Οι τελευταίες ώρες του Καντάφι – Ικέτευε για τη ζωή του

“Μην πυροβολείτε, μην πυροβολείτε” φώναζε ο Μουαμάρ Καντάφι αλλά το οργισμένο πλήθος ήταν αδύνατον να τον ακούσει. Μια σφαίρα στο κεφάλι και ο Συνταγματάρχης είναι νεκρός.
Οι φωτογραφίες και το video που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους Λιβύους αντάρτες είναι τουλάχιστον σοκαριστικά. Σκληρές εικόνες, βάρβαρες, σκληρές, που δύσκολα μπορεί να τις αποδεχτεί κάνεις. Είναι, όμως, τα ντοκουμέντα για το τι συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στη Σύρτη.
Ο Καντάφι πέθανε στην πόλη που γεννήθηκε. Οι αντάρτες δεν έδειξαν κανένα έλεος. Όπως κι εκείνος δεν είχε δείξει τα χρόνια που κυβερνούσε.

Από την ημέρα που οι αντάρτες μπήκαν στην Τρίπολη, το πρώτο πράγμα που είπε η ηγεσία τους είναι πως ο πόλεμος δε θα τελειώσει αν δεν συλληφθεί ή δεν πεθάνει ο Καντάφι.
Η οργή των μαχητών του Επαναστατικού Συμβουλίου εκδηλώθηκε. Ο Καντάφι εξευτελίστηκε. Τον βρήκαν να κρύβεται σε μια τρύπα, αφού το κονβόι με το οποίο θα διέφευγε από τη Σύρτη δέχτηκε επίθεση από το ΝΑΤΟ. Τον έπιασαν, αφού τον χτύπησαν. Τον περιέφεραν στους δρόμους της πόλης με τα χέρια δεμένα. Τον χτυπούσαν συνεχώς. Του τραβούσαν τα μαλλιά.

Read More

And More