Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά, χθες το θέατρο τέχνης!

Μετά τα γήπεδα, η βία έκανε την εμφάνισή της και στο θέατρο, σε παράσταση σχετική με το ποδόσφαιρο. Το βράδυ λοιπόν,
40 λεπτά πριν από την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης με τον τίτλο “Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ”, το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα, δέχτηκε επίθεση από περίπου 25 αγνώστους.

Με μολότοφ, καπνογόνα, σιδερολοστούς και άλλα όργανα έκαψαν και κατέστρεψαν σε μεγάλο ποσοστό την θεατρική σκηνή, παρουσία μάλιστα των θεατών που περίμεναν την έναρξη της παράστασης. Για αρκετή ώρα επικράτησε χάος, η αστυνομία δεν πρόλαβε να φθάσει έγκαιρα κι έτσι οι χούλιγκαν επιτέθηκαν και προπηλάκισαν το κοινό.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες την ώρα της επίθεσης φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο, πιθανότατα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναζητείται για να καταθέσει.

«Επικράτησαν άγριες καταστάσεις. Έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους» δήλωσε ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσιώλης, από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης και συγγραφέας του έργου, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και ο Καβαλιώτης καλλιτέχνης, τραγουδοποιός και ηθοποιός Αργύρης Μπακιρτζής.
Μιλώντας στο Newsit την επόμενη της πρωτοφανούς επίθεσης χούλιγκαν στο Θέατρο Τέχνης, ο Κώστής Καπελώνης αναφέρει ότι όπως φαίνεται ήταν ένα πολύ οργανωμενο “ντου” κατά την παράστασης, επειδή στον τίτλο είχε τη λέξη “ΠΑΟΚ”, αλλά.. καμία σχέση με ποδόσφαιρο.

“Ήταν 25 με 30 άτομα. Έσπασαν τις γυάλινες προθήκες της εισόδου και μετά μπήκαν στο θέατρο. Πέταξαν ό,τι βρήκαν στο φουγιέ και έπιπλα” λέει. Στη συνέχεια, όπως λέει “ανέβηκαν στη σκηνή και πέταξαν φωτοβολίδα” η οποία έβαλε φωτιά. Οι άνθρωποι του θεάτρου έσβησαν την πυρκαγιά με πυροσβεστήρα μόνοι τους μπροστά στα μάτια των έντρομων θεατών. Ο κ. Καπελώνης αναφέρει επίσης ότι το μένος των χούλιγκαν ήταν τέτοιο που κατέβασαν την ταμπέλα και τη χαράκωσαν.

“Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε ένα θέατρο σαν το δικό μας, με τέτοιες σχέσεις με την κοινωνία και τέτοιο παρελθόν. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτά γίνονταν μόνο στη χιτλερική Γερμανία όπου έκαιγαν βιβλία και από φανατικούς μουσουλμάνους”.

Ο σκηνοθέτης προσθέτει ότι το έργο καμία απολύτως σχέση δεν έχει με ποδόσφαιρο. Το θέμα του είναι κοινωνικό και περιγράφει το ταξίδι δύο κοριτσιών από την βόρεια Ελλάδα προς την Αθήνα. “Θα συνεχίσουμε την παράσταση, δεν πρέπει να σταματάμε σε τέτοια πράγματα” λέει ο κ. Καπελώνης προσθέτοντας ότι αν ξαναγίνουν επεισόδια περιμένει από την αστυνομία να τους προστατεύσει. “Ας έρθει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να δει την παράσταση” καταλήγει ο κ. Καπελώνης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ποδοσφαιρό το θέμα της, πράγμα που μάλλον είναι … ψιλά γράμματα.

Για τους δράστες αναφέρει ότι φαίνεται πως ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, γιατί – όπως αναφέρει – “κάτι έλεγαν για πειραιά”, και “εδώ είναι λιμάνι” ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον του ΠΑΟΚ.

Read More

And More