Σήμερα η κηδεία του άτυχου δημάρχου που τον πρόδωσε η καρδιά του

Συγκλονισμένοι είναι όλοι από τον ξαφνικό θάνατο του υποψηφίου δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Ο 46χρονος πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Δευτέρας, βυθίζοντας σε θλίψη όχι μόνο την οικογένειά του και τους συνεργάτες του, αλλά και ολόκληρη την Χαλκηδόνα. Ο Γιώργος Αποστολάκης ήταν από τους πιο αγαπητούς δημάρχους που πέρασαν από την πόλη του και ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Πήγαινε στο γιατρό την ώρα που τον πρόδωσε η καρδιά του

Το κλίμα που επικρατεί στο γραφείο του στο Δημαρχείο είναι πένθιμο με τους συνεργάτες του να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο και απλοί δημότες που θέλουν να εκφράσουν τα συλληπητήριά τους για τον αγαπημένο τους δήμαρχο. Ο 46χρονος, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν στενοί συνεργάτες στο TLIFE δεν είχε ιατρικό ιστορικό ωστόσο τις τελευταίες μέρες δεν ένιωθε καλά. Η εκλογική αναμέτρηση δεν ήταν κάτι που τον άγχωνε καθώς γνώριζε την δημοτικότητά του ανάμεσα στους ψηφοφόρους, ωστόσο είχε έντονη αδιαθεσία από την Πέμπτη. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Γιώργος Αποστολάκης, λίγο πριν το τραγικό γεγονός, είχε τηλεφωνήσει σε φίλο του καρδιολόγο και κατευθυνόταν στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα” όταν συνέβη το μοιραίο.

Το TLIFE βρέθηκε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε και μίλησε με τον επιμελητή καρδιολόγο, Διονύση Αντωνάκο που ήταν εκείνη την ώρα εκεί: “Μου τον φέρανε νεκρό. Η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει σήμερα θα εξακριβώσει από τι πέθανε. Κάναμε προσπάθεια ανάνηψης γαι μισή ώρα περίπου, δεν πήρε καθόλου μπροστά, καρδιοαναπνευστική αναζογώνηση δηλαδή, μας είπαν ότι μισή ώρα πριν είχε συμβεί το περιστατικό αλλά όταν ήρθε σε εμάς ήταν ήδη νεκρός.”

Χάσαμε ένα φίλο όχι μόνο ένα προϊστάμενο

Μπαίνοντας στο Δημαρχείο Χαλκηδόνας, στον πρώτο όροφο, ήταν οι δύο ιδιαιτέρες του, μαυροντυμένες, με δάκρυα στα μάτια περιγράφουν το προφίλ ενός σπουδαίου ανθρώπου. “Τι μπορώ να πω εγώ για τον δήμαρχό μας;”, λέει συγκινημένη η γραμματέας του Ρένα. Η ίδια μας διευκρινίζει ότι ο Γιώργος Αποστολάκης δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και ο ξαφνικός θάνατός του τους συγκλόνισε όλους. Αξιοσημείωτο είναι ότι και ο πατέρας του δημάρχου Χαλκηδόνας είχε φύγει από την ζωή νέος, από το ίδιο πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE.


Όλα στο γραφείο του είναι όπως τα άφησε

”Δεν ηταν για να φύγει αυτός ο άνθρωπος. ‘Ηταν άνθρωπος σε άκουγε, ερχόταν δίπλα σου, έλυνε προσπαθούσε να λύσει ότι προβλήματα είχε. Δεν έχουν σταματήσει τα τηλέφωνα. Δεν το πιστεύει ο κόσμος ούτε εμείς το πιστεύουμε, ότι αυτός ο άνθρωπος έφυγε. Έμπαινε μέσα και ήταν η χαρά του Δημαρχείου. Χάσαμε ένα φίλο όχι μόνο ένα προϊστάμενο. Άδικο!”, μας λέει η Κατερίνα.

Οι δημότες είχαν ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση στο προσωπό του καθώς στις φετινές εκλογές του έδωσαν την πρωτιά με ποσοστό 33,5% και 5.720 ψήφους. Ο Γιώργος Αποστολάκης εξελέγη Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας το 2006 και η επιτυχημένη θητεία του του έδωσε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο των εκλογών. “Είχε κάνει μεγάλη ανατροπή. Όλη η Χαλκηδόνα τον αγαπούσε πάρα πολύ. Ακόμα πρακτικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί ήμασταν όλη νύχτα στους δρόμους και δεν έχει αποφασιστεί κάτι”, μας εξηγεί η γραμματέας του. “Δεν τον είχα δει πριν το τραγικό συμβάν. Μόνο στο τηλέφωνο είχαμε μιλήσει, τον είχανε δει οι υπόλοιποι συνεργάτες του όμως. Ο θάνατός του μας έχει συγκλονίσει όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε”, συνεχίζει συντετριμένη η ίδια.


