Όγκο, μήκος, διαχωρισμό: σου δείχνουμε τι κάνει το κάθε βουρτσάκι της μάσκαρα!

Η ερώτηση “ποια μάσκαρα μου προτείνεις” είναι στις top 3 ερωτήσεις με την μεγαλύτερη συχνότητα! Πράγματι, πολλές γυναίκες (μέχρι πρότινος ούτε εγώ!) δεν είμαστε ικανοποιημένες από την μάσκαρα που φοράμε ή που μόλις αγοράσαμε. Και η μεγαλύτερη, ακόμα μεγαλώνει αν μια φίλη σου, σου έχει προτείνει την τάδε ή την δείνα μάσκαρα, έχεις υπολογίσει το budget σου (δεν είναι και οικονομική!), επιστρέφεις σπίτι, την δοκιμάζεις και διαπιστώνεις (ξανά!) ότι δεν είναι αυτή που έψαχνες! Pfff!

Η Φωφώ Σγόντζου, make up artist με 20 χρόνια εμπειρία η οποία μάλιστα επιμελείται και το μακιγιάζ της αγαπημένης σου Τατιάνας, μας βγάζει από τα δύσκολα! Ποιο βουρτσάκι κάνει τι; Το σεμινάριο με την Φωφώ ήταν κα-τα-το-πι-στι-κό-τα-το!

Μάσκαρα: μάθε να “διαβάζεις το σχήμα τους”!

Κατηγορία: χοντρό βουρτσάκι



Τι κάνει:
δίνει ένταση και όγκο στις βλεφαρίδες
Σου προτείνουμε: Sumptuous Extreme Lash Multiplying Volume Mascara, Estee Lauder (€30.51) και Volume Effect mascara, YSL (€33.00)

Κατηγορία: λεπτό και μακρύ βουρτσάκι

Τι κάνει: ενδείκνυται για τις βλεφαρίδες του κάτω βλεφάρου ώστε να μην λερώνεσαι. Εναλλακτικά, είναι πολύ καλή επιλογή αν θες ένα ελαφρύ τόνισμα στις βλεφαρίδες σου για το πρωινό σου make up!
Σου προτείνουμε: Wonder Black mascara, Clarins

Κατηγορία:
βουρτσάκι με καμπύλη

Τι κάνει: Κάνει κάμψη και δίνει καμπύλη και ανοδική τάση στην βλεφαρίδα
Σου προτείνουμε: Volum’ Express The Falsies Flared, Maybelline New York (€14.95) και Super Curlacious, Avon

Κατηγορία: σπιράλ βουρτσάκι

Τι κάνει: κάνει μόνο διαχωρισμό και μήκος. Προτίμησέ την αν έχεις πολύ πυκνές βλεφαρίδες ή/ και καθοδικές.
Σου προτείνουμε: Extended Play Lash, MAC (€17.00)

Κατηγορία:
βουρστάκι με χοντρή βάση και λεπτό τελείωμα

Τι κάνει: βοηθάει να μακιγιάρουμε πιο σωστά τις εσωτερικές βλεφαρίδες για να μην λερωνόμαστε.
Σου προτείνουμε: Hypnose Doll Lashes, Lancome (€33.00)

Κατηγορία: βουρτσάκι με κάθετες τριχούλες στη μύτη- τελείωμα

Τι κάνει: το συγκεκριμένο βουρτσάκι το δουλεύεις κάθετα και εστιάζεις σε μικρές “τούφες” δίνοντας την προσοχή που χρειάζεται σε συγκεκριμένα σημεία. Λόγω του πλαστικού σχήματος βοηθούν στον διαχωρισμό των τριχών και την επιμύκυνση της βλεφαρίδες, ταυτόχρονα μπορείς να δουλέψεις λεπτομέρειες λόγω των κάθετων τριχών.
Σου προτείνουμε: Phenomen’ Eyes Mascara, Givenchy (€35.00), They’re Real, Benefit (€25.00) και Outrageous Volume, Sephora (€15.90)

Και μερικά ακόμη tips από την Φωφώ Σγόντζου!
– Το υλικό της μάσκαρα παίζει πολύ μικρό ρόλο σε σχέση με το ίδιο το βουρτσάκι. Ένα καλό βουρτσάκι σου εξασφαλίζει το 90% του αποτελέσματος που βλέπεις στις βλεφαρίδες σου. Το 10% είναι η σύνθεση της μάσκαρα.
– Ποτέ μην πετάς ένα βουρτσάκι που σε έχει βολέψει. Καθάρισέ το με ντεμακιγιάζ ή οινόπνευμα. Μπορείς να αγοράσεις μια πιο οικονομική μάσκαρα και να χρησιμοποιείς το παλιό σου βουρτσάκι. Μόνο φρόντισε να χωράει στο στόμιο.
– Όταν μια μάσκαρα βρίσκεται στα τελειώματά της βάλε μέσα ελάχιστο γαλάκτωμα και ανακίνησε καλά. Έτσι, το πυχτό περιεχόμενο γίνεται πιο λιπαρό και της δίνεις μια ακόμη εβδομάδα ζωής!

And More