Ποια χρώματα είναι τάση την Άνοιξη; Τι είναι η νανοκερατίνη; Ο Γ. Δουδέσης απαντά στις ερωτήσεις σου!

Ένα από τα δυσκολότερα beauty tasks που έχουμε να διαχειριστούμε οι γυναίκες με τον εαυτό μας είναι τα μαλλιά. Τα θέλουμε (μέτρα) 1. λαμπερά 2. πλούσια 3. με το τέλειο ενημερωμένο χρώμα 4. χωρίς ψαλίδα στις άκρες 5. ει δυνατόν να ισιώνουν μόνα τους… Δεν συνεχίζω να θέτω προβλήμα και προχωρώ στην λύση: την περασμένη εβδομάδα ανακοινώσαμε ότι θα σου κλείναμε ραντεβού με τον Γιώργο Δουδέση. Και σου ζητήσαμε να στείλεις τις ερωτήσεις σου. Και ήταν πολλές (δες εδώ).

Και κάπως έτσι, πήρα τις ερωτήσεις σου, το κασετοφωνάκι μου και τον συνάντησα στο κομμωτήριό του στο Golden Hall. Και αφού έλυσα κάποια δικά μου θέματα, προχωρήσαμε στα δικά σου.
PS: οι απαντήσεις του Γιώργου Δουδέση θα έρθουν σε τρία μέρη. Σε προειδοποιώ: ακόμη κι αν δεν έστειλες ερώτηση παρακάτω θα μάθεις πολλά μυστικά. Όπως ποιο είναι το πιο stylish χρώμα για το καλοκαίρι. Και αυτό είναι κάτι που αφορά όλες μας. Σωστά;

Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω μετά το ξέπλυμα της μάσκας βάζω leave-in conditioner σε νωπά μαλλιά και έπειτα βάζω serum. Μήπως τα επιβαρύνω; Έχω λεπτή τρίχα. Το μετάξι είναι καλύτερο προϊόν styling; Γενικά, πώς μπορώ να τα ισιώνω χωρίς να τα ταλαιπωρώ; Ευχαριστώ.
Ελένη

Δεν τα επιβαρύνετε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε στο conditioner ούτε και στο serum αν τα μαλλιά σας χρειάζονται και τα δύο προϊόντα. Προτιμώ το μετάξι από ότι το serum. Γιατί το μετάξι είναι από μετάξι ενώ το serum έχει περισσότερη σιλικόνη. Η σιλικόνη έχει περισσότερο πετρέλαιο από ότι το μετάξι. Αλλά τα μαλλιά μας δεν παθαίνουν τίποτα και με τα δύο προϊόντα.

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω το κάψιμο των μαλλιών όσο γίνεται επειδή σχεδόν καθημερινά χρησιμοποιώ θερμαντικές συσκευές. Ευχαριστώ.
An

Προσπάθήστε να μην χρησιμοποιείτε καθημερινώς συσκευές θερμαντικές (εδώ μιλάμε για σίδερο ή ψαλίδι) και να το κάνετε όσο γίνεται πιο σωστά. Σίγουρα ταλαιπωρείτε το μαλλί σας και του δημιουργείτε ψαλίδα αν το κάνετε καθημερινά. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε την νανοκερατίνη. Μιλάω μόνο για την νανοκερατίνη που έχει ντοπάρισμα κερατίνης και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείτε μετά τα μαλλιά με διάφορες θερμαντικές συσκευές. Θα μιλήσουμε, όμως, σύντομα στο TLIFE για το τι είναι νανοκερατίνη.


Το κομμωτήριο του Γιώργου Δουδέση θα το επισκεφτώ σύντομα! Επόμενο beauty task που θα συζητήσουμε: νανοκερατίνη!