Η σημαία του Δημαρχείου Χαλκηδόνας πνέει μεσίστια σε ένδειξη πένθους

“Για μένα είναι ο άνθρωπος που με ώθησε να μπω στην πολιτική. Εκλέχθηκα 26 ετών Το πάθος και η διάθεση για προσφορά που είχε αυτός ο άνθρωπος απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ έξω με τον κόσμο. Το γραφείο του δεν τον έβλεπε ποτέ και όλους εμάς μας έλεγε: ”’Εξω- έξω στον κόσμο να είστε έξω με τον κόσμο να τον βοηθήσουμε.” Πέτυχε έκανε πάρα πολλά σε μια τετραετία”, υποστηρίζει στο TLIFE ο αντiδήμαρχος, Ηλίας Γκρίντζαλης. “Κουράστηκε πάρα πολύ! Τόσες ομιλίες, καθημερινά έξω! Στρεσαρίστηκε πάρα πολύ. Δεν πρόσεχε τον εαυτό του, να προφυλαχθεί να πάει σπίτι να καθίσει να ξεκουραστεί. Τον θεωρώ πολιτικό μου πατέρα και όλα αυτά τα οποία έμαθα δίπλα του θα τα κρατώ και θα τα θυμάμαι όσο ζω. Θα τον θυμάμαι πολύ γλυκά, θα τον θυμάμαι σαν τον άνθρωπο που ήταν δίπλα σε όλο τον κόσμο ακόμα και σε αυτούς που είχε ευεγερτήσει τους είχε βοήθησει τον σπίλωναν”, αναφέρει βουρκωμένος.

Μόνο καλά λόγια και από τους πολιτικούς αντιπάλους

“Έχουμε συγκλονιστεί. Δεν είμαι μόνο συνυποψήφιος με τον Γιώργο έχουμε μεγαλώσει μαζί. Τα σπίτια μας ήταν δίπλα δίπλα. Από μικρά παιδιά ήμασταν μαζί”, δηλώνει στο ΤLIFE o πολιτικός του αντίπαλος που ήρθε δεύτερος στις εκλογές της Κυριακής, Χαράλαμπος Τομπούλογλου. “Είχα μιλήσει το βράδυ των εκλογών. Ξημερώματα Κυριακής ήμασταν μαζί στο δημαρχείο για τα αποτελέσματα. Τον είχα δει, είχαμε μιλήσει, κάναμε αστεία. Είχαμε πολύ καλή σχέση. Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι αλλά είχαμε πολύ ανθρώπινη σχέση”, συνεχίζει ο κος Τομπούλογλου.

Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί από πολύ φτωχή οικογένεια, αυτοδημιούργητος. Σε όλη την εκλογική περίοδο δεν ανταλλάξαμε ούτε μία κακή κουβέντα μεταξύ μας, που αυτά δεν γίνονται στις εκλογές. Είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση”, αναφέρει ο ίδιος. Και συνεχίζει: “Όταν ήμασταν μικρά παιδιά παίζαμε μαζί. Ερχόταν στο σπίτι μας. Με τον Γιώργο δεν ήταν σχέση αντιπάλων, ούτε γνωριστήκαμε στις εκλογές. Εγώ είμαι 51, εκείνος ήταν 46 και ήμασταν πάρα πολύ κοντά ηλικιακά. Στην αρχή σκεφτόμασταν να κατέβουμε σε έναν συνδιασμό, μετά άλλαξε αυτό αλλά ούτως ή άλλως λέγαμε ότι όποιος βγει θα υπάρχει συνεργασία γιατί η πόλη μας έχει προβλήματα.”

“Καμιά φορά η ζωή μας φέρνει πράγματα που δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Όταν με πήραν και μου το είπαν, είχα μαζέψει τους υποψηφίους του συνδιασμού μου στο γραφείο μου, και λέω αυτό είναι μία πάρα πολύ κακόγουστη φάρσα. Με πήραν τηλέφωνο και δεν μπορούσα να το πιστέψω, νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Πήγα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα που ήταν και όταν το διαπίστωσα… δεν έχω λόγια να το περιγράψω”, λέει για τη στιγμή που τον ενημέρωσαν για το τραγικό γεγονός.

Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο συνδιασμός “Νέα Προοπτική” του 46χρονου θα πρέπει να αποφασίσει ποιος θα τον εκπροσωπήσει. Θα το δηλώσουν στο Πρωτοδικείο και θα κατέβει πλέον ο συνδιασμός με τον καινούριο υποψήφιο.

Ο αγαπημένος δήμαρχος

Γεννήθηκε το 1964 στη Νέα Χαλκηδόνα όπου και έμενε μέχρι την προχθεσινή τραγική μέρα. Σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και είναι εκπαιδευτικός από το 1998. Το 1998 εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών).

Ήταν παντρεμένος με την Ευτυχία Γαϊτανά με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Γεωργία, την Κατερίνα και την Ελένη. Εργαζόταν από το 1995 στο 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Ασχολείται με τα κοινά από τα φοιτητικά του χρόνια.

Το 1994 εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας με τη “Δημοκρατική Συνεργασία” και το 1997 δημιούργησε με άλλους χαλκηδονιώτες την Δημοτική Παράταξη “Νέα Προοπτική” με την οποία και ήταν το 1998 και το 2002, ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές. Διετέλεσε Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας, την περίοδο 2000-2002.

“Όλη η Χαλκηδόνα μιλάει για έναν εξαιρετικό άνθρωπο που είχε πολλά να δώσει ακόμα στον δήμο”, μας λέει λέει μία γειτόνισσά του. ”Δεν εκφράζεται με λόγια το τι ήτανε, άνθρωπος που ήταν πάνω από τις εκλογές, πάνω από το συμφέρον. Τους αγκάλιαζε όλους άσχετα αν ήταν με τον συνδυασμό του ή με άλλο συνδυασμό. Ότι και να πούμε θα είναι τόσο λίγο, τόσο μικρό….”, μας αναφέρει μία άλλη κάτοικος της πόλης.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 14:00 στο νεκροταφείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ρεπορτάζ: Κική Τσολακίδη, Άρτεμις Θύμιου
Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, Κική Τσολακίδη

Read More

And More