα- πτυχή του ματιού ώστε να δώσει βάθος!

Διάσημες με σκούρα κόκκινα χείλη

Η Εlizabeth Olsen (κάναμε μνεία και στα μαλλιά της!), η Ζέτα Μακρυπούλια και η Evan Rachel Wood αγάπησαν πρόσφατα τα σκούρα κόκκινα χείλη.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα σκούρα κόκκινα χείλη από τον Γρηγόρη Πυρπύλη!

Μου πάνε ή όχι;
“Όντως, τα σκούρα κόκκινα χείλη είναι τάση και μάλιστα μεγάλη! Και μιλάμε για σκούρα κόκκινα. Όχι τόσο ψυχρές αποχρώσεις του μοβ, δηλαδή αποχρώσεις που να “φωνάζουν” κόκκινο! Τα σκούρα χείλη, λοιπόν, θεωρώ ότι ταιριάζουν

σε όλες τις επιδερμίδες no matter what! Κι έρχομαι να υποστηρίξω τη θέση μου δανειζόμενος την φράση της Pat McGrath από μια συνέντευξή της όπου σε αντίστοιχη ερώτηση που της έγινε, η απάντησή της ήταν η εξής (η οποία δεν μπορεί να με βρει πιο σύμφωνο!): “Σε όλα τα shows, ανάλογα με το look όλες οι κοπέλες φοράνε το ίδιο κραγιόν, ακριβώς στην ίδια απόχρωση, είτε είναι beige είτε είναι κόκκινα! Όλες δείχνουν το ίδιο κούκλες, έτσι δεν είναι;”.
Με λίγα λόφια αυτό που θέλω να πω είναι ότι το αν θα κολακεύει ένα σκούρο κραγιόν μια γυναίκα έχει να κάνει περισσότερο με το αν η ίδια νιώθει super με αυτό ή αν ταιριάζει στην προσωπικότητά της ή τα ρούχα της, παρά με την επιδερμίδα! Και βέβαια με το πώς θα το συνδυάζει!”.

Το μακιγιάζ που συμπληρώνει τέλεια τα σκούρα χείλη!
“Το μακιγιάζ το οποίο συμπληρώνει τα σκούρα κόκκινα χείλη μπορεί να είναι μια απλά αψεγάδιαστη επιδερμίδα, ή τέλεια σχηματισμένα φρύδια, ή μόνο μάσκαρα, ή ένα eyeliner, ή ακόμη και ένα σκούρο smokey. Έχει να κάνει με το ποιος το φοράει και φυσικά ρην προσωπικότητα. Εξάλλου, το μακιγιάζ δεν ήρθε για να επιβάλει αυστηρούς και απαράβατους κανόνες αλλά να δείξει στις γυναίκες ότι είναι ένα ωραίο παιχνίδι χρωμάτων, τεχνικής και κυρίως αισθητικής!”

Πώς μπορώ να κρατήσω το κραγιόν στα χείλη μου για πάντα;
“Το κραγιόν είναι εύκολο πια να μείνει στα χείλη για πολλές, πολλές ώρες αρκεί να κάνεις το εξής: αποχρωμάτισε τα χείλη με λίγο foundation, πούδραρέ τα, βάλε το περίγραμμα σε όλη την επιφάνεια των χειλιών, πέρασε το κραγιόν σου, ταμπονάρισε το με ένα στεγνό χαρτί και ξαναπέρασε άλλη μια στρώση από το κραγιόν σου and that’s it! Ξεμπέρδεψες! Εάν είσαι πολυάσχολη μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ανεξίτηλο κραγιόν όπως η σειρά Stay 24h της Maybelline New York.”

Ματ, σατινέ, glossy: Ποια σκούρα κόκκινα να διαλέξω;
“Τα σκούρα χείλη είναι τάση κι ευτυχώς είναι τάση σε όλες τις υφές, από ματ, σατινέ, μέχρι και ultra glossy! Εσύ επιλέγεις τι προτιμάς και τι ταιριάζει με το υπόλοιπο σύνολο. Προσωπικά, προτιμώ τα κρεμώδη κραγιόν που είναι πολύ σταθερά αλλά έχουν και πολλά ενυδατικά στοιχεία!”

Ποιο ρουζ ταιριάζει περισσότερο στα burgundy red lips!
“Το ρουζ που θα συμπληρώσει τα σκούρα κόκκινα χείλη μπορεί να είναι μια απλή bronze πούδρα (love it!), ένα απίστευτα απαλό ροζ- μοβ, ή ακόμα και να μην υπάρχει ρουζ! Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα έντονα χρώματα ειδικά τις πολύ ζωηρές αποχρώσεις του ροδακινί και του κοραλί.”

Μικρά ή πολύ μεγάλα χείλη: τι κάνουν;
Υπάρχει ένας κανόνας που λέει πώς τα σκούρα κραγιόν δεν ταιριάζουν σε μικρά χείλη. Εν μέρει συμφωνώ. Δεν είμαι όμως κατηγορηματικός! Έχω δει σκούρα χείλη σε μεγάλα σαρκώδη χείλη και δεν μου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα κι έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο! Μικρά χείλη με σκούρο κραγιόν το οποίο ήταν μαγικό, φορεμένο σε μια κυρία 60 ετών η οποία το υποστήριζε απόλυτα (εξάλλου, υπάρχει πάντα το lip line!).

Κι αν τα δόντια μου δείχνουν… κίτρινα;
“Τα σκούρα κόκκινα κραγιόν δεν δείχνουν τα δόντια πιο κίτρινα! Όχι! Αυτό που μπορεί να δείχνει πιο κίτρινη την οδοντοστοιχία είναι αποχρώσεις του μοβ, καθότι το μοβ και το κίτρινο είναι συμπληρωματικά χρώματα. Το βισσινί και το burgundy red δεν είναι μοβ! So go for it!”

Read More

And More