Γεια σας. Πώς μπορώ να ισιώνω τα μαλλιά μου καλά- γιατί ακόμα και με την πρέσα δεν το πετυχαίνω- και να μην τα καταστρέψω;
Κατερίνα
Εδώ θα σας απαντήσω ότι είναι θέμα τεχνικής. Γιατί κι εγώ όταν προσπαθώ να χτενίσω τα μαλλιά μου μόνος μου με πιστολάκι και βούρτσα ή με πρέσα δεν τα κάνω τόσο καλά όσο θα μου τα κάνει μια κομμώτρια ή ένας κομμωτής.
Γεια σας! Θα ήθελα να μάθω τι να κάνω για να αποκτήσουν όγκο τα μαλλιά μου!
Χριστίνα
Σε αυτή την ερώτηση δεν μπορώ να απαντήσω τόσο καλά γιατί πρώτον και κύριον δεν έχω εικόνα και δεν έχω εικόνα της ποιότητας των μαλλιών. Ωστόσο, μπορείτε να πάτε σε ένα σωστό κομμωτήριο, να τα ντεγκραντάρετε λίγο και να δώσετε περισσότερο όγκο. Ωστόσο, αν μιλάμε για μαλλιά λεπτά ή μαλλιά βαριά θα μπορούσατε να κάνετε μια φόρμα ή μια περμανάντ ώστε να δώσετε μια κίνηση. Όσον αφορά τα προϊόντα για όγκο, υπάρχουν πολλά προϊόντα αλλά πρέπει να γίνει διάγνωση από τον ειδικό και να συστήσει εκείνος τα κατάλληλα. Διότι δεν έχει νόημα να αγοράζει κανείς κάτι από μόνος του χωρίς να ξέρει αν του ταιριάζει ή όχι. Ξοδεύεται και τελικά το λάθος προϊόν καταλήγει στο ράφι του μπάνιου!

