Απόψε ο μεγάλος εγχώριος τελικός της φετινής Γιουροβίζιον !

…Τρελά θα χτυπήσει απόψε το βράδυ η καρδιά της Γιουροβίζιον ! Και θα χτυπήσει τρελά, μιας και η αλήθεια είναι, πως η αγωνία των Γιουροφαν θα χτυπήσει κόκκινα ! Και αυτό γιατί ; Γιατί απόψε διοργανώνεται ως γνωστόν, ο μεγάλος εγχώριος τελικός για να δούμε το ποιος απ ΄όλους τους φετινούς υποψηφίους θα τα καταφέρει και θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Μπακού !

Ναι, η πιο μεγάλη ώρα ,λοιπόν, για τα φετινά… “τσικό” της Γιουροβίζιον είναι τώρα, αφού θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, έτσι ώστε να τα καταφέρουν και να μας εντυπωσιάσουν και να κερδίσουν βεβαίως – βεβαίως την ψήφο της εμπιστοσύνης μας και της προτίμησής μας !

Σε μία… σεμνή και ταπεινή εκδήλωση λόγω κρίσης, οι : Ελευθερία Ελευθερίου, Ντόρα, Velvet Fire και Cassiopeia, θα τα δώσουν όλα, έτσι ώστε τον Μάιο να βρεθούν να μας εκπροσωπούν στον 57ο διεθνή μουσικό διαγωνισμό, κερδίζοντας αναμφισβήτητα μία μεγάλη μουσική ευκαιρία, στα πρώτα βήματα της καριέρας τους !

Κατά την διάρκεια της αποψινής βραδιάς, εκτός από τα τέσσερα μουσικά σχήματα που θα παρακολουθήσουμε για να κάνουμε την επιλογή μας, πάνω στην σκηνή θα δούμε και την Ηδη Αδάμου που ως γνωστόν εκπροσωπεί την Κύπρο, την Sofi Marinova από τη Βουλγαρία και την Anggun από τη Γαλλία.

Δυναμικό παρών στη διοργάνωση ,όμως, θα δώσει και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2011, Λούκας Γιώρκας, ενώ οι εμφανίσεις των καλεσμένων θα ολοκληρωθούν με τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Χρήστο Π.

Παρουσιαστές τώρα του “Ελληνικού Τελικού 2012” είναι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Φραντζεσκάκης, ενώ η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο εμπορικό κέντρο River West, στη δυτική πλευρά της Αθήνας. Η τηλεοπτική μετάδοση δε του σόου θα ξεκινήσει στις 22:00 μέσα από την ΕΤ1 και από το δορυφορικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, για τους τηλεθεατές εκτός Ελλάδας.

Το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει κλασικά έπειτα από τον συμψηφισμό των βαθμών της κριτικής επιτροπής με την ψηφοφορία του televoting, σε ποσοστό 50% έκαστος.

Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS). Το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 22 Μαΐου στο Μπακού. Στις 24 Μαΐου θα γίνει ο Δεύτερος Ημιτελικός και στις 26 Μαΐου ο Τελικός.

Οι συνθέσεις ,λοιπόν, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της 33ης συμμετοχής της χώρας μας στην ιστορία του πανευρωπαϊκού αυτού θεσμού, είναι οι εξής (σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισής τους στον τελικό):

1. «Baby I’m Yours»

Μουσική: Ηλίας Πανταζόπουλος, Franc

Στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης

Ερμηνεία: Dora

2. «Killer Bee»

Μουσική: Χρήστος Δάντης

Στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας

Ερμηνεία: Cassiopeia

3. «No Parking»

Μουσική και στίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας

Ερμηνεία: Velvet Fire

4. «Aphrodisiac»

Μουσική: Δημήτρης Στάσσος

Στίχοι: Mikaela Stenstrom, Dajana Loof

Ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου

Read More

And More