Ε. Ζουγανέλη στο TLIFE: Το παιδικό της album και όσα μας λέει για τον έρωτα, τις αλλαγές στα μαλλιά, τα τατουάζ και τους γονείς της!

Το TLIFE βρέθηκε στο party γενεθλίων της Ελεονώρας Ζουγανέλη που πραγματοποιήθηκε στο Σταυρό του Νότου πριν από λίγες μέρες. Φυσικά, δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την τραγουδίστρια και να την ρωτήσουμε αυτά που θέλαμε να μάθουμε. Εκείνη, με ένα μεγάλο χαμόγελο και πολύ καλή διάθεση απάντησε σε όλα, έχοντας απέναντί της άγρυπνο φρουρό την μητέρα της, Ισιδώρα Σιδέρη. (Δες φωτογραφίες από το party)

Η καινούρια δουλειά της Ελεονώρας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες, έχει τίτλο “Μετακόμιση τώρα” κι επειδή ακριβώς σε μία τέτοια φάση είναι και στη ζωή της το υιοθέτησε και για το πρόγραμμα που θα παρουσιάζει φέτος. Θέλοντας να δώσει το δικό της στίγμα στο χώρο εκτός από τα τραγούδια της έφερε και τα δικά της στοιχεία στολίζοντας τους τοίχους με τις παιδικές φωτογραφίες…



Με αφορμή τα γενέθλιά σας, τι εύχεστε για τον εαυτό σας για αυτή τη χρονιά;

Θέλω αυτή η χρονιά να είναι πάλι γενναιόδωρη σε εμπειρίες και συναισθήματα. Να με βοηθήσει να πετύχω το στόχο μου, τον γενικότερο της ζωής μου που είναι να εξελίσσομαι, να προχωράω και να ζω… Αυτό εύχομαι στον εαυτό μου!

Σας αγχώνει το πέρασμα του χρόνου;

Όχι. Ούτως ή άλλως στη ζωή μου γίνονται πολλά πράγματα μαζί, παράλληλα και ο χρόνος περνάει πάρα πολύ γρήγορα και ευχάριστα. Ο χρόνος είναι σχετική έννοια. Δεν πηγαίνω με τον συμβατό χρόνο και αυτό που λέμε Ιανουάριος, Φεβρουάριος… Για μένα ξεκίνησε η ζωή μου σε κάποια στιγμή και συνέχεια προχωράει, προχωράει, προχωράει… Δεν πάω με τα χρόνια αλλά με τις εμπειρίες και χαίρομαι που είναι αρκετές.

Όσον αφορά την επίδραση που έχει στην εξωτερική εμφάνιση. Οι περισσότερες γυναίκες αγχώνονται για το πως μεγαλώνουν και ανατρέχουν σε πλαστικούς.
Νιώθω πάρα πολύ μικρή για αυτή την αλλαγή που μου περιγράφεις. Όχι, δεν έχω κανένα άγχος.

Γιατί αλλάζετε συνεχώς look στα μαλλιά σας; Είναι προσωπική σας ανάγκη, εκτόνωση ή οδηγία από την εταιρία σας;
Όχι, ίσα ίσα το αντίθετο. Οι άνθρωποι του marketing διαφωνούν πάρα πολύ με το ότι αλλάζω συνέχεια την εικόνα μου. Είναι μια προσωπική μου ανάγκη και κάτι που με κάνει εμένα να νιώθω ευχάριστα. Είναι μία απόφαση που παίρνω στη στιγμή…

Πολλές γυναίκες το κάνουν γιατί περνάνε ας πούμε ερωτική απογοήτευση…
Όχι, θα έπρεπε να είχα 100.000 ερωτικές απογοητεύσεις (γέλια) γιατί αλλάζω πολύ πιο συχνά τα μαλλιά μου απ’ ότι απογοητεύομαι. Είναι άσχετο. Σε εμένα τουλάχιστον λειτουργεί σαν μία προσωπική ανανέωση.

Βλέπουμε ότι έχετε αρκετά τατουάζ. Το καθένα συμβολίζει κάτι ιδιαίτερο;
Σίγουρα συμβολίζει κάτι. Το αγαπάω πάρα πολύ. Είναι όλα μικρά τα tattoo μου, δεν έχω πολύ μεγάλα. Επτά έχω. Είναι ένα σημάδι το οποίο το βλέπω στο σώμα μου και το χαίρομαι.

Η εικόνα σας σας απασχολεί; Το να είστε ωραία και καλοντυμένη;
Αν μη τι άλλο θέλω να είμαι ένας άνθρωπος που να είναι όμορφος, να είναι στην μορφή του δηλαδή και περιποιημένος. Μου αρέσει οι άνθρωποι να είναι καθαροί, περιποιημένοι, μοσχομυριστοί… Δεν είμαι πολύ υπέρ της μόδας, να ακολουθείς πιστά τα πρότυπα της μόδας. Νευριάζω λίγο με την κριτική που δεχόμαστε για το αν είναι ταιριαστά αυτά που φοράμε ή αν δεν είναι. Δεν με αφορά δηλαδή ποτέ αυτό. Εγώ φοράω ρούχα που νιώθω ότι με κάνουν να νιώθω άνετα και καλά αλλά δεν νιώθω ότι προσβάλω την αισθητική κανενός όταν κυκλοφορώ στο δρόμο. Έτσι, θα ήθελα να είναι όλοι οι άνθρωποι και νομίζω ότι πια οι Έλληνες, πια, είναι όμορφοι γενικά, στο δρόμο κυκλοφορούν καλά.