Στα κομμωτήρια του Γιώργου Δουδέση, είτε στο Κολωνάκι είτε στο Golden Hall, μπορείς να βρεις υπέροχα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Απλώς, ζήτησε από τον κομμωτή που θα σε αναλάβει να σου προτείνει το κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες!
Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω για την τάση του καρέ που βλέπουμε παντού! Ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο και κάθε στυλ γυναίκα; Εγώ είμαι μελαχρινή, με οβάλ προς στρογγυλό σχήμα προσώπου και κανονικό προς μικρό μέτωπο και θέλω ένα αυστηρό στιλ για τα μαλλιά μου.
Ευάκι
Έτσι όπως μου περιγράφετε τα χαρακτηριστικά σας σίγουρα το καρέ θα σας ταιριάζει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς το καρέ πάντα έχει στιλ! Βέβαια, καρέ από καρέ διαφέρει. Όμως, ένα αυστηρό καρέ αν είστε στρογγυλοπρόσωπη όπως λέτε σίγουρα θα σας πηγαίνει. Και όταν λέμε αυστηρό καρέ, για μένα είναι το μονοκόματο καρέ, δηλαδή χωρίς ντεγκραντάρισμα. Ξεκινάει από τον αυχένα και μπορεί να φτάσει με μύτη μπροστά στο πηγούνι.
Γεια σας. Θα ήθελα να μάθω πώς θα μπορούσα να δώσω στα μαλλιά μου extra λάμψη στο χρώμα καθώς και να τα τονώσω ώστε να φαίνονται πιο υγιή. Επίσης, θα ήθελα αν μπορούσα να συμουλευτώ τη γνώμη σας για την κουπ που θα μου ταίριαζε! Θα ήταν απίστευτη τύχη!!!
Βασιλική Μαλτέζου
Βασιλική μου, σίγουρα για την κουπ πρέπει να σε δω και μπορούμε να κανονίσουμε ένα ραντεβού ή να κάνουμε ένα meeting με του TLIFE τις αναγνώστριες, οπότε από κοντά μπορώ να σε συμβουλεύσω. Όσον αφορά τη λάμψη που θέλεις στα μαλλιά σου, υπάρχει μια χρωμοθεραπεία καταπληκτική, πριν λίγο καιρό την ανακαλύψαμε στο κομμωτήριό μου! Κάνει απίστευτη λάμψη και είναι βαφή με χρωμοθεραπεία, με μάσκες και προϊόντα λαδιού μέσα. Η τιμή της είναι €35. Μάλιστα, η χρωμοθεραπεία προορίζεται όχι μόνο σε γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους αλλά κι εκείνες που έχουν φυσικά μαλλιά και θέλουν να αποκτήσουν μια μοναδική λάμψη.
Καλησπέρα! Η τρίχα των μαλλιών μου είναι αδύναμη και λεπτή. Πώς μπορώ να τα φορμάρω χωρίς να σπάνε και να γεμίζουν ψαλίδα; Γιατί ενώ ισιώνω τέλεια τα μαλλιά μου το βράδυ, το πρωί είναι εντελώς χάλια; υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;
Ευαγγελία
Θα πρέπει να τα φτιάξετε το πρωί δυστυχώς, γιατί το βράδυ επειδή είναι ζεστά με τον ύπνο τσαλακώνονται και είναι λογικό. Άρα θα πρέπει να παιδεύεστε λίγο το πρωί.
Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο χρώμα θα είναι φέτος το καλοκαίρι της μόδας;
Μαριέτα
Σίγουρα πάντα θα είναι τα ξανθά το καλοκαίρι, πάντα τα πιο φωτεινά, δηλαδή φεύγουν τα σκούρα και τα μαλλιά αρχίζουν να ανοίγουν. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για καφέ καινούριο, για παστέλ χρώματα (θα μιλήσουμε σύντομα γι’ αυτά τα χρώματα!). Ήδη έχουν ξεκινήσει από τον χειμώνα αλλά το καλοκαίρι θα τα δούμε παντού. Δηλαδή θα έχουμε ξανθό παστέλ, μαλλιά που μπορεί να ρορίζουν, να μπεζάρουν αλλά θα είναι παστέλ. Γλυκές, ζεστές, απαλές για το χρώμα του δέρματος και τα μαλλιά.
Θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω για τα μαλλιά μου που φριζάρουν… Ευχαριστώ.
Κατερινάκι
Εδώ θα μπορούσατε να κάνετε την νανοκερατίνη που είναι θεραπεία λείανσης, είναι μια ειδική τεχνική που βγάζει και το φριζάρισμα και ηρεμείτε τελείως από αυτό ενώ παράλληλα τα μαλλιά ισιώνουν. Επίσης, θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε και προϊόντα anti-frizz. Υπάρχουν σε υγρή μορφή, σε μορφή πάστας κλπ.
Γεια σας!!! Ήθελα να ρωτήσω εάν τα μαλλιά μας συνηθίζουν στο ίδιο σαμπουάν, conditioner και μετά από καιρό χρήσης μειώνεται η δράση τους. Ευχαριστώ Νατάσα.
Jenny
