H κόρη του Γιώργου Χωραφά, Ζωή, στο TLIFE για τα νέα της βήματα στην υποκριτική, την Ελλάδα και τον έρωτα!

Η Ζωή Χωραφά είναι πανέμορφη κόρη του ηθοποιού Γιώργου Χωραφά. Μικρότερη ήθελε να γίνει τραγουδίστρια, στην πορεία όμως ανακάλυψε πως έχει ταλέντο και στο σανίδι κι έτσι τώρα ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία, ωστόσο το δέσιμό της με τη χώρα μας είναι μεγάλο και δεν παραλείπει να την επισκέπεται συχνά. H ιδια μιλά στο TLIFE για τα νέα της επαγγελματικά βήματα, τη σχέση με τον πατέρα της και την Ελλάδα αλλά και για τα όνειρά της.

Πώς προέκυψε η υποκριτική; Είναι κάτι που ήθελες πάντα; “Πάντα με θυμάμαι να είμαι σε καλλιτεχνικό περιβάλλον, από τότε ήμουν παιδί. Στη σκηνή ανέβηκα από πολύ μικρή. Μεγαλώνοντας έκανα μαθήματα τραγουδιού, χορού και υποκριτικής, συμμετείχα σε ροκ συγκροτήματα και λάτρευα να έχω σχέση με ο, τιδήποτε είχε να κάνει με τη σκηνή. Στην αρχή ήθελα να γίνω τραγουδίστρια και στην πορεία αγάπησα τα musicals και το “πάντρεμα” των τριών τεχνών μαζί ώστε με αποτέλεσμα απεικονίζουν μια ιστορία . Τότε πήγα σε μια σχολή κι εκεί όσο περνούσε ο καιρός, άρχισα να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου στην ηθοποιία. Νομίζω ότι πάντα “το είχα” μέσα μου… Όταν έλεγα στη σκηνή ένα τραγούδι, ήξερα πώς να το ερμηνεύσω και πώς να περάσω την ιστορία του στον κόσμο… ήταν κάτι φυσκό για μένα. Νομίζω όμως ότι ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου, πριν σιγουρευτώ ότι θα ασχοληθώ με την ηθοποιία, και τα βήματά μου μέσα από τις σχολές υποκριτικής αλλά και τις πρώτες μου δουλειές με έκαναν να αποδείξω στον εαυτό μου ότι το μπορούσα! Οι γονείς μου πάντα πίστευαν ότι το είχα, αλλά εγώ άργησα λίγο να το καταλάβω.”

Παίζει ρόλο η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, στην αποφασή σουν να μείνεις και να εργαστείς στη Γαλλία;
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δεν έχει παίξει κανέναν ρόλο στην απόφασή μου να εργάζομαι σαν καλλιτέχνιδα, στη Γαλλία. Δουλεύω εδώ γιατί πολύ απλά η Γαλλία, είναι η χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα κι επειδή όπως είμαι Ελληνίδα, ταυτόχρονα είμαι Γαλλίδα κι Αμερικανίδα! Επειδή ξεκινάω τώρα την καριέρα μου, είναι σημαντικό να βρίσκομαι σε μία χώρα και γύρω από δικούς μου ανθρώπους ώστε να δικτυωθώ επαγγελματικά. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για μένα να “χτίσω” πρώτα σε μια σταθερή βάση και να αναπτυχθώ επαγγελματικά σε ένα μόνο μέρος, πριν δοκιμάσω τον εαυτό μου και σε κάποια άλλη χώρα.”



Έρχεσαι συχνά στην Ελλάδα;
“Έρχομαι στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι και κάποιες φορές και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό που μ’ αρέσει πολύ είναι να ανακαλύπτω ένα καινούργιο μέρος, κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα. Είναι τόσο όμορφη χώρα με τόσο γραφικά μέρη, άγρια βουνά και κρυστάλλινα νερά που σου κόβουν την ανάσα. Το λατρεύω το μέρος και το χρειάζομαι όταν έχω ανάγκη από καθαρό αέρα. Όταν κάνω λίγο παραπάνω καιρό να επισκεφτώ την Ελλάδα, μου λείπει!”

Ο πατέρας σου τι σε συμβουλεύει για την δουλειά; “Είμαι πολύ κοντά με τον πατέρα μου και μ’αρέσει πολύ να συζητάω μαζί του. Μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και μου λέει τη γνώμη του δίχως να μου την επιβάλλει, η οποία είναι πάντα πολύ χρήσιμη. Ξέρω ότι όποτε χρειάζομαι τη βοήθειά του θα του τηλεφωνήσω και θα με ακούσει προσεχτικά. Με δίδαξε να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, το ένστικτό μου και τις επιλογές μου. Μου έχει πει όμως να δέχομαι προκλήσεις και να κάνω πράγματα που με εξιτάρουν γιατί μόνο τότε δίνουμε το 100% του εαυτού μας. Στο τέλος όποια απόφαση κι αν πάρω θα την υποστηρίξει!”