Σας έχει ενοχλήσει ποτέ κάτι που έχει ακουστεί ή γραφτεί;
Όχι. Νομίζω ότι τα μέσα και οι δημοσιογράφοι, σε σχέση με το πρόσωπό μου, έχουν έναν σεβασμό.

Θεωρείτε ότι μετράει και το γεγονός ότι οι γονείς σας είναι καταξιωμένοι και τους αγαπάει ο κόσμος;
Φυσικά αλλά θεωρώ πιο πολύ ότι είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος ο οποίος έχει επιβάλει κάποια πράγματα. Θεωρώ, επίσης, ότι οι δημοσιογράφοι έχουν καταλάβει ότι αυτό που θέλω να κάνω είναι άλλο από τις δημόσιες σχέσεις και την προώθηση της προσωπικής μου ζωής. Νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει αυτό που πρέπει να έχουμε καταλάβει και ο ένας σέβεται την δουλειά του άλλου.

Οι διάσημοι γονείς ήταν τροχοπέδη ή λειτούργησαν θετικά στην πορεία;
Σε κάποιους ανθρώπους λειτούργησε θετικά. Σίγουρα το ότι το όνομά μου έχει μία σύνδεση είναι βοηθητικό στο να μείνει σε κάποιους αλλά αυτή η δουλειά σε πετάει πάρα πολύ εύκολα έξω. Νομίζω ότι είναι και θέμα προσωπικής δουλειάς και ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Νιώθετε πιο έντονα την ανάγκη να αποδείξετε ότι είστε αυτό που είστε λόγω των δικών σας δυνάμεων;

Όχι, έχει περάσει αυτό το στάδιο, ήταν πολύ στην αρχή όπως είναι πολλά πράγματα πια. Κάνω πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά για να έχω ακόμα αυτή την ανασφάλεια.

Παρόλα αυτά με τους γονείς σας είστε πολύ κοντά. Είδαμε και την μητέρα σας ήταν συνεχώς εδώ.
Φυσικά! Η μάνα μου ούτως ή άλλως είναι μία πολύ κλασική μαμά. Έχει σταματήσει το τραγούδι πολλά χρόνια και είναι έτσι κι αλλιώς κλασικοί γονείς άσχετα με το επάγγελμά τους. Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια.

Ακόμα και ο Σταυρός του Νότου όπου εμφανίζεστε είναι διακοσμημένος με παιδικές σας φωτογραφίες.
Επιστρέφω σε ένα χώρο που με είχε φιλοξενήσει αρκετά χρόνια πριν, με επιτυχία. Χαίρομαι που αυτή τη στιγμή επιστρέφω πάλι εδώ, με αυτό τον τίτλο “Μετακόμιση τώρα” που είναι ο τίτλος του δίσκου μου αλλά και ο τίτλος της ζωής μου. Βρίσκομαι σε μία φάση μετακόμισης και αλλαγής και νομίζω πως είναι πολύ ταιριαστό έτσι όπως έχει γίνει. Προσπαθήσαμε να βάλουμε στο χώρο κάποια στοιχεία από το χαρακτήρα μου και τη ζωή μου κι γι’ αυτό έχει και κάποιες κούτες μετακόμισης και μετακίνησης.

Κάθε φορά που κάνετε μια καινούρια δουλειά, επειδή σας βρίσκει πιο ώριμη από την προηγούμενη, θεωρείτε ότι είναι η καλύτερή σας;
Όχι, δεν το θεωρώ κάθε φορά. Τώρα, είμαι σε μία φάση που νιώθω ότι αυτό που έχω να παρουσιάσω έχει, αν μη τι άλλο, μια αρκετά μεγάλη δόση αλήθειας.

Είσαστε σε ερωτευμένη αυτή την περίοδο;
Είμαι σε μία πάρα πολύ καλή φάση. Όταν αλλάζεις κάτι τόσο πολύ στη ζωή σου ή θα σε φέρει καλά ή θα σε φέρει κακά. Εμένα μου έφερε καλά. Είμαι καλά, συμβαίνουν πάρα πολύ ευχάριστα πράγματα στη ζωή μου και το απολαμβάνω.

Λένε ότι ο πόνος είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης. Εσείς νιώθετε πιο δημιουργική όταν είστε ερωτευμένη ή όταν περνάτε μια πιο δύσκολη φάση;
Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση για να μπορέσει να απαντηθεί τόσο γρήγορα. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να βιώσουμε κάποια πράγματα ή να φανταστούμε ότι βιώνουμε κάποια πράγματα κι όλα αυτά είναι μία πολύ ευχάριστη διαδικασία μέχρι να φτάσεις στη στιγμή να βιώσεις τον πραγματικό έρωτα και την πραγματική ανάγκη για συνύπαρξη. Πιστεύω ότι όταν έρθει αυτή η ανάγκη μας για συνύπαρξη και έρωτα είναι πολύ δημιουργική. Εκεί δεν υπάρχει μεγάλος πόνος ή αν υπάρχει μεγάλος πόνος είναι ταυτόσημος με τον έρωτα και την αγάπη. Την δημιουργία την προκαλούμε εμείς, δεν είναι ωραίο να την αφήνουμε σε ένα γεγονός, ούτε σε πόνο ούτε σε χαρά.

Τα τραγούδια σας προκαλούν πολύ έντονα συναισθήματα στο κοινό από κάτω σας αρέσει;
Φυσικά!

Εσείς το ζείτε τόσο έντονα όσο και το κοινό;
Το νιώθω, το ζω έντονα. Μου αρέσει να το μοιράζομαι, μου αρέσει ο κόσμος να εκτονώνεται μέσα από τα τραγούδια μου. Είναι μία διαδικασία που είναι πάρα πολύ δυνατή και όντως είναι ανταλλαγή.

Read More

And More