Η δράση τους δεν μειώνεται. Όντως τα μαλλιά μας συνηθίζουν αλλά όταν βρεις ένα καλό προϊόν που ταιριάζει στα μαλλιά σου δεν υπάρχει πρόβλημα να το αλλάξεις. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχει ένα πιο νέο και εξελιγμένο προϊόν από τις εταιρίες, οπότε και το ίδιο προϊόν να χρησιμοποιείς. Δεν μιλάω για προϊόντα super market. Μιλάω για προϊόντα κομμωτηρίου που περιέχουν και πρωτεϊνες και άλλου είδους συστατικά που προστατεύουν τα μαλλιά! Τα κόστη των προϊόντων έχουν πέσει κατά 20-30%. Για παράδειγμα, για ένα καλό σαμπουάν θα διαθέσεις περίπου 15-20 ευρώ ενώ παλιότερα η τιμή του ήταν 25!
Γεια σας! Είμαι 21 χρονών και θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα. Έχω λεπτά μαλλιά με αποτέλεσμα να φαίνονται λίγα και στενοχωριέμαι πολύ. Τι μου προτείνετε για όγκο; Και δεύτερον, αυτή η τεχνική μπαλαγιάζ για ανταύγειες έχει όντως πολύ φυσικό αποτέλεσμα κι αν ναι, σε καστανό σκούρο μαλλί τι απόχρωση θα μπορούσα να κάνω; Το θέλω πολύ γιατί θα είναι μια αλλαγή. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Μίνα
Θα μπορούσατε να το ντεγκραντάρετε πάνω, θα μπορούσατε να κάνετε αφέλειες ώστε να γεμίσουν ή να κοντύνετε τα μπροστινά μαλλιά και να κάνετε μια πιο μεγάλγ φράντζα. Και κάπως έτσι, όλο αυτό να δώσει στα μαλλιά σας όγκο. Όσον αφορά το μπαλαγιάζ, είναι μια πολύ ωραία τεχνική που δίνει την αλλαγή που θέλετε. Το μπαλαγιάζ γίνεται σε φυσικούς τόνους. Δηλαδή αν είστε καστανή μπορείτε να παίξετε ή με καφέ ή με κόκκινους τόνους, δηλαδή δύο τόνους πάνω από το φυσικό σας. Και για να γίνω πιο αναλυτικός, αν έχετε το νούμερο 4 σε οποιοδήποτε χρωματολόγιο θα παίξετε με τόνους του 6 για να δώσει φως και λάμψη και αυτή την διαφάνεια. Αλλά και πάλι είναι θέμα τεχνίτη αυτό.
Γεια σας! Έχω πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, φυσικό μαλλί καστανό και μελί μάτια και μεσαία απόχρωση ανοιχτόχρωμου δέρματος. Θέλω να σας ρωτήσω ποια απόχρωση μπορεί να μου πηγαίνει.
Έφη
Θα μπορούσε να σας πηγαίνει κι ένα σκούρο ξανθό ακόμα το οποίο είναι σε φυσικό τόνο και ξανθό σκούρο σαντρέ. Δηλαδή, στους τόνους του 6-7. Λέω τα νούμερα γιατί στην χρωματολογία της κομμωτικής μιλάμε με νούμερα. Δηλαδή, πρέπει να πάρετε έναν χρωμοκατάλογο και να τους δείτε ώστε να διαπιστώσετε ποιοι τόνοι σας πηγαίνουν.
Γεια σας. Θα ήθελα να μάθιω αν υπάρχει τρόπος, εκτός από ντεκαπάζ, να βγάλω το κόκκινο από το μαλλιά μου.
Ειρήνη
Να βγάλετε το κόκκινο και θέλετε να φτάσετε που; Η ερώτησή σας δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Ωστόσο, μπορώ να σας πω ότι υπάρχει τρόπος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι σταδιακές επισκέψεις στο κομμωτήριο και τόνο τον τόνο να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, πρέπει να μπει μέσα σαντρέ γιατί το κόκκινο μπορεί να σπάσει μόνο με σαντρέ αλλά και πάλι σταδιακά.
Γεια σας! Θα ήθελα να μάθω για το πώς θα αποκτήσω λαμπερές, ξανθιές ανταύγειες! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σεράπτση Χριστίνα
Συγνώμη. Δεν μπορώ να σας απαντήσω εδώ γιατί δεν γνωρίζω τον φυσικό τόνο των μαλλιών σας. Ωστόσο, για να αποκτήσετε όμορφες ανταύγειες μπορείτε να ρωτήσετε μια φίλη σας που έχει τις αντίστοιχες ανταύγειες ή ακόμη και να σταματήσετε ένα κορίτσι στο δρόμο που έχει όμορφα μαλλιά σαν αυτά που θέλετε να πετύχετε.


Σε προετοιμάζω: πολύ πιθανό σενάριο είναι το κορίτσι που θα σταματήσεις και θα το ρωτήσεις που βάφει τα μαλλιά του να σου απαντήσει στον Γιώργο Δουδέση. Photo από το κατάστημα στο Κολωνάκι! Και ναι, αυτό είναι μόνο μια ιδέα από τον ε-κπλη-κτι-κό χώρο!

Γεια σας. Έχω στρογγυλό πρόσωπο, έντονα ζυγωματικά, καστανά μάτια και καστανά σκούρα μαλλιά. Τι χρώμα μου πηγαίνει και τι κόψιμο; Έχω αδυναμία στο μακρύ μαλλί. Ευχαριστώ.
Ελένη
Θα μπορούσατε να κρατήσετε τα μακριά, ωραία σας, καστανά μαλλιά και θα μπορούσατε να κάνετε και μερικές ανταύγειες στους τόνους του φυσικού. Μπορείτε να κάνετε και καφέ ανταύγειες, και ξανθό- σκούρο σαντρέ ανταύγειες αλλά και κόκκινες.

Για περισσότερα info κάνε κλικ εδώ.

Επανέρχομαι με δεύτερο μέρος πολύ, πολύ σύντομα!

Read More

And More