Θα ερχόσουν ποτέ να μείνεις και να εργαστείς στη χώρα μας; “Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμη να έρθω στην Ελλάδα γιατί αρχικά αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη γλώσσα. Από παιδί άκουγα την ελληνική γλώσσα κι όσο ερχόμουν τα καλοκαίρια αλλά ποτέ δεν τη μιλούσαμε πραγματικά στο σπίτι. Η μαμά μου είναι από την Αμερική, γι’αυτό μιλούσαμε αγγλικά ή γαλλικά. Αποφάσισα να κάνω μαθήματα ελληνικών όταν ήμουν 19 ετών και από τότε δεν είχα πολλές ευκαιρίες να τα εξασκήσω. Επίσης έχωπάντα μια γαλλική προφορά που δεν νομίζω ότι θα καταφέρω ποτέ να απαλλαχτώ εντελώς από αυτή. Το “δουλεύω” όμως αρκετά, γιατί θα το ήθελα πάρα πολύ να μπορέσω μια μέρα να εργαστώ στην Ελλάδα, μιλώντας ελληνικά.

Εχεις δεχτεί ποτέ από την Ελλάδα προτάσεις; “Έχω κάνει πολλές συνεντέυξεις και φωτογραφήσεις για ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και είμαι πολύ χαρούμενη που είχα αυτή την ευκαιρία. Αυτό το καλοκαίρι είχα μια πρόταση από την καταπληκτική και διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφο Calliope να συμμετέχω στο νέο της project και που πρόκειται για ένα βιβλίο που θα ονομάζεται “Greek youth” (ελληνική νεολαία). Είμαι πολύ τυχερή που τη γνώρισα. Νομίζω ότι είναι ένα υπέροχο άτομο και ταλαντούχα φωτογράφος και η δουλειά που ετοιμάζει θα αναδείξει την θετική πλευρά των Ελλήνων και ειδικά της νεολαίας τους.”

Σε φοβίζει το όνομα που έχεις αν εργαστείς στη χώρα μας; Ίσως μια δυνατή σύγκριση με τον πατέρα σου… “Ο πατέρας μου είναι ένας αξιοσέβαστος και γνωστός ηθοποιός στην Ελλάδα και φυσικά το όνομά μου στον χώρο της τέχνης δεν είναι τυχαίο, εξαιτίας αυτού. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που με φοβίζει, είμαι πολύ περήφανη! Ταυτόχρονα με κάνει να θέλω να δουλέψω πολύ σκληρά ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του κι αυτό είναι ένα τεράστιο κίνητρο. Νιώθω ότι όσο μπαίνω πραγματικά στους ρόλους που μου δίνονται, δεν έχω τίποτα να φοβάμαι!”

Στη Γαλλία είσαι αρκετά αναγνωρίσιμη εξαιτίας της σειράς που πρωταγωνιστείς. Σου αρέσει αυτό ή σε ενοχλεί; “Τη συγκεκριμένη σειρά την ολοκλήρωσα πριν από τρία χρόνια κι από τότε έχω κάνει πολλά ακόμη, οπότε δεν με μπλόκαρε σε κάτι. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία αυτή αλλά θέλω να επεκτείνω τους ορίζοντές μου και να εργαστώ στο θέατρο ή στον κινηματογράφο. Επίσης ο χαρακτήρας που έπαιζα ήταν μια έφηβη και καθώς μεγαλώνω -αν και δεν με ενοχλεί να υποδύομαι κάποια πολύ νέα – έχω πολύ περισσότερες ευκαιρίες στους διαφορετικούς ρόλους.”



Θα ήθελες να συμπρωταγωνιστήσεις με τον πατέρα σου σε κάποια ταινία;
“Ναι, θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με τον πατέρα μου σε κάποια ταινία. Θα είναι συναρπαστικό και μια μεγάλη πρόκληση, νομίζω! Ίσως αυτό να γίνει στο μέλλον, καθώς υπάρχει ένα πλάνο στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά δεν είναι ώρα ακόμη να μιλήσω για αυτό.”

Ετοιμάζεις κάτι καινούριο επαγγελματικά; “Αυτή την περίοδο παίζω σε μια παιδική θεατρική παράσταση, την “Bobby Joe, roi des mers”, η οποία είναι ένα οικολογικό musical. Το καλοκαίρι πήγαμε στην Avignon με αυτή την παράσταση, η οποία κέρδισε και βραβείο για το οικολογικό της περιεχόμενο. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε ακόμη ένα θεατρικό έργο για τα παιδιά, με την ίδια εταιρεία. Ακόμη δουλεύω ένα ελληνικό θεατρικό έργο, την “Γκόλφω”, το οποίο θα παίζεται στα ελληνικά και στα γαλλικά. Επίσης μόλις γύρισα ένα βίντεο κλιπ για μια Γαλλίδα τραγουδίστρια, συμμετέχω σε μια γαλλική τηλεοπτική σειρά και θα φωτογραφηθώ για μια διαφήμιση.”

Ο έρωτας σε εμπνέει στη δουλειά σου; “Πιστεύω ότι παίζει σημαντικό ρόλο το να εργάζεσαι σε ένα υγιές και στοργικό περιβάλλον, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν τα προσωπικά μου συναισθήματα να με εμπνέυσουν στη δουλειά. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να εργάζομαι πάνω στους χαρακτήρες των ρόλων μου και τις ανάγκες τους και να προσπαθώ να συγκεντρώνω και να δουλεύω πάνω στα πραγματικά μου βιώματα, που ταιριάζουνε σε αυτούς. Αυτό ναι, μπορεί να με εμπνεύσει ώστε να “μπω βαθιά” σε έναν ρόλο και να τον αγαπήσω, προκειμένου να τον καταλάβω και να γίνω ένα μ’ εκείνον.”

Read More

And More